Akıl işimi?

madem okadar çok seviyorsun borç vericeğine evlenince git orda yaşa.fnasıl olsa maddi durumuda ii diyorsun.fedakarlığı bu şekilde yap.duygusallığa gelmez bu işler canım.sonra verdiğinle kala kalırsın.kimseye güven olmaz.para insanı yoldan çıkarır

tabiki de tam guvenmeyeceksin herzaman acik kapi birakacaksin.erkege hicbisey olmaz canim bak sen onun memleketine gideceksin ve simdiden borca girip onla olacaksin..hangi mantiga sigiyor bu?sadece seni uyariyoruz ileride pisman olacagin isler yapma diye.

çok doğru deniz ama söle bişey var ben şimdiye kadar aşıkta olmadım..sadece bu insanı temiz gördüm iyi gördüm..aslında olayı tam anlatayım benim kuzenim eşiylen mağaza açmıştı..benden 7000 borç aldı verdim çünkü zamanında oda bana çok vermişti..neyse bunun eşiylen arası kötü oldu boşanma aşamasına geldiler tabi dükkan kuzenimin üstüne..erkek arkadaşımda bu adamın teyzeoğlu yani oda kuzen..dükakn satılıyor falan ..bunun dolandırıcı kocası dükkanı alanlardan paranın bir kısmını almış..o parada benim hakkım var tabi..neyse ne oldu ne bitti erkek ark.baskın geldi ve kuzeninden bu parayı alıp bana verdi...kuzenimin eşi bak verme parayı bu kız bu para için sana talim ediyor falan demiş..at cebine demiş..oda yok demiş yetim hakkı yemem bana parayı getirdi.nitekim memleketine döndü ..ve çok istyor benlen olmak..diyorum sen bir yerde çalış ssk lı ol sen cek kredi..bu kadar zaman bekleyemem diyor..banada demiyor illa cek illa cek demiyor.bişeyler yapmak gerek diyor...yani bölee

Canım bence aklını başına al
Bana hiç güven vermedi, seni gerçekten seviyorsa gelsin biistesin önce, söz nişan yapsın, ilişkiniz resmileşsin, evlilik aşamasına gelince de nerede yaşayacağınıza karar verip ona göre gerekirse maddi destek verebilir insan nişanlısına...
Ama daha fol yok yumurta yok senin aklına bişey sokmuş krediye zorluyor...

Çok yakın zamanda böyle bir adam arkadaşımı dolandırdı resmen, onun zararı 3000-5000 civarında, belki senin daha çok olacak, adam oyaladı oyaladı kızı, inan istemeye geldiğinde kırk numara döndürerek kızın babasının, kızı vermemesini sağladı resmen (böylelikle kendi bırakmamış oldu hemde arkadaşımı ve paranında üstüne yattı)

Benim bildiğim bir ilişkide henüz sevgiliyken böyle para alışverişi şu bu olmaz hele ki bayandan, çok
ayıp çok ters çoook...Böyle birine nasıl güven duyuyorsun anlamadım. Marketleri varsa krediyi niye kendi almıyor.

O senin kuzenden alacağın olan parayıda gözüne girmek için almış
kuzenimin eşi bak verme parayı bu kız bu para için sana talim ediyor falan demiş..at cebine demiş..oda yok demiş yetim hakkı yemem bana parayı getirdi.
Şu cümlenden anladığım kadarıyla

ben sana gerçekleri söylüyoru ..gerçekler acıdır ve dost acı söyler ..
ayrıca bir çok arkadaş da benimle aynı fikirde bak..

Allah razı olsun canım vallahi orucluyumda aynı zaman yetim..sizlere öle dua ediyorum ki..
niye böyleyimde derseniz..aklım yerimdede çok iyi mevkideyim cevremde çok.hatta kimleri nelerden kurtadım anlatsam...ama kendime gelince..benim elim kolumu bağlayan cevre cevree..evlen evlen diyorlar..yaşıtlarım cocuga karışmış..gerçi çocuklarıda pek sevmem zor gelir bana..iş kadınıyım ben napıyım ..ama böyle durumlar yaşıyor..en zayıf noktamda bu olmalı canım.

başkaları evlen dedi diye evlenmek ne kadar akıl işi ?
herkes bu durumları yaşayabilir..
senin gibi evlen baskısı altında olan çok bayan var ..
ama baskı ile evlenilirmi hiç ?
ne derlerse desinler tıka kulaklarını hayatını yaşamaya devam et ...

Ne yazalım? Senin duygusal zafın var adam eninde sonunda kandıracak seni hesabı sen ödeyeceksin ! Her aşkın bir bedeli var!

33 degil 53 yasinda bile olsan bir erkege üste para vererek evlenme canim

zaten is kurmak icin para istiyor bu adam nasil ev kurucak anlamis degilim

ev kurmak icin evlenmek icin parasi varmiymis ?

