- 28 Mayıs 2025
- 101
- -120
- 11
- Konu Sahibi powerpuffgirl23
-
Hanımefendi size cevap yazmıyorum muhatap olmuyorum sizde postumdan çıkıp başka arkadaşlara yazdıklarıma cevap vermezseniz sevinirim.Yahu ev vermişler ev. Oturacağınız koltuğu siz aldınız diye nasıl mağdur oluyorsunuz ben anlamıyorum.
Dediğiniz gibi ev vermese takı taksalar ev alabilecek miydiniz? Her ay 20 bin kira ödeyecektiniz.
Bu zamanda ev vermeleri ne demek farkında mısınız siz? Ev almak ne kadar zor farkında değilsiniz
Neden? Verecek cevabınız yok değil mi?Hanımefendi size cevap yazmıyorum muhatap olmuyorum sizde postumdan çıkıp başka arkadaşlara yazdıklarıma cevap vermezseniz sevinirim.
80 yaşındaki kadın en sevdiğim torunum canım torunum diye ortalıkta gezinip başkalarını kayırıp bize dirsek çevirdiği için benimde onu sevmem yada ona iyilik beslemem çok mümkün olmuyor ne yazık kiBu borçları yaptıysanız kendiniz için, eviniz için yaptınız. Millet üstelik belkide 60+ insanlar neden yetişkin çocuklarına yardım yapacağım diye tatil yapmasınlar, şimdiye kadar çalışıp didinmişler şimdi vakti gelmiş yiyorlar. Evladının durumu iyi değilse beraber yaşadığı kadında kalkıp çalışsın. Elinizden gelse yaşlı insanları çalıştırıp elinden parasını alacak bir tavır var sizde. 80 yaşındaki kadının aldığı parayı bile dilinize dolamışsınız.
O zaman yaşlı bir kadından kira almayı düşünmeyi ve yaptığı yardımlara göz dikmeyi bırakıp eşinize odaklanacaksiniz ona hesap soracaksınız neden dediğini yapmadın? Neden hala buradayız? Neden Pazar alışverişimizi bile benim ailem yapıyor? Diye soracaksınız.Ailem ev vermemiş olabilir ama neredeyse her hafta pazarımıza kadar benim ailem destek oluyor ve onlardan bir hayır görmemek benide ailemide yıpratıyor. Eşim bana evlenirken satıp farklı yere taşınıcaz dediği için evlenip uzak bir yere yerleştim ama evlenene kadarmış sözleri. Ayrıca destek sağlıyorlar dediğim kardeşine de ev verdiler bunu atlamayalım eşit şartlarda yine olmuyoruz
Eşim kiraya verip çıkarız diye de söyledi ama yok gidemiyoruz da evdeki hesap çarşıya uymuyor. Ve evet kaynanam bu güne kadar ben baktım sıra sende demişti şakaya katarak
Başkasına güvenerek evlendiniz yani cevap tam tahmin ettiğim gibi geldi. Keşke ev vermeselermiş size. Düğününüzü, eşyalarınızı ödeyip kirada oturtsalarmış. Böyle nankörler için yapılması gereken bu. Ayrıca paranız yoksa düğün de yapmayabilirdiniz. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı öğrenin biraz. Düğün yapmak için borca girilmez, paran varsa yaparsın. Temel ihtiyaç değil bir şey değil.Neye güvenerek evlendik biliyor musunuz ailesi düğün masraflarımıza en azından yardım eder eve bir halı alır yada salonun bi kısmını öder elimizden tutae diye evlendik ama düğün nişan oldu bitti salon tutuldu geri dönmesi daha zor bir aşamaya geldikten sonra kendi başımıza kaldık hiçbirşeye destek olmadılar ve 2 senedir borç ödüyoruz. Evet eşime ev vermişler ben daha ortada yokken ama eşime sırf ev verdiler diye takı takmadılar mesela dolabımda bir tane onların aldığı kıyafet yok bohçam yok. Neden sustun derseniz eşim sürekli mağduru oynayıp manüpüle ettiği için ama dönüp baktığımda baştan vazgeçseydim diye çok dizime vurdum
O zaman kiraya çıkıp özgür bir yaşam sürmeye ne dersiniz?Eşim kiraya verip çıkarız diye de söyledi ama yok gidemiyoruz da evdeki hesap çarşıya uymuyor. Ve evet kaynanam bu güne kadar ben baktım sıra sende demişti şakaya katarak
İşte herkes bunu söylüyor bu beklentilerle evlilik yapılmaz. Evlilik 2 yetişkinin biz artık yetiskin olduk kendi kendimizi idare edip bir hayatı paylaşabiliriz. Maddi manevi bunu başarabiliriz demesi ile olur. Hele ki çocuk olayına hic girmek istemiyorum. Keşke bütün çocuklar onlar icin optimum şartları sağlayan ailelerle hayata gözlerini açabilse.Neye güvenerek evlendik biliyor musunuz ailesi düğün masraflarımıza en azından yardım eder eve bir halı alır yada salonun bi kısmını öder elimizden tutae diye evlendik ama düğün nişan oldu bitti salon tutuldu geri dönmesi daha zor bir aşamaya geldikten sonra kendi başımıza kaldık hiçbirşeye destek olmadılar ve 2 senedir borç ödüyoruz. Evet eşime ev vermişler ben daha ortada yokken ama eşime sırf ev verdiler diye takı takmadılar mesela dolabımda bir tane onların aldığı kıyafet yok bohçam yok. Neden sustun derseniz eşim sürekli mağduru oynayıp manüpüle ettiği için ama dönüp baktığımda baştan vazgeçseydim diye çok dizime vurdum
Ben bu nedenle ölene kadar asla oğluma ev vermem. Elalemin kızı gelsin çöksün diye yapılmıyor o mallarYurtdışında çalışıyorum.
