Konunun tüm mesajlarını okumadan önce bir yorum yazmıştım ve tek gerekçe olarak ailenizin size çok düşkün olduğu için evlenme isteğinizi açıklayamadığınızı sanıp mutlu bir yuva dilemiştim. Fakat buradaki uyarıları dikkate almanı öneririm. Senin hissettiklerinin az da olsa farkına vardım. Aramızda 6 yaş var. Ben de senin yaşlarında olaya biraz daha genel bakıyordum. Genel olarak uyum sağlamaya yönelik. Yıllar geçtikçe düşünce yapım çok değişti.
Senin durumuna gelirsek, karşı taraf 30 yaşında ve asker. Sen gencecik taze bir hekim olacaksın kısmetse. Karşı tarafın yaş, iş ve tayin sıkıntısını sana yüklemelerine izin verme. Ben de uzun bir ilişki yaşamıştım ve niyetimiz evlilikti. 20-24 yaş aralığı bana göre hep tehlikeli olmuştur. Hızlı karar verirsen pişman olacağın yaşlardır. Şu durumda kendi aileni zora sokma, ben de bir zamanlar "off babam keşke beni anlasa da açıklasam erkek arkadaşımı, onun da yaşı geçmeden nişan vs. olsa "demiştim, şimdi ise İYİ Kİ AÇIKLAMAMIŞIM diyorum. Benim de karşı taraf öğretmendi ve atanmıştı, ben ise okuyordum, aileme açıklayamazdım yoksa okulum aksardı babamın güveni kaybolurdu zaten çok düşkün bana ve çok da tutucu,kısıtlayıcıydı. Aramda aynı senin kadar yaş farkı da vardı. Sevmek sevilmek çok güzel ama bu tarz karar çok radikal. Daha ayrıntı yazmamı istersen özelden de yazarım bazı şeyleri. Ama bir abla tavsiyesi hızlı gitme. Düşünce yapını tam oturtamıyorsun ne olursa olsun. Aynısını yaşadığım için sana bu kadar net konuşmak istiyorum. Emeklerine acı.