Al bak delirdim.. Teşekkürler kayınvalide !

Düğünü yapmışlar altınından fazla arsa vermişler yazdın eğer yanlış okumadıysam.. eğer öyleyse senin bilediklerini almış olmuyorlar ki yani yaptıkları bir terbiyesizlik yada ortada saf olma gibi bir durumunuz yok ki..
Ve ilaveten eğer doğru anladıysam evet ayıp etmissiniz vicdanınızın susması da normal.

Düğünü yapmışlar altınından fazla arsa vermişler yazdın eğer yanlış okumadıysam.. eğer öyleyse senin bilediklerini almış olmuyorlar ki yani yaptıkları bir terbiyesizlik yada ortada saf olma gibi bir durumunuz yok ki..
Ama onlar o niyetle vermedi kayınbabama icra gelme durumu vardı ondan verdi yani biz altınlara sayalım diyoruz güvencemiz o ama onlar verir mi kim bilir

Ama onlar o niyetle vermedi kayınbabama icra gelme durumu vardı ondan verdi yani biz altınlara sayalım diyoruz güvencemiz o ama onlar verir mi kim bilir
Durum yine değişti:)) o Zaman bekleyip görmek lazım isterlerse büyük ayıp etmiş olurlar ve tamamen haklı olursunuz.

Eşiniz size gaz vereceğini madem tüm bunları biliyordu eee annesini de sizden iyi tanıyordur neden olaylara müdahale etmedi?

Sizi atmış annesinin önüne kendi çekilmiş kenara. Eşiniz annesiyle konuşup araya mesafe koyabilirdi.

Durum yine değişti:)) o Zaman bekleyip görmek lazım isterlerse büyük ayıp etmiş olurlar ve tamamen haklı olursunuz.
Biz bi kere lafını açtık kvdeme altınlara sayın dedik bizi yerin dibine soktu.
Niye o kadinla geziyorsun onu anlamadim ?
Hayır gezmiyorum mecburi yerlerde görüyorum işte mesela düğünlerde mevlütlerde ortak yerlerde. Burada ben bir başımayım yinede çıkıp sokak sokak dolaşıyorum onunla gezmiyorum.
Eşiniz size gaz vereceğini madem tüm bunları biliyordu eee annesini de sizden iyi tanıyordur neden olaylara müdahale etmedi?

Sizi atmış annesinin önüne kendi çekilmiş kenara. Eşiniz annesiyle konuşup araya mesafe koyabilirdi.
Öyle değil emin olun biz iyi niyetli davrandık en başında her kararı birlikte aldık sonra baktık kötüye gidiyor önce o müdahale etti sonra ben konuştum sonra yine eşim defalarca konuştu hatta ağır bile konuştu. Ama hiç bir şey değişmedi. Kendisi dargın ailesine zaten o annesine gereken her cevabı verdiği için eşime pek bişey diyemiyo beni gördüğü yerde de ver yansın ediyor.

Öyle yerlerde bile ben onunla mecbur kalmadıkça muhattap olmuyorum bile. Gerekirse başkalarıyla sohbet eder yada köşeme çekilirim. Çünkü biliyorum saçmalayıp canımı sıkacağını. Mesafeni koymalısın çok iyi niyetlisin altınlarını vermişsin. Ne münasebet yani :)

Ya bende ilk başta hep sustum baştada yazdığım gibi ama baktım sürekli laf sokmalar aşağılamalar birazda o utansın diye cevap vermeye başladım. Mesela geçen bir davette diyor ki bizim oğlumuzu evlendirmeye niyetimiz yoktu esprisine diye istemeye gittik hemen işimiz oldu, yani o o kadar yüce bir insan ki benim annem babam hemen vermişler sanki benim bir kusurum varmış gibi, ve ayrıyeten buda yalan 3 kere geldiler 4te verdi babam. E ben buna nasıl cevap vermeyim ? Ve hep böyle hep aynı artık yeter.

Böyle bir durumun içine nasıl düştüm inanamıyorum, nasıl hayatımın sorunsalı haline geldi aklım ermiyor.

Buraya tek konu açma sebebim olan kayınvalidem sonunda çirkefliğimi elime aldırdı sağolsun. En başından ilk günden beri hep iyi olalım diye çabaladım ve hiç bir saygısızlığına sesimi çıkartmadım.
Başına dönelim kısa bir iki örnek sıralayacağım ; düğün takımızı hiç görmedim ki zaten istemezdim de o onların hakkı olabilir sadece içinden bana kendi takılanımı verebilirdi çünkü ben onlardan nişan takısı da almadım, mevzuu inanın para değil sadece biz evlendiğimiz de zor durum da idik evimizin çok eksiği vardı en azından o ihtiyaçları görürsünüz diye verebilirlerdi, daha sonra bir haftalık evliyken benim gözümün önünde düğünümün çeyreklerini bozdurarak başkalarının diyerek yedi tabi ben gerçeği biliyordum, bir aylık evliyken eşimede yalan söyleyerek birisine emanet vericez bir ay sonra dönecek diyerek benden taktıkları bilezikleri istediler verdim, aylar geçti gelen giden yok sordum kvye bana " sende çok safsın rızanla verdin şimdi geri istiyorsun " dedi o an anladım dönmeyeceğini terbiyesizlik olmasın diye ağzımı açmadım bir daha istemedim zaten borçlarını ödemişler sonradan meydana çıktı ama eşimle aramızda hep huzursuzluk oldu ailesi sebebi ile.
Neyse bu maddi konuları bırakalım bu böyle uzar gider bunun gibi daha bir çoğu var tahmin edersiniz ki.. Maddi konular da gözü çok aç vir insan , size yemin ederim bana getirdiği nişan bohçasında ki havluları patikleri bile bir bir istedi o derece.. Ben yine bir şey demedim inanın demedim.

