Aldatılmak hakedilir mi ?

Öncelikle bu cinsiyetçi jargonu kınıyorum. Evli adamla yatan kadın kötü ise, evli olup da karısını aldatan adam da eşit derecede ahlaksızdır.

İkincisi, adam seni ihmal eden taraf olsaydı ve sen aldatsaydın sana da o... denilecekti ama o yapınca ben hakettim sanırım diyorsun, o haketmiş olacak mıydı?

Bu cinsiyetçi diskuru aştıktan sonra gelelim affetme meselesine. Bir kere yapan daha sonra da yapabilir. Ya da yapmaya da bilir. Her kul hata yapar. Affedip affetmemek sana bağlı. Affettin diye de kimse yargılayamaz seni. Ama mutlaka destek al bunlar zor şeyler. Allah ferahlık versin. Kaldığın ikilemi de anlıyorum.

İnan bana hiç kimse aldatılmayı hak etmez. Bunu bir kere aklından çıkar. Aynı şekilde eşin sana isteksiz davransaydı sen aldatır mıydın ? Ya da aldattıktan sonra eşin seni affedip, hata benim der miydi ? Asla. Sakın kendinde kusur bulmaya kalkma. Aldatmak yerine bir sorununuz olduğunu kabul ederek, gerekirse boşanarak bir yere gelinebilecek, herkes kendi yoluna bakacak şekilde bir çözüm bulunabilirdi. Eşiniz kolay olanı seçmiş. Aslında bunun tartışılacak yanı da yok. Pişman olduğunu söylüyorsunuz. Ben size kurduğunuz yuvayı bozun diye asla bir şey söyleyemem. Ama eğer her şeyi düzeltebileceğinize inanmıyorsanız, aklınızda sürekli yaşadıklarınız olacaksa kendinize işkence çektirmeyi bırakın. Bana sorarsanız bir süre tüm konudan uzaklaşıp objektif düşünmeye çalışın. En doğru kararı yine siz vereceksiniz.

Böyle bişeyi kendinize yakıştırmayın bile asla. Her kim ne olursa olsun bunu haketmez
Yıllar geçsede affedemezsiniz ki söylemesi kolay diyeceksiniz belki ama boşanmanız doğru olandı bence

Affettim dersinizde gerçekte asla affedemezsiniz.Hafızanızı sildirmeniz mümkün mü?Bu durumu kabullenmiş,sindirmiş olursunuz sadece.Tercih size kalmış.Böyle durumlar yaşayıp evliliğine devam edenler hatta üstüne tekrar çocuk yapanlar var.Allah kimseyi böyle durumlarla sınamasın.Ne diyelim.

Hak etmek diye birşey yok!
Eşinin samimiyetine inanmıyorsan affet ve asla bu konuyu tekrar tekrar gündeme getirme

İşyerindeki kadın "o..." ise eşin ne bu durumda?

Ona neden hakaret yok?
Bütün suç o kadının çünkü eşi kanatsız melek o kandirmis onu çocuk ya bu adam düşünemiyor ben evliyim çocuğum var diye.Birde komik olan bu ben mi hakettim diyor her reddedilen erkek gidip aldatmalı değil mi Madem bunları yasıyor eşi aldatmadan once durumu karisiyla konuşmaz mi sen neden böylesin boyle degildin ne oldu sana yok nerde olmadı aldat kimse aldatilmayi hakketmiyor iyi veya kötü olsun

Aldatmak hak edilir mi? Evet edilir, şuan kocan hak etmiş. Şu empati duygusunu azcık kullansa insanlık, zaten dünyada dert kalmazdı.

Ha affedebilir misin? Kesinlikle hayır. Her ama her kötü durumda aklına gelecek. Affedeceksin, her bir yanlışını gördüğünde alakasız bu konu aklına gelecek. Sonra bir daha aldatıcak ve bu sefer de bahanesi " ama sen hep başıma kalktın" olacak. Yine affedeceksin ve sonsuz döngü.

Evliliğini nasıl kurtarabilirsin? Ona yanlış bişi yapman lazım. Böylece ne zaman aklına aldatması gelse ben de ona bunu yapmıştım ama diyip, içini rahatlatıcaksın ve hayatınız devam edecek. Tencere kapak uyumuyla bi ömür yuvarlanıp gideceksiniz.

sen gidip böyle bir ''hata'' yapsan..
i.bnenin biri aklına girse mesela.
eee sonuçta evde huzursuzluk varsa sadece kocana mı var sana yok mu?

Kimse aldatılmayı haketmez tabiki.
Ama benim şu dünyadan öğrendiğim bir şey varsa o da; "benim kocam asla aldatmaz" ve "kocam aldattı ama kız onu ayartmış" kafasındaki (nerdeyse istisnasız) bütün kadınlar aldatılıyor. Hakediyorlar mıdır bilemem tabi.

Eşinizi bu noktaya getiren sizsiniz.
Ama kimse aldatılmayı haketmez.
Evliliğiniz yürümüyorsa bitirirdi sonra kimle yatarsa yatardı.
Ama eşiniz hem pastam dursun hem karnım doysun demiş yakayıda ele vermiş.
Affedecekseniz boşuna düşünüp üzülmeyin. Ama maddi olarak özgür bir insan bunu yaşatan kişiyi neden affeder biletimiyorum.
Haramın tadını alan dahada uzaklaşamaz bilin.
Sadakat bitmiş evlilik temelinden sarsılmış. Tekrar sadık olmasını beklemek polyannacılık olur.
Küfürler kısmını bence sansürleyin düzeltip burdan hoş durmuyor.
Bana kalırsa ayrılın bu sorular her zaman içinizi kemirecek sürekli şüphe edip sıkıştıracaksınız ve yine bunalıp kaçacak.

Eşinizin erken boşalma ya da sertleşme sorunu olsaydı siz onu aldatıp "haketmişti" der miydiniz? Yoksa zaman zaman herkesin cinsel problemler yaşayabileceğini düşünüp tedaviye mi yönlendirirdiniz? Vereceğiniz cevaba göre kararınızı verin. Orospu kelimesine ithafen, böyle bir durumda sizi de ayartacak bir "erkek orospu" olabilirdi gayet. Eşiniz de eminim sizin pişmanlığınıza üzülüp "kansızın biri eşimi ayartmış. Ama ben hak ettim. Benim pipide sorun vardı" derdi eminim.

Evet iş yerindeki hatunda suçlu ama o.. olacak kadar değil, yani zorla yaptırmamış sonucta ve kimseye bi açıklama yapmak zorunda değil.

Ve aldatılmak hak edilmez, insanlar değişebilir. Artık sevmeyebilirsiniz birbirinizi, ilgi çeken şeyler eskiden çekici gelmeyebilir bu durumda konusulup çözülmeye çalışılır çözülemiyorsa ayrılınır ve ne halt yiyorsa o zaman yenir.

Hak etmediniz bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…