Akıl işimi?

Kızlar size bir tanıdığımın hikayesini anlatayım...Kadının kendi iş yeri var...Adamın hiçbirşeyi yok....Kadın çalışıyor....Kazandıklarını adama veriyor....Allah var adam da çok güzel değerlendiriyor....Kendine iş kuruyor..Büyük bir firma sahibi oluyor...İthalat ihracat....Sonunda ev, araba, yazlık herşeyleri oluyor....Tek bir şey hariç...Çocuk....Kadının çocuğu olmuyor....Yıllarca uğraşıyorlar ama olmuyor...Sonra aldatma durumları felan.... adamın sekreterinden çocuğu oluyor....Şimdi ne mi oldular ?....Adam zevk-i sefa içerisinde genç karısı ve çocuğu ile gaaayet lüks bir evde (ev de değil malikane gibi bişiii) yaşıyor....Kadınmı.?...Kocasının ona bağladığı maaş ile mütevazi bir evde tek başına....Gerçektir bu hikaye....Her ikisini de çok iyi tanıyorum......Adamın bahanesi hazır çocuk isteği ve başkasına aşık olmak .... kadın o kadar sene çalıştı yıprandı...çocuk uğraşılarından dolayı stresten harap düştü...Adamın gözünden de düştü ....
Yani kızlar demem o ki.... Fedakarlık yap yap....nereye kadar?....Genelleme yapılmaz tabi ama bu erkek milletinin çoğu nankör....Taşımayacaksın sırtında....

çok fena bir hikaye bee

donanı mı ne? illa kendi işini yapmak istiyor anladığım kadarıyla..

başkasının kapısında çalışmak ağrına mı gidiyor beyimizin?

bu devirde bankadan kredi çekip kendime bile iş kurmam. kaldı ki sen çevirmenmişsin, kendi büron mu yoksa başkasının bürosunda mısın? öyle bir lüksün varsa kredini çek kendi büronu kur. o da yanında , Eğer gerekli donanımı varsa , işletme müdürlüğü falan yapsın.

kendi işiniz olur hem de kafan rahat olur.
naçizane öneri..
ronu

yok canım özel bir şirketteyim..esnafcılığın dışında hiçbir vasfı yok..kafam öle bir karışık ki..şimdi yuz ustude bırakmaz kötüolcak..zaten bu durumdan dolayı gözümde alcaldı..ama gerçekten çok kötü birinden kurtardı beni.maddi anlamda.istese cebinede atardı parayı..

Şu anda çoğu esnaf kepenk kapatırken...İş kurmak gerçekten çok büyük bir risk...Bu riskin altına da girme bence...İşi kursa sonra sana sırtını dönse ne yapabileceksin...hiçbirşey....Hadi dönmedi ...işler ters giderse ne olacak ?....Ağrımayan başını ağrıtacaksın....

canım Allah razı olsun kurtarmış seni, insanlık yapmış cebine atmamış parayı.. ama bu evlilik başka bişi.. iyi düşünüp karar vermek gerekiyo, hele ki böyle bazı şeyler varsa kafanı kurcalayan. kimsenin gönlü kırılmasın diye evlenilmez.. Allah hakkına hayırlısını versin inşallah..

vereliniortak

cümlemizin......

canım ne olursa olsun öyle bişi yapma..insanoğlu nankördür bunu unutma nelerle karşılaştım...bırakıp gitse neyapcaksın yapmaz deme yapar babanın oğlu değil sonuçta kocanda değil...sakın sakın yapma...

seni düşünen biri böyle saçma ve abuk bi teklifle sana gelmez zaten
saçmalık bu

kalkismayin bu ise!
ben olsammi hayir yapmazdim!
evlendikten sonra duruma gore yapardim..
ama evlenmeden taniyip bilmeden
bankada bir hesabi olmayan insana kredi cekmezdim..

iki sikki da kabul etmezdim. ilki neyse de ikincini asla kabul etmezdim...
kimseye guven olmaz, kimse icin kredi falan cekmemek gerek...

Arkadaşlarımın dediyine aynen katılıyorum. Parayı harcayan ikiniz kredileri ödeyen sen olursun. Ne kadar güveniyorsan güven hiç kimseye 100% güvenme derim ben. 99.9 % güven 0.1 % yedekde sakla ne olur ne olmaz diye. Hem böyle biri için ailemden arkadaşlarımdan çevremden uzak kalmazdım ben şahsen. lmaz:

hadi kredi çektiniz diyelim iş de kurdunuz evlendınız falan ... ama bılırsınızkı hıcbırseyın garantısı yok bakalım işler ıyı gıdecekmı diyarbakır ve istanbul cok farklı sehırler memleketınde cevresı esı dostu kı aıle sırketı dıyosunuz artık koklenmıslerdır orda işler yolundadır ya istanbul da? sız orda yasıyosunuz daha ıyı bılırısınız koca sehırde ve hıc tanımadıgın bı sehırde kendı ısının patronu olmak o kadar kolay mı acaba? işler kotuye gıdınce de ben kotusunu yıne dusunmuyorum sızı bırakmadı dıyorum borcu ustlendı sevdıgınız adam ıcın tek bır yol kalıyor o da onun yasadıgı sehre gıtmenız. sız bunu da goze alamıyosunuz işi gectım ailenızı dusunun arkadaslarınızı cevrenızı bu sıtede bırcok kısı vardır farklı sehırlere evlenen zor oldugunu soylerler ben de kendı arkadasımdan bılıyorum cok zorluklar cektı halen de uzuluyo gurbetın cok zor oldugunu her zaman dıle getırıyo cok ıyı dusunun derım Allah yardımcınız olsun

tşkler arkadaşım..dediğiniz dğru beni brakmayacagına eminim lakin battı olmadı borç direkt bana kalacak..o işe girip çalışamıyacağına göre..çünkü bir vasfı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…