- 8 Ocak 2015
- 6.077
- 19.082
- 448
- Konu Sahibi _kunfeyekun_
-
Kendinizi mutlu edin sizi üzen seylerden kaçın :) en kısazamabda hayırlsıyla evladınıza kavusursunuz inşallahCevaplariniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten hissettiklerimi anlayabilen insanların olmasına mutlu oluyorum
Karşı taraftaki insanlar da belki işyerinde davette bulunurken eşimi ayrı tutmak istemiyorlardir eminim kötü niyetli olmadıklarına. Fakat durum tamamen kendimle ilgili. Bu durumu yaşamayan bilemez bence. Senelerce evlat sahibi olamayıp ayni hisleri paylaşanlar eminim anliyordur beni. Yaşadığım şeyin kesinlikle kıskançlık olmadığını. Ve kıskançlık olduğunu söyleyen insanlara da çok üzülüyorum. Herhalde hayatlarında hiç aksaklık veya kötü birsey yasamamislar..
Rabbim tekrardan nasip eder insAllah canim.hic olmuyor degilmis sonucta bir bakmissin annesine sürpriz yapivermis...dogum gunlerine gelince de ben olsam giderdim gitmezsem kiskaniyor damgasi yememek ve esimin hatri icin.Allah bağışlasın sağolun. Tabi bu süreçte tüp bebek denemelerimiz asilamalarimiz oldu. Fakat bir tek kendiliğinden hamile kaldım onda da kalbi durdu.
Teşekkür ederim canım iyi dileklerin içinRabbim tekrardan nasip eder insAllah canim.hic olmuyor degilmis sonucta bir bakmissin annesine sürpriz yapivermis...dogum gunlerine gelince de ben olsam giderdim gitmezsem kiskaniyor damgasi yememek ve esimin hatri icin.
Teşekkür ederim inşallahhhKendinizi mutlu edin sizi üzen seylerden kaçın :) en kısazamabda hayırlsıyla evladınıza kavusursunuz inşallah
Bunlar kişiden kişiye değişecek şeyler. Ben kalabalık çocuklu ortamları hiç sevmem mesela, çıldırırım. Ama kendi çocuğum olsun isterim.
Önce okuduğunu anlayacaksın,sonra konu sahibine yorum yapacaksın bana değil ok?Buna kıskançlık diyemezsin kıskançlık ile alakası yok siz cocuk istememişsiniz , hayal kırıklıkları yaşamamışsınız ki anlayabilesiniz
Teşekkür ederim aynen. Geçen yıl kürtajdan sonra gittiğim doğum gününde aynı şeyleri yaşadım.. Hatta bir de doğum günlerinde bir gelenek başladı. Herkes kucağına çocuğunu alıp pasta kesilmeden maşanın başında fotoğraf çekiliyor. Hem sen orda kötü hissediyorsun, hem karşındakiler belki seni üzmemek adına yeterince eğlenemiyor çocuğuyla. Bir de muhabbet hep aynı. "Bizimki emmiyor sizinki nasıl? Bizimki diş çıkarıyor sizinki çıkardı mı?" Sadece oturup dinliyorumDüsük yaptigmda hamile bi arkadas evine davet etmisti herkesin cocugu var fln... hayatm boyunca o kadar üzüldügmü ve eve gelince agladigimi hatrlamiyorum.. bunu sadece senle ayni durumda olanlar anlar..
ordakiler kotu niyetli deil kimse aklina bile getirmiyor belki ama senin icnden cikmiyor
Bnce katilma bi sure... kendini iyi hissetmen daha onemli. Sadece kendini hazr hissettignde git..
Ne istersem yazarım derken?
Önce okuduğunu anlayacaksın,sonra konu sahibine yorum yapacaksın bana değil ok?
Konu sahibine de ne istersem yazarım,git yaranı başka yerde kaşı,
Neden germesin ki? Ben bebekli biri değilim, şu an düşünmüyorum ama yine de öyle ortamları sevmiyorum, geriliyorum. Ayrıca öğretmenim, çocukları severim ama doğumgünleri ve bunun gibi etkinlikleri sevmem. Yani böyle bir yere gitmeyen biri illaki kıskançlığından gitmiyordur diye bir durum yok. Kaldı ki kendisi bebek sahibi olmak isteyen biri, toplumda çiğ olan saçma sapan sorular soran çokken böyle yerlere gitmeyi istememesi çok normal.
Ben zaten size istedigimi yazdım mi yazdım,siz de cevapladınız,var mi sorun yok.Ne istersem yazarım derken?
