- 29 Mayıs 2021
- 3.103
- 6.095
- 108
- 40
- Konu Sahibi powerpuffgirl23
-
2,5.Oğlunuz kaç yaşında
Yok çok borç varmış kimse yardım etmiyormuş. Yapmasaydınız borcu. Gidip çalışsaydında ayağını yorgana göre uzatsaydın. Ev kp miş kendi anneesini evden çıkartacakta gelini rahat harcasın diye kirasını geline vericek öylemi ? Allah sizin gibi gelinlerden korusun çocuklarımızı. Git kendi babandan iste bir ev söz hakkı senin olsunBabası yaptırmış olabilir babannesinin bir desteği yok ve babası eşime ev verdi diye bizim burdan gelir sağlama şansımız varken babanneye bakıp sağlayamıyoruz
ben kira alma taraftarıyım yada hiç olmazsa bize cüzi bir miktarda kira kadar olmasada destek olmasını istiyorum fakat bunu eşime açmadım.
Öff evlerden ıraksın yemin ederim. Yok halı perde kıyafet almamışlar. Evlenmeye paran yoksa evlenmeseydin kendine güvenseydin. Evlenmeden önce kıyafetinmi yoktuda sana kıyafet alacaklardı.Neye güvenerek evlendik biliyor musunuz ailesi düğün masraflarımıza en azından yardım eder eve bir halı alır yada salonun bi kısmını öder elimizden tutae diye evlendik ama düğün nişan oldu bitti salon tutuldu geri dönmesi daha zor bir aşamaya geldikten sonra kendi başımıza kaldık hiçbirşeye destek olmadılar ve 2 senedir borç ödüyoruz. Evet eşime ev vermişler ben daha ortada yokken ama eşime sırf ev verdiler diye takı takmadılar mesela dolabımda bir tane onların aldığı kıyafet yok bohçam yok. Neden sustun derseniz eşim sürekli mağduru oynayıp manüpüle ettiği için ama dönüp baktığımda baştan vazgeçseydim diye çok dizime vurdum
Eşin mi o arsayi alip binayı dikmişte satacakmış. Söylesene tapu kimin üstünde? Babaanneden ayri yasamak istiyorsan gidersin kiraya, ama zor di mi çalışıp kira ödemek. Ailenizin verdiği destek o dairesinin yanından geçmez. Sanki eşiniz evlenirken, sen çalışma babaanemle biz sana bakarız demişte simdi sözünü tutmuyor gibi konuşuyorsunuz. Bu kadar arsız olunmaz ya, ben utanırım babaanne bize destek çıksın, ailelerimiz pazar alışverişimizi yapsın demeye.Ailem ev vermemiş olabilir ama neredeyse her hafta pazarımıza kadar benim ailem destek oluyor ve onlardan bir hayır görmemek benide ailemide yıpratıyor. Eşim bana evlenirken satıp farklı yere taşınıcaz dediği için evlenip uzak bir yere yerleştim ama evlenene kadarmış sözleri. Ayrıca destek sağlıyorlar dediğim kardeşine de ev verdiler bunu atlamayalım eşit şartlarda yine ololmuyoruz
Ay ne kadar çirkin. Elaleme mi güvenip evlendin, düğün yaptın? Sade bir nikahla evlenseydiniz madem öyle. Evlenen iki yetişkin insan evinden de eşyasından da sorumludur. Kimse de ailesine güvenip evlenmesin bu nedir yahu? Sonra bize karışıyorlar diye ağlıyor burda kadınlar. Borç sizin kendi borcunuz elbette ödeyeceksiniz. Ne çok ağlanıp sızlanmışsın. Kıyafetmiş bohçaymış yıl olmuş 2025. Senin ailen niye ödemiyor düğün borcunu madem öyle? Senin ailen niye bir ev alıp size vermiyor? Her şeyi erkek tarafından istemek ne güzel ya öyle? Hem bedava evde otur hem de yaşlı kadının maaşına göz dik. Yok diğer kardeşe yapıyorlar bana yapmıyorlar diye ağla. Sana ne, sana hesap mı verecekler? Demek ki sevilmiyorsun ki yapmıyorlar. Çıkarcı olduğunu anlamışlardır belki de.Neye güvenerek evlendik biliyor musunuz ailesi