Akşam saat 7 de haber verilen akşam yemeği emrivakisi ..

esime yeter artık ya başlarım ananada kardeşine de sizle ki ugrascam ben yeter ya dedim çocukla ugrasiyorum eve geldi beş dk sonra kavga ettik sonra bırakıp gitti
Buraya kadar haklısın ama şu tepkiyi alan her çift tartışırdı. Eşinin tepkisini haklı bulmuyorum, neden bu kadar patladığını sorup seni sakinleştirebilir, çözüm üretebilirdi ama öyle erkek varsa da parmakla sayılır sanırım.

Bu tepkiyi vermek yerine "evde yemek yok bebekte durmadı bugün, annenlerde geliyormuş ne yapalım" desen belki "dert etme dışarıdan söyleriz" diyecekti. Uygun bir zamanda da "ben çocuğa zaten yetişemiyorum huysuzlandığı zaman beni acayip geriyor. Annenler habersiz yemeğe çıkıp geldikleri zaman daha da geriliyorum. Çünkü insanların önüne yemek çıkarmam lazım ve buna vaktim yok" desen sana hak verecekti belkide.

Diğer yandan kv geldiğinde "anne iyiki geldin bebek çok huysuzdu yemek yapamadım şunu koyuver ocağa bizde nasiplenelim yada bugün yemek yapamadım hepimiz makarna yiyeceğiz" desen olayı çözmüş olurdun. Habersiz gelmelerini çözmek istiyorsan da "geleceğinizden haberim yoktu,bilseydim hazırlanırdım bende" diyerek mesajı vermiş olurdun.

Ha insanın afedersin eşek saatide olur eşref saatide. Gergin olduğumuzda her zaman olumlu ve mantıklı yaklaşamayız olaylara. Ama sorunun kiminle ise onunla çözmen gerekir. Eşinin sen tepki verene kadar suçu yoktu ki niye ona patladın.

geçenlerde benim adan bekar kardeşi sevgilisi ile buluşmaya gidince annem tek kaldı yemeğe çağıralım mı dedi.. beni işten alınca daha eve gitmemişim yemeğim yok. bende çağıramamam zaten yeme yok sana göre yapıcam bişeyler dedim. zaten aram limoni konuşmuyorum mecbur kalmadıkça kaynanamla. oda sen küssün diye hiç mi çağırmayalım yani eve dedi. bende yoo çok istiyorsan çağır sen yaparsın yemeği yersiniz ikiniz dedim. ben zaten akşam yemeği yemiyorum dedim. yada akşama kadar evde olan annen çok yalnız yiyemiyorsa o seni çağırsın git ye gel dedim. yemek yapamayacak ya köpürdü. neyse çağırmadım balık yaptım eşime de . tam yemeğin ortasında kaynanam geldi elinde bi kuru ekmek yiyerek. eee mecbur gel buyur yemek ye diyosun oda oturdu bi güzel yedi zaten. tavırlı olduğumu biliyor ona rağmen bişey yokmuş gibi davranıyor. kocamada dedim rahatlamışsındır çağırmasakta geldi zaten dedim. alt katta oturuyor zaten

Tabi üst üste olup herşey de size bakınca haklı olarak kötü hissetmişsiniz. O da dilinize çok sivri bir şekilde yansımış. Bazen hepimizin başına geliyor ve yanlış ifade ediyoruz kendimizi.
Geleceğinizi bilmiyordum balık yaptım bize kadar yanına da kahvaltılık koyalım anne der o sırada çocuğumum altı vs ilgilenirken eşime bi yardım et aniden geldiler çocuklu ev ne yapayım diye de duygusal olarak yaklaşarak anlatırdım derdimi. Öbür sefere hem temkinli olur hem size öfkelenmezdi. Aslına bakarsak çocuklu eve gelen ya yapacak ya dışarıdan yaptıracak bir şeyler. Her şehrin illa ki kendine göre lahmacun, pide, börek, kebabı var dışarıdan alınıp gelinebilen.

demekki hepsi aynı :)

şaka gibiler. akşama kadar çalışan siz. kuru ekmek yiyen kv. nasıl insanlar bunlar ya. onun yemek hazırlayıp sizi çağırması lazım

Ya eltim de sizin gibi mi düşünüyordur ki? Deniz kenarındalar her sene defalarca kendisi çağırır biz evde yokuz zaten gelin tatilinizi yapın diye. Biz de gideriz akşam yemeğini de yaparız, yeğenimize de bakarız birlikte de gezeriz. İnşallah arkamızdan böyle hissetmiyordur.

Tavrınız çok çirkin ya. Aniden gelen misafire yemek için kendini paralamanıza gerek yok ki. Balık yetmeyecekse kv gelince yanına birlikte ek bir şeyler yapardınız. Eşinize carlayacağınıza biraz daha samimi olsanız böyle sinir yaratmasanız. Kv misafir sayılmaz ki.

Ya yok sanmıyorum eltinizin öyle düşündüğünü. O tarz yerlerde insan tek başına sıkılıyor. Yazlık ev insanla eğlenceli oluyor. Benim annemler de böyle. Deniz kenarındalar egede. Yalvarıyorlar millete sürekli birileriyle program yapıyorlar bu hafta bu var bu hafta şu var diye. Değişik tavırlar ya. Gelene gelme tedavim var doktora gitmem lazım demek ayıp değil ki. Arkadan böyle konuşmak daha çirkin.

