Tamam çok güzel diyorsun hakim illa boşar peki bu süreçte nereye gidecek kimde kalacak ?
Kadın sığınma evlerini araştırıyorum en fazla 6 ay kalabiliyor. Ee hep içerde olamaz bu süreçte çıkıp iş bakması şart ki düzen kurabilsin. Ailesi sakat eşi sakat ya kadına bişey yaparsa ? Bu düşünceyi de göz ardı edemiyorum
Kadin siginma evinde kalir.koruma talep eder.
Ve dava sureci boyunca kalmayida talep eder.
Yapmayin Allah aşkına.
Ayrica kocasi evden gidebilir dava bitene kadar.
Hic 1 is bulamazsa bi sure gider resturantlar da bulasik yikar.
Sonrada kimle istiyorsa yasamaya baslar
Kuzum kadın kendine baktırma derdinde, birini bulup arkamı yaslayayım, rahatım bozulmasıncı, çocuk düşünür mü böyle bir kadın? Normal biri olsa kadın sığınma evine baş vurup, mahkeme yoluyla izini kaybettirip, 6 ayda da kurar düzenini, bunun örneği çok; ama kadının işine zorda kalmak gelmiyor.her şeye anlayış gösterebilirim, eşini aldatmasına bile ama şu çocukları almama, onları bırakma durumu beni şoke ediyor. bir insan nasıl olur da çocuğunu bırakabilir, olan çocuklara olacak.
Koruma bence var.Koruma var mı bu ülke de korunan kadınların da öldürüldüğünü görmedik mi ?
17 yaşından beri evlilik maddi özgürlüğü asla olmamış. Dayak yediği için evine gidiyor ailesi kendi eliyle geri getiriyor başka gidişinde boşancam artık diyor annesi namusumuz laf mı getircen diye dövüyor. Sığınma evi en mantıklısı ama sonunu kestirebilsem
Koruma bence var.
Korunamayanda var.
Ablan esini aldatip cocuklarıni terk etmeyi goze almis bir kadin
Bosanmayi goze alamiyor mu
Kalksin yarin sabah en yakin adliyeye gidip boşanma davasi acsin.avukata falan gerek yok yani.
Esi aile cocuklarinin serefi icin yapsin en azindan.
Bosanmak ne ayip ne yasak ne gunah.bende bosandim.
Dava surerken esi ayrilir belki evden en olmadi ayni evde yasar cocuklari icin bilmiyorum ama hepsi suan dusunduklerinden daha dogru olur.
Birazda guven kazansin.bir adam ona ilgi gösterdi diye kendini bulunmaz saniyorsa karsisinda ki adamin evli bir kadinla ne icin birlikte olabilecegini anlatin ona
Hiçkimse, mahkeme de dahil, gidip nikahsız yaşayacağı adamın evine çocukları vermez. Ablanız, çocuklar da gözden çıkardım istemiyorum, demeye mi çekiniyor acaba? İşler bu şekilde gelişince, zaten içimden geçtiği gibi olur diye mi düşünüyor?Sonra alırım onları da düşüncesinde ailesi eşi başkası olduğunu artık onu istemediğini göesünde istiyor temelde benim anladığım bu
Adam adam olsaydı evli kadınla beraber olmazdı. Nasıl güvenip gidecek çocuklarını bırakıp o adamaMerhaba, şu saat oldu ablamın ( öz değil ) derdi ile boğuşuyoruz. Sizden de mantıklı yol isteyeceğim, al oku diyerek kendisine vereceğim.
Ki burada çok mantıklı insanlar, ablalarım var.
Ablam 17 yaşında aile baskısı ile evlendiriliyor. Şuan yaşı 38 ve ailesi aşırı dinci bir aile.
Evlilikleri sandığımızın aksine daha kötü eşi kendisinden 14 yaş büyük uzlaşabildikleri hiç bir konu yok. Anlaşamıyor arada dayak da var bir kaç defa ailesinin evine gitti ama ailesi geri getirdiler. Klasik kocandır sever de döver olgusu var buna annesi de dahil.
Benim ablam, iki ay önce biri ile tanışıyor. Eksikliklerini bu adam tamamlıyor özet ile ve maalesef eşini de aldatıyor. Bana anlattığı sahiplenişi, kafa yapısının uyuşması etkilemiş kendisini. Çok da anlayışlı biriymiş yazmadan yazmaz aramadan aramazmış vs. Çok uzatmayacam gereksiz bu kısım.
Ablam herşeyi bırakıp ki iki çocuğu var bu adama gitmek istiyor. Görüştüğü adam fevri davranmayalım aileni bırak çocukların da sana düşman olur öncelik ile çocukların ile konuş sonra eşine kabul ettir. Bu mantığı hoşuma gitti destekliyorum da açıkcası. Ama eşi aala boşamaz ablamı da bırakmaz.
Kabul etmez ise ben her şeyi geride bırakır giderim ailem aile değil eşim eş değil boğuluyorum artık diyor. Ki daga önce aile terapisti önermiştik kocası salak şeylere mi vakit ayıracaz diye bayağı kızmış.
Ablam sözümü dinlemiyor açıkcası fevri davranır diye de korkuyorum.
Nasıl yaklaşayım daha ben ablama ? Nasıl yol izlemesi gerekir dediğim en mantıklısı değil mi ?
