- 12 Temmuz 2006
- 58.846
- 224.781
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi powerpuffgirl23
-
Rizai taksim yapılmıştır belki sözle, şu bina senin bu bina kardeşinin gibi.Bu arada konuda boşuna tartışıyoruz. Konu sahibinin şu talepleri kimsenin umrunda değil zaten. Kendi kendine kafasında bir şeyler kurmuş. 3 günlük gelin istedi diye 80 yaşında babaanne kira ödeyecek değil.
Ayrıca iddiasına varım tapu devri olmamıştır, kayınpeder evlerin kullanımını çocuklara vermiştir. Bağış sebebiyle tapu devrinde tapu harcı aşşşşşırı yüksek. O kadar daireyi devretmek için bir ev parası daha vermesi lazım. Yani düşünün bir tane evin değeri 5 milyonsa sadece bir ev için 350 bin lira civarı tapu harcı çıkıyor. Sanmıyorum devir yaptıklarını. Konu sahibi kuvvetle muhtemel kayınpederenin evi için yazıyor tüm bunları.
Borç içindeysen kalk çalış yatma, hadi.Sen kimsin asıl be ! Yazarken doğru düzgün okuyunda yazın! Diğer çocuğunada ev vermiş ve maddi desteklerini hiç çekmiyorlar diğer çocuğundan hem babanne hem anne babası herkes diğer çocuğa çalışıyor destek oluyor bir biz sürünüyoruz. Ayrım yapılıyor borç harç içindeyiz ev verdik diyip bir ekmek almıyorlae bize ama diğer çocuklarının pazar alışverişini bile yapıyorlar. Herşeyi kolay biçmeyin karşınızdakine. Eşiminde bu evde emeği çok fazla gökten ağzına düşmedi ev
AMA ONA BOHÇA YAPİLMADİ TAMAMMM MİİİİİBorç içindeysen kalk çalış yatma, hadi.
Hiç utanmıyorsun yani kendi ailen bile size alışveriş yapıyor kalkıp çalışmıyorsun halaAilem ev vermemiş olabilir ama neredeyse her hafta pazarımıza kadar benim ailem destek oluyor ve onlardan bir hayır görmemek benide ailemide yıpratıyor. Eşim bana evlenirken satıp farklı yere taşınıcaz dediği için evlenip uzak bir yere yerleştim ama evlenene kadarmış sözleri. Ayrıca destek sağlıyorlar dediğim kardeşine de ev verdiler bunu atlamayalım eşit şartlarda yine olmuyoruz
Bu durumda haklısınız.Ortada adaletsizlik var gibi görünüyor.Sonunda beni anlayan biri.. eşimin diğer kardeşine aylık destek sağladığı için benim zoruma gidiyor bunu anlatmaya çalışıyorum. Bizim zor bela geçindiğimizi görüyor ve ona destek oluyor. Eşimin diğer kardeşinin kapısının önünde iki arabası var
Bu durumda da haklısınız.Ev verilmiş artık.O ev eşiniz ve sizindir.Kayınbabaya niye gidiyor kira eşimin evi onu anlamadım?
Doğru tabi ki ama benim de katılmadığım kısım malı verdikten sonra üzerinde artık veren kişilerin hak iddia etmemeleri gerektiği. Kimse bir şey vermesin herkesin kendi malı ama verdikten sonra ne yaptığına da karışmasın.Sizin durumunuzla konu sahibinin durumu apayrı ama, siz kendiniz almışsınız, konu sahibinin eşine ailesi vermiş evi, Türkiye hala geleneksel ve kültürel yapılarına bağlı bir toplum, erkek aileleri ev mal mülk vermişse veya çocuğunu evlendirirken eşyasını takısını düğününü yapmışsa kendisinin söz hakkı olduğunu savunuyor hala.
Bu kemikleşmiş düşünceyi yıkmak da ancak ve ancak erkek ailesinden en ufak bir maddi manevi beklentiye girmemekle olabilir ancak.
Kaldı ki aynen dediğiniz gibi sizinle aynı düşünüyorum evlilikte her şey ortaktır borç da, o zaman konu sahibi de eş ailesinden beklemek yerine çalışacak ve eşinin borç yükünü hafifletecekti.
Konuda eleştirilmesi gereken kişiler babaanne eş ailesi değil, konu sahibi ve eşi.
Eşi babaannesini kabul etmeseydi ama etmiş hatta konuyu açtırmıyor bile adam
Konu sahibine şakayla karışık babaanneye bundan sonra sen bakarsın diyen kayınvalidesine kesin bir dille hayır diyebilirdi dememiş çünkü evlenecekleri zaman maddi beklentisi varmış
Şu hayatta ne maddi ne manevi kendimden başka kimseye güvenmem, kimseye güvenmemek beklentide olmamak insanı güçlü kılar, size bir şey dayatıldığında hayır deme gücü verir.