Sizinle tam olarak aynı duyguları paylaşıyorum Ve aynı şeyleri yaşadım.Bir de küçük görümcem ikinci gebeliğini ablasına söylememişti onun yıllardır istediğini bildiği için. Bu durum çok zoruma gitmişti. Oysa ben de büyük görümcem kadar uzun olmasa da bebek istiyordum bir süredir ve zihniyetlerini gördüğümde çok üzülmüştüm. Çok yakın arkadaşımın hamileliğinde kendi bebeğimmiş gibi mutlu olmuş Ve herşeyine ortak olmuştum oysa. Görümcemin ikincisini herkes yadırken Doğum alışverişine bile ben gitmiştim gece çalıştığım halde. Konu sahibinin aksine sizin söylediğiniz durumdan dolayı ben de çok yakınım olmayanlara gitmek istemiyordum.Benim de 5 yılı aşkın bebeğim olmadı. Ve ben çocukları çok seviyorum. Doğum gününe gitmek, mevlütlere katılmak benim için çok güzel bir duygu. Çünkü annelik duygusunu bir nevi öğreniyorsunuz, çok güzel bir şey.
Tek sevmediğim şey ise o güzel mutlu anlarda birinin çıkıp;”ay canım Allah sana da nasip eder, seninkini de görürüz inşallah” demesi.
Yani bir andan bütün ortamın çok afedersiniz içine ediyor öyleleri. Hayır beni niye katıyorsun, senden dua mı istedim? Ki iyi niyetli olsan gizliden edersin duanı. Amacı insanı kırmak.
Sırf o yüzden bu tür organizasyonlar bana eziyet gibi geliyordu. Ama bebekleri, çocukları sevmesi en tatlı kısmı.
Şimdi hamileyim umarım siz de bu güzel duyguları güzel bir zamanda yaşarsınız.
+1Neden germesin ki? Ben bebekli biri değilim, şu an düşünmüyorum ama yine de öyle ortamları sevmiyorum, geriliyorum. Ayrıca öğretmenim, çocukları severim ama doğumgünleri ve bunun gibi etkinlikleri sevmem. Yani böyle bir yere gitmeyen biri illaki kıskançlığından gitmiyordur diye bir durum yok. Kaldı ki kendisi bebek sahibi olmak isteyen biri, toplumda çiğ olan saçma sapan sorular soran çokken böyle yerlere gitmeyi istememesi çok normal.
Ben bazen cevap vereceğim kişilerin öncelikle profiline bakar, daha sonra cevap yazarım. Ki sizin de profilinize bakıp önce yaşantınızı, ardından cevabınızı anlamaya çalıştım. Ve komik geldi çünkü "Kurduğun hayali başkasının yaşaması" diye bir konunuz var. Yani hayalini kurduğunuz fakat başkalarının sahip olduğu şeyler için üzüntü duymuşsunuz zamanında ve şu an benim "evlat sahibi olmak" arzumu anlamsız buluyorsunuzBu inanılmaz anlamsız bir tavır.
Sizin mantığınızla gidersek,
evlenmek isteyen bekarlar evlilerle görüşmemeli
Ev almak isteyen ama kirada oturanlar evleri kendilerine ait olanlarla buluşmamalı
Okula gitmek isteyen ama gidemeyenler üniversite mezunlarıyla konuşmamalı.
Aynı değil demeyin herkeisn bir hayali var ulaşamadığı.
Böyle yaparak sadece kendinize zarar verirsiniz. Sosyal anlamda yalnızlık bebek sahibi olmamak kadar kötüdür.
Çocuklardan bebeklerden kaçmıyorum aslında. Aksine okuldaki arkadaşlarıma seminer zamanlarında çocuklarını getirmelerini söylüyorum. Getirin biraz seveyim diyorum. Ama bu farklı bir durum. Sanki sadece düğünde davetiye gönderen uzaktan akrabalar gibi senede bir gün evine davet eden insanlardan ve bu süreçte beni kötü hissettirecek soru ve söylemlerde bulunanlardan uzak duruyorumKendinizi en iyi hissettiğiniz karar en doğrusudur. Ama nereye kadar çocuklardan bebeklerden kaçacaksınız?
Belki de bu problemi yaşayan bir tek ben değilimdir ve sizin "kıskançlık" diye tabir ettiğiniz duyguyu o kişi de yaşıyordur da o yüzden tepki göstermiştir. Polemik yaratılacak bir durum yok sonucta.Ben zaten size istedigimi yazdım mi yazdım,siz de cevapladınız,var mi sorun yok.
O da konu sahibine yazacak bana değil,
Polemik oluyor banlaniyor boşu boşuna millet bu yüzden,
Konu sizin benim değil,bana benim fikrimi kendi küçük çapında çürütme amaçlı yazarsa hoş olmuyor,anlaşıldı inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?