Bunun yanı sıra bir de kvdemin bir dili var düşman öldürür. Olur olmadık herşeyi herkesle konuşur laf sokar aşağılar herkese karşı böyle ben ve oğlu da dahil. Eşimle baş edemedik bir çok kez konuştuk rahatsız olduğumuzu bildirdik ama aynı hep aynı. En son eşim sen de ona cevap ver utansın böyle konuşamasın dedi. Mesela geçen bir yere gittik " ay bu yeni gelinlerde gezmeye yemeye ne meraklı kocalarından hiç memnun olmuyorlar " diye bir kadına anlatıyor, kadın da dönüp bana demesin mi " bak kv ne diyor kocandan memnun değil misin ? " ben memnunumda kendisi çekiştirdiği için oğlundan memnun değil herhalde dedim ve kalktım. Tabi bizim ki morardı o alışmış bu güne kadar herkese çemkirmeye nasılsa. Annesi bile çok ağır konuşuyor ben kızımla konuşmaya korkuyorum dedi. İşte bizim ağız dalaşı böyle iğrenç bir şekilde devam etti kendini yüceltmek için çoğu yerde binbir türlü yalanlar, beni aşağılamalar ben hepsini açık ettim tabi.

En son olarak ee yeter artık dedim bende alttan altta bana yaptığı terbiyesizlikleri onun çevresine anlattım ki kulağına gitsin utansın çünkü benim utandığım bana yetti. Özellikle yalanla dolanla aldıkları altınları söyledim. Şimdi bekliyorum curcunayı :halay:

Ayıp mı etmişim ?
Çok güzel yapmışsın zikkim yesin altın yerine.en başından cirkeflescektin:)

Ya bende ilk başta hep sustum baştada yazdığım gibi ama baktım sürekli laf sokmalar aşağılamalar birazda o utansın diye cevap vermeye başladım. Mesela geçen bir davette diyor ki bizim oğlumuzu evlendirmeye niyetimiz yoktu esprisine diye istemeye gittik hemen işimiz oldu, yani o o kadar yüce bir insan ki benim annem babam hemen vermişler sanki benim bir kusurum varmış gibi, ve ayrıyeten buda yalan 3 kere geldiler 4te verdi babam. E ben buna nasıl cevap vermeyim ? Ve hep böyle hep aynı artık yeter.

Ne kadar kötü niyetli bir insan. Espirisine kız istemeye mı gidilirmiş kendini rezil ediyor işte. Bence bu kadını kimse dikkate almıyordur bile. Ne denir bilemedim ama ağzın lafına tıkardım böyle söylüyorsa.eşin destek oluyor mu peki?

Biz bi kere lafını açtık kvdeme altınlara sayın dedik bizi yerin dibine soktu.

Hayır gezmiyorum mecburi yerlerde görüyorum işte mesela düğünlerde mevlütlerde ortak yerlerde. Burada ben bir başımayım yinede çıkıp sokak sokak dolaşıyorum onunla gezmiyorum.

Öyle değil emin olun biz iyi niyetli davrandık en başında her kararı birlikte aldık sonra baktık kötüye gidiyor önce o müdahale etti sonra ben konuştum sonra yine eşim defalarca konuştu hatta ağır bile konuştu. Ama hiç bir şey değişmedi. Kendisi dargın ailesine zaten o annesine gereken her cevabı verdiği için eşime pek bişey diyemiyo beni gördüğü yerde de ver yansın ediyor.
Yeni evlenmedinmi ailesinin her dugunune mevlit falan gitmeyi ver ne olacak yani

Ne kadar kötü niyetli bir insan. Espirisine kız istemeye mı gidilirmiş kendini rezil ediyor işte. Bence bu kadını kimse dikkate almıyordur bile. Ne denir bilemedim ama ağzın lafına tıkardım böyle söylüyorsa.eşin destek oluyor mu peki?

Herkese karşı böyle bu boş boş konuşuyo kimse cevap bile vermiyo çünkü verirlerse kuduruyor ve daha fazla söylüyor annesine bile. Bende öyle yaptım zaten kaç kere geldiniz her yerde böyle anlatıyosun benim ağzımı açtırma istersen dedim.

Hiç bukadar kendimi doldurup çılgınca patlamam. Laf dalaşını sevmem.siz çok dolmuşsunuz ama içinizi de boşaltmışsınız.Bundan sonra ezdirmeyin kendinizi, ezilirseniz dolmayın cvbını verin. Mesafeli bir ikişkiniz olsun .

Hiç bukadar kendimi doldurup çılgınca patlamam. Laf dalaşını sevmem.siz çok dolmuşsunuz ama içinizi de boşaltmışsınız.Bundan sonra ezdirmeyin kendinizi, ezilirseniz dolmayın cvbını verin. Mesafeli bir ikişkiniz olsun .

Haklısınız biz bunu başaramadık. Daha doğrusu yaptığımızı doğru sanıyorduk.

Back
X