- Konu Sahibi powerpuffgirl23
-
O bina eşinin değil eşinin ailesinin. Utanmıyormusun kira istemeye?Merhaba kızlar, benim sürekli canımı sıkan aklımı kurcalayan bir durum var ve ön yargılarınızı bir kenara bırakıp kendinizi benim yerime koyarak yorum yapmanızı istiyorum.. müstakil bir binada eşimle yaşıyorum ve bina eşimin adına fakat bu binada aynı zamanda eşimin babaanneside yaşıyor ve bize hiçbir gelir desteği yok aylık emekli geliri var ve aynı zamanda yurt dışından da emekli maaşı yatıyor. Eğer babannesi olmasaydı orayı kiraya verip daha rahat geçinebilirdik ama babannesi olduğu için ne satabiliyoruz ne kiraya verebiliyoruz. Durumumuz iyi olsa bu konuyu açmazdım ama bir bebeğimiz olucak ve evlendiğimizden bu yana borçtan başımız hiç çıkmadı ve eşimin ailesinin durumu iyi olduğu halde hiç destek olmadılar istediğimiz zamanlar da bizde de yok deyip geçiştirdiler. Kayınvalidem kendi kayınvalidesine bakmıyor babanneninde hiç onlara gidip yerleşesi yok zaten, olan bize oluyor yani anlayacağınız.. ben kira alma taraftarıyım yada hiç olmazsa bize cüzi bir miktarda kira kadar olmasada destek olmasını istiyorum fakat bunu eşime açmadım. Eşime tek söylediğim şey babannen burada olmasaydı daha rahat geçinebilirdik herşey farklı olabilirdi dedim oda olmaz öyle şey deyip konuyu kapattı. Yerimde olsaydınız ne yapardınız?
belki sizi tanımışlardırSen kimsin asıl be ! Yazarken doğru düzgün okuyunda yazın! Diğer çocuğunada ev vermiş ve maddi desteklerini hiç çekmiyorlar diğer çocuğundan hem babanne hem anne babası herkes diğer çocuğa çalışıyor destek oluyor bir biz sürünüyoruz. Ayrım yapılıyor borç harç içindeyiz ev verdik diyip bir ekmek almıyorlae bize ama diğer çocuklarının pazar alışverişini bile yapıyorlar. Herşeyi kolay biçmeyin karşınızdakine. Eşiminde bu evde emeği çok fazla gökten ağzına düşmedi ev
nasıl yaniBu birine dua edeceği zaman onun yönüne doğru dönen, Allah'a duasının ulaşması için sabahın nurunda bahçede dua eden babaanne değil mi?
Daha önce konusu vardı bu babaanne ile ilgili. Çok rahatsızlık verici bir kadın ve böyle tuhaf huyları varnasıl yani
Bu birine dua edeceği zaman onun yönüne doğru dönen, Allah'a duasının ulaşması için sabahın nurunda bahçede dua eden babaanne değil mi?
inananlar için bu çok güzel bir hareket değil mi ,nesi garip kötüDaha önce konusu vardı bu babaanne ile ilgili. Çok rahatsızlık verici bir kadın ve böyle tuhaf huyları var
mal sizin, ister herkese eşit bölersiniz ister birine verir diğerine vermezsiniz. biri edepsizdir biri alkoliktir bir ailesine düşkündür diğeri öyledir böyledir. mal senin nasıl böleceğinin hesabını yapamaz ki kimse ? beğenmiyor mu evi çıkar gider kirada oturur. yani sanki oğluna ev vermeye borçlu, kiraya da ayrı ev tahsis etmeyr borçlu, ne mecburiyeti var adamın ?diğer kardeş niye babasının annesinden bişe üstlenmiyo üstelik onada miras vermişler, hatta babannenin başka torunu yokmu?
inananlar için bu çok güzel bir hareket değil mi ,nesi garip kötü
güneşe dönüp ibadet edilen dinler var ? olabilir yani, kendini nasıl hissediyorsa öyle dua ritüeli belirlemiş birine zararı yoksa, bana tuhaf gelmedi ; )
Anlamadınız sanırım, Allahın kendisini duyması için bahçeye çıkıyor, odasından Allah kendisini duyamazmış. Buna inanıyor babaanne.
