Akıl işimi?

bıde evde kalmaktan falan bahsetmıssınız valla boyle bı yukun altında ezılecegınıze evde kalın daha ıyı kı kalmazsınız da zaten kendı kendınızı bosuna korkutmayın asıl evlenmekten korkun sorumluluklarınız oluyo bı de ustune maddı sıkıntı cekersenız daha da uzulursunuz sonra keskelere bogulursunuz
bırakın kendı kendıne cabalasın bıseylerı denesın baktınız olmuyo kararınızı verın kımse ıcın sıkıntı cekmeye degmez buna ınanın
kafanızın rahat olacagı bı evlılık yapın bı evde huzur varsa evlılık guzeldır yoksa gerısı hıkaye bosu bosuna kendınızı zora sokmayın ezılmek ıstemıyorsanız bazı seylerın elınızın altında ve garantıde oldugundan emın olmalısınız yoksa bu ıkılem sızı sadece uzer gelecegınızı ıyı planlayın derım sevgıler

doğru yazmışın erkek dediğin helal para gibidir o seni bulur..gerçi benide haram para buldu yaa...neyseee...

anlamadığım şey nasıl bir erkek gidip de bir bayandan para siter bana kredi çek der yaaa...
ne yüzsz bu erkekler ..
evi geçindirmesi gereken o iken sizden medet umuyor pes doğrusu ..
bugün daha bunu isteyen yarın kimbilir neler yapacak ...
sen onun durumunu görüp de sen teklif etsen hadi neyse ama bir erkeğin daha onurlu olması lazım ..
gidip de bir bayandan para istemesi çok ilginç geldi doğrusu bana ...
şunu da sormak istiyorum sana ..
ailenden biri olsa çeker miydin ?
elalemin adamı için gidip bara çekeceksin ..
çok büyük hata ..
madem kredi çekeceksin annnen baban için çek onlara hediye et ..
ne diye elin herifine para yedireceksin ..

şu yazdıkların bana tokat gibi geldi..gözlerim doldu..sabah işe gelirken askerden yeni gelen kardeşim gazeteden iş bakıyordu..beni cagırdı abla şu numarayı işten arasana bi..araştır bana uygun mu die..ve bana öz mü öz kardeşim abla bana kredi çekelim iş kuralım demedi..bir kere ben lafını ettim erkek ark.işletirsiniz die...oda yok abla bunlar riskli işler batar para mafoluruz demişti.kalsın demişti...ki öz kardeşim..

Bu erkek arkadaşımda kötü değil amaç bir araya gelmek..ama işte olmuyor kaderi zorluyoz sanırım..paracı birinsan olsa benim 5000 tl mi bana vermez cebe atar giderdi..borçlu olanlardan o almıştı..

işte böyle..

ne kadar kredi çekmeni istiyor???
Erkek arkadaşın diyarbakırdaymış sen istanbulda nasıl nerede tanıştınız?? Ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz???

Yaklasık 1,5 yıllık evlıyım.
Bır yıgın borcumuz var, ev aldıgımız ıcın.
Halıyle maasımın bır kısmı bu borclara gıdıyor.
Esımde canla basla calsııyor, ıkı ıs bırden yapıyor.
Buna ragmen maasımı aldıgı ıcın utandıgını ıfade eder daıma.
Mecbur olmasam almazdım, bu bana ne kadar agır gelıyor bılemezsın der.
Demek ıstedıgım bır erkekte gurur olmalı!
Bır kadından para ıstenebılır elbet, fakat sartların uygunlugu cok onemlı.
Benım ve nıcelerının esı dahı eslerınden para ıstemeye cekınırken,
sızın sevgılınızdekı bu rahatlık bana hıc samımı gelmedı dogrusu.
Sıze maddı anlamda destek oldugunu yazmıssınız.
Dogru olmayabılırdı, elını cebıne koyup gıdebılırdı.
Fakat burada sunu dusunmek lazım.
Bırıncısı; yaptıgı maddı yardım, sızden ıstedıgının ne kadarını karsılar?
ıkıncısı; soyle bır mantıkta olabılır mı sevgılınız?
'kaz gelecek yerden, tavuk esırgenmez'

tamam zmanındasana yardım etmiş olabilir ama bu ona kefilsiz şartsız güvenmen anlamına gelmezki..
sanırım yaşın küçük ...
daha hiç böyle olaylarla da karşılaşmamışsın ..
bu devirde kimseye güvenme ..
ii bir insan olabilir ama bu onun için böyle riskli işlere girmen anlamına gelmez ..
senin bulunduğun şehre gelmek istiyorsa gelsin iş bulsun ..
illa işyerimi açmak gerek yanii.
bunlar hep bahane ..
bir insan seni istyirsa her şekilde senin yanında olur ...

