Öncelikle Allah kolaylık versin canım ama birazda sorumluluk vermek sana düşüyor, 8 yaşında bir kız bir erkek ikizlerim var, hafta içi değil ama hafta sonu yataklarını kendileri düzeltir ben uyurken bana sürpriz olsun diye kahvaltı hazırlarlar, bana sadece çay ve pişmesi gereken yiyecek kısmı kalır, kirli okul formalarını, çamaşırlarını kendileri götürüp kirli sepetine atarlar, oyuncaklarını kendileri toplarlar, aynı yaşta olmalarına rağmen kızım genelde oğlumu yönlendirir, anne olmak çok güzel ama sorumlulukları da bir o kadar ağır, yarın büyüdükleri zaman mutlu olacaksın ama biraz sabır ve madem durumunuz müsait ne yap et eşini ikna et eve yardımcı al.
arkadaşım anlatıgın olayı da uyguladım ama olmadıdı nedenmi şimdi dedigim işi yapan sütlacı kazandı digeri malesef ben yapmam dedi hiç birşey alamadı sütlacı kazanan gıcıklık vere vere geçti karşınında sinir ede ede yedi hadi gel çık işin içinden koptumu kıyamet o ona vuruyor digeri buna kaşık çatal havada uçtu bende aldım elinden tabagı vurdum labaya ortalık battı yani sadece şikayetim oglanlardan ikisinin huyları öle farklıki aralarında devamlı kara kedi var ama ya ben ya onlar kazanacak azimle devam edecem işte bazen tükeniyom pes diyom ya allah büyük:Saruboceq::Saruboceq:JULYAN ÇOK TATLISIN YA :) ÇOCUKLARINDA MAŞALLAH ÇOK TATLI. ALLAH BAĞIŞLASIN CANIM. AMA BENİMDE SANA TAVSİYEM EVDE KURALLARIN OLSUN VE ÇOCUKLAR BU KURALLARA UYSUN. KURALLARA UYMAYAN ÇOCUKLARA SAKIN CEZA VERME CANIM.ÇÜNKÜ CEZA ÇOCUKLARI İYİCE ASİLEŞTİRİYR. UYGULAYACAĞIN YÖNTEM ŞU :İSTEDİĞİNİ YAPMAYAN ÇOCUKLARINI BİŞEYDEN MAHRUM BIRAK.MESELA ODASINI TOPLAMAYANA O GÜN BAK SEN YATAĞINI TOPLAMADIN KARDEŞİN TOPLADI.ÖDÜL OLARAK ONA SÜTLAÇ (ÇİKOLATA GİBİİ) VERECEM AMA SANA VERMİYECEĞİM.SEN NE ZAMAN TOPLARSAN SÜTLACI ALIRSIN GİBİ. SAKIN İÇİN CIZ ETMESİN CANIM.BIRAK AÇ KALSIN.ZAMANLA GÖRECEKSİNKİ ÇOCUKLAR ARASINDA YARIŞ OLACAK, HEPSİ ÖDÜLÜ ALMAK İÇİN GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRECEK :lepi:
ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN boshayallersmile
canım düzeni oturtmam onları buna alıştırman kolay olmayacak. yavaş yavaş olacak herşey.
kendimden nefret ettim deme. benim teyzemin 4 çocuğu var. o da zamanında hem evde dikiş dikermiş hem ev işi hem çocuk. üstelik ne makina var ne birşey. ama hepsi evlendi çocuğu oldu. hep anlatır teyzem. kendini üzme bir düzen oluştur kendine. bırak biraz dağılsın ev. herşey mükemmel olmak zorunda değil.
ya arkadaşlar yorgunluktan canım çıkıyor 5 çocuk sabah 6 kalkıyom 80 kiloyum sabah bi yürüyüş yapıyom kilolar için tek lüksüm bu 1 saat yürüyüş saat 7 çocukları okula hazırla 4 çocuk yedir içir giydir beslenme hazırla aha okula gittiler saat 8 bebişin kahvaltısı 8.5 evtemizligi yatakların toplanması saat 10.30 öle yemek hazırlıgıaha saat 12 sırayla yemek yerler sofraydı bulaşıktı çocuklar okuldan geldi saat 3 tekrar açız anne hade tekrar yemek hazırla topla dersti ödevdi kıyafetleri toplaydı akşam yemegi hazırla saat 7 yemek yedir tekrar iş saat 8.30 çocukları yatır ortaslıgı topla ya saat 9 dedinmi ben ölmüş oluyom şöle oturupta bir filim izleyemiyom oturdugum yerde sızıyorum ee hali ile özel yaşam ilgi alakada bitiyor gece 10 tur çocukları wc ye kaldır üstlerini ört valla canımdan bıktım ya bi benmi çekiyom bu dertleri yokmu bunun bi çaresi kolayını bilen arkadaşlar varsa yardım lütfen akıl istiyom yoksa kendimi 100 yaşında hisediyom aman ya böle hayatmı olur laelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelae
En azından mutlu bir aileniz var:) çocuksuz ama mutsuz da olabilirdinizsizin bi 5 yıl var biraz rahat etmek için:) Bi de işin maddi yönü var 5 çocuk baya para gidiyordur:)
valla sölediklerin makul geldi volkan ile okana bu dedigini uygulıyabilirim yani 6 sınıftamı yatılı başlıyor belki o zaman şeytanlıktan vaz geçerler şimdi yeni hastaneden geldim selomun bagdemcigi alınacakmış kronikleşmiş hastalıgı ama şimdi yaşı ufak dedi 1 yıl bekleyelim okan efendidede yerleşmiş sünüzit çıktı 20 igne yazdı ilk igneyi orda vurdurduk o aglarken karşısında ohhhhhh çektim iyi müstahak sana dedim başını çeşmenin altına sokmazsın artık dedim kıyameti kopardı igne vurulurken işte o yaramazlık yapıyor zararını bebek çekiyor igneyi çoktan haketmişti ya ben ne kadar kötüyüm o igne vurulurken hiç üzülmedim gülesim geldi ama seloş vurulurken hep aglıyomcanım aklıma bir fikir geldi ama sen nedersin bilmiyorum. çocukları 6. sınıftan itibaren yatılı olarak versen nasıl olur? hem düzene girmiş olurlar, hem sen biraz rahatlarsın.