Kuzum kadın kendine baktırma derdinde, birini bulup arkamı yaslayayım, rahatım bozulmasıncı, çocuk düşünür mü böyle bir kadın? Normal biri olsa kadın sığınma evine baş vurup, mahkeme yoluyla izini kaybettirip, 6 ayda da kurar düzenini, bunun örneği çok; ama kadının işine zorda kalmak gelmiyor.
Adam da biliyor ki böyle şartlar altında boşanamaz tatlı tatlı konuşup, boşan da evlenelim diyip, hem kendini iyi niyetli gösterip, alttan alttan kadın üzerinden ihtiyaçlarını görüyor. Adam iyi biri olsa evli kadına yanaşmaz, hadi konuştu evli olduğunu öğrendiği an cinsellik boyutuna geçmez.
Dava sürerken eşi ayrılır mı evden ? Pardon ama dava açtığı an eşinin de ailesinin de ne yapacağını kimse kestiremez.
Hayır mantığı şu, ben kaçıp gidersem artık anlarlar beni şimdiye kadar hep onlar için yaşamak zorunda bırakıldım artık anlasınlar diyor yoksa ben yine dayak yee evime getirilirim düşüncesi temel de buHiçkimse, mahkeme de dahil, gidip nikahsız yaşayacağı adamın evine çocukları vermez. Ablanız, çocuklar da gözden çıkardım istemiyorum, demeye mi çekiniyor acaba? İşler bu şekilde gelişince, zaten içimden geçtiği gibi olur diye mi düşünüyor?
Nerden biliyorsunuz denedi mi simdiye kadar hep lafla gecmis olay.
Belki esi cocuklarini cok daha düşünen ebeveyn tarafidir.cocuklari icin gidebilir.yada dava sonuna kadar karisinin evde kalmasina bir sey demez.
Kaldi ki bunlar son secenek kadin siginma evlerine gitsin.
Hayatini düzene koyana kadar
Davada bitmis olur.
Artik o zaman kimle ne yapacaksa yapar.
Bu sevgilisine boşa güvenmesin.
Evet denedi bir kaç defa yazdıklarımı okumamışsınız sanırım başka arkadaşlara bu dediğinizin cevaplarını vermiştim zaten
Sonuçta işe girip çalışmayacak kaçınca; ama boşanır da birisi olmazsa mecbur çalışacak, işine gelmiyor işte çalışmak.O dediğiniz olsa şuan ki eşi zengin onu bırakmaz görüştüğü kişi ise maddi durumu orta hali sayılır huzur arıyorum bir tek diyor
Dava açtı kismini kacirmisim demek ki.
Denedi dava acti ve ne oldu peki.
Davayi korkup geri mi cekti
Sonuçta işe girip çalışmayacak kaçınca; ama boşanır da birisi olmazsa mecbur çalışacak, işine gelmiyor işte çalışmak.
Bi de ironik bir düşünce sistemi var ablanızın, boşanınca namusa laf geldi diye dövüp öldürenlerin tepkisi kaçmaya daha fazla olur. Boşanırken devlet korumaz diyorsunuz da o zaman kim koruyacakmış onu?
Ablanız gidiyor, boşanma davasını açıyor. Mal paylaşımları zaten yapılacak, çocuklar için hatta kendisi için nafaka alacak. O arada sığınma evinde kalacak. Temizlik işi bulacak gidip temizlik yapacak. Günlük yevmiye (100-150 arası) Sonra kendi hayatını kuracak. Ondan sonra da o adam gerçekten seviyorsa kadını çocuklarıyla kabul edecek. Gerisi laf, gerisi hikaye. Çaresizmiş hı hı :=) Kocasını aldatan kadını bile anlarım ama çocuklarını bırakan anneyi anlamam, acımam da...
Bakin beni anlamadiniz.Dava açmak için her şeyi bırakıp ailesine gitti bir defa ailesi geri getirdi daha sonra tekrar evi bıraktı annesi dövüp kocasına teslim etti. Ailesi kocasına daha çok değer veriyor
Bakin beni anlamadiniz.
Ben size daha once is ciddi boyuta gelmemis derken dava acilmamis dedim.
Dava acmak icin annesinin evine degil adliyeye gitsin yarin sabah.
Annesi koca kadini dovunce koca evine getirince is baska bir durum olmus oluyor.
Hee hayatinda biri olmasa bile sirf bu ailesi ve esinin yaptiklari icin bosanmali zaten.
Sizin ablaniz bosanmak icin 1 adim atmamis bilegidip ailesine soylemek adim degildir
Kesinlikle bu kadar basit.Ablanız gidiyor, boşanma davasını açıyor. Mal paylaşımları zaten yapılacak, çocuklar için hatta kendisi için nafaka alacak. O arada sığınma evinde kalacak. Temizlik işi bulacak gidip temizlik yapacak. Günlük yevmiye (100-150 arası) Sonra kendi hayatını kuracak. Ondan sonra da o adam gerçekten seviyorsa kadını çocuklarıyla kabul edecek. Gerisi laf, gerisi hikaye. Çaresizmiş hı hı :=) Kocasını aldatan kadını bile anlarım ama çocuklarını bırakan anneyi anlamam, acımam da...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?