Aynen ben zamsn tanidim cogu yorumumda da belirttim aslindaSiz sanırım kendinize bi süre tanımışsınız ve o Zaman geldiğinde istikrarlı adım atacaksınız yaşadığınız şey mutlaka kolay değildir ama sağlıksız bir ortam da sağlıklı karar Nasıl verilir bilemedim
Hayir bir kac yorumda o u isleirni yaptigimdan bahsedildigi icin oyle bir ornek verdim.. biraz derin desiyorsunuz ama.aynisini bende yapiyorum ben ikinci degilim benim degerimide es dedogim.adam.koymuyor ona gore kendimo kotu hissedecegim bir durum yok cunki bu hareketi yaoan bri adam cokta mukemmel bir adam degilmis gozumde yeni bebegi dogdugunda karisini aldatan adam icin ay birincimiyim yoksa ikincimiyim diye dusunmuyorum hatta ondaki degerim de cok onemli degil aslinda ben lohusa sayilirim hayat bu kadar kolay mi yaa iko tame minik cocukla cik yola te basina ailen bile arkanda degil bosanirsan gorusmeyecek bir babaya sahipsin cocuk bakmak kolay mi birinin kresi birinin bakicisi bunlar bahane de degil gercek bana gore
Ben çok başka şeyler yazmaya gelmiştim aslında konu sahibesi, önce tüm konuyu okuyayım ki atladığım bi sey kalmasın diyordum ama şu belirginleştirdiğim bölümü okuyunca anladım ki boşa kürek çekiyoruz biz.
Böyle mi gururunuzu kurtarmış hissediyorsunuz yani şimdi siz, ev işlerini eşit paylaşarak
Ben uzaylı gibi davranıyosam özür dilerim ama zaten normali, olması gerekeni bi tarafın diğerine sizin anlatım şeklinizle "hizmet" benim tabirimle "kölelik" etmemesi, ev işleri ve çocukların bakımının iş yoğunluğuna göre eşit paylaşılması değil mi ?
Siz normal olanı ceza diye mi uyguluyorsunuz evde, adam yaptıgı hatanın farkına varsın diye? Tabakları bulaşık makinasına dizerken mi aydınlanacak bu adam, ev süpürürken mi sadakat bilinci gelişecek, ütülü gömlek giyemiyo diye vay canım karım diyecekse hiç demesin zaten diye düsünmekte haksız mıyım hakikaten anlamıyorum
İki çocuk annesiymişsiniz, belli bi olgunluğa erişmiş bi insansınız. Kendi özsaygınız bu derece zedelenmişken çocuklarınıza kendilerini sevmeyi, kendilerini sayan insanlarla beraber olmayı nasıl ögreteceksiniz hiç düşünmüyo musunuz? Çocuklarla empati yapmaya çalışıyorum, anneme baktıgımda sevgisizligin, ikinci tercih olmanın katlanılabilecek bi şey oldugunu görmek beni cok yaralardı mesela.
Sizin binbir iç savaşla katlandığınız bu adam iyice kontrolden çıkıp sizin bu fedakarlıgınızı (ben fedakarlık oldugunu düsünmüyorum ayrı mesele) çirkin bi şekilde yüzünüze vurursa B planınız var mı? Siz fırsatınız olduğu halde boşanma kararını vermeye cesaret edememişken bi gün o ederse yani? Başka bi kadın için... Ya da sizi zaten her ne yaparsa yapsın yanında kalacak kadar cepte ve aciz gördügü için... Nasıl toparlanırım diye düsündünüz mü?
Ben mi çok derin deşiyorum bilmiyorum ama bu işte çok çok büyük bi yanlışlık var konu sahibesi. Her ne yapacaksanız her ihtimali düsünün öyle yapın.
