Akrabanızdan kira alır mıydınız?

Rizai taksim yapılmıştır belki sözle, şu bina senin bu bina kardeşinin gibi.
Eşi dahi lafını açtırmıyor, baştan babayla anlaşmışlardır ki baba muhtemelen diğer oğula da aynı teklifi sunmuştur veya sunmasına fırsat vermeden konu sahibinin eşi babaannesini yanında istemiştir var böyle torunlar :)

Konu sahibi aileye ağzını açtığı anda en büyük tepkiyi eşinden görür, borç varsa çalışacaktı, böyle yazınca kızıyor konu sahipleri ama yermek için veya haksız bulmak için değil, kimseye güven olmaz maddi konularda, güvenip yola çıkılmaz, bugün yardım eder yarın canı istemez, o yüzden her şeyi kendin yapacaksın, ki yani babaanne 80 yaşındaysa kayınpeder de 60 belki üzeri, adam çocuklarına yaptığı evlerden yola çıkarak kendisi dahil herkese 2’şer evden toplam 6 ev yapmış muhtemelen, e daha ne yapsın ? Bugün konu sahibi çalışsa asgari ücret alsa yemeden içmeden maaşın hepsini kenara koysa ortalama 15 yıl sonra ancak bir daire alabilir, 2 çocuğu olsa çocuklarına verebileceği 1’er dairesi bile olmaz.

Borç içindeysen kalk çalış yatma, hadi.

Hiç utanmıyorsun yani kendi ailen bile size alışveriş yapıyor kalkıp çalışmıyorsun hala parazit gibi insanların sırtına binmişsiniz ailelere mi güvenip evlendiniz ailelerden geçiniyorsun baba ev veriyor senin aile pazar masrafı hiç ar utanma da yok insanın yüzü kızarır biraz kocaman insanlarsınız sizin neyinize çocuk yapmak

Bu durumda haklısınız.Ortada adaletsizlik var gibi görünüyor.

Doğru tabi ki ama benim de katılmadığım kısım malı verdikten sonra üzerinde artık veren kişilerin hak iddia etmemeleri gerektiği. Kimse bir şey vermesin herkesin kendi malı ama verdikten sonra ne yaptığına da karışmasın.
Yoksa verilmeyen bir çok ayrıntı da var konuda

Tamam sevmeyin, sevmek zorunda değilsiniz. Bunu da anlamıyorum ha. Sevmiyorum ama işime geldiği gibi istiyorum. Bunu tüm taraflar için söylüyorum. Belli ki onlar da sizi sevmiyorlar ama oğul için destek veriyorlar yine de.

Bence babaanne hem eve kira ödemeli hem de kira parasını oğlundan almayıp işe girip eşşşşek gibi çalışmalı
Ne o öyle 80 yaşındaymış da oğlunun eviymiş de kira veremezmiş. Eli ayağı varsa(tutuyorsa diyemiyorum tutmuyor olabilir) gidip çalışacak. Yok öyle bedavadan kimseye ev!!!

Hatta izin günlerinde de konu sahibinin çocuğuna bakarsa şükela olur.

20den aşağı kira kalmadı, bedavaya oturuyorsunuz evde. Hâlâ yok düğün yapmadı, yok bohça yapmadı, borcum var, çocuğum olacak destek olmadılar vs. E kim dedi size borç bitmeden çocuk yapın diye? Evlendikten bu yana kira vermediğiniz hâlde düğün borçları bitmediyse demek ki eşiniz tek çalışıyordu. Kira alsak rahat ederdik diye düşüneceğinize ben de çalışsaydım çift maaşla rahat ederdik diye düşünseydiniz keşke. Eşinin destek olmadığı adama babaannesi mi destek olacak?

Lakin dediğim gibi Türkiye hala gelenekçi bir toplum özellikle evlilik söz konusuysa, erkek çocuk evlendiren ailelerde gelin alma kavramı hala var, gelin alınan bir şey gibi görülüyor şu teknoloji çağında bile.

Evet verilmeyen ayrıntılar var, ki eşinin konuyu kapatmasına bakarsak zaten ailesiyle anlaşıp ortak bir kararla babaannesini yakınına almış gözüküyor, eşi kabul etmiş ama konu sahibi kabul etmek zorunda değildi o zaman baştan ben babaanneni istemiyorum diyecekti.