düğün masraflarımıza en azından yardım eder eve bir halı alır yada salonun bi kısmını öder elimizden tutae diye evlendik ama düğün nişan oldu bitti salon tutuldu geri dönmesi daha zor bir aşamaya geldikten sonra kendi başımıza kaldık hiçbirşeye destek olmadılar ve 2 senedir borç ödüyoruz. Evet eşime ev vermişler ben daha ortada yokken ama eşime sırf ev verdiler diye takı takmadılar mesela dolabımda bir tane onların aldığı kıyafet yok bohçam yok. Neden sustun derseniz eşim sürekli mağduru oynayıp manüpüle ettiği için ama dönüp baktığımda baştan vazgeçseydim diye çok dizime vurdum
Aynen ya evlerden ırak böyleleri. Rezillik yani.Milletin parasına güvenip evlenmiş
Kendi çalışmadan hemen çocuk yapmış
Annesigil mutfak masrafını yapıyor
Kayınaile ev vermiş
Bohça da bohça diye tutturmuş
Yetmemiş 80 yaşındaki kadının maaşına göz dikmiş
Evlerden ırak
Siz niye kocanızın ailesinin evinin peşine düştünüz? Hiç sevmem böyle şeyleri ya gidin kendiniz kazanın milletin kazancına göz dikmek ne kadar doğru?Sen kimsin asıl be ! Yazarken doğru düzgün okuyunda yazın! Diğer çocuğunada ev vermiş ve maddi desteklerini hiç çekmiyorlar diğer çocuğundan hem babanne hem anne babası herkes diğer çocuğa çalışıyor destek oluyor bir biz sürünüyoruz. Ayrım yapılıyor borç harç içindeyiz ev verdik diyip bir ekmek almıyorlae bize ama diğer çocuklarının pazar alışverişini bile yapıyorlar. Herşeyi kolay biçmeyin karşınızdakine. Eşiminde bu evde emeği çok fazla gökten ağzına düşmedi ev
Siz herşeyi başkasından mı beklersiniz kendiniz kendinize ne aldınız?bakın benim çevremde de arkadaşlarım olsun tanıdıklarım olsun oğluna evlendikten sonra yda evlenmeden önce ev verenini çok gördüm fakat gelinlerine de gelin gibi davrandılar takılarınıda aldılar bohçalarınıda yaptırlar düğün masraflarınada yardım ettiler ama benim bu saydıklarımın hiç bir olmadı evimde bir kilimleri dolabımda da bir bana aldığı gömlekleri yok takı desen oda yok
Ailemin verdiği evde oturuyorum ve ev benim. Eşimin evi değil. Tabiiki kullanırken kendi evi, ama mülk olarak benim.Burda boşanma durumundan değil ortak sürülen bir yaşamdan bahsediyoruz. Evlilikten önce edinilen mallar da aynı şekilde. Senin hakkın yok diye herkes o durumda da kendi türküsünü mü çağırsın? Benim evlenmeden önce aldığım bir evim var elli bin lira kira alıyorum, eşime bu benim senin söz hakkın yok diyebilir miyim?
Çocuğuna başta iki ev verme biri senin biri bende kalacak de o zaman bu da bir seçenek.
Kaldı ki çocuğunun evine hediye aldın diyelim mesela bir televizyon hayat boyu üzerinde söz sahibi mi olacaksın nasıl olsa ben verdim diye.
hadi bi aç bakalım ne diyecekben kira alma taraftarıyım yada hiç olmazsa bize cüzi bir miktarda kira kadar olmasada destek olmasını istiyorum fakat bunu eşime açmadım
Diker. O yüzden çocuğunuzu yetiştirirken "bizim neyimiz varsa senin için veya senindir vb" söylemlerden kaçının. Kendi başına ayakta durmayı öğrenen,beklentisiz biri olsun.Yurtdışında çalışıyorum.
Türkiye'de 1, Avrupa'da 1 evimiz var. Ayrıca bireysel emekliliklerimiz, arsamız vs. Hepsi oğlum için. Yemin ediyorum korktum şunu okuyunca. Yarın oğlumun çocuğunun eşi gelir de oturduğum eve göz diker mi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?