Hayir canim hayir tamda dusuncem o degil elbet bende kendi hayatima bakarim bir sure sonra oste burda ben cocuklarimi dusunuyorum erkekler bizim gibi degil en azindan biraz buyuyene kadar babalarinin yaninda kalirlarsa aralarinda bag olur bebegimiz dogdugunda beni aldatmaya baslamis beyfendi o sira cocugunun yuzune bakmiyordu simdi ise kiyamiyor dokunmaya o kadar seviyor biz anneyiz elbet ama o eksikligi cocugum yasayacak ben sevgili ile o eksigi bir sekilde doldururum gun gelir ama cocuklarim baba eksigini dolduramaz zaman zamann bu benim cocuklarima tanidigim bir hak birde bu ayrilik surecinde gordukleirm var sacma sapan bir hal alacak durumSiz çocuklarınızın değil kendinizin menfaatini düşünüp hareket etmişsiniz aslında söylediğiniz gibi ama boşanırsanız olabilecek en tatsız senaryoyu düşünüp ona göre hareket etmişsiniz. Çocukların bütün yükü üzerimde olacak adam gezip tozup hayatını yaşarken ben yalnız başıma çocuk büyüteceğim onun yaptığı hata yüzünden bu haksızlık diye düşünüyorsunuz doğru anladıysam. Bence tamamen mantıksız bir bakış açısı değil bu ama eksik bir bakış açısı. Siz neden boşanınca hayatınızı yalnız bir kadın olarak geçirmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz ki? Bundan 20-30 yıl önce dahi iki çocukla boşanıp yeniden evlenen kadınlar vardı. Şimdi daha da yaygındır eminim ki. Adamın önünü tıkayacağım derken kendinizi de mutsuz bir evliliğe mahkum etmişsiniz halbuki bekar olsanız yeni başlangıçlar yapma yeniden aşık olma şansınız var.
Hayir bir kac yorumda o u isleirni yaptigimdan bahsedildigi icin oyle bir ornek verdim.. biraz derin desiyorsunuz ama.aynisini bende yapiyorum ben ikinci degilim benim degerimide es dedogim.adam.koymuyor ona gore kendimo kotu hissedecegim bir durum yok cunki bu hareketi yaoan bri adam cokta mukemmel bir adam degilmis gozumde yeni bebegi dogdugunda karisini aldatan adam icin ay birincimiyim yoksa ikincimiyim diye dusunmuyorum hatta ondaki degerim de cok onemli degil aslinda ben lohusa sayilirim hayat bu kadar kolay mi yaa iko tame minik cocukla cik yola te basina ailen bile arkanda degil bosanirsan gorusmeyecek bir babaya sahipsin cocuk bakmak kolay mi birinin kresi birinin bakicisi bunlar bahane de degil gercek bana gore
Belliki bu kararı düşünerek vermişsiniz.Kazanicaklarinizi kaybediceklerinizi hesaplamissiniz.Bu aşamadan sonra iliskiniz daha çok bir cikar ilişkisine dönüşecek. Siz de bunun farkindasiniz.Tabiki bu düşünceleriniz kendinizi kalmaya ikna için bahane degilse ben çok mantıklı buldum.Aynen dediğiniz gibi olacaktı.Umarım her şey gönlünüzce göre olur.bende aldatıldım duygusal bir aldatma mesajlaşma vs iki tane çocuğum var işimde var aslında çok kolay gidebilirim bu evden, yuvadan ama gitmedim . dile kolay 8 yıl o kadar emeğim didinerek aldığımız ev ,araba yaptığım herşey bir anda yıkılacak önemli mi değil aslında neden gitmiyorum ona ceza vericem derken kendime ceza vermemek için ben tek başıma çok değerliyim artık değer yargım ona göre değil neden böyleyim neden bunları yazıyorum benim gibi çok kadın var çünkü ortalık çok bozuk malesef sadakat zorlaşmış herşey ulaşılabilir evli olmak artık karşıdaki içinde önemli değil... Ben kendime artık daha fazla güveniyorum benden iyisi yok zaten herşeyden önce anneyim, karakterli bir kadınım ben aldatmadım o onun karakteri bu benim suçum değil şuan suçlanıyorum da karşı taraf