Aldığım Karar Yanlış mı Sizce?

Evet konu acmanizin da sebebi fikir almak olsa gerek,alkış tutulma amaçlı,ben gibi düşünmeyen ölsün amaçlı olmasa gerek.
Işte tam da bu yüzden polemiğe girilmemeli,konu sahibi dışında kimseye yorum yapilmamali,siz bile farklı bakış açısı ile nasıl dusunuldugunu fark ettiniz ki yazımda benim tarafimdan o şekilde görülüyor demişim,okuduğunu anlamaktan acizse biri çekilecek köşesine karışmayacak kimsenin fikrine.net.
Rica ederim,inşallah en yakın zamanda bebeginize kavusursunuz
Rabbim ol der ve olur

Fikir almak elbette. Alırken de özellikle bu süreçlerden geçmiş insanlardan fikir almaktı. Mesela kafamdan attım ve çocuğum oldu diyenler acaba nasıl başardı bunu. O ortamlarda kötü hissetmemeyi nasıl başardılar bunları merak ettim. Sizin bakış açınız kesinlikle bizden çok çok farklı bir noktadan. Ve inanın bu "kıskançlık" sözcüğü benim gibi çok insanın canını yakıyor. Elbette kimse bana alkış tutsun, haklısın sonuna kadar demesini beklemiyorum fakat anlamaya çalışmadan bu yaftayı yakıştırmak da hoş değil. Belirtmeden geçemeyeceğim. İyi dilekleriniz için teşekkürler :)

Kıskançlık diyenleri kınıyorum... insanların hassasiyetine saygı gösterin azıcık.
Böğürtlen kökü suyu için kardeşim, uzun süre çocuğu olmayanlardan başarı hikayeleri duydum. Belki benim bile o şekilde olmuş olabilir. İnşallah yakın zamanda olur. Gitmeyin öyle ortamlara. Psikolojinizi bozmaya değmez..

Üzüntü ya da kıskançlık değildi benimki. Sanki böyleymiş gibi hissediyorum demişim ve yıllar önce yazmışım bunu daraldığım bir vakitte.
Ben asla sizin gibi yapıp sahip olamadıklarıma sahip olan insanları görmeye tahammülsüzlük etmedim. Hayatımda bu insanların etrafında dönmedi. O yüzden tavrınız bana inanılmaz anlamsız görünüyor.
Takıntılı birisiniz sanırım kolaylıklar dilerim. Allah gönlünüze göre versin.

İnsanlar size laf sokmuyorsa bu konu ile ilgili gidin derim ben. Çok fazla takıyorsun. Yalnızlık arkadaşsızlık da zor. Ben de boşandım, eşi olan arkadaşlarımla görüşmeyeyim mi. O kadar eksik hissetme kendini. Allah bilir bu işi. Hayırlısı olsun.

Konu sahibi kendinizi nasil rahat hissedecekseniz oyle davranin kimseyi umursamayin,gitmek istemiyorsaniz gitmeyin,sizi cok iyi anliyorum cunku benim de iki yildir olmuyor her girdigim ortamda canimi skan soru soran"eee daha yok mu,tedavi oluyor musun?"ben bunlari duymak zorunda degilimki,oyle ortamlara girmiyorum bu da asla kiskanclik degil.

Bravo gerçekten. Okuduğunuzu anlama konusunda ihtisas sahibisiniz adeta. "Sahip olamadıklarıma sahip olan insanları görmeye tahammülsüzlük" yaşadığımın farkına nasıl da varmışsınız. Beni anlamanız için önce evlenip, sonra da evlat sahibi olmak istemeniz gerek o yüzden ne desem boş. Ama şöyle bir empati kurun. Her girdiğiniz ortamda "Eeee koca bulamadın mı daha" sorularına maruz kalıp rahatsız olmanız gibi. Neyse aminnnn sizin de gönlünüze göre versin

Yaşamayan anlamaz ben sizi çok iyi anlıyorum, böyle hissetmeniz çok normal ama kendinize hakim olun. Bende bir hamilelik haberi alınca üzülürdüm, bu kıskançlıktan değil asla sadece çok arzulamaktan. Bende çok bekledim, çok istedim, çok dua ettim ve olacaksa sadece Allahtan olacağına inandım. Tam olursa da olmazsa da Allahtan dediğim bir vakitte oldu, çok şükür. Kalbinizi ferah tutun her nasip vaktine esirdir..

Teşekkür ederim evet biz ne kadar çabalarsak uğraşırsak boş. Zamanı gelince elbette nasip olacaktır. Fakat anladığınız üzere kıskançlık değil ama kendi adına üzülmek, imrenmek diyebilirim.

