• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım fikrim Leyla da :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güzel kardeşim, ya da ablacım yaşınızı bilmiyorum. Ben dindar bir müslüman olarak başkalarına komik suçlamalar yapmak yerine yanlışımıza yanlış deme, özeleştiri yapma ve çözüm üretme taraftarıyım. Samimiyetle söylüyorum, lütfen başka yerlerde de bu türde argümanlar geliştirmeyin, inandığımız dini alay konusu haline getirenler daha da kötüsü soğuyanlar oluyor. Marifet telefona şehadet getirtmekte (!) değil, o telefonu üretmekte, çok çalışmakta ve kendimizi eğitmekte. Artık bilgi toplumuyuz, iyi kadar kötü de hızlı yayılıyor orada haklısınız, bize düşen kapımıza gelen pazarlamacının kötü mallarını almıyorum kardeşim demek, sonuçta zorla satmıyorlar, malesef devir böyle bir devir. Umarım yanlış anlamadınız, selamlar.
Benim söylediklerimin aynısını daha güzel örneklerle, somutlayarak anlatmışsınız. :super:

Yani sesli olarak güldüm..niye medeniyetin olmadigini iddia ettiginiz osmanlıda hic ilaç hastane beya teknonolojik gelişmeler olmamis mi..her sey ülkenin medeni olup olmamasina mi bağlı..yani herkes biliyor neyin ne oldugunuda kabul ermiyorsunuz..sizin beğenmeyip burun kıvırıp medeniyetin olmadigi diye tabir ettiginiz zamanlari arar oldu bu millet varsa sorun buyuklerinize onlarin da büyüklerinin zamanlari nasılmış..ülke son 100 yildir medeni olan ülkemizde son 20 senedir ilaç ve hastahane sıraları yok..demek onemli olan medeniyiz demwk degilde ülkeye hizmet etmek..
Su konunun altinda siyaset yapmayin lutfen, yukarida arkadasin soyledigi bambaska bisey. Ama o kadar takilmissiniz ki klasik argumalara, algida secicilik calismis.

Yani sesli olarak güldüm..niye medeniyetin olmadigini iddia ettiginiz osmanlıda hic ilaç hastane beya teknonolojik gelişmeler olmamis mi..her sey ülkenin medeni olup olmamasina mi bağlı..yani herkes biliyor neyin ne oldugunuda kabul ermiyorsunuz..sizin beğenmeyip burun kıvırıp medeniyetin olmadigi diye tabir ettiginiz zamanlari arar oldu bu millet varsa sorun buyuklerinize onlarin da büyüklerinin zamanlari nasılmış..ülke son 100 yildir medeni olan ülkemizde son 20 senedir ilaç ve hastahane sıraları yok..demek onemli olan medeniyiz demwk degilde ülkeye hizmet etmek..

allah aşkına konunun hizmetle, hastane sıraları ile ne alakası var? yandaşlar olarak neden her konuyu 20 seneönce hastanelerde sıra vardı demeye getiriyorsunuz? buradan bari bi siyaset malzemesi çıkarmayın.

Gonlunuze elinize saglik yel degirmenlerine cevap yazmaktan yorulmustum ...

Yoo osmanli medeniymis, yaptirdiklari saraylar hep bati kulturunden esinlenmis.. hayrani oldugunuz kesimin ne oldugunu bile bilmiyorsunuz sizinle ne tartisayim.. kaldi ki son 20 senedir hastane kuyrugunu evde bekliyor millet ama goruyorum ki bundan da haberiniz yok, sahi neyden haberiniz var tam olarak?

Su konunun altinda siyaset yapmayin lutfen, yukarida arkadasin soyledigi bambaska bisey. Ama o kadar takilmissiniz ki klasik argumalara, algida secicilik calismis.

