Akrabanızdan kira alır mıydınız?

Miras malı üstünde eşin hakkı yoktur öncelikle. Boşanma durumunda ortak mallar bölüşülür kişiye ailesinden gelen malda eş hak alamaz.
Yani evet hukuki olarak da kadına laf söylemek düşmüyor.
Ayrıca evet ben çocuğuma iki ev veriyorsam birinde de babaannesinin oturmasını isteyebilirim. Emekli kadının maaşından para istemesini de kabul etmem. Ne kadar çirkin şeyler ya

Burda boşanma durumundan değil ortak sürülen bir yaşamdan bahsediyoruz. Evlilikten önce edinilen mallar da aynı şekilde. Senin hakkın yok diye herkes o durumda da kendi türküsünü mü çağırsın? Benim evlenmeden önce aldığım bir evim var elli bin lira kira alıyorum, eşime bu benim senin söz hakkın yok diyebilir miyim?

Çocuğuna başta iki ev verme biri senin biri bende kalacak de o zaman bu da bir seçenek.

Kaldı ki çocuğunun evine hediye aldın diyelim mesela bir televizyon hayat boyu üzerinde söz sahibi mi olacaksın nasıl olsa ben verdim diye.

Bu ben evleneyim de tüm her şeyi erkek tarafı yapsın, altınları koluma dizin, süslü sepetlerde bohçalar gelsin, bir de üstüne ev alsınlar zihniyeti eskide kaldı sanıyordum
Gelinin kollarını butları altınla dolduran bohçasından eşyasına alan kayınvalide her gün gelini kapı pencere silmeye çağırır zira çoğunlukla yaptıklarını gelin hizmeti için yatırım olarak görürler.

Konu sahibi sanıyor ki bohçasını yapsalar takısını taksalar rahat bırakacaklardı veya şimdi maddi destekte bulunsalar karşılığını istemeyecekler, şu an en azından hiçbir şeye karışmayan kayınvalide var karşısında.

Babaanne meselesi kayınvalidenin de sorunu değil kadın bu vakte kadar baktım artık bakmak istemiyorum demiş, oğlu kendisi almış babaannesini, istemeseymiş almasaymış ama işte babanın imkanlarıyla sahip olduğun bir ev olunca başka, kendi sadece içini yapmış, temelden ev yapmayla kıyaslanamaz bile, ki kayınpeder sağlam çalışmış olmalı ki her çocuğa ikişer ev vermiş daha ne olsun?
Gelin kayınvalide şakaya vurarak bundan sonra sen bakarsın dediğinde hiç kusura bakma diyememiş çünkü maddi beklenti oluyor bu susmaların altında.

Yani karı-koca kimseye bir şey diyemiyor sanki dilleri yok gibi davranıyorlar sonra vay kaynana vay kayın vay babaanne, yine karı-koca düğün dernek davul zurna olunca nasıl ödenecek düşünmüyorlar, umulan bulunamayınca her şey herkes göze batıyor maalesef.

Evet herkesin evlilik öncesi edindiği mallarda söz hakkı sadece kendine aittir. Siz kendi çalışıp aldığınız malları nasıl kullanacağınız konusunda eşinizin veya bir başkasının karışmasına müsaade ediyorsanız sizin sorununuz.

Bu benim için bir sorun değil herkesin kendi fikri benim için evlilikte ayrı gayrı yoktur ne varsa da ne yoksa da hepsi ortaktır. Borç da ortaktır gelir de herkes gücü yettiğince aileyi desteklemeye devam eder huzur sağlanır. Dava dosyası incelemiyoruz burda.

Ama burda şöyle farklı bir durum var hanımefendi veya eşi bu evi kendi edinmemis ve babaanne en baştan beri bu evde yaşıyor anlaşılan. Yani muhtemelen bu ev verilirken baba oğul arasında babaannenin kullanım hakkı saklı tutulmuş. Bu kısımda hanımefendiye söz düşmüyor. Bir de beklenti konusu var onu da versinler bunu da versinler tavrı devam ediyor. Evlenen ve dahi çocuk yapan herkes herkes kendi yağında kavrulmayı bilmeli.

Sizin subjektif fikrinizin bir önemi yok. Evlilik öncesi edinilen mallarda eşin hakkı yoktur. Hukuk böyle düzenlemiş. Konu sahibinin de hiçbir hakkı yok. Zaten eşi de böyle düşünüyor ki konu sahibi dışında babaanneyi dert eden yok.

Son cümleye kesinlikle katılıyorum, tırnağın varsa başını kaşırsın. Ama diğer ayrıntıları vermemiş baba şartlı mı verdi ne konuşuldu o konuda bir yorum yapamayacağım.

