Akrabanızdan kira alır mıydınız?

Babası yaptırmış olabilir babannesinin bir desteği yok ve babası eşime ev verdi diye bizim burdan gelir sağlama şansımız varken babanneye bakıp sağlayamıyoruz
Yok çok borç varmış kimse yardım etmiyormuş. Yapmasaydınız borcu. Gidip çalışsaydında ayağını yorgana göre uzatsaydın. Ev kp miş kendi anneesini evden çıkartacakta gelini rahat harcasın diye kirasını geline vericek öylemi ? Allah sizin gibi gelinlerden korusun çocuklarımızı. Git kendi babandan iste bir ev söz hakkı senin olsun

ben kira alma taraftarıyım yada hiç olmazsa bize cüzi bir miktarda kira kadar olmasada destek olmasını istiyorum fakat bunu eşime açmadım.

Taraftarı olduğunuz konuyu eşinizle paylaşıp, eşinizin taraftarlığı konusunda lütfen güncelleme yapın.
Bence başkasının 'malı' üzerinden taraftarlık yapmayın.

Öff evlerden ıraksın yemin ederim. Yok halı perde kıyafet almamışlar. Evlenmeye paran yoksa evlenmeseydin kendine güvenseydin. Evlenmeden önce kıyafetinmi yoktuda sana kıyafet alacaklardı.

Evlendiğimden beri kirada oturuyorum. Çocuğumu 16 aylıkken bırakıp çalışmaya başladım. O versin, buradan gelsin diye oturup kafa yormadım kimden ne koparabilirim diye.

Üstelik eşimin ailesinin çocukları arasında yaptığı ayrımcılığın dik alasını yaşamamıza rağmen, babasından bir şey beklemedik bugüne kadar, kardeşleriyle hiç aramızı bozmadık. Hele bana zaten asla düşmez.

Ben çok merak ediyorum eşinizin babasının mal varlığı hakkında eşinize bile bıraksa nasıl sahibi gibi görebiliyorsunuz kendinizi? Kendi babamın mirasına bile benim gözüyle bakamam ben, utanırım.

Siz bina bizim, eşime verdi diyorsunuz, babaannenin bir faydası olmamış diyorsunuz ya, eşinizin olmuş mu peki yapımında? Eşiniz demirine çimentosuna kaç TL harcamış?

Size vermişse eğer resmi bir dayanağınız var mı elinizde? Yani sizin gibileri anlayamıyorum açık konuşacağım. Lütfen biraz empati, kadını kiraya mı tabii edeceksiniz oğlunun evinde? Babanız yapar mıydı kendi annesine?

Ya da bizzat o babaanne yerinde siz olsaydınız? Ne de güzel eş tarafından kalanları kendi alın terinizmiş gibi sahiplenip ahkam kesebiliyorsunuz oturduğunuz yerden? Borcunuz varsa ya da ihtiyacınız, çalışmayı deneyebilirsiniz.
Siz dua edin ki, kiracı değilsiniz. Hey gidi.

Son düzenleme:
Eşin mi o arsayi alip binayı dikmişte satacakmış. Söylesene tapu kimin üstünde? Babaanneden ayri yasamak istiyorsan gidersin kiraya, ama zor di mi çalışıp kira ödemek. Ailenizin verdiği destek o dairesinin yanından geçmez. Sanki eşiniz evlenirken, sen çalışma babaanemle biz sana bakarız demişte simdi sözünü tutmuyor gibi konuşuyorsunuz. Bu kadar arsız olunmaz ya, ben utanırım babaanne bize destek çıksın, ailelerimiz pazar alışverişimizi yapsın demeye.

Siz çok şanslısınız da hep daha fazlasını isteyip şükretmediginiz için farkında değilsiniz.

Keske kocamın ailesi bana da bohca yapmayıp 2 katli bina verselerdi çok makbule geçerdi

Ay ne kadar çirkin. Elaleme mi güvenip evlendin, düğün yaptın? Sade bir nikahla evlenseydiniz madem öyle. Evlenen iki yetişkin insan evinden de eşyasından da sorumludur. Kimse de ailesine güvenip evlenmesin bu nedir yahu? Sonra bize karışıyorlar diye ağlıyor burda kadınlar. Borç sizin kendi borcunuz elbette ödeyeceksiniz. Ne çok ağlanıp sızlanmışsın. Kıyafetmiş bohçaymış yıl olmuş 2025. Senin ailen niye ödemiyor düğün borcunu madem öyle? Senin ailen niye bir ev alıp size vermiyor? Her şeyi erkek tarafından istemek ne güzel ya öyle? Hem bedava evde otur hem de yaşlı kadının maaşına göz dik. Yok diğer kardeşe yapıyorlar bana yapmıyorlar diye ağla. Sana ne, sana hesap mı verecekler? Demek ki sevilmiyorsun ki yapmıyorlar. Çıkarcı olduğunu anlamışlardır belki de.

Aynen ya evlerden ırak böyleleri. Rezillik yani.

Ay n'olur su düşünceyi annemle bile paylasmadim kendi dusuncem deyin. Sizin gibi düşünen ebeveynlerin olduğunu düşünmek istemiyorum. Şaka gibisiniz ya nekadar ayıp

Siz niye kocanızın ailesinin evinin peşine düştünüz? Hiç sevmem böyle şeyleri ya gidin kendiniz kazanın milletin kazancına göz dikmek ne kadar doğru?
Benim kuzenimin eşi de böyle miras peşine düştü yüzden gözden düştü kimse sevmiyor ayrılmanın eşiğindeler. Hiç hoş şeyler değil. Kendi alın terinizle kazandığınızın bu derece peşine düşebilirsiniz sizle alakası olmayanların değil.

Bence evin tapusu da hala babanın üzerine. O yüzden ne satıp gidebiliyorlar ne de kendi dairesini kiraya verip başka yerde oturabiliyor. Allah'ım böyle nankorlükleri gördükçe diyorum ki çalış kazandığını ye, kimseye de birsey bırakma. İnsanoğlu nasıl nankörse yapılan hiçbir iyiliği görmeyip hep daha fazlasını istiyor. Kendi aileside pazar alışverişi yapmaya mecbur deĝil ama pazar alışverişini yardım olarak görüp ev verilmesini hiçbir şeye saymaması inanılır gibi deĝil. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Siz herşeyi başkasından mı beklersiniz kendiniz kendinize ne aldınız?

Ailemin verdiği evde oturuyorum ve ev benim. Eşimin evi değil. Tabiiki kullanırken kendi evi, ama mülk olarak benim.
Evlendik diye otomatik onun olmuyor.
Ve evet annem bugün geçinemiyorum kiraya ihtiyacım var bana para ver dese veririm. Ama verdin demem. Daha ölmemişken iyi niyet gösterip evladı yorulmasın diye ev vermiş. Şartlar sonradan değişebilir. Bana verdi diye kalkıp bu iyi niyetini suistimal edemem.
Burada aile iki ev vermiş. Gelin teşekkür edeceğine halı diyor gömlek diyor. Kayınvalidenin gittiği tatili söylüyor. Emekli maaşına göz koyuyor. Hatta kayınvalidesi babanneyi evine alsın gelin de kirayı alsın istiyor. Bir iyi niyet gösterdiler diye ne münasebet kira verecekler yada kadının düzenini bozup sığıntı edecekler bir eve? Bu mu adil?

Diker. O yüzden çocuğunuzu yetiştirirken "bizim neyimiz varsa senin için veya senindir vb" söylemlerden kaçının. Kendi başına ayakta durmayı öğrenen,beklentisiz biri olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…