Eğer uzun zamanlı gidiyorsanız sıkılıyordur

şaka gibiler. akşama kadar çalışan siz. kuru ekmek yiyen kv. nasıl insanlar bunlar ya. onun yemek hazırlayıp sizi çağırması lazım
evde yemeği olur yapar ama tekse yemez nasıl bi huysa . yaa beni yemeğe de çağırmasın gerek yok ben kendi işimi kendim görürüm. oraya gidince kendi evime çıkamıyorum ne iş bitiyor . ne anlatacakları bitiyor ne iğneleyici konuşması bitiyor. annemle ablamla çarşıya gitsem nerden haberi oluyor anlamıyorum ben yokken anneme nereye gittiniz gezmeye ne aldınız diyormuş .artık annem benle dalga geçiyor kv duyar sorup durur onuda mı çağırsak diyor. ben de çocuğum mu bu benim her yere götüreyim gerek yok dedim. istanbul dan ablam geldi yemeğe çağırdım ailemi onu da. neyse ablam gelirken süweter almış bana uzun çok hoşuma gitti kendinede almış babam falan da çok beğendi bana seninkinin rengi daha güzel falan dedi. eşimde beğendi . sonra kv geldi üstündekini yenimi aldın dedi bende evt dedim. şu kadar paraya falan. dediği şey herkesin içinde bişeye benzese bari o kadar para vermeye değmez buna dedi ablamın ailemin yanında :) ablamın ev içinde giydiği şeyi göstererek bu daha güzel dedi ablamda ben bunu alalı yıllar oluyor evde giyorum bunu ben dedi. bende ses etmedim eşim anne herkesin zevki farklı beğenmişler almışlar yorum yapma dedi. ablamda mutfakta duymadın mı kv de ni bişey demedin dedi. bende yoo duydum ne diyim anlamıyor zaten boşa yorulmaya gerek yok alıştım ben dedim.

Sizinki çekilecek çile değimiş kayınvalide terörünün dibi

Sizinki çekilecek çile değimiş kayınvalide terörünün dibi
eşime baksan bazen abartıyorum ben . çok küs durmak iyi değilmiş 3 günü geçince günahmış .tmm bende biliyorum onu ama gelde küsme . dedim muhattap olmayınca en azından kafam rahat. bende küs değilim muhatttap olmuyorum diyorum :) inanır mısın önceden yemeğe çaya gitsem 1 tane bile kirli bardak bırakmadan mutfağını falan toplar çayı yapar döker toplar öyle evime çıkardım . en son büyük kavga dan sonra muhattap olmamaya başladım yaa mecbura kaldıkça gittiğim evine köşede ki koltuğa oturuyorum hiç bişeye elimi sürmüyorum ne çay kur dök kaldır hiç birini yapmıyorum çayımı içince mutfağa kaldırmadan ben evime çıkıyorum işim var diyip gidiyorum. ders olsun ona neler yaptığımı anlasın evinde aslında. bide ilk geliniyim eşim diyor o kıymetini bekar kardeşlerim evlenince anlayacak.

K KIR PAPATYASII neden beğenmedin? Mesela eşine başlatma anana kardeşine demek yerine, yemeğim yok lahmacun yaptır dese daha iyi olmaz mıydı? Eşi haklı olmuş bir anda konu shibinin üslubu yüzünden. Beğenmeme sebebini anlamadım

yaşamayan bilemez. belli ki kadını çıldırtmışlar bazılarıda hakediyor bu tepkiyi. bende aynı durumlrdan geçtim ek yemek olsun diye makarna yapıyorum sağlıksız şeyler yapıyorsun diyo. dışardan söylesek para gidiyor diyo. ee ben sana küçücük bebekle son dakika zeytinyağlılar mı yapayım buzluktan et mi çıkarayım. gayette misafirler yani. anlayışsız misafir

İyi yapıyorsunuz eli ayağı tutuyorsa biraz çalışsın zamanı bol kayınvalidenin çatacak yer arıyor hareket iyidir

Yani işte böyle bir şeyden de bahsetmemiş konu sahibi. Ayrıca kimsenin anasına bacısına da sövmeye lüzum yok. Bu ağız kişinin kendi kalitesini gösterir. Ben de insanım yani. Elimden geleni yaparım. Gelmediği yerde bırakırım. Karşımdaki ondan sonra ne derse desin vız gelir tırıs gider.

beğenmedim çünkü ben evde şortla gezmek istiyorum bekar kaynımı kaınvalidemi haftada üç gün niye ağırlayayım size göre o kayınvalide akraba olabilir ben rahat edemem evimde haftada üç gün kendi kardeşimi de ağırlayyamam bazen mutfağı dayınık bırakmak isterim çayıımı yatarak içmek isterim bi de bebek var bu hayata bu kadınlar hizmet etmeye mi geliyor. Köle miyiz oğullarıyla evlendik diye . Torun bahane hizmet şahane

Ben başlatma anana kardeşine sülalene de derdim bu küfür değil ki bıkarak söylenmiş bir şey bıktırtmasın kimse kendinden o zaman

Hiç de hizmet etmem ayol. Eşim hizmet etsin bebek varken. Kalkıp çay doldurmam. Yemeği de elimden geldiği kadar. Ama kavga çıkarmam. Gündüz kayın zaten evde olmaz kaynanayla sorun yok bence. Evet kayın azıcık can sıkıcı ama akşamdan akşama çekilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…