Babannenin evi değil, eşimin evi ve eşimden öncede babası yaptırmış babannesi sadece oturuyor onun bir katkısı faydası olmamış
Kayınpederi büyütürken katkısı olmuş anası sonuçta daha ne olacak? Peki siz kimsiniz? Gülyüzünüze mi verdi? Oğluna verdi bir şey diyecekse o söyler. Kendi babanızın malının hesabını yapın. Babanız evlenirken destek olsaydı karşı taraf en azından bir şeyler yapmış. Asıl dert milleti birbirine düşürme değilse tabiki.

Son cümleye kesinlikle katılıyorum, tırnağın varsa başını kaşırsın. Ama diğer ayrıntıları vermemiş baba şartlı mı verdi ne konuşuldu o konuda bir yorum yapamayacağım.
Yani öyle bile olmasa ev babanın oğluna vermiş. Babaanne ikisinin de atası. Gelinin bu evde hiçbir emeği katkısı yok bu konuya hiç müdahil olmamalı.

Babası yaptırmış olabilir babannesinin bir desteği yok ve babası eşime ev verdi diye bizim burdan gelir sağlama şansımız varken babanneye bakıp sağlayamıyoruz
Ağızımı bozmamaya çalışcam. Yani kayınpederiniz bina yaptırıyor ve binayı oğluna hibe ediyor ama annesini binada bedavaya oturtamıyor öyle mi? Eh keşke binayı annesine hibe etseymiş de siz binada babaanneye kira ödeseymişsiniz.

Sizin durumunuzla konu sahibinin durumu apayrı ama, siz kendiniz almışsınız, konu sahibinin eşine ailesi vermiş evi, Türkiye hala geleneksel ve kültürel yapılarına bağlı bir toplum, erkek aileleri ev mal mülk vermişse veya çocuğunu evlendirirken eşyasını takısını düğününü yapmışsa kendisinin söz hakkı olduğunu savunuyor hala.
Bu kemikleşmiş düşünceyi yıkmak da ancak ve ancak erkek ailesinden en ufak bir maddi manevi beklentiye girmemekle olabilir ancak.

Kaldı ki aynen dediğiniz gibi sizinle aynı düşünüyorum evlilikte her şey ortaktır borç da, o zaman konu sahibi de eş ailesinden beklemek yerine çalışacak ve eşinin borç yükünü hafifletecekti.

Konuda eleştirilmesi gereken kişiler babaanne eş ailesi değil, konu sahibi ve eşi.
Eşi babaannesini kabul etmeseydi ama etmiş hatta konuyu açtırmıyor bile adam

Eşime tek söylediğim şey babannen burada olmasaydı daha rahat geçinebilirdik herşey farklı olabilirdi dedim oda olmaz öyle şey deyip konuyu kapattı

Konu sahibine şakayla karışık babaanneye bundan sonra sen bakarsın diyen kayınvalidesine kesin bir dille hayır diyebilirdi dememiş çünkü evlenecekleri zaman maddi beklentisi varmış

Şu hayatta ne maddi ne manevi kendimden başka kimseye güvenmem, kimseye güvenmemek beklentide olmamak insanı güçlü kılar, size bir şey dayatıldığında hayır deme gücü verir.

Bu arada konuda boşuna tartışıyoruz. Konu sahibinin şu talepleri kimsenin umrunda değil zaten. Kendi kendine kafasında bir şeyler kurmuş. 3 günlük gelin istedi diye 80 yaşında babaanne kira ödeyecek değil.

Ayrıca iddiasına varım tapu devri olmamıştır, kayınpeder evlerin kullanımını çocuklara vermiştir. Bağış sebebiyle tapu devrinde tapu harcı aşşşşşırı yüksek. O kadar daireyi devretmek için bir ev parası daha vermesi lazım. Yani düşünün bir tane evin değeri 5 milyonsa sadece bir ev için 350 bin lira civarı tapu harcı çıkıyor. Sanmıyorum devir yaptıklarını. Konu sahibi kuvvetle muhtemel kayınpederenin evi için yazıyor tüm bunları.

Dağdan gelip bağdakine böyle davranılıyor demekki.Benim eşimin ailesi bize müstakil ev verecek(tadilatlı ya da tadilatsız hiç farketmez)ve biz orda yaşayacağız ,kira ödemeyeceğiz, aynı zamanda orda farklı bir evde eşimin babaannesi oturacak ve biz ondan kira talep edeceğiz?? Aşırı ayıp bir durum bu !! Çok zorunuza gidiyorsa, baştan kabul etmeyecektiniz böyle bir düzeni.Bu arada ,babaanne yardım konusunda hakkaniyetli değilmiş,mutlaka altında bir sebebi vardır ,mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…