Ne yapsin ama? Hastane sirasi, ilac kuyrugundan baska bir sey ezberletilmemis.. yani kvalide konusuna bile bunu yazacak cunku eldeki ezber sadece bu :)

??? Amacınız son yıllarda çoğalan çocuk tecavüzlerine çözüm aramak mı yoksa fanı olduğunuz yönetimi övmek mi??? Kimse Osmanlıya medeniyetsiz demedi ama içoğlanlarını söyledim ben, doğru. İçoğlanlığı diye bir kavramın saray içinde bulunması doğru mu sizce? İlacı, hastanesi, medeniyeti vardı diye bu yanlışı gözardı mı edelim yani? Söylediğimiz şu kardeşim, her medeniyetin (doğu, batı vb.) doğru olan ve vicdanımıza uyan kısmını alsak ama ortak toplumsal değerler çerçevesinde. Hep birlikte yaşıyorsak olması gereken budur. Olayı siyasete dökmeyelim, vicdanımızı dinleyelim: Halkın yüzde 99’u zaten tasvip etmiyordur bu taciz vakalarını. Baskı yapabilmeliyiz bizi yönetenlere ortak rahatsızlığımızla ilgili ivedi önlemler almaları için. Biz siyasetçi değiliz arkadaşım, lütfen bu tür ortak değerlerde bizi birbirimize düşürmelerine izin vermeyelim kimsenin. Yanlışları düzelttirecek olan bizleriz. Bunun için de önce birbirimize sahip çıkmalı ve dilimizi düzeltmeliyiz. Birbiriyle rakip olan, siyasilerdir, biz değiliz. Biz onların bize ne kadar hizmet ettiğiyle ilgilenmeliyiz. Bir konuda hizmet ediyor diye diğer konulardaki yanlışlarını göz ardı etmemeli, onları da düzeltmelerini sağlamalıyız. Biz fanatik olmazsak onlar mecburen hatalarını düzeltirler.

Ne yapsin ama? Hastane sirasi, ilac kuyrugundan baska bir sey ezberletilmemis.. yani kvalide konusuna bile bunu yazacak cunku eldeki ezber sadece bu :)
Bilemiorum, insan basliga bakinca bile utanir su yazdigindan. Kucucuk bi cocugun bedeni uzerinde bile cikarlarimizi bi kenara koyup egriyi dogruyu konusamiosak.. Bu baslik altinda katilmadigim yuzlerce yorum var basta idam olmak uzere. Ama sonucta dusunce konuslur tartisilir. 1 ayda 4 cocuk olmus, gelip de bu basliga cok iyiyiz mukemmeliz demek cok cirkin

Bilemiorum, insan basliga bakinca bile utanir su yazdigindan. Kucucuk bi cocugun bedeni uzerinde bile cikarlarimizi bi kenara koyup egriyi dogruyu konusamiosak.. Bu baslik altinda katilmadigim yuzlerce yorum var basta idam olmak uzere. Ama sonucta dusunce konuslur tartisilir. 1 ayda 4 cocuk olmus, gelip de bu basliga cok iyiyiz mukemmeliz demek cok cirkin

Cunku bu zihniyete gore kesin tahrik etmistir.. cocuk kulotla amcasinin yanina cikmasin mantigini kabul eden kesim bunlar, o yuzden taciz basligina “ama yol yabdi” dan baska bir argumanla gelemezler cunku oyle bir dusunceleri yok.. dusun iste bizi yel degirmeni olarak goren arkadas siri ye kelime-i sehadet getirterek musluman yaptigina inaniyor.. bir digeri 100 yil onceye bakip “ama guyruk yok guyruk” modunda.. iste herkesin bir imtihani var dunyada, bizimki de bunlar..

Ööfff, yok medeniyet batı tü kaka, yok bizim hastaneler süper oldu, yok şu bu...
Evet hastanelerimiz süper oldu ve o hastanelere yılda 500 reşit olmamış çocuk hamile halde getiriliyor üzeri kapatılıyor, binlerce kadın darp raporu almaya gidiyor, yüzlerce çocuk tecavüz-dayak mağduru olarak tedaviye yatıyor ve şanslılarsa(!) tek operasyonla kurtarıyorlar, onlarcası da otopsi için taşınıyor. Çok süper hastanelerimiz var iyi ki çünkü sorunumuz sadece buydu ve bu konu da tam olarak bunla alakalıydı! Ve zaten batının medeniyeti buna sebepti, çünkü batı yokken 9 yaşındaki çocukları koca heriflere nikahlayan(!) adetlerimiz(!) yoktu!

Ay yeter ama ya.

Onemli olan batinin yaptigi telefona kelimei sahadet getirtebilmekte ....