Konu özelinde olmasın genel fikrimi yazayım bu konuda, bizim kızlarımız maalesef evlenirken ama maddi beklentileri olduğundan ama iyi gelin olma çabasından önlerine ne sunulursa he diyor, nişanlıyken koştur koştur kayınvalide evine börek çörek yapmaya gidiyorlar, annecim annecim etraflarında dönüyorlar, eş ailesi maddi destekte bulunmadı mı vayyy aniden bir soğuma bir nefret geliveriyor ya da evlenirken o kadar börek çöreğin karşılığı maddi destek gördüler mi, erkek tarafı nikahtan sonra buhar olup uçsun istiyorlar.

Ne Şam’ın şekeri ne Arab’ın zekeri, faydası olsun olmasın kimseden beklentiye girmek doğru değil çünkü illa bir gün karşılığı bekleniyor, bakınız babaanne =ev karşılığı bakım.

Burada babaannenin ne bir hatası ne bir kusuru yok, 80 yaşında kadın çalışmış alınterini yiyor, muhtemelen Z zxshermine ’nin dediği gibi ev yapılan araziler babaannenin kocasından miras, kadın yurtdışından da emekliymiş, siz de yurtdışındasınız ne zahmetlerle çalışıldığını benden çok daha iyi biliyorsunuz, varını yoğunu evlatlarına akıtmış bir babaanne var demek ki.

Aile de 2’şer vermiş çocuklarına, aile yanlış değil önüne her sunulana itiraz etmemek susup beklentiye girmek hata.

Binayı siz kendiniz mi yaptınız? Size mi ait, veya eşinizle birlikte mi aldınız, yani bahsettiğiniz mülkte söz hakkınız var mı? Yoksa aileden kalma mı? Eğer aileden kalma ise( sanırım öyle) mükl hk söz hakına sahip değilsiniz.

Bu durumda da haklısınız.Ev verilmiş artık.O ev eşiniz ve sizindir.
Hanımefendinin olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Çalışıp kendisi almamış veya evlilik birligi içinde eşi ile edinmemisler. Eşinin ailesi evlatları oldugu icin evlatlarına yani eşine evlenmeden önce vermiş. Hanımefendinin kara kaşına kara gözüne vermemislerdir heralde. Eşimin babası bir konuda sizin evler dedim diye kızdı kızım bu evler kimin sizin olacak bizim desene dedi. Benim değil baba oğlunla kızının dedim. Dönüp de bakmam bile asla Allah herkesin kendine versin.

Babannenin evi değil, eşimin evi ve eşimden öncede babası yaptırmış babannesi sadece oturuyor onun bir katkısı faydası olmamış
Babaanne bu yaşına kadar öylece oturmuş öyle mi? Hiç bir şeye katkısı/ faydası olmamış!
Siz ne yapıyorsunuz çok merak ettim. Neye faydanız var mesela?

Teknik olarak evlilik öncesi tapu devri olduğu için bir gıdım bile kanunen payınız yok orda. Adam sizi yarın boşasa evlere el sallayarak gidersiniz.
Yani halihazırda gram emeğiniz, gram hakkınız olmayan yerden pay istemek, kira beklemek, kira olmasa da para gelsin istemek nerenin çingeneliği anlayamadım.
Kocanızın sesi çıkmıyorsa kardeşine destek verilmesi, siz neye dayanarak istiyorsunuz ? Paramız yok borcumuz var diyorsunuz bebek diyorsunuz. Bebek masrafları hakkında bi fikriniz var mı ? 10 gün önce doğum yaptım, doğum öncesi alışveriş masrafını saymıyorum bile. Doğuma sadece 50k verdim. Bebeğin bazı masrafları çıktı acil hastalık vs doktor muayenesi ilacı vitamini 20 bini buldu. Neyinizle ödeyeceksiniz bunları? Ondan bundan isteyerek mi ? Sadece yenidoğan vitaminleri ne kadar tutuyor bi bilginiz var mı ?
Ayranınız yok içmeye tahteravalliyle gidiyosunuz mıçmaya hesabı.
Özetle size ait bişey yok, o yüzden tasası, derdi size düşmez. Had biliniz çok ayıp. Bunu dile getirmeniz bile sizi koca gözünde paragöz yapar.

Merak ettiğim şey, babanız size bina verdi mi? Aylık desteği var mı? Eğer bunları yaptıysa kp den isteyebilirsiniz. Eliniz boş çeyizle geldiyseniz sesinizi kısıp oturmaktan çalışmaktan başka çareniz yok. Yeni gelinlerde tek anlamadığım şey, baba evinde görmediği şeyleri koca evinde istemeleri. Yapmayın kardeşim. Önce babanızdan bi bina isteyin. Beleşe oturup kirasını yiyin bide çalışıp eve getirin. Sonra babanneden para istersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…