2 yıl bebeğimiz olmadı. Gördüğüm tedaviler, hayal kırıklıkları yüzünden 2 yıl bana 20 yıl gibi geldi. Arkadaşlarımın sırası ile bebekleri oldu. Ben keşke benim de olsa dedim. Onlara özendim, imrendim ama asla kıskanmadım. Konu sahibinin de kıskandığını sanmıyorum.

Bunu gerçekten yaşamayan anlamaz. Ben de aynı yollardan geçtim. Çok üzüldüm, çok ağladım, bu süreçte eşim ameliyat oldu, ben de çok tedaviler gördüm... Çok negatif sonuçlar aldık. Hiç olmayacak gibi geliyordu. Derken en sonunda tüp bebek tedavisiyle çocuğumuz oldu. İnşallah sizin de olur. Allah isteyen herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. İnsan bu süreçte herkesten uzaklaşıyor. Özellikle çocuk hakkında sürekli soru soran patavatsız insanlardan bıkmıştım ben. Sürekli birilerinin hamile haberini almak canımı acıtırdı. Kıskandığımızdan değil kesinlikle, kendi derdimize olan derin üzüntümüzden kaynaklanıyor bu durum. Hatta bir arkadaşın çocuğu olduğunda hayırlı olsuna gitmiştik. Bebeği benim kucağıma verip “al tut da, senin de çocuğun olsun” demişti dengesizin biri. Nasıl canım acımıştı. Zor zamanlar biliyorum. İnşallah bir an önce siz de evlat sahibi olursunuz. Çok iyi anlıyorum sizi

Ben o tür ortamlarda kötü hissetmemeyi başaramadım. Ne oluyor biliyor musunuz? Tam herşey iyi, güzel giderken, patavatsızın biri birşey söylüyor, 3 gün boyunca ağlıyorsun.

Çok yakın bir arkadaşımın bebek mevlütüne gittim. Bebeği görmek istedim, annesi bebeği kaçırdı benden. Senin olmuyor ya belki nazarın değer dedi.

Çok yakın bir arkadaşım tedavi gördüğümü biliyordu. Hamile olduğunu öğrenmiş. Bebeğin kalp atışlarını duymuş. Heyecanla bana anlatıyor, böyle mucizevi birşeyi ilk defa birinci ağızdan duyuyordum. Bu güzel haberi sanki ben almışım gibi sevincini paylaşırken "Allah ım iyi ki bana bu mucizeyi verdi. Ya hiç çocuğum olmasaydı, düşünmek bile istemiyorum, zaten eşim de ailenin tek erkek çocuğu, olmasaydı kafayı yerdim vs vs" diye devam etti. Buarada benim eşim de tek erkek çocuk.

Yine yakın bir arkadaşım sık sık anne olmayan anlayamaz cümlesini kurar.

Hele bir tanesi var ki evlere şenlik. Her gördüğünde sorardı. Ben de henüz düşünmüyoruz derdim. Her defasında "aaaa olur mu öyle şey, ben anne olunca hayatın anlamını kavradım, önceden hayatım çok anlamsızmış" der bıkmadan.

Bu tür anlayışsız insanlar yüzünden, bana kötü gelen enerjimi düşüren insanlardan uzaklaştım. Siz de kendinizi kötü hissettiğiniz hiç bir ortama girmeyin.

Zaten çocuk doğum günü partilerine iş arkadaşlarının neden davet edildiğini anlamadım. Çocuğuna mı parti veriyorsun, kendine mi? Çocuğun arkadaşlarını toplarsın evde, çocukları sevindirir eğlendirirsin. Siz daha iyi bilirsiniz ama bana biraz gösteriş için yapılan organizasyonlar gibi geldi.

Tesekkur ederim. Kendini anlatabildigim icin mutlu oldum:) inşallah bugünler geçtiğinde güler gecerim ben de

Canınızı çok acıtıyorsa birsüre gitmeyin biryere ama doğum ölüm düğün bunlar insanlarla olan şeyler gitmemek bana göre garip.

Kesinlikle katılıyorum. Maksat çocukların bir araya gelmesidir. Ama artık gün gibi erkekler bir odada, bayanlar baska odada. Enteresan bie ortam.
Demek ki sadece bana denk gelmiyor dengesizler.
Aynı şekilde sürekli çocuğunu anlatan, sürekli videolarini gönderen bir arkadaşım "amaann boşver napacaksin gez toz" diyerek güya tesellli vermesi mi, cinsiyetini beğenmediği için senin hic olmuyor ya, senin icin farketmez demi cinsiyet, bana biraz moral versene diyerek benim acimi kendini rahatlatmak icin kullanan mi.. Süreç degil insanlar yipratiyor bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…