Türkiye'de 1, Avrupa'da 1 evimiz var. Ayrıca bireysel emekliliklerimiz, arsamız vs. Hepsi oğlum için. Yemin ediyorum korktum şunu okuyunca. Yarın oğlumun çocuğunun eşi gelir de oturduğum eve göz diker mi diye
Sen kimsin asıl be ! Yazarken doğru düzgün okuyunda yazın! Diğer çocuğunada ev vermiş ve maddi desteklerini hiç çekmiyorlar diğer çocuğundan hem babanne hem anne babası herkes diğer çocuğa çalışıyor destek oluyor bir biz sürünüyoruz. Ayrım yapılıyor borç harç içindeyiz ev verdik diyip bir ekmek almıyorlae bize ama diğer çocuklarının pazar alışverişini bile yapıyorlar. Herşeyi kolay biçmeyin karşınızdakine. Eşiminde bu evde emeği çok fazla gökten ağzına düşmedi ev
Eşimin ailesinin ayrım yapması bizi bu hallere sokuyor toy yada para göz değilim ama bana bir bohça bile yapılmadı ev verdiler diye ben gelinliğimi bile yaşayamadımsiz toy musunuz paragöz müsünüz tam çözemedim açıkcası...
ya kendinizi ifade edemiyorsunuz ya da eşinizin ailesinin diğer kardeşe yaptıklarını kıskanıyorsunuz
hangisi??
Valla daha minicik bir oğlanın annesi olarak aynı şeylerden korktum. Ayrıca kimse de yaptığı yardımı gelin damat için yapmıyor yani herkesin canı kendi evladı. O yüzden gelin damadın bu konulara girmesi bile yanlış.Yurtdışında çalışıyorum.
Türkiye'de 1, Avrupa'da 1 evimiz var. Ayrıca bireysel emekliliklerimiz, arsamız vs. Hepsi oğlum için. Yemin ediyorum korktum şunu okuyunca. Yarın oğlumun çocuğunun eşi gelir de oturduğum eve göz diker mi diye
Defol git be ne arsız yüzsünsün kovuyorum yine geliyor hastaBen bu nedenle ölene kadar asla oğluma ev vermem. Elalemin kızı gelsin çöksün diye yapılmıyor o mallar
Kimin ne olduğu belli.Defol git be ne arsız yüzsünsün kovuyorum yine geliyor hasta
çalışsaydınız...Eşimin ailesinin ayrım yapması bizi bu hallere sokuyor toy yada para göz değilim ama bana bir bohça bile yapılmadı ev verdiler diye ben gelinliğimi bile yaşayamadım
bakın benim çevremde de arkadaşlarım olsun tanıdıklarım olsun oğluna evlendikten sonra yda evlenmeden önce ev verenini çok gördüm fakat gelinlerine de gelin gibi davrandılar takılarınıda aldılar bohçalarınıda yaptırlar düğün masraflarınada yardım ettiler ama benim bu saydıklarımın hiç bir olmadı evimde bir kilimleri dolabımda da bir bana aldığı gömlekleri yok takı desen oda yokDiğer çocuklarının pazar alışverişini neden yapıyorlar?
eşiniz asgari ücret falan mı alıyor? Çocuk daha doğmamış. Eviniz var. Neden borç içindesiniz?
Çocukla nasıl başedeceksiniz?
Çocuk yokken çalışmayı düşünmediniz mi?
yahu babaanne senin mi? değil.böyle bir açıdan baktığınız için haklı olabilirsiniz ama eşimin diğer kardeşine aylık gelir veriyor babanne ve bu durumda hem bizim binamızda yaşayıp hem başkasına destek olması zoruma gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?