Ne kadar kredi çekmeni istiyor peki...???

Ben olsam güvenip te çekemezdim..Daha eşiniz bile değilken böyle bir riske girmeyin derim...

Hayat bu ne oluuur ne olmaz....

harbi bomba gibi bir kelime..
.bilmiyorumkismile

yaşım çokkk küçük...ya yeter ama beni severken dövdüğün...kafamçokkarıştı

sevdigin insanlar icin tabikide fedakarlik yapacaz ama basini sonunu dusunerek..bi erkegin bir bayandan boyle birsey talep etmesi hic hos gelmezdi bana.erkek degil mi birak o yapsin hic vicdan yapma.hem bu kadar da umutsuz bakma olaylara..olumsuz dusunupte kotuyu cekme kendine.en capkin erkek bile evlendiginde olumlu yonde degisebiliyor,yada yapmayacak denilen erkekler neler neler yapiyor.simdi evde kalacam diyorsun ama okudugn hayatlarda ne umutlarla evlenen kadinlar evliliklerinde cikis yolu bulupta ayrilamiyor.insanlardan hic belli olmaz belkide senin guvenini kazanmaya calisti once.

bak canim senden para isteyen erkek sence bir evliligin sorumlulugunu nekadar kaldirabilir?
tamam zamaninda sana yardim etmis ama zaten 5000liraylada is kurulmazdi dimi
hem senin gönlüne girmesi lazimdi tabi bir sekilde...
bu adam kac yasinda?
evli falan degil dimi eminsin bundan?

o zaman bu devirde babana bile güvenme kelimesi doğru bir cümle oluyor

O sana cebinden çıkarıp maddi yardımda bulunmamış ki... Senin olan parayı sana borcu olan şahıstan alıp sana geri vermiş... YAni senin paranı sana vermesi sana maddi yardımda bulunması anlamıyna gelmiyor...
Evet cebine atıp gidebilirdi de....
5-10 bin kredi çekmeni istediğini sanmıyorum... Zaten 5-10bine istanbulda iş miş kurulmaz.. Drğil iş kurmak bir dükkan kirasını ve kaporasını bile ödeyemezsiniz....
Biraz mantıklı düşün 5-10bin iş kurmak için çok komik bir para,
Senden 1000 km uzakta olan, doğrudüzgün tanımadığın bir adam için kendini 5-10binliralık borcun altına sokmaya ne gerek var....
Sevgi mi aşk mı?? Yok ki öyle bişey....
Sen aşık falan değilsin... ÇOk seviyorum ondan ayrı kalmaya dayanamıyorum modunda değilsin.. 2 lafının biri çok iyi biri... İnan onun gibi hatta ondan çok daha iyi birileri de çıkar karşına...
O da sana aşık falan değil... Aşık olan adam ben gelemiyorum oraya, iş kurmadan gelmem, hadi bana kredi çek iş kurayım öyle gelebilirim demez.... Kız kardeşi istanbuldaysa(öyle tanıştığınızı söyledin) gene onun yanında kalsın gerekirse limon satıp para kazanır gene kazanır....

Bu devirde akıllı ol lafı geçerli....
daha aranızda söz yok nişan yokken sadece sevgili sıfatıyla bir adam senden 5-10bin lira kredi çekmeni istiyorsa bu adam güvenilecek bir adam değildir demek....

28 yaşında..d.bakırda malum istanbul gibi değil iş olanağı ..herşey ailece oluyor..oralarda..
evli kesinlikle değil canım..%1000 eminim.

O adam diyarbakırdaki rahatını hayatta bırakmaz....
Aile şirketi var marketleri var.. kendin de söylemişsin markette bile doğru düzgün çalışmıyor... Babasından harçlık alıp, babasının evinde annesi sayesinde ekmek elden su gölden geçinip gidiyor....
O rahatı bırakıp senin çekeceğin 5-10bin liralık krediyle ne işi kurup da ne para kazanacak... 5-10 bin liraya istanbul gibi yerde iş miş kurulmaz.... Dükkan bile tutamazsın, dükkan tutsan içini dolduramazsın....
Bence bu adam senn yanına gelmemek için bahaneler öne sürmeye başlamış... endi işim olmazsa gelemem, başkasının yanında çalışamam falan filan... Eee napıcaz... sen gel benim yanıma....
İşin özü bu canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…