Rehabilitasyon destek vermek degil ki. Ne zaman denendi bu Türkiyede? Ve benim bildigim Almanyada kuzen ile evlenmek pedofili degil, incest'tir. Yani aile ici istismar.
Rehabilitasyon tek basina alincak bir önlem degil. Bu cok genis bir planin parcasi olmali. Ve evet kisa vadeli bir plan degil. Türkiye simdiye kadar her konuda herseye kisa vadeye bakiyor. Sokaktaki adamda öyle düsünüyor "sunu bir yapalimda ondan sonra önümüze bakariz"
Daha öncede dedim. Okullarda ana okulundan itibaren egitim verilmeli. Evlilik olayinda tekrar egitim verilmeli. Hamilelikte tekrar. Erkek egemen kültürüne karsi birseyler yapilmasi lazim. Kadinlar daha kolay bosanabilmeli. Maas verilmeli bosanan ev hanimlara. Ki cocuklar hir gür olan evlerde büyümesinler.
Her polis teskilati özel tecavüze yönelik tim olusmali. Polis, psikolog doktordan olusan. Her gelen sikayet ciddi alinmali. Ülkece bu konuda kampanya yürütmeli, tecavüz olayinda daima sikayet etme tesvigi icin.
Yani idam, hadim derken o kadar cok yapilmasi gereken seyler var ki. Yapilmiyor iste. Yapilmiyor. Tek sorun pedofil ve tecavüzcüler degil cünkü. Toplumun kendisindede büyük sorun var. Parkta tacize ograyan kadin " ben spor ceketimi giymistim, kapatmistim" gibi ifadeler vermisti. Sanki acik giyinse hak edecekmis gibi. Tabi ülkede "kadinmidir, kizmidir" diyen siyasetciler oldugunda bu normal karsilaniyor.
Daha öncede dedim. Zerre önlem almazlar. Bir sonraki olayda yine bunlar konusulcak ve üstü kapanilcak iste. Olan cocuklara ve genc kizlara oluyor.