Aklım asla başıma gelmeyecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sosyal medyam yok ama alışveriş uygulamalarının hepsi var sıkıldıkça açıp bakıyorum
Haklısınız onlarla başlayayım
Ayrıca yemek takımı, hali, bardak takımı bunlar ihtiyaç alınabilir. Karaca’da 6 kişilik tabak takımları 350 mesela, ne bileyim bardak şu bu derken her ay 2.000 harcamış olsanız bile (6yıl diyorsunuz) 6 yılda 144.000 eder. O süreçte bu tür ihtiyaçları tamamlamıssınızdır diye düşünüyorum Öyle değilse bile acil olanlardan her ay 1 tane falan alın.

İkiz çocuklar
İki tane başlıklı bazalı yataklı karyola
Marka bile değil
Yani yerel kendi üretimleri bi mağaza
Geçen yıl bu tipin aynısı 3.500 iken bu yıl 6.500 e aldık
Tamam bakın ben diyorum ki çift kişilik baza-başlık-yatak seti 2500 liraydı. Siz tek kişilik aynı sete 3250 lira vermişsiniz. Verebilirsiniz tabi ki sizin tercihiniz, kimsenin bir şey deme hakkı yok buna ama daha ucuzunu alabilecekken pahalısını alıp sonra maaşım yetmiyor demeyi çok üzgünüm ama ben anlamıyorum. Alışverişleriniz için internet kullanıyor musunuz?

Karşı çıkmıyorum aksine güzel fikirlere karşı mantıklı dedim,deneyeceğim dedim.

şuna kızıyorum sanki lükse harcıyormuşum gibi okumadan bana kızanlara.

İhtiyaçlarımı alıyorum ama fikir istiyorum yani herkesin illa ihtiyaçları oluyordur onlar nasıl bir yol izliyor mesela anında mı alıyor yoksa sırayla mı ?
Ya da birikim yaparak sonradan nakit parayla mı alınıyor falan..

İlk 4-5 yıl falan hep borç verdim çocuğumuz yoktu tüp bebek denedik falan
Yani atandığından beri almıyorum tabii ki :)

Almış ihtiyaçlarını ama daha da almaya d3vam ediyor diye anladım konuyu ben. Eğer ihtiyaçlarını alıyorsa niye aklım başıma gelmiyor diye konu açsın. Kendi de şikayetçi ki konu açmış.
İhtiyaçlarımı alırken cebimde de kişisel ihtiyaçlarım için iki kuruş kalsın istiyorum bunun için akıl istedim

E zaten iyi de harcıyorsunuz, gözünüz arkada kalmıyor, eşiniz asgari ücret almasına rağmen. Ev kredisi ödüyorsunuz, faturalar market çocuk vs derken yine birçok aileden iyi durumdasınız, bir şekilde borç üstüne borç eklenmiyorsa şükredin.

Hayır yahu ikiz çocuk iki yatak fiyatı
Özellikle belirttim iki çocuk yani ikisinin toplam fiyatı bu.

İnternette baktık en dandik marka olmayanlar bizim aldıklarımızdan fazla tutuyordu yani bizim aldığımız bence çok cüzi bir rakam ama geçen yıla göre çok arttı.

Siz cok harciyorum cok esya aliyorum dediginizde herkes kendi standartlari çerçevesinde yorum yapiyor.

Gecenlerde bir konu vardi, giyim kuşamla ilgili bir konuydu.

Konu sahibi baskalarinin verdigi kiyafetleri giyen, hatta uyumsuz giyen bir ogretmendi. Arkadaslari kotu bir sey soylemisler o sebeple konu açmış, uzun uzun konusulmustu.

Bu konuda onun gibi. Siz süzgeçten bahsediyorsunuz, uyeler bilmem kac senedir ayni suzgeci kullanıyorum diyor. Iyi bir tane celik suzgec alip ömürlük kullanmak en guzeli ve siz de bunu istiyorsunuz. Mecburen plastik almissiniz ve sicak bir seyle kullanimi uygun degil demek istiyorsunuz.

Ama oyle anlasilmiyor. Herkes kendi tüketim alışkanlıklarıyla yorumluyor.

Bu tip konularda tamamen anlatabilmek de anlasilabilmek de mümkün degil.

İhtiyaçlarımı alırken cebimde de kişisel ihtiyaçlarım için iki kuruş kalsın istiyorum bunun için akıl istedim
O zaman ihtiyaçları eşinizle karşılayacaksınız. Bir de internet alışverişi bazı durumlarda daha uygun oluyor. Hele de fiyat karşılaştırması yapılan siteleri kullanırsanız.

Hayat çok pahalı kendini suçlama bence.

Almış ihtiyaçlarını ama daha da almaya d3vam ediyor diye anladım konuyu ben. Eğer ihtiyaçlarını alıyorsa niye aklım başıma gelmiyor diye konu açsın. Kendi de şikayetçi ki konu açmış.
Iste surekli bir sey aliyorsun diyorsa kocasi, ona ihtiyac gibi gelmiyorsa, karısına da yukleniyordur. Adamlarin umrunda mi plastik suzgeç kullanmamız, farkli farkli tabaklarla yemek yememiz?

Aynen öyke
Herkes kendi penceresinden bakınca anlaşılmıyor..

Binbir tane oneri yazabilirim buraya. Mesela sacinizi kendiniz boyayabilirsiniz internette vidyolar var.indirimleri takip edip oyle alis veris yapabilirsiniz. Migros yerine a101, bim, sok tercih edebilirsiniz. Trendyol hepsiburada gibi uygulamalarda begendiginiz seyleri tencere takimidir, perdedir, gidadir kiyafettir likelayip bayram seyran bekleyip indirim olunca alabilursiniz. Ama asil para kalmama sebebi kredi bence. Harcamalarinizi ev kredisi bitene kadar minimuma indirp sabretmelisiniz. Cok kolay is degil bunlar tabi. Ama insan alisiyor.

Kredi veriyor musunuz ?

Benim süzgeç plastik valla.

Gülecek bir şey yok robot süpürge için. Benim de evlenirken aldığım süpürge gayet basit düzenek bir şey. Ancak gebeliğim sürecinde eşim artık hiçbir şeye yetişmediği için almak durumunda kaldı.
Zira benim de evimde pek çok şey yoktur. Diğer insanlara kıyasla...
Hepimizin ihtiyaç düzeyi farklı.
Dolap bardak dolu derken mesela sadece 1 set aldım evlenirken. O kadar. Keza diğer tabaklarım da öyle. İkinci bir setim yoktur. Mesela 8 senelik evlisiniz, evinizi kurarken süpürge, halı dahil almamışsınız gibi bir izlenimim oldu.
Ayrıca öğretmen maaşını gayet iyi biliyorum. Bahsettiğiniz şeyler gayet alınır, edilir, taksitlendirilir.
Ben evlenmeden önce asgari ücret ile çalışıyordum. O dönem çok daha düşüktü. Ailemden ayrı yaşıyordum. Arkadaşlarımla da makul ölçüde dışarıda yeyip içtim de. Tüm beyaz eşyamı kendim aldım. Haricinde kıyafet, nevresim, züccaciye vs... Her şeyi hallettim. Borçsuz ve aileme yük olmadan evlendim. Ama planlı hareket ettim. Bence bir plansızlık hakim. Sorduğunuz için söylüyorum planlarsanız gayet alınır. Ama tüm ihtiyaçları tek seferde, tek indirim günümde almaya çalışırsanız ay ortasında kuaför parası dahi kalmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…