Akrabanızdan kira alır mıydınız?

Seviyorsa torununu seviyor onun yanında getirdiğini sevmek zorunda değil. Kadının emeklisine kadar göz dikmişsiniz.ki o yaştaki insanlar cimri olur. Zaten sizden sevgi beklediğini sanmıyorum. Anlamıştır ne olduğunuzu. Allahım evlerden ırak.
Sizdeki kafa kocamın ailesi versin, borçlarımızı kapatsın, babanneside versin, dayısı da versin. Ben evde yatayım

Benim çevremde ailesinden market ev desteği alan hiç arkadaşım yok. Aksine genelde bizler yardım ederiz.

siz ortada bile yokken verilmiş ev, hiç söz söylemeye hakkınız yok. boşuna debelenmeyin.

Aaa lutfen ya olur mu oyle sey. Evlenmisler, uremeleri sart olmus artik.

DAha dogmamis bir cocuga acidim Kk sayesinde.

Eşimin ailesinin ayrım yapması bizi bu hallere sokuyor toy yada para göz değilim ama bana bir bohça bile yapılmadı ev verdiler diye ben gelinliğimi bile yaşayamadım

Benim eşimin ailesi ev vermedi, hatta sürekli para isteyip durdular. Çay kaşığı ile verip yardım ettim demek için kova ile geri aldılar. ayyy ben öleyim o zaman ne demek gelinliğimi yaşayamadım ne demek bohça yapmadılar. Eliniz var kendi bohçanizi yapın. Gelinlik yaşamakla ko gelen paranın ne alakası var. Bizde borç ile evlendik çocuk yapmadık borçlar bitmeden.

Olayları fazla dramatize ediyorsunuz. Çıkın evden kıraya verin. Bence asıl sorun babaanneyi size bırakmış olmaları yoksa insanlar ev vermiş para vermek zorunda değil. Para onların kime harcarlarsa harcarlar.

İşte bu yüzden kızacağınız kişiler kayınvalide kayınpeder kayınbirader veya babaanne değil, eşiniz ve kendinize kızmalısınız.
İnsanlar iyi kötü 2 evlatlarına da ev vermişler, eşiniz içini yapmış tamam ama asıl mesela izniyle ruhsatıyla hafriyatıyla bir evi yapabilmektir, bunların tamamlandığı evin içini peyderpey yapmak kolay kısmıdır.
Siz daha evlenmeden eviniz hazırmış, eşiniz istese birinde oturur diğerini kiraya verirmiş ama istememiş onun yerine babaannesinin gelmesine rıza göstermiş.

Evlenirken düğün masrafına yardım ederler, eşya alırlar diye farazilerle yola çıkılmaz, ben alabilir miyim üstesinden gelebilir miyim diye düşünülüp adım atılır, 2 yıldır borçtan kurtulmuyorsanız demek ki siz çalışmıyorsunuz, sırf erkeğin gelirine güvenerek düğün yapmayacaktınız siz de çalışmalıydınız veya masrafları minimal seviyede tutmalıydınız.

Bir yola çıkarken, ki bu evlilik olur, mal mülk edinme olur, bebek yapmak olur kimseye değil kendinize güveniyor musunuz maddi manevi üstesinden gelir misiniz ona bakmalısınız.

Kaldı ki gördüğünüz gibi babaanne bile çalışmış emekli olmuş, 80 yaşında dipçik gibi olabilir maşallah Allah sağlıklı ömürler versin inşallah ama kadın demek ki 55-50 yaşına kadar çalışmış şimdi çalıştıklarının sefasını sürüyor, bu onun en doğal hakkı, gelirine laf edemezsiniz hakkınız yok.
Kayınvalide kayınpederiniz de keza, kim bilir kaç yaşına kadar yemediler içmediler hem kendilerine hem evlatlarına ev yaptılar birikim yaptılar, bunun sefasını sürecekler elbette orası senin burası benim gezecekler, kendi alınterleri, kendi emekleri, onların alınterine çocuklarının bile dil uzatmaya hakkı yok.

