Akşam 9 da bedenen ve ruhen bitmiş oluyorum

Öncelikle Allah kolaylık versin canım ama birazda sorumluluk vermek sana düşüyor, 8 yaşında bir kız bir erkek ikizlerim var, hafta içi değil ama hafta sonu yataklarını kendileri düzeltir ben uyurken bana sürpriz olsun diye kahvaltı hazırlarlar, bana sadece çay ve pişmesi gereken yiyecek kısmı kalır, kirli okul formalarını, çamaşırlarını kendileri götürüp kirli sepetine atarlar, oyuncaklarını kendileri toplarlar, aynı yaşta olmalarına rağmen kızım genelde oğlumu yönlendirir, anne olmak çok güzel ama sorumlulukları da bir o kadar ağır, yarın büyüdükleri zaman mutlu olacaksın ama biraz sabır ve madem durumunuz müsait ne yap et eşini ikna et eve yardımcı al.

allah çocuklarınızı bagışlasın saglık sıhat versin ne güzel sabah süprizi yapıyorlar ban a hafta sonu sabah kabusu yaşatıyorlar bide galiba siz ufaklıktan alıştırdınız ama atalarımız da demiş nerde çokluuk orda karışıklık benim galiba çarem yok artık ne yapım buda benim kaderimmiş yardımcı işi hep lafta kalıyor ve ölede kalacak sanırım galiba hakediyom akılsız başın cezasını böle yıpranarak çekecem artık kendime acıyamıyom bile bugün kendimden gerçekten çook nefret ediyom pasifligime sözümü geçirememe

canım düzeni oturtmam onları buna alıştırman kolay olmayacak. yavaş yavaş olacak herşey.
kendimden nefret ettim deme. benim teyzemin 4 çocuğu var. o da zamanında hem evde dikiş dikermiş hem ev işi hem çocuk. üstelik ne makina var ne birşey. ama hepsi evlendi çocuğu oldu. hep anlatır teyzem. kendini üzme bir düzen oluştur kendine. bırak biraz dağılsın ev. herşey mükemmel olmak zorunda değil.

bu kadar tempolu yaşama 80 kilomu???sizin kürdan olmanız gerek.çocuklarınıza Allah uzun ömür versin.

JULYAN ÇOK TATLISIN YA :) ÇOCUKLARINDA MAŞALLAH ÇOK TATLI. ALLAH BAĞIŞLASIN CANIM. AMA BENİMDE SANA TAVSİYEM EVDE KURALLARIN OLSUN VE ÇOCUKLAR BU KURALLARA UYSUN. KURALLARA UYMAYAN ÇOCUKLARA SAKIN CEZA VERME CANIM.ÇÜNKÜ CEZA ÇOCUKLARI İYİCE ASİLEŞTİRİYR. UYGULAYACAĞIN YÖNTEM ŞU :İSTEDİĞİNİ YAPMAYAN ÇOCUKLARINI BİŞEYDEN MAHRUM BIRAK.MESELA ODASINI TOPLAMAYANA O GÜN BAK SEN YATAĞINI TOPLAMADIN KARDEŞİN TOPLADI.ÖDÜL OLARAK ONA SÜTLAÇ (ÇİKOLATA GİBİİ) VERECEM AMA SANA VERMİYECEĞİM.SEN NE ZAMAN TOPLARSAN SÜTLACI ALIRSIN GİBİ. SAKIN İÇİN CIZ ETMESİN CANIM.BIRAK AÇ KALSIN.ZAMANLA GÖRECEKSİNKİ ÇOCUKLAR ARASINDA YARIŞ OLACAK, HEPSİ ÖDÜLÜ ALMAK İÇİN GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRECEK :lepi:

ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN boshayallersmile

arkadaşım anlatıgın olayı da uyguladım ama olmadıdı nedenmi şimdi dedigim işi yapan sütlacı kazandı digeri malesef ben yapmam dedi hiç birşey alamadı sütlacı kazanan gıcıklık vere vere geçti karşınında sinir ede ede yedi hadi gel çık işin içinden koptumu kıyamet o ona vuruyor digeri buna kaşık çatal havada uçtu bende aldım elinden tabagı vurdum labaya ortalık battı yani sadece şikayetim oglanlardan ikisinin huyları öle farklıki aralarında devamlı kara kedi var ama ya ben ya onlar kazanacak azimle devam edecem işte bazen tükeniyom pes diyom ya allah büyük:Saruboceq::Saruboceq:

yavaş yavaşta benim gücüm gidiyor ama bak okan efendi cumartesi günü tatil diye 1 saat bahçede oynadı sen kalk başını çeşmenin altına sok terlemiş efendim önce o sonra volkan hastalandı dünde seloşuma bulaştırmışlar gece acile zor yetiştik 1 de girdik sabaha karşı 4.5 eve gelebildik ateşi düşmeden bırakmadılar beta mikrobu gelmiş bebege bak bir yaramazlıgı nelere sebeb oldu şimdi evde 3 hasta var ama seloma 10 tane penisilin bi doluda şurup verildi yazık degilmi bu bebege onlar sayesinde 15 günde bir penisilin yiyor bacaklarında yer kalmadı artık acımıcam dövecem yemin ediyom dövecem

Inanir misin anlattiklarina ragmen sana cok özendim... 5 Cocuk Bende herzaman 5 cocuk istemisimdir ama bana göre biraz mantiksiz galiba cünki bende biraz tembellik var...

Canim bence sabah yürüyüsünü yapmana gerek yok gün boyunca yeterince kosturuyorsun zaten yediklerine biraz daha dikkat edersen yeter bence. Üstelik burda ister istemez esinin ve cocuklarinin yardimi gerekiyor. Esin hernekadar calisiyor da olsa isten geldikden sonra cocuklarla ilgili birkac ise el atmasi kacinilmaz bence cünki yetistiremiyorsun. Sonra cocuklarinin yasini bilmiyorum ama yaslarina göre ufak ufak yardimlar alabilirsin onlardan.

Ev islerini cocuklarina yapdir demiyorum ama siz bir ailesiniz ve bütün yükün senin sirtinda olmasi adil degil. Hepsinden azar azar yardim almalisin

15 yaşında koca oğlun,8 yaşınd akoca kızın var.bir insan küçük yaştan itibaren evde sorumluluk almalı.bu işin kızı erkeği yoktur.benim 7 yaşındaki erkek yeğenim sofra kurarken annesine yardım eder,odasını toplar.sen herkesin her sorumlulugunu yüklenirsen tabi ki bu kadar yorulursun.bir gün toplamıyorum de,bırak herşeyi,sana yardım etmeyene dışarı çıkma izni verme,herkes kendi odasını toplamazsa,sana bir konuda yardım etmezse bilgisayar yasaği veya televizyon yasağı koy.eşine de anlat bunları o da sana destek çıksın.böylece hem işin hafifler,hem de çocuklar ne güzel kendi eşyalarından sorumlu olmayı öğrenirler.

canım aklıma bir fikir geldi ama sen nedersin bilmiyorum. çocukları 6. sınıftan itibaren yatılı olarak versen nasıl olur? hem düzene girmiş olurlar, hem sen biraz rahatlarsın.
annemin alışveriş yaptığı bir züccaciyeci vardı. onun tek oğlu varmış. çocuğunu şehiriçinde yatılı okula vermiş. ben akşama kadar çalışıyorum erkek çocuğu dışarı çıksa annesi her an başında duramaz. başına birşey gelir, oyuna dalar derslerine çalışmaz diye verdim demişti. çocuk hafta sonları eve getiriyorlarmış. çok da başarılıymış. benimki sadece bir fikir. erkek çocuklarını zaptetmek zordur.
bu arada çocuklara geçmiş olsun. mesela bu olayın ne kadar kötü sonuç doğurduğunu onlara anlatabilirsin.
benim abimin oğlu lise 1 de okulu bıraktı. başka lisye yazdırdılar hemde meslek lisesi. onu da bıraktı. şimdi gece lisesinde okuyor ama bakalım karnede anlaşılacak. annesi hiç ilgilenmedi. baba eve geç geliyor yorgun argın ilgilenmiyor. gece sokağa çıkıp internet cafelerde bilgisayar oynuyordu. gece 12 de eve geliyormuş.
zor canım erkek çocukla uğraşmak. allah yardımcın olsun.

