Akrabanızdan kira alır mıydınız?

Sizin evlilik birliği içerisinde kendi aldığınız bir ev olsaydı, o evde babaanne ya da başka bir akraba oturuyor olsaydı evet kira alınırdı. Fakat bu durumda alınmaz. Sizin herhangi bir hakkınız yok diye düşünüyorum. Kira vermiyorsunuz, kredi ödemiyorsunuz. Hala maddi olarak zorlanıyorsanız o da sizin sorununuz.

Hanımefendi anlamadan dinlemeden yargılamazsanız??? Diyorum ki eşimin babannesi eşimin diğer kardeşinin durumu iyi olduğu halde ona destek oluyor fakat bizim durumumuzu bildiği halde bize hiçbir destek yok
Bu eşinizin sorunu, siz araya giremezsiniz. Babaanneden de kira istenmez bence, ben isteyemezdim. Ayrıca bize bir yardımları dokunmadı diyorsunuz ama 2 katlı ev vermişler, bu da yardım değilse daha ne olacaktı?

Eşimin annesi kayınvalidesine bakmak istememiş annesini buraya yerleştirmişler

Sizde bunu bile bile evlendiniz. Aslında sizi birazda babaanne bakıcısı gibi görüyorlar. Babaanenin size kendini baktırıp diğer torunlarla para vermesi ne kadar doğru bilemem, ama babaanneden kira isteyemezsiniz. İstetmezler vermezler.

Keske evi kiraya verip başka eve çıksaydınız. Çalışıp para biriktirip öyle çocuk yapsaydınız.

siz destek görmek istiyorsanız böyle dile getirin kira derseniz tüü kaka olursunuz.
zaten kira beklentisine girmeniz çok yanlış.
kp annesine kalabileceği bir çatı sağlamış ev sizin olabilir ama oturum hakkı babaannenin.
ama kaldırabilecek insanlarsa sıkışık olduğunuzu kardeşine değilde bir süre size yardım etmesini isteyebilirsiniz.
kiradan girmeyin tekrar söylüyorum. kötü ve vefasız hatta insafsız kimin malını kimden alıyor olursunuz..

Baba belki de oğluna babaannesi oturması şartıyla binayı verdi? Bence ortada destek olmamalık bir durum yok. Bir mesajda da ev havadan ağzımıza düşmedi yazmışsınız, evin içini eşiniz yaptırmış, babasıyla anlaşması bu şekilde olabilir. Bu bekarlık döneminden gelen bir mal sizi doğrudan bu kadar ilgilendirmez ayrıca evin iskeletini temelini yaptırmakla içini yaptırmak bir mi yine de eşiniz kendi oturduğu evi yaptırmış bedavadan oturuyor. Yaşlı insanlardan eşinizin değil de sizin kira beklentiniz olması bu noktada yanlış bence. Eşinizle ortak aldığınız bir ev olsa farklı yorum yapardım.

Ben hem eşimin ailesine hem babanneye mesafe defalarca koydum ama eşim sayesinde mesafe felan kalmıyor ne yazık ki. Bazı şeyleri evet burada yazması konuşması kolay gelebilir ama eşimin ailesi öteki kardeşin çocuklarının giderlerine kadar herşeylerini aldıkları için ve buna şahit olduğum için bende onlara et bize ekmek diye sinirleniyorum

Az da değil yani tek başına yaşayan birinin başından aşar benim eşim o kadar kazanmıyor bile
Az değilse ve eşin bu kadar kazanmıyorsa o zaman sen de çalış kazan. 80 yaşında kadından kendi oğlunun yaptığı evden kira istemeyeceği düşüneceğine kaldır poponu çalış.

Anlıyorum zor durumdasınız ama şuan objektif olamıyorsunuz. Siz iki yetişkin bir yuva kurdunuz. Ve eşinizin ailesi bu kurduğunuz yuvaya zaten büyük bir katkı sağladı. Şu anda mevcut imkanlarını nasıl kullandıkları, kime harcadıkları, lüzumlu lüzumsuz ne yaptıkları siz dahil kimseyi ilgilendirmez. Diğer evlatlarının ihtiyacı var ya da yok. Bu sizi ilgilendirmiyor. Bu hesaplara girmek dısarıdan bakan göz için hem çok çirkin bir görüntü hem de siz kendinizi ayrım yapılıyor diye boşuna dert sahibi yaparsınız. Babaanne de zaten gelmiş 80 yaşına. Bir bu kadar daha yaşamayacak. Bir laf edip kendinizi kötü duruma düşürmeyin. İşiteceĝiniz lafları kaldıramazsınız.