Kayınbiraderinize gelince belki ona da babaanne otursun teklifinde bulundular kabul etmedi, kendince akıllı davranmış, akıllı davranmaya da devam ediyor, eşinizin yapmadığı şeyler için başkalarına kızmaya hakkınız yok.

Bana da düğün yapmadılar, dolabımda onların aldığı kıyafet, evimde onların aldığı bir kilim yok, bohça da yapmadılar. Sizin aksinize ev de vermediler. Bunların dram yapılacak şeyler olduğunu bilmiyordum hatta kirada oturuyorduk yeni ev aldık, eş tarafında kimse küçük bir ev hediyesi bile almadı. 25 yaşındaki kız kardeşim yatak odamın halısını aldı hediye olarak, onlar bir şey almadı. Eşimle bunun hiç mevzusu geçmedi. Ben de gelinliğimi yaşayamadım diye ağlayıp kardeşimin aldığı halıda yuvarlanıcam şimdi

Konu sahibinin üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum. Malı vermek de vermemek de babanın tasarrufunda ama verdikten sonra da orda borusunu öttüremez artık vermiş o mal onun olmuş. Hem vereyim senin olsun hem de içinde kim oturacak ben karar vereyim olmaz, baştan vermeyebilir vazgeçmek istemiyorsa.

Kaldı ki babaanne iki maaşlı maddi durumu kötü değil anladığım kadarıyla aile binası yalnız kalmasın tabi otursun ama destek de olabilir torununa evinde oturuyor neticede. Sosyal bağların gereği budur eşin malı senin de malın hayat ortak sonuçta kendi çekirdek ailesi içinde sıkıntı çekiyorken bu evden gelir elde edebileceğini düşünmek bu kadar linçlenecek bir şey değil.

Üç don, iki mendil için bu kadar dram yapmakta ne bileyim

Yoo hiçte öyle bir kafa da değilim. Yapılan ayrımlardan bahsediyorum siz gelmişsiniz burada duyar kasıyorsunuz

Eşimin ailesinin ayrım yapması bizi bu hallere sokuyor toy yada para göz değilim ama bana bir bohça bile yapılmadı ev verdiler diye ben gelinliğimi bile yaşayamadım
Aman bana bohça yapıldı da noldu. Bak daha demin Bihter geceliklerimi "amaaan bu yayıntılar da amma yer kaplıyor" diye söylene söylene katladım. Neyse şaka bi yana bohça yapmadılar şimdi kira versinler bari diye düşünülmez. Ben de bohçaya heves etmiştim o zaman söyledim açık açık ben çok sembolik de olsa bohça isterim diye. Siz de vaktinde söyleyecektiniz.

Bu ben evleneyim de tüm her şeyi erkek tarafı yapsın, altınları koluma dizin, süslü sepetlerde bohçalar gelsin, bir de üstüne ev alsınlar zihniyeti eskide kaldı sanıyordum, yanılmışım. Kimse iki yetişkini finanse etmek zorunda değil, ki bir nevi yapmışlar da. Sanırım siz buraya yazınca herkes olur mu kirasız oturmak söke söke al hakkını diyecek sandınız. Bence çalışıp kendi paranızı kazanıp para kazanmak nasıl bir duyguymuş kolay mıymış görün sonra başkasının parası üzerine konular açın.

Yani hanımefendi çok ilginçsiniz oturabileceğiniz bir eviniz var eşinizin tarafına ait bir binaya sahipsiniz vay babaanne bize destek çıksın o olmasa rahat yaşardık. Bazen insanların ne sebeple bu kadar acımasızca davrandığını merak ediyorum. Üstelik hamilesiniz aynı durumu çocuğunuz torununuz size yapsa anlar mısınız bilmem ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…