aldatıldığım halde neden ayrılmadım....

Aynen ben zamsn tanidim cogu yorumumda da belirttim aslinda

Hayir bir kac yorumda o u isleirni yaptigimdan bahsedildigi icin oyle bir ornek verdim.. biraz derin desiyorsunuz ama.aynisini bende yapiyorum ben ikinci degilim benim degerimide es dedogim.adam.koymuyor ona gore kendimo kotu hissedecegim bir durum yok cunki bu hareketi yaoan bri adam cokta mukemmel bir adam degilmis gozumde yeni bebegi dogdugunda karisini aldatan adam icin ay birincimiyim yoksa ikincimiyim diye dusunmuyorum hatta ondaki degerim de cok onemli degil aslinda ben lohusa sayilirim hayat bu kadar kolay mi yaa iko tame minik cocukla cik yola te basina ailen bile arkanda degil bosanirsan gorusmeyecek bir babaya sahipsin cocuk bakmak kolay mi birinin kresi birinin bakicisi bunlar bahane de degil gercek bana gore

Siz çocuklarınızın değil kendinizin menfaatini düşünüp hareket etmişsiniz aslında söylediğiniz gibi ama boşanırsanız olabilecek en tatsız senaryoyu düşünüp ona göre hareket etmişsiniz. Çocukların bütün yükü üzerimde olacak adam gezip tozup hayatını yaşarken ben yalnız başıma çocuk büyüteceğim onun yaptığı hata yüzünden bu haksızlık diye düşünüyorsunuz doğru anladıysam. Bence tamamen mantıksız bir bakış açısı değil bu ama eksik bir bakış açısı. Siz neden boşanınca hayatınızı yalnız bir kadın olarak geçirmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz ki? Bundan 20-30 yıl önce dahi iki çocukla boşanıp yeniden evlenen kadınlar vardı. Şimdi daha da yaygındır eminim ki. Adamın önünü tıkayacağım derken kendinizi de mutsuz bir evliliğe mahkum etmişsiniz halbuki bekar olsanız yeni başlangıçlar yapma yeniden aşık olma şansınız var.

Hayir canim hayir tamda dusuncem o degil elbet bende kendi hayatima bakarim bir sure sonra oste burda ben cocuklarimi dusunuyorum erkekler bizim gibi degil en azindan biraz buyuyene kadar babalarinin yaninda kalirlarsa aralarinda bag olur bebegimiz dogdugunda beni aldatmaya baslamis beyfendi o sira cocugunun yuzune bakmiyordu simdi ise kiyamiyor dokunmaya o kadar seviyor biz anneyiz elbet ama o eksikligi cocugum yasayacak ben sevgili ile o eksigi bir sekilde doldururum gun gelir ama cocuklarim baba eksigini dolduramaz zaman zamann bu benim cocuklarima tanidigim bir hak birde bu ayrilik surecinde gordukleirm var sacma sapan bir hal alacak durum

Ya neresinden tutarsanız elinizde kalıyor farkında değilsiniz. Burada güçlü bir duruş sergilemiş gibi bir tavır çiziyorsunuz ama inanın işin boyutu bu değil,doğruyu görebilmek için pencerenin dışından kendinize bakmanız yeterli.

Benim değerimi eş denilen adam koymuyor demişsiniz ama kendinizi de değersizleştiriyorsunuz. Siz adatilmayi kabul ederek zaten değerinizi eşinize bırakmışsınız. Kaldı ki lohusayken beni aldatan adam mükemmel değilmiş diyerek eşinizin size ne denli olumsuz duygular yaşatmış olduğunu belirtiyorsunuz sonra da kolay mı ayrılmak diyorsunuz.Gerçekten sağlıklı düşünmüyorsunuz.
Ayrılırsanız (ki niyetiniz yok) babalıktan da ayrilmayacak bu adam.Size eş olmayacak ama babalık görevini yapacak elbet.He yapmaz diye çekingeniz varsa demek ki bu adam şuanda da iyi bir baba değil. O halde bu adamdan beklentiniz nedir? Gerçekten merak ediyorum..

Ben seni anliyorum. Anlatmak istediginin ne oldugunu. Sana tek tavsiyem gercekten de birakbsadece cocuklar icin kullan onu. Ne yaptigini ne dedigini umursama. Kendine baska ondan apayri bir hayat kur. O olsun ama olmasin... cocuklarin buyusun o zaman dah kolay olur hersey. Uolun aydinlik olsun....