tarafından vicdan rahatlatma meselesi umrumda değil. dışarıda daha iyi bir hayat yok iki çocuğumu alıp gittiğimde arkamda manevi desteğim yok tek başıma zorlanıcam ve gene babalarını aramak zorunda kalıcam diyeceksiniz ki neden arıyasınız biri daha bebek biri de 4 yaşında hani biraz büyük olsalar evet haklı olacaktınız zaten benim niyetimde çocuklarımı büyütmek zamanla herşey değişir mi bilmiyorum. Kendime çok kızdım en başında neden bu adamı kendin ve çocuklar ile ödüllendiriyorsun hayır onu onu ödüllendirmiyorum çocuklarımı ödüllendiriyorum çünkü kavga yok artık eski kocam olmadığı gibi eski bende ben değilim bir beklentim yok ondan, kendiminde yükünü hafifletiyorum artık ben öyle bakıyorum. AYRILSAM NE OLACAKTI BAŞTA ÜZÜLECEKTİ SONRA O KADINLA DEVAM EDECEKTİ HAFTA SONLARI GELİP ÇOCUKLARINI GÖRÜP SEVİP ÖPÜP DEVAM EDECEKTİ HAYATINA BELKİDE EVLENECEKTİ BEN PEKİ??? HASTALIKTI, OKULDU ,İŞTİ ,BABAM NERDE SORULARIYDI BAŞBAŞA KALACAKTIM BİRDEN ATEŞLENECEKTİ MESELA İKİSİNİ HAZIRLAYIP KOŞTUR KOŞTUR YÜREĞİM AĞZIMDA TEK BAŞIMA UĞRAŞICAKTIM HEPSİ İLE ŞİMDİ BERABER UĞRAŞIYORUZ. Kalmak benim için güçlülük göstergesi ben güçlü bir kadınım hayat bu herşeyin yeri zamanı var....
Hayir kesinlikle degil... bahaneye ihtiyacim yok cok sukur az cok hayati biliyorum basima gelecekleri de gelmeyecekleri deBelliki bu kararı düşünerek vermişsiniz.Kazanicaklarinizi kaybediceklerinizi hesaplamissiniz.Bu aşamadan sonra iliskiniz daha çok bir cikar ilişkisine dönüşecek. Siz de bunun farkindasiniz.Tabiki bu düşünceleriniz kendinizi kalmaya ikna için bahane degilse ben çok mantıklı buldum.Aynen dediğiniz gibi olacaktı.Umarım her şey gönlünüzce göre olur.
Evet cok iyi anlamissin beni aynen cocuklarim buyusun o zaman daha kolay olacak allah yolumu cizecek eminimBen seni anliyorum. Anlatmak istediginin ne oldugunu. Sana tek tavsiyem gercekten de birakbsadece cocuklar icin kullan onu. Ne yaptigini ne dedigini umursama. Kendine baska ondan apayri bir hayat kur. O olsun ama olmasin... cocuklarin buyusun o zaman dah kolay olur hersey. Uolun aydinlik olsun....
Tabi ki olumsuz duygular yasatti o durumdan cok yol kattettim daha yeni bebeginiz olmus o adamin bebegibi dogurmussunuz ama adam seni ve cocuklarini aldatiyor o donem yeni dogam bebegini gozu gormuyordu ben diyordu sadece babalik konusunda ilgilenmeyen baba degil ama ayrilik asamasi gecirdik nasil baba olacagini gordum bundan iyi olmayacak cocuklarim.arada mahvolacak benim cocuklarim uzerinde kurdugum herseyi sirf inatmis gibi yikacak mesela sanki ben onu aldatmisim gibi kinlendi o asamada ben cocuklarima abur cubur yedirmem oda yedirmez beni desteklerdi su asamada surekli abur cubur aldi cocuguma sonrada dedi ki sacmaladigini dusunuyorum bu bir ornek simdi gene beni destekliyor yani ben bosansam gersey ters olacak ve dusman olucaz goruyorum yaa basima gelecegi goruyorum kendi vicdanini rahatlatmak icin bugun nasil beni suclayip kinleniyorsa ki hangi sucum aldatmasina sebep olabolir ki yarin ayrildigimda hep bu tavirla devam edecek o yuzden zaman verdim cocuklarima... simdi cocuklariyla oyun oynuyor onaylamadigim durumlara kolay mudahale edebiliyorum.Ya neresinden tutarsanız elinizde kalıyor farkında değilsiniz. Burada güçlü bir duruş sergilemiş gibi bir tavır çiziyorsunuz ama inanın işin boyutu bu değil,doğruyu görebilmek için pencerenin dışından kendinize bakmanız yeterli.
