- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Sanırım okuyorlar duayı atamaz herhalde hep suyaNasıl bakara suresi? Temizlik yaptığınız suya mı atıyorsunuz? O suyla yerleri de siliyor musunuz?
Bilgiler için teşekkür ederim. Peki kaç günde temizlik yaparsınız çocuk var mı? Birde aklınızda bulunsun trendyoldan fairy aldım akşam ciddi uygun geldi bana tek tek hesapladım baya iyiydi yanında elde yıkama bulaşık deterjan ve süngeri var 90 tablet 89 tl kargo ücretsiz aklınızda bulunsunBende sirke karbonat ve Arap sabunu ile temizlik yapıyorum. Wc de ve mutfakta cif kullanıyorum o olmasa asla olmaz bence . Domestosu klozete ve lavabolara döküyorum . Eğer böyle yapmasam sadece sirke karbonat Arap sabunu asla tamamen temizlik olmaz bence . Mesela Çelik tencereleri ciflemezsen nasıl parlayacak temiz görünecek . Mesela Abc nin yeni çıkan cifini aldım el sabunu ile aynıydı bence lavabolar yağlı yağlı oldu sürekli iğrençti zor bitirdim . Banyo tuvalette gidip A101 in cifini alıyorum ama mutfakta mesela orjinal cif çok fark ediyor . Bulaşık makinasında fairy kullanıyorum geçenlerde finish A101 de 10 TL üzerine 10 TL di 25 lisi sanırım of aldım 2 paket öyle kötü ki bence . Fairy de ben sudan elektrikten tasarruf için full dolduruyordum makinayı bunda daha az ve düzgün yerleştirmeme rağmen mutlaka kirli birşeyler Kalıyor . Fairy niye öyle pahalı farklı böylece anlamış oldum . Sütü alıp kaynatıp yoğurt yapıyorum her salı
Size tam yazdım ve gördüm altta cevap ver işsiniz sorumaHaftanın 3 günü evde temizlik olur mutlaka . Pazartesi çarşamba cuma şeklinde rutin bizim . Cadde üzerinde ve havası kirli bir yerde oturduğumuz için mecbur bu şekilde oluyor. Tüm evi süpürürüm sonra camların önü elektrik düğmeleri ve kapılar için bir toz alma suyu , mobilyaları silmek için ayrı bir toz alma suyu yaparım bezleri de farklı zaten . Simsiyah su çıkıyor bu kir nasıl oluyor 2 günde çözemiyorum bu sularda Arap sabunu sirke kullanırım . Yerleri silmek için az domestos ve sirke kullanırım oğlum doğduğu zaman çamaşır suyunu yerlerde kullanmayacağım . Halılarımın tamamı bembeyaz 2 güne bir grileşiyoryerleri sildikten sonra sıcak suya sirke Arap sabunu karbonat ile temizlik suyu hazırlarım ve halıların da tozunu alırım hızlı hızlı silerim kapkara su çıkar . Wc temizler işi bitiririm haftada bir de ebeveyn banyomuzu temizlerim . Allahtan fazla ıvır zıvır saçma eşyam yok bu işleri 2 saatte bitirebiliyorum . Bulaşık makinasında parlatıcı asla kullanmam sirke en iyisi. 3 ayda bir de büyük temizlik oluyor perde koltuk dolapların içiniboşaltıp silip yerleştirme . Camların çamurunu siliyoruz hiç bir şekilde temizlenmiyor çünkü 2 cam arası zaten kirli su kaçmış lekeli kalmış. Ayrıca el kol yetişmiyor binada kimse cam silmiyor
Çocuklar ne kadarlıklar peki bizim evde de öyle bir azman varBenim çocuklar hansel ve gretel gibi, ne yeseler yerler ve koltuklardan anlarsınız
Sıvıları özel olarak dökme huyları var.
Dün koltuk kumaşları yıkandı, kirlendikçe tersini çeviriyorduk çünkü 1 ayda içine ediliyor
Yani siz hiç kendinizi kötü hissetmeyin, normal şekilde pislenen bir ev için bizim yaptıklarımız aşırı, ama yaptığımız halde yine temiz değil
Çocuktan önce 1 gün kadın temizlerdi, 1 gün de biz süpürürdük ohh pırıl pırıldı ev.