annemin alışveriş yaptığı bir züccaciyeci vardı. onun tek oğlu varmış. çocuğunu şehiriçinde yatılı okula vermiş. ben akşama kadar çalışıyorum erkek çocuğu dışarı çıksa annesi her an başında duramaz. başına birşey gelir, oyuna dalar derslerine çalışmaz diye verdim demişti. çocuk hafta sonları eve getiriyorlarmış. çok da başarılıymış. benimki sadece bir fikir. erkek çocuklarını zaptetmek zordur.
bu arada çocuklara geçmiş olsun. mesela bu olayın ne kadar kötü sonuç doğurduğunu onlara anlatabilirsin.
benim abimin oğlu lise 1 de okulu bıraktı. başka lisye yazdırdılar hemde meslek lisesi. onu da bıraktı. şimdi gece lisesinde okuyor ama bakalım karnede anlaşılacak. annesi hiç ilgilenmedi. baba eve geç geliyor yorgun argın ilgilenmiyor. gece sokağa çıkıp internet cafelerde bilgisayar oynuyordu. gece 12 de eve geliyormuş.
zor canım erkek çocukla uğraşmak. allah yardımcın olsun.
valla sölediklerin makul geldi volkan ile okana bu dedigini uygulıyabilirim yani 6 sınıftamı yatılı başlıyor belki o zaman şeytanlıktan vaz geçerler şimdi yeni hastaneden geldim selomun bagdemcigi alınacakmış kronikleşmiş hastalıgı ama şimdi yaşı ufak dedi 1 yıl bekleyelim okan efendidede yerleşmiş sünüzit çıktı 20 igne yazdı ilk igneyi orda vurdurduk o aglarken karşısında ohhhhhh çektim iyi müstahak sana dedim başını çeşmenin altına sokmazsın artık dedim kıyameti kopardı igne vurulurken işte o yaramazlık yapıyor zararını bebek çekiyor igneyi çoktan haketmişti ya ben ne kadar kötüyüm o igne vurulurken hiç üzülmedim gülesim geldi ama seloş vurulurken hep aglıyom
ahhh ah arkadaşım giden para olsa ömür gidiyor ömür saglık gidiyor tükendimdelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
valla sölediklerin makul geldi volkan ile okana bu dedigini uygulıyabilirim yani 6 sınıftamı yatılı başlıyor belki o zaman şeytanlıktan vaz geçerler şimdi yeni hastaneden geldim selomun bagdemcigi alınacakmış kronikleşmiş hastalıgı ama şimdi yaşı ufak dedi 1 yıl bekleyelim okan efendidede yerleşmiş sünüzit çıktı 20 igne yazdı ilk igneyi orda vurdurduk o aglarken karşısında ohhhhhh çektim iyi müstahak sana dedim başını çeşmenin altına sokmazsın artık dedim kıyameti kopardı igne vurulurken işte o yaramazlık yapıyor zararını bebek çekiyor igneyi çoktan haketmişti ya ben ne kadar kötüyüm o igne vurulurken hiç üzülmedim gülesim geldi ama seloş vurulurken hep aglıyom
evet seviyorum fakat eşim daha çok seviyor bizde pek kadına laf düşmüyor oldu işte 5 tane ona kalsa dahada olur ya ben artık nakavt oldumçocuklar 15 yaşında oglum 9 yaşında kızım 8 yaşında oglum 7 yaşında oglum ve 2 yaşında kızım eşim bebek kokusu özledikçe bebek ister ama tamam artık onuda ikna etim gel gör ki yardımcım yok her i,ş bana çocuklar birbirleri ile kavga etmekten etraflarını göremiyorlar ki bırakın yardımı dagıtmasınlar yeter ama nafile onlar büyüyene kadar ben tahtalı köyün yolcusu olurum cnm valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?