Kelimei sahadet getirten teknolojiyi müslümanlar bulmadi ama...
Bugün kelimei sahadet getirtir yarin pastafaryan yemini ettirir neden ? Çünkü bilimsel bilgi ışığında ilerleyip istedikleri şeyi elde edebiliyorlar. Siz de ancak onların imkanlariyla kavustugunuz bir seyle övünüyorsunuz.
Bence super mantık

Her konuda gelip konuyu bambaşka yönlere çekip milleti kışkırtıyorsun, bilerek yaptığını düşünüyorum artık. Neysen nesin düşüncelerin de zihniyetin de amacın da umrumda değil ama bari şu konuda yapma, istismar edilmiş Eylül'ün Leyla'nın yasının tutulduğu şu konuda insanları kış kırt ma!

Her konuda gelip konuyu bambaşka yönlere çekip milleti kışkırtıyorsun, bilerek yaptığını düşünüyorum artık. Neysen nesin düşüncelerin de zihniyetin de amacın da umrumda değil ama bari şu konuda yapma, istismar edilmiş Eylül'ün Leyla'nın yasının tutulduğu şu konuda insanları kış kırt ma!

Aslinda keske cevap vermeden once kim olduguna baksaydim elimi bile oynatmazdim.. kk nin pazardaki acik kadinlardan rahatsiz olan troluymus megerse, yazik oldu harflerime..

Bu ülkenin insanı olup mevcut sorunlarla ilgili hiçbir sorumluluk almayan insanları anlamıyorum. Öyle karşıdan tenkit etmekle olmuyor. "Batı hayranıyım, batsın bu millet!" demekle hiçbir sorun çözülmüyor. Herkes elini taşın altına sokar, işini en iyi şekilde yaparsa bütün sorunlar çözülür. Saldırganlık çözüm değil.

Son düzenleme:
Yani sesli olarak güldüm..niye medeniyetin olmadigini iddia ettiginiz osmanlıda hic ilaç hastane beya teknonolojik gelişmeler olmamis mi..her sey ülkenin medeni olup olmamasina mi bağlı..yani herkes biliyor neyin ne oldugunuda kabul ermiyorsunuz..sizin beğenmeyip burun kıvırıp medeniyetin olmadigi diye tabir ettiginiz zamanlari arar oldu bu millet varsa sorun buyuklerinize onlarin da büyüklerinin zamanlari nasılmış..ülke son 100 yildir medeni olan ülkemizde son 20 senedir ilaç ve hastahane sıraları yok..demek onemli olan medeniyiz demek degilde ülkeye hizmet etmek..

Çocuklara tecavüz kadin cinayetleri de su son yillarda artti ama onu napcaz. O da bizi kıskanan pis batınin yüzünden di mi? oh vicdanlar rahat uyuyabiliriz kuyruga girip ilaç almıyoruz en azından. Tüp kuyruklari da yok bak bunu unutmuşsun.

Bu ülkenin insanı olup mevcut sorunlarla ilgili hiçbir sorumluluk almayan insanları anlamıyorum. Öyle karşıdan tenkit etmekle olmuyor. "Batı hayranıyım, batsın bu millet!" demekle hiçbir sorun çözülmüyor. Herkes elini taşın altına sokar, işini en iyi şekilde yaparsa bütün sorunlar çözülür. Saldırganlık çözüm değil.

Sorumluluk alınmadığını nereden biliyorsunuz ?
Ekrandan insanların neler yaşadıklarını,ne sorumluluklar aldığını görebiliyor musunuz ?

Bu da başka bir yanlış mesela, halkın işini iyi yapması sadece çarkı döndürür ama bir yaptırım sağlamaz.. halk kanun koyucu değildir, halk kanun uygulayıcı da değildir, halkın kendi adaletini uygulamasının ise yaptırımı vardır.. benim elimden gelen kendi çevremi korumaktır, ama en ufak bir olayda kanunlar suçluyu aklarsa elinizi altına koyduğunuz taş o elinizi koparır.. ne gibi bir sorumluluk beklediğinizi specific olarak yazarsanız daha iyi olurdu aslında..

Sosyal medya da bir baba kızına tacizde bulunan birini cinsel organından defalarca bıçaklamış onun videosu dolanıyor oh olsun tacizcinin sonu nidalarıyla. Tehlikenin farkinda değil mi kimse kanunlarin veremediği cezayi insanlar kendi vermeye başlarsa nasıl bir ülke oluruz hiç düşündünüz mü? hukuğun iyi işlemediği bir ülke de artik ilac kuyrukları hastane kuyrukları yok diye vicdan rahatlatiyorsan burada çocuk tacizleri nasıl önlenir adalet nasıl sağlanır diye kafa patlatmamızin hiç bir anlamı yok...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X