Merhaba, şu saat oldu ablamın ( öz değil ) derdi ile boğuşuyoruz. Sizden de mantıklı yol isteyeceğim, al oku diyerek kendisine vereceğim.
Ki burada çok mantıklı insanlar, ablalarım var.
Ablam 17 yaşında aile baskısı ile evlendiriliyor. Şuan yaşı 38 ve ailesi aşırı dinci bir aile.
Evlilikleri sandığımızın aksine daha kötü eşi kendisinden 14 yaş büyük uzlaşabildikleri hiç bir konu yok. Anlaşamıyor arada dayak da var bir kaç defa ailesinin evine gitti ama ailesi geri getirdiler. Klasik kocandır sever de döver olgusu var buna annesi de dahil.
Benim ablam, iki ay önce biri ile tanışıyor. Eksikliklerini bu adam tamamlıyor özet ile ve maalesef eşini de aldatıyor. Bana anlattığı sahiplenişi, kafa yapısının uyuşması etkilemiş kendisini. Çok da anlayışlı biriymiş yazmadan yazmaz aramadan aramazmış vs. Çok uzatmayacam gereksiz bu kısım.
Ablam herşeyi bırakıp ki iki çocuğu var bu adama gitmek istiyor. Görüştüğü adam fevri davranmayalım aileni bırak çocukların da sana düşman olur öncelik ile çocukların ile konuş sonra eşine kabul ettir. Bu mantığı hoşuma gitti destekliyorum da açıkcası. Ama eşi aala boşamaz ablamı da bırakmaz.
Kabul etmez ise ben her şeyi geride bırakır giderim ailem aile değil eşim eş değil boğuluyorum artık diyor. Ki daga önce aile terapisti önermiştik kocası salak şeylere mi vakit ayıracaz diye bayağı kızmış.
Ablam sözümü dinlemiyor açıkcası fevri davranır diye de korkuyorum.
Nasıl yaklaşayım daha ben ablama ? Nasıl yol izlemesi gerekir dediğim en mantıklısı değil mi ?