- 7 Ocak 2018
- 1.638
- 2.793
- 133
- Konu Sahibi _kunfeyekun_
-
Hayırlı olsun bebeğiniz öncelikle. Aslında illa ki çocuklu ortamlardan kaçınayım gibi bir düşünceye girmedim aslında. Öğretmenim ve daha önce küçük yaştaki çocuklarla da çalıştım. Fakat insanların düşüncesiz tavırlarıyla karşılaşmaktan da korkuyorum açıkçası. Sen anın tadını çıkarıyorsun, birşeyler oluyor fakat bir tanesi çıkıp bir soru soruyor ve bir laf ediyor. Donup kalıyorsun lanet okuyorsun o ortamda bulunduğuna. İlla ki her sürecimi anlatıp olmuyor işte Allahım nasip etmiyor demem mi gerekiyor acaba diyorum.Şu an gidince uzulecekseniz gitmeyin ama kendinizi bu hassasiyetten kurtarmaya bakin .Değilse uzulmeniz kacinilmaz .Davete gitmemek sizin elinizde ama hic mi bir ortamda bebekle cocukla karşılaşmayacaksınız?Eger kendinizi cocuk gorunce üzülüyorum diye koşullarsaniz katildiginiz hic bir ortamda huzurlu olmazsiniz .Allah size de nasip eder insallah .Ben de zor hamile kaldim empati kurabiliyorum ama etrafımda hep hamileler cocuklular oldu gozlem yaptim mesela o ani eglenceli hale getirdim.
Hayırlı olsun bebeğiniz öncelikle. Aslında illa ki çocuklu ortamlardan kaçınayım gibi bir düşünceye girmedim aslında. Öğretmenim ve daha önce küçük yaştaki çocuklarla da çalıştım. Fakat insanların düşüncesiz tavırlarıyla karşılaşmaktan da korkuyorum açıkçası. Sen anın tadını çıkarıyorsun, birşeyler oluyor fakat bir tanesi çıkıp bir soru soruyor ve bir laf ediyor. Donup kalıyorsun lanet okuyorsun o ortamda bulunduğuna. İlla ki her sürecimi anlatıp olmuyor işte Allahım nasip etmiyor demem mi gerekiyor acaba diyorum.
Tesekkur ederim .Donup kalmayacaksin sen sivri dilli olursan onlara karsi bir kez canini skarlar ikincide cürret gosteremezler .Benim dayim 20 yil sonra baba oldu. Bi tanıdık anneme surekli sorardi kendi cocugu da olmamis evlatlik almis .Artik annem her sene 2 3 kere soruncs dayanamadı patladi .Agzinin payini verdi .Cocuk olunca hayirli olsun demeye yüzü bile yoktuHayırlı olsun bebeğiniz öncelikle. Aslında illa ki çocuklu ortamlardan kaçınayım gibi bir düşünceye girmedim aslında. Öğretmenim ve daha önce küçük yaştaki çocuklarla da çalıştım. Fakat insanların düşüncesiz tavırlarıyla karşılaşmaktan da korkuyorum açıkçası. Sen anın tadını çıkarıyorsun, birşeyler oluyor fakat bir tanesi çıkıp bir soru soruyor ve bir laf ediyor. Donup kalıyorsun lanet okuyorsun o ortamda bulunduğuna. İlla ki her sürecimi anlatıp olmuyor işte Allahım nasip etmiyor demem mi gerekiyor acaba diyorum.
Evet maalesef milletçe boş beleş konuşmaya bayılıyoruz. Memlekete gidiyorum inan millete "Hayırlısı daha düşünmüyoruz" yalanını uydurmaktan herhalde kendini kanıtlamış kehanet oluştu da olmuyor diyorumHerkes her şey hakkında soru sorma hakkına sahipmiş gibi davranmasa daha kolay olurdu tabii. Bekara "Neden evlenmedin cnmmm noldu?"lar, çocuksuza "Çocuğun olmuyor mu?", çocukluya "Emziriyor musun, bak ben böyle yaptım sen de yap."lar...
Tabii ki birbirimize tavsiye vericez ama yardıma/tavsiyeye ihtiyacım varsa veya içimi dökmek istiyorsam BEN anlatırım.
Gerçekten insanların yarısı aşırı geri zekalı ve düşüncesiz. Bu insanların aynıları çocuğu ölmüş birine "kendi çocuquma sarıLıp aqlıyoruuummmm(((" falan yazarlar. Sen nesin ki çocuğun ne olsun be bacım, ağlama.
