Al bak delirdim.. Teşekkürler kayınvalide !

Altınlarını neden veriyorsunuz onların hakkı olduğunu düşünüyorsunuz?
Ben de anlamıyorum bunu eşimin ailesinin 1 kuruş katkısı olmadı hepsini eşim yaptı düğün salonu gelinlik kuaför bide dediler dükkan açacağız para lazım para bize de lazım dedim konu sahibi abla kendini saydırmazsan kimse seni saymaz yap çirkefliğini bu haksızlıklara zaten eşin de adam gibi adamsa annem böyle böyle der yok pısırık davranırsa çocuk olmadan BOŞAN. Annem benim güzel annem ilk aylar çekti yeni gelinim diye yapıyordur diyip sustu 20 senelik evli hala çekiyor hala

Sanki eşiniz hiç yokmuş gibi yazmışsınız. O neden müdahale etmiyor ki.

Ben de anlamıyorum bunu eşimin ailesinin 1 kuruş katkısı olmadı hepsini eşim yaptı düğün salonu gelinlik kuaför bide dediler dükkan açacağız para lazım para bize de lazım dedim konu sahibi abla kendini saydırmazsan kimse seni saymaz yap çirkefliğini bu haksızlıklara zaten eşin de adam gibi adamsa annem böyle böyle der yok pısırık davranırsa çocuk olmadan BOŞAN. Annem benim güzel annem ilk aylar çekti yeni gelinim diye yapıyordur diyip sustu 20 senelik evli hala çekiyor hala

Eşimin ailesi düğünü yaptı, kuaför vs ödedi, üstüne ev verdi, araba almasına katkıda bulundu, hepsinin üstüne altınların adını bile anmadılar.
Çünkü aile bunun için var.
Zorunda değillerdi, biz asla sıkıştırmadık. Ev olacak, araba olacak demedik.
Varsa yaparsın yoksa zaten yapamazsın.
Ama yoksa da gelen parayı yine evlatlarına verirsin ki evlerini kursunlar.
Akbaba gibi üstüne yatamazsın!

Eşimin ailesi düğünü yaptı, kuaför vs ödedi, üstüne ev verdi, araba almasına katkıda bulundu, hepsinin üstüne altınların adını bile anmadılar.
KESİNLİKLE AĞZINIZDAN BAL DAMLIYOR

Valla ben anlayamadım ne demek bileziklerinizi aldı ve emanet vereceğim sonra alacağım dedi ve sizde nasıl verdiniz? eşiniz nasıl sustu nasıl hayır alamazsın emanet verecekse kendin ver diyemedi? neden eşimin takıları eşimindir diyemedi sonra da sede laf sok demiş size eee laf soksanız ne olacak ki onca şeye izin veren eşiniz değil mi? kadın açık açık sende çok safsın kendi rızanla verdin diyor, sizde hiiç ağzınızı açmıyorsunuz eşinizi raya koymuyorsunuz çok ilginç yanii bu kadar mı ağzınız diliniz yok.

Ya bizim düğünümüze katkıları oldu hatta masrafın yarısından fazlasını onlar karşıladı ben bunu inkar edemem ki o yüzden öyle düşündük eşimle birlikte takılanlar onların olsun sonra bize para lafı edip sıkıştırmasınlar dedik.

Sanki eşiniz hiç yokmuş gibi yazmışsınız. O neden müdahale etmiyor ki.
Konu uzamasın okuyamazsınız diye sadece kendi yaşadıklarımı yazdım ama yorumlar da açıkladım, durum aynen şöyle biz her olay da eşimle karar aldık hep büyükler diye saygı duyduk yeri geldi birlikte konuştuk karşılarına geçip, zaten şuan eşim ay da yıl da bir görüşüyor.

Keşke herkes sizin gibi bilinçli aileye sahip olsa, bizim başımıza bunlar geldi..

Valla ben anlayamadım ne demek bileziklerinizi aldı ve emanet vereceğim sonra alacağım dedi ve sizde nasıl verdiniz? eşiniz nasıl sustu nasıl hayır alamazsın emanet verecekse kendin ver diyemedi? neden eşimin takıları eşimindir diyemedi sonra da sede laf sok demiş size eee laf soksanız ne olacak ki onca şeye izin veren eşiniz değil mi? kadın açık açık sende çok safsın kendi rızanla verdin diyor, sizde hiiç ağzınızı açmıyorsunuz eşinizi raya koymuyorsunuz çok ilginç yanii bu kadar mı ağzınız diliniz yok.

Şimdi öncelikle biz zaten takılanı istemedik orası bizim hatamız, sonra bileziklere gelince bize bizim de tanıdığımız sık para alıp verdikleri bir adamın ismini verdiler yani " veli istiyor oğlum yeni düğün yaptığımızı biliyor çok sıkışmış bir aya geri yapacakmış " dediler eşim rızan varsa ver dedi bana illa vereceksin felan demedi bende madem güveniyorsunuz bu adama tamam dedim, sonra aradan aylar geçince gelmeyince gerçek meydana çıktı eşimle babası karşı karşıya geldi altı üstü 5 altın için rezil duruma düştüler ve eşim ailesine dargın şuan. Ha bu arada cevap vermeme konusu. Ben çok terbiyeli bir aile de annemize öff bile demeden yetiştirildim, naif bir yapıya sahibim, hep alttan aldım ki bu olaylar benim üstüme kalmasın, tabi bende doldum yeri gelince bir gün açtım ağzımı yumdum gözümü 6 aylık evliydim herşeyi söyledim saydım. Ne değişti ? Hiç.

benim kv bir melekmiş resmen
canım güzel annecim
kız bu neee
allah aşkına sen maşallah ne sabır..