Konuda haklılık payı var, tüm bunların üstüne bütün aile diğer kardeşe maddi destek sağlıyormuş. Hikâyenin giriş kısmını babanneden kira almak üzerine kurduğu ve düzgün anlatamadığı için bu kadar tepki aldı sanırım, dikkati adil ve eşit davranmadıklarına değil kendine çekti, paragöz imajı çizdi.Biraz da uslüp meselesi, ne anlattığın kadar nasıl anlattığın da önemliarkadaşlar bence aşırı tepki vermişsiniz, bu babanne bitek konu sahibinin eşinin babannesimi? eşinin kardeşine başka biyerlerden ev vermişler o paşa paşa yaşıyor, kira alıyosa tam alıyor, bunlarada bina vermişler bi katındada babanne var. konu sahibinin kp'sinin annesi yani. kp kaç kardeşse hepsi annelerinin kirasını üstlenmek zorunda, vijdani demiyorum bakın adil konuşuyorum. niye tek yük konu sahibinin eşine binsin? bu babannenin 3 çocuğu var diyelim, kiralar 20000 cıvarı hadi olsun 12000 tl, üçe böl dörder düşer, hadi kp annesinden almasın 8000 tl alacağı var bence. ben olsam yaparmıydım yapmazmıydım ailenin tavrına ve aramızdaki elektriğe bağlı. diğer çocuklar ve torunlar hiç bişe üstlenmezken niye tek bi kişiye binsin?
şöle düşün, eltine 3 daire ayrı vermiş, sana 3 dairelik bina vermiş, o 2 kira alıyor birinde oturuyor, sen birinde oturuyon biri kira birinde babanne oturuyor, kaynınında üstlenmesi gerekmezmi adil olursak, ikinizde aynı payı almışınız, niye biri tek üstlensin, kadının başka oğlu kızı torunu yokmu niye bu torun üstlensin? ozaman kp buna 2 daire verseydi birini nine ölünce alırsın oğlum deseydi, veyada oğlum üçünüde al birinde ninen oturuyo cüzzi bi kira aramızda toplaşıp vercez, sonuçta babannen desin, ideali bu bence. eşit bölmicek ama ozaman zoraki iyilikte beklemememiz gerekir, diğeri dışlanmış hisseder çünkü.mal sizin, ister herkese eşit bölersiniz ister birine verir diğerine vermezsiniz. biri edepsizdir biri alkoliktir bir ailesine düşkündür diğeri öyledir böyledir. mal senin nasıl böleceğinin hesabını yapamaz ki kimse ? beğenmiyor mu evi çıkar gider kirada oturur. yani sanki oğluna ev vermeye borçlu, kiraya da ayrı ev tahsis etmeyr borçlu, ne mecburiyeti var adamın ?
Yahu kadın Müslüman. Yoksa banane hangi dinden nasıl dua ediyor.güneşe dönüp ibadet edilen dinler var ? olabilir yani, kendini nasıl hissediyorsa öyle dua ritüeli belirlemiş birine zararı yoksa, bana tuhaf gelmedi ; )
Bacım kadınada burdakı gıbı soylenıp darlıyorsan noye sana yardım etsınkıHanımefendi anlamadan dinlemeden yargılamazsanız??? Diyorum ki eşimin babannesi eşimin diğer kardeşinin durumu iyi olduğu halde ona destek oluyor fakat bizim durumumuzu bildiği halde bize hiçbir destek yok
80 yaşında kadının yaptığına düşündüğüne çokta takılmamak lazım bence. Tuhaf karşılanacak birşey yok. Yaşlanmak çocuklaşmak demek.
Anlamadınız sanırım, Allahın kendisini duyması için bahçeye çıkıyor, odasından Allah kendisini duyamazmış. Buna inanıyor babaanne.
Neye güvenerek evlendik biliyor musunuz ailesi düğün masraflarımıza en azından yardım eder eve bir halı alır yada salonun bi kısmını öder elimizden tutae diye evlendik ama düğün nişan oldu bitti salon tutuldu geri dönmesi daha zor bir aşamaya geldikten sonra kendi başımıza kaldık hiçbirşeye destek olmadılar ve 2 senedir borç ödüyoruz. Evet eşime ev vermişler ben daha ortada yokken ama eşime sırf ev verdiler diye takı takmadılar mesela dolabımda bir tane onların aldığı kıyafet yok bohçam yok. Neden sustun derseniz eşim sürekli mağduru oynayıp manüpüle ettiği için ama dönüp baktığımda baştan vazgeçseydim diye çok dizime vurdum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?