Tamam sevmeyin, sevmek zorunda değilsiniz. Bunu da anlamıyorum ha. Sevmiyorum ama işime geldiği gibi istiyorum. Bunu tüm taraflar için söylüyorum. Belli ki onlar da sizi sevmiyorlar ama oğul için destek veriyorlar yine de.80 yaşındaki kadın en sevdiğim torunum canım torunum diye ortalıkta gezinip başkalarını kayırıp bize dirsek çevirdiği için benimde onu sevmem yada ona iyilik beslemem çok mümkün olmuyor ne yazık ki
Lakin dediğim gibi Türkiye hala gelenekçi bir toplum özellikle evlilik söz konusuysa, erkek çocuk evlendiren ailelerde gelin alma kavramı hala var, gelin alınan bir şey gibi görülüyor şu teknoloji çağında bile.Doğru tabi ki ama benim de katılmadığım kısım malı verdikten sonra üzerinde artık veren kişilerin hak iddia etmemeleri gerektiği. Kimse bir şey vermesin herkesin kendi malı ama verdikten sonra ne yaptığına da karışmasın.
Yoksa verilmeyen bir çok ayrıntı da var konuda
Binayı siz kendiniz mi yaptınız? Size mi ait, veya eşinizle birlikte mi aldınız, yani bahsettiğiniz mülkte söz hakkınız var mı? Yoksa aileden kalma mı? Eğer aileden kalma ise( sanırım öyle) mükl hk söz hakına sahip değilsiniz.Merhaba kızlar, benim sürekli canımı sıkan aklımı kurcalayan bir durum var ve ön yargılarınızı bir kenara bırakıp kendinizi benim yerime koyarak yorum yapmanızı istiyorum.. müstakil bir binada eşimle yaşıyorum ve bina eşimin adına fakat bu binada aynı zamanda eşimin babaanneside yaşıyor ve bize hiçbir gelir desteği yok aylık emekli geliri var ve aynı zamanda yurt dışından da emekli maaşı yatıyor. Eğer babannesi olmasaydı orayı kiraya verip daha rahat geçinebilirdik ama babannesi olduğu için ne satabiliyoruz ne kiraya verebiliyoruz. Durumumuz iyi olsa bu konuyu açmazdım ama bir bebeğimiz olucak ve evlendiğimizden bu yana borçtan başımız hiç çıkmadı ve eşimin ailesinin durumu iyi olduğu halde hiç destek olmadılar istediğimiz zamanlar da bizde de yok deyip geçiştirdiler. Kayınvalidem kendi kayınvalidesine bakmıyor babanneninde hiç onlara gidip yerleşesi yok zaten, olan bize oluyor yani anlayacağınız.. ben kira alma taraftarıyım yada hiç olmazsa bize cüzi bir miktarda kira kadar olmasada destek olmasını istiyorum fakat bunu eşime açmadım. Eşime tek söylediğim şey babannen burada olmasaydı daha rahat geçinebilirdik herşey farklı olabilirdi dedim oda olmaz öyle şey deyip konuyu kapattı. Yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Hanımefendinin olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Çalışıp kendisi almamış veya evlilik birligi içinde eşi ile edinmemisler. Eşinin ailesi evlatları oldugu icin evlatlarına yani eşine evlenmeden önce vermiş. Hanımefendinin kara kaşına kara gözüne vermemislerdir heralde. Eşimin babası bir konuda sizin evler dedim diye kızdı kızım bu evler kimin sizin olacak bizim desene dedi. Benim değil baba oğlunla kızının dedim. Dönüp de bakmam bile asla Allah herkesin kendine versin.Bu durumda da haklısınız.Ev verilmiş artık.O ev eşiniz ve sizindir.
Babaanne bu yaşına kadar öylece oturmuş öyle mi? Hiç bir şeye katkısı/ faydası olmamış!Babannenin evi değil, eşimin evi ve eşimden öncede babası yaptırmış babannesi sadece oturuyor onun bir katkısı faydası olmamış
Merak ettiğim şey, babanız size bina verdi mi? Aylık desteği var mı? Eğer bunları yaptıysa kp den isteyebilirsiniz. Eliniz boş çeyizle geldiyseniz sesinizi kısıp oturmaktan çalışmaktan başka çareniz yok. Yeni gelinlerde tek anlamadığım şey, baba evinde görmediği şeyleri koca evinde istemeleri. Yapmayın kardeşim. Önce babanızdan bi bina isteyin. Beleşe oturup kirasını yiyin bide çalışıp eve getirin. Sonra babanneden para istersiniz.Bende zaten bunu nasıl dile getirebileceğimi yada nasıl biz çözüm bulabileceğimi fikir almak için bu başlığı açmıştım. Evet bir destek bekliyorum ama bunu nasıl söyleyeceğimi eşime de onlara bilmiyorum. Bir defe kaynanama söyledim bizde de yok dedi ilgilenmedi bile ve o tatil senin bu tatil benim geziyorlar biz evden dışarı çıkamıyoruz borçlardan. İnsanın kendi kanından evladının durumu iyi değilken onlar nasıl bu kadar gamsız olabiliyor ben bunları düşündükçe onlara acımıyorum ve nefret ediyorum artık
Oğlunuz kaç yaşındaYurtdışında çalışıyorum.
Türkiye'de 1, Avrupa'da 1 evimiz var. Ayrıca bireysel emekliliklerimiz, arsamız vs. Hepsi oğlum için. Yemin ediyorum korktum şunu okuyunca. Yarın oğlumun çocuğunun eşi gelir de oturduğum eve göz diker mi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?