3 ve 2 yaşındalar benim tazmanyalarÇocuklar ne kadarlıklar peki bizim evde de öyle bir azman varmuzlar havada ucuyır yemediği lokmalar her şey uçuşuyor bazen havada yakalıyoruz ama sizin sıvı dökme işi çok daha zormuş öyle olunca tabş hep temizlenmesi lazım ☺☺
Surekli yanimda kalan birisi yok. Bazen kv geliyor, bazen biz gidiyoruz. O sekilde biraz dinlenebiliyorum. Temizligi belli bir rutine oturtmustum ama sin uc gundur ishal, kusma, halsizlik yasadigim icin cok aksadi. Ne kadar halim kalmasa da mutfak tezgahini temizlemeden yatmıyorum. Sana da tavsiye ederim. Bir de her sabah oturdugumuz odayı mutlaka supuruyorum. Bunlari yapinca ev temiz gorunuyor en azindan. Haftasonuna kadar idare ediyor beni. Wc, lavabo falan da elim gittikce artik. Bir camasir suyu bir bez hep elimin altinda. Gozume carptikca, aklima geldikce temizliyorum. Bir de simdi rahatsiz oldugum icin wc temizliğini daha sık yapiyorum. Su an yeni kahvalti yaptim. Hazir esim evdeyken bebegi emzirip butun odalari silip süpüreceğim. Hastalik yuzunden cok aksattimSizinle iki çocuk olması çalışan anne olmamız ve çocukların yaşının yakın olmasından dolayı birbirimize benziyoruz aslında okudukları ı dikkate alacağım mutlaka. Buarada nasıl gidiyor bebekle durumlar. Şu zor oldu dediğiniz bir şey oldu mu? Temizlik konusunda ben ciddi saldım hamileliğim nedense yoğun iş temposu vs derken beni biraz yordu. Ondan da sanırım ben erken yatıp iş güç yapmadan uyuyorum ve çok birikiyor bu sefer eş geriliyor falan ama kendime geldim gibi be yapmamam gerektiğini biliyorum. Buarada bebeğe bakmaya yardımcı birisi var mı? Çok zorluyor mu ya da ne yapmak lazım merak ediyorum da özellikle kızımın hissettikleri için önemli ne yapmalıyım
Peki iki günde toz alıp silip detaylı dediğiniz temizlikte ne yapıyorsunuz. Yanş detayda kasıt nedir tam. Boron beyazlarda falan güzel bir sonuç aldırıyor mu birde sirke makineyi bozmuyor mu ya çok kişi yazmış ama ben bozulur diye parlatıcı koyuyorum1 )sut konusunda guvendigin biri oldugu surece inek sutu yani pastorize olmayab sut tercihim
2)Gunluk temizliklerimde sirke kullaniyorum bulasik makinesine parlatici yerine sirke koyuyorum sirkemde ev yapimi sirke cok guzel parlatiyor ama derin temizliklerde mecburen arap sabunu kullaniyorum toz detarjanimi en temiz icerikli olan urunlerden tercih ediyoeum etimadenin baron marka detarjani hem icerigi temiz hem yerli uretim daha bir suru seyler var cok uzun olur
3) cocugum yok henuz ama ilk evlendigim zamanlar her gun sil supur toz al toparla yika pakla yapmaktan kendime vakit ayiramadigimi fark ettim hatta psikologa gittim psikologum gunluk rutinimi sordu anlatim kendin icin ne yapiyorsun diye sordugunda cevap veremedim o dereceydim ama simdi 2 gunde bir toz alip supuruyorum haftada birde detayli temizlik yapiyorum
Makinem hala saglamPeki iki günde toz alıp silip detaylı dediğiniz temizlikte ne yapıyorsunuz. Yanş detayda kasıt nedir tam. Boron beyazlarda falan güzel bir sonuç aldırıyor mu birde sirke makineyi bozmuyor mu ya çok kişi yazmış ama ben bozulur diye parlatıcı koyuyorum
Allah kolaylık versin3 ve 2 yaşındalar benim tazmanyalar
Yemek yerken önlerinde süt, meyve suyu, su bardakları olur onlarsız yemek yemiyorlar, tabi ki hepsi yerde, zaman zaman kafalarında.
Alıp kaçan içeride koltuk ya da halılara döküyor.
Ya da meyvelerle boya yapıyorlar
Fena pisler midem bulanıyor artık gerçekten ki temizlik takıntılı biri hiç olmadım ama midem almıyor, bunlar benim çocuklarım olamaz diyorum
Ondan yetmiyor yetmiyor, sürekli birinin elinde süpürge ve kovayla gezmesi şart.
Ya umarım bende biraz rutine bindiririm çok güzel yinede sıralamanız yaptıklarınız hayat kurtarır durumda bende bu şekilde yapabilirsem çok iyi olur ama bakalımSurekli yanimda kalan birisi yok. Bazen kv geliyor, bazen biz gidiyoruz. O sekilde biraz dinlenebiliyorum. Temizligi belli bir rutine oturtmustum ama sin uc gundur ishal, kusma, halsizlik yasadigim icin cok aksadi. Ne kadar halim kalmasa da mutfak tezgahini temizlemeden yatmıyorum. Sana da tavsiye ederim. Bir de her sabah oturdugumuz odayı mutlaka supuruyorum. Bunlari yapinca ev temiz gorunuyor en azindan. Haftasonuna kadar idare ediyor beni. Wc, lavabo falan da elim gittikce artik. Bir camasir suyu bir bez hep elimin altinda. Gozume carptikca, aklima geldikce temizliyorum. Bir de simdi rahatsiz oldugum icin wc temizliğini daha sık yapiyorum. Su an yeni kahvalti yaptim. Hazir esim evdeyken bebegi emzirip butun odalari silip süpüreceğim. Hastalik yuzunden cok aksattim
Cok tşk ederimÇok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum ❤
Ay ya bende bir düzen oluşturmalıyım artık.özenmele başladım.Makinem hala saglamaman nazae deymesin detayli dedigim kapi silme sil supur toz al camasir suyu cift kullan banyo tualet yika gibi isler evimin sekli ihtibariyle her gun viledalamiyorum haftada bir viledaliyorum gibi seyler arap sabunu ila camasir yikiyordum beyazlar istedigim gibi cikmayinca barona dondum simdilik memnunum temiz icerikli urunler icin instagramda muhendisinoglunu takip etmenizi tavsiye ederim
Hayır tabıkı bakara suresı nasıl atılsın suya???:):) Temizlik yaptıgım suya sirke tuz bide genel temızlık atıorum evı sılıncede bakara suresı telefondan yada bılgısayardan dınlıorum harıka enerjı doluo evNasıl bakara suresi? Temizlik yaptığınız suya mı atıyorsunuz? O suyla yerleri de siliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?