Bende zaten bunu nasıl dile getirebileceğimi yada nasıl biz çözüm bulabileceğimi fikir almak için bu başlığı açmıştım. Evet bir destek bekliyorum ama bunu nasıl söyleyeceğimi eşime de onlara bilmiyorum. Bir defe kaynanama söyledim bizde de yok dedi ilgilenmedi bile ve o tatil senin bu tatil benim geziyorlar biz evden dışarı çıkamıyoruz borçlardan. İnsanın kendi kanından evladının durumu iyi değilken onlar nasıl bu kadar gamsız olabiliyor ben bunları düşündükçe onlara acımıyorum ve nefret ediyorum artık

Babannenin evi değil, eşimin evi ve eşimden öncede babası yaptırmış babannesi sadece oturuyor onun bir katkısı faydası olmamış
Sizin ne katkı ve faydanız oldu çok merak ettim. Vallahi böyle insanlara bina kalır kimsenin 3 kurusunda gözü olmayanlara da borç..

Senin kocanın evi degıl orası. Babasının.

Evet dediğin gibi millet öz annesinden kira alıyor. Ama bu vicdana sığıyor mu millet yapıyor diye doğru bir davranış olmuyor.

Siz babaya kira ödeyin beleşe oturuyorsunuz daha utanmadan adamın yaşlı annesinden de kira alacaksınız siz kimsiniz?
Sen kimsin asıl be ! Yazarken doğru düzgün okuyunda yazın! Diğer çocuğunada ev vermiş ve maddi desteklerini hiç çekmiyorlar diğer çocuğundan hem babanne hem anne babası herkes diğer çocuğa çalışıyor destek oluyor bir biz sürünüyoruz. Ayrım yapılıyor borç harç içindeyiz ev verdik diyip bir ekmek almıyorlae bize ama diğer çocuklarının pazar alışverişini bile yapıyorlar. Herşeyi kolay biçmeyin karşınızdakine. Eşiminde bu evde emeği çok fazla gökten ağzına düşmedi ev

Borçlardan çıkamamanız eşin ve senin sorunun, ailesinin değil. Kimse iki yetişkini geçindirmek zorunda değil, bu kadar borç içindeyseniz sen neden çalışmıyorsun da evi veren adamın anasından kira bekliyorsun?

Oohhh sefaları olsun gezecekler tabi. İki yetişkin insan altınıza beleşe ev de verilmişken, kendi geçiminizi kendiniz düşüneceksiniz. Kendiniz çalışmıyosunuz ama 80 yaşında kadının emekli maaşına göz koyuyosunuz. Evlenip çocuk yapmayı iki yetişkin kendiniz karar vermişsiniz, yeterince destek de olmuşlar. Yetersiz geliyorsa gir işe çalış. Ölene kadar sizi mi fonlayacaklar?

Kadının kimseyle yük olduğu yok, kendi evinde yaşıyor. Evet onun evi eşinizin üstüne olsa da. Ayrıca kimse size destek olmak zorunda değil.

Siz çalışıyor musunuz? Durumunuz kötüyse kendinizi toparladıktan sonra çocuk yapsaydiniz. Aldığınız kişisel kararların sonuçlarını sorumluluğunu neden başkaları alsın?

Akraba deyince uzak akraba falan sandım, babaanne için böyle düşünmeniz kötü bir şey ve bu bakış açım önyargı değil durum değerlendirmesi.

Ailem ev vermemiş olabilir ama neredeyse her hafta pazarımıza kadar benim ailem destek oluyor ve onlardan bir hayır görmemek benide ailemide yıpratıyor. Eşim bana evlenirken satıp farklı yere taşınıcaz dediği için evlenip uzak bir yere yerleştim ama evlenene kadarmış sözleri. Ayrıca destek sağlıyorlar dediğim kardeşine de ev verdiler bunu atlamayalım eşit şartlarda yine olmuyoruz

siz değilsiniz ailenin muhatabı.. eşiniz!
sizin muhatabınız da eşiniz. siz eşinizle konuşacaksınız tatlı tatlı..
çok sıkıştık keşke babaannen abine değil bize destek verse biraz. aslında istemek de ayıp olacak ama bak çok daraldık sana da yazık bir yerde ben de çalışamıyorum diyeceksiniz.
yaşınız kaç merak ettim doğrusu.
olaylara sert ve sondan başlamayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…