En azından mutlu bir aileniz var:) çocuksuz ama mutsuz da olabilirdiniz sizin bi 5 yıl var biraz rahat etmek için:) Bi de işin maddi yönü var 5 çocuk baya para gidiyordur:)

En azından mutlu bir aileniz var:) çocuksuz ama mutsuz da olabilirdiniz sizin bi 5 yıl var biraz rahat etmek için:) Bi de işin maddi yönü var 5 çocuk baya para gidiyordur:)

ahhh ah arkadaşım giden para olsa ömür gidiyor ömür saglık gidiyor tükendimdelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

valla sölediklerin makul geldi volkan ile okana bu dedigini uygulıyabilirim yani 6 sınıftamı yatılı başlıyor belki o zaman şeytanlıktan vaz geçerler şimdi yeni hastaneden geldim selomun bagdemcigi alınacakmış kronikleşmiş hastalıgı ama şimdi yaşı ufak dedi 1 yıl bekleyelim okan efendidede yerleşmiş sünüzit çıktı 20 igne yazdı ilk igneyi orda vurdurduk o aglarken karşısında ohhhhhh çektim iyi müstahak sana dedim başını çeşmenin altına sokmazsın artık dedim kıyameti kopardı igne vurulurken işte o yaramazlık yapıyor zararını bebek çekiyor igneyi çoktan haketmişti ya ben ne kadar kötüyüm o igne vurulurken hiç üzülmedim gülesim geldi ama seloş vurulurken hep aglıyom

maşallah Allah uzun ömürler versin hepsine..
abimler 1 cocuğa bakamıyor 5 cocuğu düşünemiyorum :)) yazdıklarınızı okurken ben yoruldum..bencede yatılı okul duşunun bı de mutlaka size yardim etmelerini sağlayın..bu böyle olmaz olan size oluyor..

hay allah çok geçmiş olsun canım. ama bademcik çoğu çocukta alınıyor.
yatılı için 6. sınıf normal en azından biraz büyür. bir araştırın bence. çünkü yatılı okulda düzene girecekler. iğneyle sakın korkutma canım. onun için en etkili tedavi. çoğu çocuk iğneden korkar ama ben hiç korkmazdım küçükken. evlenmeden önce hep kulaklarım ağrırdı. doktor hap yazardı ben iğne isterdim. o nedenle korkmasınlar iğneden. bebişe de geçmiş olsun. opuyorumnanaktan

kendiniz istemişşiniz ki doğurmussunuz...bosuna şikayet etmeyin...
bir kadının 4 doğumdan fazla doğum yapması bile sağlına zararlı olduğunu bütün uzmanlar bangır bangır bağırmıs 100 yasında hissetmeniz normall....

konunuzu basindan beri takip ediyorum,Allah yardimciniuz olsun isiniz gercekten kolay degil sizi anlayabiliyorum zira benimde 2 tane oglum var 3 tane daha olsa ne olurdum kimbilir ama ne olursa olsun evladiniz icin böyle düsünmenize üzüldm yalnis anlamayin sakin amacim yargilamak degil üzüldüm sadece eminim sizde istemessiniz böyle düsünmeyi,ayrica nacizane fikrim yatili okuluda tasvip ed´´tmiyorum ben neden derseniz belki yatli okula gidince düzelicekler cok uslu birer cocuk olucaklr ama görünürde iclerindeki duygusal dünyalarinin hicde saglikli olacaklarini düsünmüyorum ben,size siddetle burc fmdeki cocuk deyip gecme programini dinlemenizi tavsiye ederim program sali ve carsamba günleri 11 ile 12 arasinda pedegog adem günes beyin programi programa canli baglanip veya sms le veya mail ile soru sorabilyosunuz ayrica burc fmin sitesinde gecmis bölümlerin arsivleride var eger birinci bölümden itibaren dinlerseniz ne demek istedigimi sizde cok iyi anliyacaksiniz..Allah yardimciniz olsun gercekten isnizi zor,

O zaman kendi doğursun baksın bir zahmet!
Resmen anlayışsızlık bu!!!
lmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…