Benim değerimi eş denilen adam koymuyor demişsiniz ama kendinizi de değersizleştiriyorsunuz. Siz adatilmayi kabul ederek zaten değerinizi eşinize bırakmışsınız. Kaldı ki lohusayken beni aldatan adam mükemmel değilmiş diyerek eşinizin size ne denli olumsuz duygular yaşatmış olduğunu belirtiyorsunuz sonra da kolay mı ayrılmak diyorsunuz.Gerçekten sağlıklı düşünmüyorsunuz.
Ayrılırsanız (ki niyetiniz yok) babalıktan da ayrilmayacak bu adam.Size eş olmayacak ama babalık görevini yapacak elbet.He yapmaz diye çekingeniz varsa demek ki bu adam şuanda da iyi bir baba değil. O halde bu adamdan beklentiniz nedir? Gerçekten merak ediyorum..
Madde madde ben de dusuncelerimi yazmak istedim aldatilmis bosanmis bir anne olarak. Amacim dusuncelerini degistirmek falan degil, bu senin hayatin ve secimin ve secimine saygi duyuyorum. Ama ne bileyim konunu okuyunca yuregimi dokmek istedim. Bu arada diger yorumlari okumadim.bende aldatıldım duygusal bir aldatma mesajlaşma vs iki tane çocuğum var işimde var aslında çok kolay gidebilirim bu evden, yuvadan ama gitmedim . dile kolay 8 yıl o kadar emeğim didinerek aldığımız ev ,araba yaptığım herşey bir anda yıkılacak önemli mi değil aslında neden gitmiyorum ona ceza vericem derken kendime ceza vermemek için ben tek başıma çok değerliyim artık değer yargım ona göre değil neden böyleyim neden bunları yazıyorum benim gibi çok kadın var çünkü ortalık çok bozuk malesef sadakat zorlaşmış herşey ulaşılabilir evli olmak artık karşıdaki içinde önemli değil... Ben kendime artık daha fazla güveniyorum benden iyisi yok zaten herşeyden önce anneyim, karakterli bir kadınım ben aldatmadım o onun karakteri bu benim suçum değil şuan suçlanıyorum da karşı taraf tarafından vicdan rahatlatma meselesi umrumda değil. dışarıda daha iyi bir hayat yok iki çocuğumu alıp gittiğimde arkamda manevi desteğim yok tek başıma zorlanıcam ve gene babalarını aramak zorunda kalıcam diyeceksiniz ki neden arıyasınız biri daha bebek biri de 4 yaşında hani biraz büyük olsalar evet haklı olacaktınız zaten benim niyetimde çocuklarımı büyütmek zamanla herşey değişir mi bilmiyorum. Kendime çok kızdım en başında neden bu adamı kendin ve çocuklar ile ödüllendiriyorsun hayır onu onu ödüllendirmiyorum çocuklarımı ödüllendiriyorum çünkü kavga yok artık eski kocam olmadığı gibi eski bende ben değilim bir beklentim yok ondan, kendiminde yükünü hafifletiyorum artık ben öyle bakıyorum. AYRILSAM NE OLACAKTI BAŞTA ÜZÜLECEKTİ SONRA O KADINLA DEVAM EDECEKTİ HAFTA SONLARI GELİP ÇOCUKLARINI GÖRÜP SEVİP ÖPÜP DEVAM EDECEKTİ HAYATINA BELKİDE EVLENECEKTİ BEN PEKİ??? HASTALIKTI, OKULDU ,İŞTİ ,BABAM NERDE SORULARIYDI BAŞBAŞA KALACAKTIM BİRDEN ATEŞLENECEKTİ MESELA İKİSİNİ HAZIRLAYIP KOŞTUR KOŞTUR YÜREĞİM AĞZIMDA TEK BAŞIMA UĞRAŞICAKTIM HEPSİ İLE ŞİMDİ BERABER UĞRAŞIYORUZ. Kalmak benim için güçlülük göstergesi ben güçlü bir kadınım hayat bu herşeyin yeri zamanı var....