Az kaldı sanırım ben de yakında büyük küçük demeden patlayacağım aynı şekildeTesekkur ederim .Donup kalmayacaksin sen sivri dilli olursan onlara karsi bir kez canini skarlar ikincide cürret gosteremezler .Benim dayim 20 yil sonra baba oldu. Bi tanıdık anneme surekli sorardi kendi cocugu da olmamis evlatlik almis .Artik annem her sene 2 3 kere soruncs dayanamadı patladi .Agzinin payini verdi .Cocuk olunca hayirli olsun demeye yüzü bile yoktu
Ya kıskançlık değil bence çocuğu olmayan birisi kırk yılda bir görüştüğü insanların çocuklarının doğum gününe gitmek istemeyebilir cok normalAma bunun adı kıskançlık oluyor.
Onda var bende niye yok fikri.
Gitmeyin kimsenin çocuğunun doğum gününe falan.
Hiç çocuk isteğim oluşmadığı için sizi bu açıdan bu şekilde görüyorum ama istediğim bir şey başkasında varsa onu hiç kıskanmadım ben.
Hayırlısı bu deyip geçtim hep.
Selamlar arkadaşlar. Biz 5 yılı aşkın süredir evliyiz ve senelerce tedaviler görmemize rağmen gebelik oluşmadı.
Bu durum ister istemez beni üzüyor. Eşim belki belli etmiyor ama farkındayım o da çok üzülüyor. Ve görevimiz icabıyla yaşadığımız şehirde hiç yakınım yok. Sadece eşimin ve benim iş yerinden arkadaşlarımız var. Ve hemen herkesin ya küçük çocuğu var ya da hamile. Eşimin iş arkadaşları çocuklarına doğum günleri yapıyor ve bizi de çağırıyorlar. Ve bu sıralar hemen hepsinin ardarda oluyor. Ama içimden gitmek gelmiyor. Çünkü üzülüyorum mutlu olmuyorum o ortamlarda. Ve evine dahi gitmediğim insanlar bile sadece doğum günlerine çağırıyor. Ben de bir karar aldım ve doğum günlerine gitmeyeceğim dedim eşime. Sadece çok yakın olduğum bir arkadaşım var onunkine katılırım sanırım.
Özellikle bu yollardan geçmiş insanlara soruyorum. Kafamdan atmaya çalışıyorum bebek olayını ama o ortamlar beni iyice geriyor. Yanlış mı yapıyorum sizce?Yoksa iyice üstüne gidip umursamamaya çalışmak mı beni daha mutlu eder sizce?
Canım seni o kadsr iyi anlıyorum ki .doğum günlerini bırak bir bebeği bile annesi alabilirsin sevebilirsin demeden kucağıma alamıyorum bir şey düşünürler korkusu ile . Ben gitmiyorum kuzenimin kızının 1 yaş günü vardı mesela gitmedim kendimi hem kötü hissediyorum hemde insanların bakışları rahatsız ediyor artık. Bunun ayıbı da yok onlar sizi yanlız hissetmemeniz için çağırıyor da olabilir anlayacaklarini düşünüyorumSelamlar arkadaşlar. Biz 5 yılı aşkın süredir evliyiz ve senelerce tedaviler görmemize rağmen gebelik oluşmadı.
Bu durum ister istemez beni üzüyor. Eşim belki belli etmiyor ama farkındayım o da çok üzülüyor. Ve görevimiz icabıyla yaşadığımız şehirde hiç yakınım yok. Sadece eşimin ve benim iş yerinden arkadaşlarımız var. Ve hemen herkesin ya küçük çocuğu var ya da hamile. Eşimin iş arkadaşları çocuklarına doğum günleri yapıyor ve bizi de çağırıyorlar. Ve bu sıralar hemen hepsinin ardarda oluyor. Ama içimden gitmek gelmiyor. Çünkü üzülüyorum mutlu olmuyorum o ortamlarda. Ve evine dahi gitmediğim insanlar bile sadece doğum günlerine çağırıyor. Ben de bir karar aldım ve doğum günlerine gitmeyeceğim dedim eşime. Sadece çok yakın olduğum bir arkadaşım var onunkine katılırım sanırım.
Özellikle bu yollardan geçmiş insanlara soruyorum. Kafamdan atmaya çalışıyorum bebek olayını ama o ortamlar beni iyice geriyor. Yanlış mı yapıyorum sizce?Yoksa iyice üstüne gidip umursamamaya çalışmak mı beni daha mutlu eder sizce?