Belliki bu kararı düşünerek vermişsiniz.Kazanicaklarinizi kaybediceklerinizi hesaplamissiniz.Bu aşamadan sonra iliskiniz daha çok bir cikar ilişkisine dönüşecek. Siz de bunun farkindasiniz.Tabiki bu düşünceleriniz kendinizi kalmaya ikna için bahane degilse ben çok mantıklı buldum.Aynen dediğiniz gibi olacaktı.Umarım her şey gönlünüzce göre olur.

Hayir kesinlikle degil... bahaneye ihtiyacim yok cok sukur az cok hayati biliyorum basima gelecekleri de gelmeyecekleri de

Evet cok iyi anlamissin beni aynen cocuklarim buyusun o zaman daha kolay olacak allah yolumu cizecek eminim

Kadın dayanışması olsun derken herkes bayağı bir yüklenmiş size.. madem herkes bukadar onurlu gururlu lohusa bir kadına biraz moral vermek daha insancıl bir hareket olmaz mı ? Yaptıklarının kendisi de farkında ama kimsenin elinde sihirli değnek yok ki ha deyince olsun birşeyler.. herkesin düşünce yapısı da hayatı da cok farklı.. ben aldatılmadım ama şiddet meyili olan bir adamı boşadım. Hemde binbir zorlukla ayrıldık cunku yurtdisindaydim ne dil biliyordum ne yol.. sabredip ulkeme donmeyi beklemeseydim bu günlere gelemezdim, ya da ailem arkamda bukadar dik durmasaydı ben de bukadar gücü bulamazdım... ben de zamanında büyük konuştum demekki başıma bunlar geldi ya da bu da bir imtihan ..

herkes mutlaka zor ve sancılı donemlerden geçiyor. Hele de cocuklu bayanlar icin Allah daha cok yardım etsin o psikolojiyi yaşamasam da anlayabiliyorum....

Tabi ki olumsuz duygular yasatti o durumdan cok yol kattettim daha yeni bebeginiz olmus o adamin bebegibi dogurmussunuz ama adam seni ve cocuklarini aldatiyor o donem yeni dogam bebegini gozu gormuyordu ben diyordu sadece babalik konusunda ilgilenmeyen baba degil ama ayrilik asamasi gecirdik nasil baba olacagini gordum bundan iyi olmayacak cocuklarim.arada mahvolacak benim cocuklarim uzerinde kurdugum herseyi sirf inatmis gibi yikacak mesela sanki ben onu aldatmisim gibi kinlendi o asamada ben cocuklarima abur cubur yedirmem oda yedirmez beni desteklerdi su asamada surekli abur cubur aldi cocuguma sonrada dedi ki sacmaladigini dusunuyorum bu bir ornek simdi gene beni destekliyor yani ben bosansam gersey ters olacak ve dusman olucaz goruyorum yaa basima gelecegi goruyorum kendi vicdanini rahatlatmak icin bugun nasil beni suclayip kinleniyorsa ki hangi sucum aldatmasina sebep olabolir ki yarin ayrildigimda hep bu tavirla devam edecek o yuzden zaman verdim cocuklarima... simdi cocuklariyla oyun oynuyor onaylamadigim durumlara kolay mudahale edebiliyorum.