Tabi ki olumsuz duygular yasatti o durumdan cok yol kattettim daha yeni bebeginiz olmus o adamin bebegibi dogurmussunuz ama adam seni ve cocuklarini aldatiyor o donem yeni dogam bebegini gozu gormuyordu ben diyordu sadece babalik konusunda ilgilenmeyen baba degil ama ayrilik asamasi gecirdik nasil baba olacagini gordum bundan iyi olmayacak cocuklarim.arada mahvolacak benim cocuklarim uzerinde kurdugum herseyi sirf inatmis gibi yikacak mesela sanki ben onu aldatmisim gibi kinlendi o asamada ben cocuklarima abur cubur yedirmem oda yedirmez beni desteklerdi su asamada surekli abur cubur aldi cocuguma sonrada dedi ki sacmaladigini dusunuyorum bu bir ornek simdi gene beni destekliyor yani ben bosansam gersey ters olacak ve dusman olucaz goruyorum yaa basima gelecegi goruyorum kendi vicdanini rahatlatmak icin bugun nasil beni suclayip kinleniyorsa ki hangi sucum aldatmasina sebep olabolir ki yarin ayrildigimda hep bu tavirla devam edecek o yuzden zaman verdim cocuklarima... simdi cocuklariyla oyun oynuyor onaylamadigim durumlara kolay mudahale edebiliyorum.
O kelimeyi bende kullaniyorum evet o adamda tamda dediginiz gibo sindirmeye calisto bosanmak istemiyorum.dwdi ama.suclu da donmek istemedi yani basina kakilsin istemiyordu ve evet haklisiniz basardi aslinda ama ben oni o af diledigi icin affetmedim ben onu basla sebeplwrden dolayi affettim gene diyorum zamannZorunuza gider mi bilmiyorum ama kocanız tam bir PİSLİK..
Ben de sanıyordum ki adam başı önde geziyo,size karşı mahçup ama adam düşüncelerimin tam aksine sindirme politikası uygulamış ve üzgünüm başarmış. Sadece bu sebepten bile boşanılır.
Büyük konuşmayayım ama çocuklar için bile katlanmazdım buna...Anne olmak herşeye katlanmak değildir..
Adam sizi sindirmiş.Tabi ki olumsuz duygular yasatti o durumdan cok yol kattettim daha yeni bebeginiz olmus o adamin bebegibi dogurmussunuz ama adam seni ve cocuklarini aldatiyor o donem yeni dogam bebegini gozu gormuyordu ben diyordu sadece babalik konusunda ilgilenmeyen baba degil ama ayrilik asamasi gecirdik nasil baba olacagini gordum bundan iyi olmayacak cocuklarim.arada mahvolacak benim cocuklarim uzerinde kurdugum herseyi sirf inatmis gibi yikacak mesela sanki ben onu aldatmisim gibi kinlendi o asamada ben cocuklarima abur cubur yedirmem oda yedirmez beni desteklerdi su asamada surekli abur cubur aldi cocuguma sonrada dedi ki sacmaladigini dusunuyorum bu bir ornek simdi gene beni destekliyor yani ben bosansam gersey ters olacak ve dusman olucaz goruyorum yaa basima gelecegi goruyorum kendi vicdanini rahatlatmak icin bugun nasil beni suclayip kinleniyorsa ki hangi sucum aldatmasina sebep olabolir ki yarin ayrildigimda hep bu tavirla devam edecek o yuzden zaman verdim cocuklarima... simdi cocuklariyla oyun oynuyor onaylamadigim durumlara kolay mudahale edebiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?