Sen ne kadar saf olursan o kadar milletin elinde oyuncak oluyosun işte.
Niye veriyosun ki bileziğini asıl o zaman sesini çıkarmalıydın.
Bence çok geç kalmışsın hakkını savunmakta.

Böyle bir durumun içine nasıl düştüm inanamıyorum, nasıl hayatımın sorunsalı haline geldi aklım ermiyor.

Buraya tek konu açma sebebim olan kayınvalidem sonunda çirkefliğimi elime aldırdı sağolsun. En başından ilk günden beri hep iyi olalım diye çabaladım ve hiç bir saygısızlığına sesimi çıkartmadım.
Başına dönelim kısa bir iki örnek sıralayacağım ; düğün takımızı hiç görmedim ki zaten istemezdim de o onların hakkı olabilir sadece içinden bana kendi takılanımı verebilirdi çünkü ben onlardan nişan takısı da almadım, mevzuu inanın para değil sadece biz evlendiğimiz de zor durum da idik evimizin çok eksiği vardı en azından o ihtiyaçları görürsünüz diye verebilirlerdi, daha sonra bir haftalık evliyken benim gözümün önünde düğünümün çeyreklerini bozdurarak başkalarının diyerek yedi tabi ben gerçeği biliyordum, bir aylık evliyken eşimede yalan söyleyerek birisine emanet vericez bir ay sonra dönecek diyerek benden taktıkları bilezikleri istediler verdim, aylar geçti gelen giden yok sordum kvye bana " sende çok safsın rızanla verdin şimdi geri istiyorsun " dedi o an anladım dönmeyeceğini terbiyesizlik olmasın diye ağzımı açmadım bir daha istemedim zaten borçlarını ödemişler sonradan meydana çıktı ama eşimle aramızda hep huzursuzluk oldu ailesi sebebi ile.
Neyse bu maddi konuları bırakalım bu böyle uzar gider bunun gibi daha bir çoğu var tahmin edersiniz ki.. Maddi konular da gözü çok aç vir insan , size yemin ederim bana getirdiği nişan bohçasında ki havluları patikleri bile bir bir istedi o derece.. Ben yine bir şey demedim inanın demedim.

Bunun yanı sıra bir de kvdemin bir dili var düşman öldürür. Olur olmadık herşeyi herkesle konuşur laf sokar aşağılar herkese karşı böyle ben ve oğlu da dahil. Eşimle baş edemedik bir çok kez konuştuk rahatsız olduğumuzu bildirdik ama aynı hep aynı. En son eşim sen de ona cevap ver utansın böyle konuşamasın dedi. Mesela geçen bir yere gittik " ay bu yeni gelinlerde gezmeye yemeye ne meraklı kocalarından hiç memnun olmuyorlar " diye bir kadına anlatıyor, kadın da dönüp bana demesin mi " bak kv ne diyor kocandan memnun değil misin ? " ben memnunumda kendisi çekiştirdiği için oğlundan memnun değil herhalde dedim ve kalktım. Tabi bizim ki morardı o alışmış bu güne kadar herkese çemkirmeye nasılsa. Annesi bile çok ağır konuşuyor ben kızımla konuşmaya korkuyorum dedi. İşte bizim ağız dalaşı böyle iğrenç bir şekilde devam etti kendini yüceltmek için çoğu yerde binbir türlü yalanlar, beni aşağılamalar ben hepsini açık ettim tabi.

En son olarak ee yeter artık dedim bende alttan altta bana yaptığı terbiyesizlikleri onun çevresine anlattım ki kulağına gitsin utansın çünkü benim utandığım bana yetti. Özellikle yalanla dolanla aldıkları altınları söyledim. Şimdi bekliyorum curcunayı :halay:

Ayıp mı etmişim ?

Ayıp mı? Bence çok bile dayanmışsın. Yalnız kv ile gezmekeri hiç anlamıyorum. Ne diye gidersin ki? Mesafeni korumalısın kv ile bugüne kadar eşim olmadığı sürece gezmeye gitmem. Zaten zor katlanıyorum bide gezemem.

sen ne diye bu kadar sabrettin yahu senin ki can değil mi. Allahtan eşin altta kalma demiş, çok iyi yapmışsın yüzüne yüzüne vur lafları.
Yaa çok teşekkür ederim.
Ayıp mı? Bence çok bile dayanmışsın. Yalnız kv ile gezmekeri hiç anlamıyorum. Ne diye gidersin ki? Mesafeni korumalısın kv ile bugüne kadar eşim olmadığı sürece gezmeye gitmem. Zaten zor katlanıyorum bide gezemem.
Gezme değil mesela mevlüt daveti akrabalar çağırıyor gitmezsen ayıp bu gibi yerler.

Yaa çok teşekkür ederim.

Gezme değil mesela mevlüt daveti akrabalar çağırıyor gitmezsen ayıp bu gibi yerler.

Öyle yerlerde bile ben onunla mecbur kalmadıkça muhattap olmuyorum bile. Gerekirse başkalarıyla sohbet eder yada köşeme çekilirim. Çünkü biliyorum saçmalayıp canımı sıkacağını. Mesafeni koymalısın çok iyi niyetlisin altınlarını vermişsin. Ne münasebet yani :)

Düğünü yapmışlar altınından fazla arsa vermişler yazdın eğer yanlış okumadıysam.. eğer öyleyse senin bilediklerini almış olmuyorlar ki yani yaptıkları bir terbiyesizlik yada ortada saf olma gibi bir durumunuz yok ki..

Back
X