Burada herkes bi mantık çerçevesinde bakmış olaya ve malesef bi çoğuda evli. Maddiyat önemli olabilir ama herşey değildir hem 5 10 bin tl ödenmeyecek bi borçta değildir. Hiçkimse senin kadar duygusal yada aşık gibi düşünemeyeceği için sana yardım edemez. Karşındaki insanın samimiyetine ne kadar inandığını onun senin ne kadar inandırdığını yada güvendirdiğini kimse bilemez. Bir erkeğin açık açık para istemesi başka dır , alternatif çözüm yolu düşünürken fikrini belirtmesi başkadır.eğer açık açık zorluyor yada baskı yapıyorsa dolandırıcı olabilir ama karşısındakini samimiyetine inandıran birisi insan dır ve bi insan olabilen bi insan başka bir insanı doladndıramaz buna cesaret edemez.

Tavsiyem eğer seninle evlenecekse kesinlikle ailesinin desteğinide arkasına alarak evlensin. Kesinlikle karşınıza almayın maddi yada manevi....

canim hadi verdin parayi tamam ve gittin..gittigin yerde adam gelmene guvenip ya evlenmezse?ve is ortaminin olmadigi bir yer yani istanbul gibi degil ki sende hemen is bulasin..birde cok olaylar oluyor oralarda..korkarim ben..iyi dusun tasin derim..seven erkek bahane bulmaz.duzenini omur boyu orada kuracak degilsin ya..yani yasarim istanbuldan sonra dar gelmez dersen sen bilirsin..evet arkadasina guven ama kendini de korumaya al.herzaman acik kapin olsun ki,ileride buyuk hayal kirikliklari yasama..hem o duzenli iste calisirsa sizin icin cok daha iyi olmaz mi?bugunun yarini da var..bak ben cok seyi yasayarak ogrendim.ve sana burada yol gosterecek cok insan var.kullaginin bir yerinde dursun dediklerimiz.birde evlenmek icin sakin evlenme.bu uzun bir yol.o kadar zaman flort ettigin insanin bile zamanla farkli yonlerini goruyorsun.tanimiyorum seni ama uzulmeni istemem.biz bayaniz ve malesef olanda herzaman bize olur..iyi dusun tasin derim..

10 bin lira cok bir para degil gercektende
cekersin belki cok uzun bir süre gecmedende geri bile ödersin krediyi
önemli olan bu adamin samimiyeti canim.. ben bir erkegin kadindan para istemesini dogru bulmuyorum
ama herkesin düsüncesi farkli olabilir...
sen 33 yasindasin o 28 yasinda
ailesi seni kabul edicekmi?
senin ailen onu kabul edicekmi?
sonucta diyarbakirli sen bilmiyorum nerelisin ama istanbul gibi bir yerde yasiyorsun
kültürleriniz birbirine uyucakmi?
hem sadece bu iyi biri diyede biriyle evlenilmez sevmek lazim ...

canım annesini ben hep istanbulda doktorlara götürdm.beni çok severler..
yaş sorun değil..ben aslen yunanistanlıyım canım..hem yobaz bir ailede değil.insanlığı biliyorlar...

bak bişey dicem ama sadece kii değil kelime üstüne konuş sen mantıklı birisn duygularına pek kapılmıyorsn..birgün ben erkek ark.dedim ki keşke istanbulda evin olsa güzel bir işin olsa ne güzel hemen evlenirdik..benim işim snin işin geçinirdik dedim..oda bana sunu dedi aynen söle"o parası olan adamlan herkes evlenir önemli olan şu durumda sevebilmek,bana böle herkes varır"lütfen bu kelimeyi empati yaparak değerlenirmisin?

canım annesini ben hep istanbulda doktorlara götürdm.beni çok severler..
yaş sorun değil..ben aslen yunanistanlıyım canım..hem yobaz bir ailede değil.insanlığı biliyorlar...

ozaman canim ne diyebilirizki kendi fikrini verebilecek yetiskin bir kadinsin
allah yardimcin olsun insallah dogru bir karara varip uygularsin ..
hakkinda hayirlisini diliyorum

ben yapayım sana bir değerlendirme..
benim üç kuruşum yok ..
ya bana kredi çek iş kurayım
ya da gel benim gibi rezil ol ...
kredi çekersen sana minnetr kalırım ama şimdilik..
üç beş sene sonra unutur üstüne üstelik seni de bir güzel aldatır yarı yolda bırakır ,kk da topik açmıp derdini anlatmana sebep olurum ..
yok diğer seçenek ise yanıma gel benimle beraber rezil ol ..
haaa ama bak beni seviyorsan her rezilliğe katlancaksın .
mesela biz doğuluyuz bizde bir evde dört beş aile yaşar ...
beş on kardeşim olur...
kazanılan para ortaktır bir elde toplanır ..
anaya babaya karşı gelinmez onlar ne derse o ..
ayrı evmiş unut ..
sabahtan akşama ailesini yedirir içirir yıkar paklarsın ...
üstüne üstlük kendi maaşını kocanın elineayarsı ..o da ayrı evde olsanız bile anasına babasn bir miktarını belkide yarısını gönderir..
çünkü onlarda adet böyledir...
her çocuk aileye yardım eder etmek zorundadır...
gelin olarak da sen onların uydusu olmak zorundasın .
şimdi ii olabilirler ama evlenine anlarsın ii lermi değillermi ..
evlilik öyle basit bir şey değil ...
her olasaılığı düşünüp karar vermek lazım ..
kızma ama gördüğüm bütün doğulu aileler böyle ..
ben bunlar katlanırım onu seviyorum diyorsan o senn kararın ..
ben sadece gerçekleri hatırlatmak istedim sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…