Akrabanızdan kira alır mıydınız?

Hanımefendi size cevap yazmıyorum muhatap olmuyorum sizde postumdan çıkıp başka arkadaşlara yazdıklarıma cevap vermezseniz sevinirim.

Hanımefendi size cevap yazmıyorum muhatap olmuyorum sizde postumdan çıkıp başka arkadaşlara yazdıklarıma cevap vermezseniz sevinirim.
Neden? Verecek cevabınız yok değil mi?
Elalemin parasına güvenip evlenip çocuk yapmışsınız şimdi de adamın malına ortak oluyorsunuz! Ne hadle? Adamlar ev vermiş utanmadan koltuk aldık altın takmadılar diyorsunuz. Ev almak bunların hepsinden daha pahalı. Teşekkür edeceğinize nankörlük ediyorsunuz

80 yaşındaki kadın en sevdiğim torunum canım torunum diye ortalıkta gezinip başkalarını kayırıp bize dirsek çevirdiği için benimde onu sevmem yada ona iyilik beslemem çok mümkün olmuyor ne yazık ki

O zaman yaşlı bir kadından kira almayı düşünmeyi ve yaptığı yardımlara göz dikmeyi bırakıp eşinize odaklanacaksiniz ona hesap soracaksınız neden dediğini yapmadın? Neden hala buradayız? Neden Pazar alışverişimizi bile benim ailem yapıyor? Diye soracaksınız.

Burada sorun eşinizin ve sizin plansız hareket etmeniz, babaanne vb. değil.

Eşim kiraya verip çıkarız diye de söyledi ama yok gidemiyoruz da evdeki hesap çarşıya uymuyor. Ve evet kaynanam bu güne kadar ben baktım sıra sende demişti şakaya katarak

Şaka değilmiş. Ya ben dayanamıyorum deyip geçip gideceksiniz, boşanmayı duyunca belki babaaneye bakımda yardım ederler. Ya da böyle devam edecekseniz.

Benzer durumda bir üye vardı. Kadın gece ses yapıyordu o siz misiniz?

Başkasına güvenerek evlendiniz yani cevap tam tahmin ettiğim gibi geldi. Keşke ev vermeselermiş size. Düğününüzü, eşyalarınızı ödeyip kirada oturtsalarmış. Böyle nankörler için yapılması gereken bu. Ayrıca paranız yoksa düğün de yapmayabilirdiniz. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı öğrenin biraz. Düğün yapmak için borca girilmez, paran varsa yaparsın. Temel ihtiyaç değil bir şey değil.

Eşim kiraya verip çıkarız diye de söyledi ama yok gidemiyoruz da evdeki hesap çarşıya uymuyor. Ve evet kaynanam bu güne kadar ben baktım sıra sende demişti şakaya katarak
O zaman kiraya çıkıp özgür bir yaşam sürmeye ne dersiniz?

İşte herkes bunu söylüyor bu beklentilerle evlilik yapılmaz. Evlilik 2 yetişkinin biz artık yetiskin olduk kendi kendimizi idare edip bir hayatı paylaşabiliriz. Maddi manevi bunu başarabiliriz demesi ile olur. Hele ki çocuk olayına hic girmek istemiyorum. Keşke bütün çocuklar onlar icin optimum şartları sağlayan ailelerle hayata gözlerini açabilse.

Ben bu nedenle ölene kadar asla oğluma ev vermem. Elalemin kızı gelsin çöksün diye yapılmıyor o mallar

Diğer çocuklarının pazar alışverişini neden yapıyorlar?

eşiniz asgari ücret falan mı alıyor? Çocuk daha doğmamış. Eviniz var. Neden borç içindesiniz?
Çocukla nasıl başedeceksiniz?
Çocuk yokken çalışmayı düşünmediniz mi?

siz toy musunuz paragöz müsünüz tam çözemedim açıkcası...
ya kendinizi ifade edemiyorsunuz ya da eşinizin ailesinin diğer kardeşe yaptıklarını kıskanıyorsunuz
hangisi??
Eşimin ailesinin ayrım yapması bizi bu hallere sokuyor toy yada para göz değilim ama bana bir bohça bile yapılmadı ev verdiler diye ben gelinliğimi bile yaşayamadım

Valla daha minicik bir oğlanın annesi olarak aynı şeylerden korktum. Ayrıca kimse de yaptığı yardımı gelin damat için yapmıyor yani herkesin canı kendi evladı. O yüzden gelin damadın bu konulara girmesi bile yanlış.

bakın benim çevremde de arkadaşlarım olsun tanıdıklarım olsun oğluna evlendikten sonra yda evlenmeden önce ev verenini çok gördüm fakat gelinlerine de gelin gibi davrandılar takılarınıda aldılar bohçalarınıda yaptırlar düğün masraflarınada yardım ettiler ama benim bu saydıklarımın hiç bir olmadı evimde bir kilimleri dolabımda da bir bana aldığı gömlekleri yok takı desen oda yok

böyle bir açıdan baktığınız için haklı olabilirsiniz ama eşimin diğer kardeşine aylık gelir veriyor babanne ve bu durumda hem bizim binamızda yaşayıp hem başkasına destek olması zoruma gidiyor
yahu babaanne senin mi? değil.
bina senin mi? değil.
binayı sana mı verdiler? hayır.

konunun seninle alakası yok, eşinle alakası var. o da zaten sana gereken cevabı vermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…