aileyi evliliğe ikna etme süreci

Malena31

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2017
266
13
98
merhaba kızlar,
1.5 yıllı aşan bir ilişkim var, son aylarda iyice ciddi düşünmeye başladık. karşı tarafın ailesi arkadaşlarıyla tanıştım ama karşı taraf hala benimkilerle tanışamadı, ailemin dahi haberi yok. neden olarak; 2 kez ayrılıp barışmamız annemin bu durumu bilmesi benim henüz öğrenci olmam, aile yanında bir hafta bile ayrılmadım şu ana kadar hep ailemin yanındaydım. babamla da birbirimize aşırı düşkünüz, karşı taraf çok uzak akraba oluyor (kan bağımız yok). aileler birbirine benzemiyor pek. ama çok seviyorum onsuz bir gelecek de düşünemiyorum. ailem istemedi diye ayrılmaya gönlüm razı gelmiyor. soramadım bile bu gerçekten tepkilerinden korkuyorum sıkıştım kaldım. karşı tarafın ailesi ailene söyle isteme yapalım artık diyor ama ben gerçekten korkuyorum aileme şu ana kadar bir kez bile karşı gelmedim. hep istediklerini yaptım. hayatımı kendim yönlendiremedim bile. stres oldum iyice düzgün uyku bile uyuyamıyorum.

okulu bitirmeden ne tanışması ne istemesi. karşı taraf az beklesin sizin şartlarınızın olgunlaşmasını.
uzak akraba oldugumuz için zaten tanışıyoruz ailesi de biliyor bu durumu. okulum bitmeden evlilik olamayacağını söyledim onlara da

Bı mezuniyet belgenizi alın mesleginizi edinin. Anne babayı dinlemeyip evleniyosunuz sonra da mesleğim yok tek başıma gecinemem diyip yine ana babaya kalıyorsunuz ya da cilelerinizle ailelerinizi uzuyosunuz. İki kez ayrıldık demişsiniz önce bu ilişkiden emin olun sağlam görünmüyor. Kendinize her konuda guvendiginiz bı vakitte istediğiniz kişiyle evlenirsiniz yetişkin bir birey olarak

uzak akraba oldugumuz için zaten tanışıyoruz ailesi de biliyor bu durumu. okulum bitmeden evlilik olamayacağını söyledim onlara da

söylediyseniz ne bu acele. beklesinler.
sizin durumunuz uygun değilken gelelim tanışalım isteyelim vs vs. baskı yapmak saygısızlık.

Valla okul bitmeden isteme yapalım diyen aileyi ben de istemezdim. Aileniz haklı şu an evlilik düşünecek olgunlukla değilsiniz. Okulunuzu bitirin, mesleğinizi elinize alın bir evlilik kaçmıyor ya
doğu görevine gideceği için medeni hal evli gözükmesi gerekiyormuş karşı tarafın. benim de mezun olur olmaz atamam olacağı için eş durumuyla gitmek zorundayım bundan acele ediyoruz dediler

doğu görevine gideceği için medeni hal evli gözükmesi gerekiyormuş karşı tarafın. benim de mezun olur olmaz atamam olacağı için eş durumuyla gitmek zorundayım bundan acele ediyoruz dediler
Kim onlar?

Bu şekilde alel acele nihah yapmak doğru değil.

Sizin ailenizin haberi yokken kendi kendilerine olan yapma hakkı vermeyin sevgilinizin ailesine.

Kim onlar?

Bu şekilde alel acele nihah yapmak doğru değil.

Sizin ailenizin haberi yokken kendi kendilerine olan yapma hakkı vermeyin sevgilinizin ailesine.
ben de bir an önce evlenmek istiyorum uzak mesafe beni çok yordu. kararım bu yönde ama aileme nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum

ben de bir an önce evlenmek istiyorum uzak mesafe beni çok yordu. kararım bu yönde ama aileme nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum
Uzak mesafe ilişkisi, yaşınız da küçük muhtemelen, okulunuz bitmemiş neden acele ediyorsunuz?

Sevgiliniz ve ailesinin etkisinde kaldığınız için.

Aileniz istemez şuan haklı olarak, sizde acele etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…