Buna kıskançlık diyemezsin kıskançlık ile alakası yok siz cocuk istememişsiniz , hayal kırıklıkları yaşamamışsınız ki anlayabilesinizAma bunun adı kıskançlık oluyor.
Onda var bende niye yok fikri.
Gitmeyin kimsenin çocuğunun doğum gününe falan.
Hiç çocuk isteğim oluşmadığı için sizi bu açıdan bu şekilde görüyorum ama istediğim bir şey başkasında varsa onu hiç kıskanmadım ben.
Hayırlısı bu deyip geçtim hep.
Canım seni o kadsr iyi anlıyorum ki .doğum günlerini bırak bir bebeği bile annesi alabilirsin sevebilirsin demeden kucağıma alamıyorum bir şey düşünürler korkusu ile . Ben gitmiyorum kuzenimin kızının 1 yaş günü vardı mesela gitmedim kendimi hem kötü hissediyorum hemde insanların bakışları rahatsız ediyor artık. Bunun ayıbı da yok onlar sizi yanlız hissetmemeniz için çağırıyor da olabilir anlayacaklarini düşünüyorum
Muhtemelen arkadaş kuzeninin bebeğini insanların gözüne gözüne sokmasindan rahatsiz olmuş olabilir :) bir de oyle tipler var tabi. Akrabalarla whatsapp grubumuz var. Gözümüzü kuzenimin çocuğunun resimleriyle açıyoruz, yatmadan onunla kapatıyoruz günü:) belki o da öyledirKonu sahibesiyle sizin durumunuz biraz daha farklı sanırım. O, yakın olmadıklarının doğum günlerine gitmiyor. Kuzeniniz sonuçta, yakın akrabanız. Bu durumda üstüne gidebilirsiniz korkunuzun. Mesela biraz kilolu insanlar ya buraya sığamazsam endişesi yaşarlar, sığabilecekleri halde kuruntu yaparlar, boşuna kendilerine eziyet ederler; o tür bir duruma benzettim sizinkini. Bakışlardan rahatsız olmamayı başarabilirsiniz. İnsanları değiştiremeyeceğimize göre biraz algımızı değiştirebiliriz. Bu arada Louise Hay'in kitaplarını öneririm, ben çok sevdim :)
Kiskanclikla alakasi yok.Kiz kardesimin bir tane kizi oldugu halde boyle dogum gunlerine ,veye kalabalik ortamlara girmek istemiyor.Nedeniyse, surekli ikinciyi dusunmuyormusun, sorularindan biktigi icin ..Cevaplariniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten hissettiklerimi anlayabilen insanların olmasına mutlu oluyorum
Karşı taraftaki insanlar da belki işyerinde davette bulunurken eşimi ayrı tutmak istemiyorlardir eminim kötü niyetli olmadıklarına. Fakat durum tamamen kendimle ilgili. Bu durumu yaşamayan bilemez bence. Senelerce evlat sahibi olamayıp ayni hisleri paylaşanlar eminim anliyordur beni. Yaşadığım şeyin kesinlikle kıskançlık olmadığını. Ve kıskançlık olduğunu söyleyen insanlara da çok üzülüyorum. Herhalde hayatlarında hiç aksaklık veya kötü birsey yasamamislar..
Aminnn dileyen ve de kıymetini bilecek herkese insallahh. Allah razı olsun..Allah inşallah sanada versin canım.
Allah bağışlasın sağolun. Tabi bu süreçte tüp bebek denemelerimiz asilamalarimiz oldu. Fakat bir tek kendiliğinden hamile kaldım onda da kalbi durdu.Rabbim hayırlı zamanda haýirlı evlat verir inşAllah ilk oğluma klomen tedavisiyle hamile kaldım 2.senemde tedavi olmuyor musunuz nedeni neymiş olmamasinin ?
Kitap tavsiyesi için teşekkür ederim elimdeki kitaplar bitince temin edecemKonu sahibesiyle sizin durumunuz biraz daha farklı sanırım. O, yakın olmadıklarının doğum günlerine gitmiyor. Kuzeniniz sonuçta, yakın akrabanız. Bu durumda üstüne gidebilirsiniz korkunuzun. Mesela biraz kilolu insanlar ya buraya sığamazsam endişesi yaşarlar, sığabilecekleri halde kuruntu yaparlar, boşuna kendilerine eziyet ederler; o tür bir duruma benzettim sizinkini. Bakışlardan rahatsız olmamayı başarabilirsiniz. İnsanları değiştiremeyeceğimize göre biraz algımızı değiştirebiliriz. Bu arada Louise Hay'in kitaplarını öneririm, ben çok sevdim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?