Böyle bir durumun içine nasıl düştüm inanamıyorum, nasıl hayatımın sorunsalı haline geldi aklım ermiyor.
Buraya tek konu açma sebebim olan kayınvalidem sonunda çirkefliğimi elime aldırdı sağolsun. En başından ilk günden beri hep iyi olalım diye çabaladım ve hiç bir saygısızlığına sesimi çıkartmadım.
Başına dönelim kısa bir iki örnek sıralayacağım ; düğün takımızı hiç görmedim ki zaten istemezdim de o onların hakkı olabilir sadece içinden bana kendi takılanımı verebilirdi çünkü ben onlardan nişan takısı da almadım, mevzuu inanın para değil sadece biz evlendiğimiz de zor durum da idik evimizin çok eksiği vardı en azından o ihtiyaçları görürsünüz diye verebilirlerdi, daha sonra bir haftalık evliyken benim gözümün önünde düğünümün çeyreklerini bozdurarak başkalarının diyerek yedi tabi ben gerçeği biliyordum, bir aylık evliyken eşimede yalan söyleyerek birisine emanet vericez bir ay sonra dönecek diyerek benden taktıkları bilezikleri istediler verdim, aylar geçti gelen giden yok sordum kvye bana " sende çok safsın rızanla verdin şimdi geri istiyorsun " dedi o an anladım dönmeyeceğini terbiyesizlik olmasın diye ağzımı açmadım bir daha istemedim zaten borçlarını ödemişler sonradan meydana çıktı ama eşimle aramızda hep huzursuzluk oldu ailesi sebebi ile.
Neyse bu maddi konuları bırakalım bu böyle uzar gider bunun gibi daha bir çoğu var tahmin edersiniz ki.. Maddi konular da gözü çok aç vir insan , size yemin ederim bana getirdiği nişan bohçasında ki havluları patikleri bile bir bir istedi o derece.. Ben yine bir şey demedim inanın demedim.
Bunun yanı sıra bir de kvdemin bir dili var düşman öldürür. Olur olmadık herşeyi herkesle konuşur laf sokar aşağılar herkese karşı böyle ben ve oğlu da dahil. Eşimle baş edemedik bir çok kez konuştuk rahatsız olduğumuzu bildirdik ama aynı hep aynı. En son eşim sen de ona cevap ver utansın böyle konuşamasın dedi. Mesela geçen bir yere gittik " ay bu yeni gelinlerde gezmeye yemeye ne meraklı kocalarından hiç memnun olmuyorlar " diye bir kadına anlatıyor, kadın da dönüp bana demesin mi " bak kv ne diyor kocandan memnun değil misin ? " ben memnunumda kendisi çekiştirdiği için oğlundan memnun değil herhalde dedim ve kalktım. Tabi bizim ki morardı o alışmış bu güne kadar herkese çemkirmeye nasılsa. Annesi bile çok ağır konuşuyor ben kızımla konuşmaya korkuyorum dedi. İşte bizim ağız dalaşı böyle iğrenç bir şekilde devam etti kendini yüceltmek için çoğu yerde binbir türlü yalanlar, beni aşağılamalar ben hepsini açık ettim tabi.
En son olarak ee yeter artık dedim bende alttan altta bana yaptığı terbiyesizlikleri onun çevresine anlattım ki kulağına gitsin utansın çünkü benim utandığım bana yetti. Özellikle yalanla dolanla aldıkları altınları söyledim. Şimdi bekliyorum curcunayı
Ayıp mı etmişim ?