Madde madde ben de dusuncelerimi yazmak istedim aldatilmis bosanmis bir anne olarak. Amacim dusuncelerini degistirmek falan degil, bu senin hayatin ve secimin ve secimine saygi duyuyorum. Ama ne bileyim konunu okuyunca yuregimi dokmek istedim. Bu arada diger yorumlari okumadim.
-Esinize kalarak ceza verdiginizi dusunuyorsunuz ama asil kalarak kendinize ceza vermissiniz bence. Cunku o bu halti sizinle beraberken yemis, kalmaniz birseyi degistirmeyecek. Aynen devam edecek bu sefer daha temkinki davranacak. Siz de onun hizmetciligine devam ederek adami bir de odullendirmis olacaksiniz.
-Gidememenizin esas nedeni sanirim arkanizda destek goremediginiz icin. Kalarak daha da gurursuz duruma dusmuyormusuz peki? Yani daha degersiz olmuyor musunuz. Herseyi bilip buna ragmen gitmemekle esinize "ben gidemem"mesaji vermiyor musunuz?
-Bu durum sizi uzmuyorsa neden konu actiginizi anlamadim. Acilariniz var demek ki. O aciyi da iyi bilirim. Cok iyi bilirim hem de. Kalinca acilar hergun kulleniyor.
-Gitseydim onun kollarina kosacakti ben de tek basima cocuklarima ilgilenecektim. O da haftada bir gorecekti sadece demissiniz. Kalinca kosmadigini ne biliyorsunuz? Belki evlenemiyorlar ama artik o bile onemli degil. Ben bosandim. Eski esim evlenmedi ama hala birlikteler. Evlenmeyi de dusunmuyorlar sanirim.
-Bosaninca esler bosaniyor. Babalar cocuklarindan bosanmiyor. Onunla gorusmek zorunda olacaktim cunku cocuklarim kucuk gibi birsey demissiniz ama su halde de esinizle gorusmuyor musunuz? Ne farki var ki?
Ben bir sey anlamadim. Siz kadini mi cezalandirmak istediniz? Onlar yapacaklarini yapiyordur zaten. Siz kendinize zulumu secmissiniz bana gore.
Yeni hayatin bilinmemezligi belki korkutuyor sizi, belki de rutininizi degistirmek istemiyorsunuzdur.
Cocuklar icin diyor cogu kadinlarimiz ama cocuklar daha cabuk alisiyor. Benim toparlanmam 3 yil surdu. Oglumsa daha kolay adapte oldu ve mutlu.
Bu arada baba olmak istemeyeni de zorla baba yapamazsiniz.
Karar sizin. Ben degerliyim demissiniz. Evet biz degerliyiz. O yuzden de degersiz goruldugumuz yerde inatla neden duruyoruz onu da anlamiyorum. Hem neden siz gidecekmissiniz ki o gitmeli. Tum pisliklerini de yaninda goturerek....
Kusura bakmayin. Kimsenin yuvasi yikilsin istemem. Ama tabi ortada bir yuva varsa. Zoraki olmuyor hicbirsey. Mevlana'nin dedigi gibi:
Guvendiginiz daglara kar yagdiginda
En guzel care dağ ile kar'ı başbaşa birakmaktir.
Gun gelir karlar eridiginde
Dag yolunu gozlediginde en guzel cevap
Baska bir dagdan selam yollamaktir.

Sevgiyle kalin. Uzduysem affola....

Son düzenleme:

Zorunuza gider mi bilmiyorum ama kocanız tam bir PİSLİK..
Ben de sanıyordum ki adam başı önde geziyo,size karşı mahçup ama adam düşüncelerimin tam aksine sindirme politikası uygulamış ve üzgünüm başarmış. Sadece bu sebepten bile boşanılır.
Büyük konuşmayayım ama çocuklar için bile katlanmazdım buna...Anne olmak herşeye katlanmak değildir..

O kelimeyi bende kullaniyorum evet o adamda tamda dediginiz gibo sindirmeye calisto bosanmak istemiyorum.dwdi ama.suclu da donmek istemedi yani basina kakilsin istemiyordu ve evet haklisiniz basardi aslinda ama ben oni o af diledigi icin affetmedim ben onu basla sebeplwrden dolayi affettim gene diyorum zamann

Ya anlamıyorum esiniz aldatıyo ve hala susuyosunuz konusun suclarını yüzüne vurun hala devam ediorsa ayrılın cocuklarınız var die mutsuzmu olacaksınız kendinizi bu kadar hafife almayın canınıza yazık ya o düsünmüyorsa siz hic düsünmeyin

Düşünceden düşünceye geçtim hem sizin mesajlarınızı hem diğer mesajları okurken, aynı şeyleri bazen doğru bazen yanlış buldum.
Şuan hala lohusa kafasındasınız muhtemelen.
Aslında herkes ne zaman daha sağlam hamleler yapabileceğini bilebilir bence, genel anlamda bakınca doğru bir şey yaptığınızı düşünmüyorum ama yine de görünüşe göre kendinizi toparlamanız gerekiyor bu süreçte ilk olarak.
Ama bence bir şeyler düzelmezse eğer "çocuklar için", onların psikolojisi için boşanmanız daha hayırlı diye düşünüyorum.

Ben aldatmisim gibi kinlendi demissiniz. Hepsi oyle. Sonra is hakaret boyutuna kadar cikiyor. Saygisi da kalmiyor. Sanmayin ki yuvaya baglanir.
Ayrilinca sular duruluyor.

Adam sizi sindirmiş.
"Kocanız"tam anlamıyla arsız bir adam ve bunu siz bu hale getirmişsiniz.
Şuan ki yaşadığınız evlilikten ben hiçbirşey anlamadım.

Ya evli kalsalarda bitmis bir evlilikten hayır gelmez

Biliyorsun ve hala inatla duruyorsun diye kinleniyor.
Pilisini pirtisini toplayip gitsin devam etmek istemiyorsa. Iki cocukla siz gitneyin bence. Verin valizini eline, hadi gule gule...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…