Aldığım Karar Yanlış mı Sizce?

Kendinizi mutlu edin sizi üzen seylerden kaçın :) en kısazamabda hayırlsıyla evladınıza kavusursunuz inşallah

Allah bağışlasın sağolun. Tabi bu süreçte tüp bebek denemelerimiz asilamalarimiz oldu. Fakat bir tek kendiliğinden hamile kaldım onda da kalbi durdu.
Rabbim tekrardan nasip eder insAllah canim.hic olmuyor degilmis sonucta bir bakmissin annesine sürpriz yapivermis...dogum gunlerine gelince de ben olsam giderdim gitmezsem kiskaniyor damgasi yememek ve esimin hatri icin.

Rabbim tekrardan nasip eder insAllah canim.hic olmuyor degilmis sonucta bir bakmissin annesine sürpriz yapivermis...dogum gunlerine gelince de ben olsam giderdim gitmezsem kiskaniyor damgasi yememek ve esimin hatri icin.
Teşekkür ederim canım iyi dileklerin için

Aslında bu kıskançlık değil. Bi çocuk gördüğünde için acıyor kendini eksik hissediyorsun. Ben bi ara hamile kadın bile görmek istemiyordum psikolojim çok bozulmuştu. Yalnız kaldığım her an saatlerce ağlıyordum. Ama kendini cekersen gitmezsen kendini daha kötü hissedersin. O hediye düşünenlere gitmek zorunda değilsin tabiki. Ben hamile haberi almaktan bile nefret ediyordum bu istem dışı olan birşeydi. Benim gibi bunalımda bulmak istemiyorsan kendini böyle şeyler düşünme. Ben çalışan biri değildim o yüzden sanatla alakalı bi kursa başladım. Davet edilen yerlere gitmeye çalıştım. Aştım bi şekilde. Kafanı meşgul edecek başka şeylere odaklan başkalarının mutluluğu ile mutlu olmayı da öğrenmek gerekiyor

Sacma yorumlar Gelmis . Bu KISKANCLIK degil...

Düsük yaptigmda hamile bi arkadas evine davet etmisti herkesin cocugu var fln... hayatm boyunca o kadar üzüldügmü ve eve gelince agladigimi hatrlamiyorum.. bunu sadece senle ayni durumda olanlar anlar..
ordakiler kotu niyetli deil kimse aklina bile getirmiyor belki ama senin icnden cikmiyor
Bnce katilma bi sure... kendini iyi hissetmen daha onemli. Sadece kendini hazr hissettignde git..

Smdi cocuklarim oldu herseyin zamani var Rabbim hayrli saglikli evlat versin cumlemize...

Siz sahip olamadaginiz icin uzgunsunuz o tarz yerler sizi daha cok uzuyorsa bence de gitmeyin.Birinci onceliginiz kendi psikolojinizin iyi olmasini saglamak olmali ki evliliginizde de sorunlar olusmasin.Allah hayirlisiyla sahip olmanizi nasip etsin.Insanlar da bir garip bir tanidigim kiz arkadasim vardi surekli atanmak icin ugrasan.Atanamadin mi diyorlar?Atansa zaten burda olmaz haberin olur gorunen koy kilavuz istemez.Hamilelik de ayni sekilde.Kisacasi insanlar ben bu kisinin kalbini kirar miyim demiyorlar.Allah yardimciniz olsun.

Bunlar kişiden kişiye değişecek şeyler. Ben kalabalık çocuklu ortamları hiç sevmem mesela, çıldırırım. Ama kendi çocuğum olsun isterim.

Çocuğunuz olduğunda farklı düşüneceksiniz farklı davranacaksınız el mahkum.

Buna kıskançlık diyemezsin kıskançlık ile alakası yok siz cocuk istememişsiniz , hayal kırıklıkları yaşamamışsınız ki anlayabilesiniz
Önce okuduğunu anlayacaksın,sonra konu sahibine yorum yapacaksın bana değil ok?
Konu sahibine de ne istersem yazarım,git yaranı başka yerde kaşı,

Teşekkür ederim aynen. Geçen yıl kürtajdan sonra gittiğim doğum gününde aynı şeyleri yaşadım.. Hatta bir de doğum günlerinde bir gelenek başladı. Herkes kucağına çocuğunu alıp pasta kesilmeden maşanın başında fotoğraf çekiliyor. Hem sen orda kötü hissediyorsun, hem karşındakiler belki seni üzmemek adına yeterince eğlenemiyor çocuğuyla. Bir de muhabbet hep aynı. "Bizimki emmiyor sizinki nasıl? Bizimki diş çıkarıyor sizinki çıkardı mı?" Sadece oturup dinliyorum O yüzden yakın arkadaşlarım hariç gitmemek en güzeli sanırım

Ben zaten kıskançlık demedim. Böyle bir ihtimal aklıma dahi gelmez çünkü konunun hassaslığı ve benim zamanında yaşadıklarım böyle bir ithamda bulunmama izin vermez.
Ben sadece çocuk özlemi çeken birisinin çocuklu ortamda gerilmesine anlam veremiyorum.

Bu inanılmaz anlamsız bir tavır.
Sizin mantığınızla gidersek,
evlenmek isteyen bekarlar evlilerle görüşmemeli
Ev almak isteyen ama kirada oturanlar evleri kendilerine ait olanlarla buluşmamalı
Okula gitmek isteyen ama gidemeyenler üniversite mezunlarıyla konuşmamalı.
Aynı değil demeyin herkeisn bir hayali var ulaşamadığı.
Böyle yaparak sadece kendinize zarar verirsiniz. Sosyal anlamda yalnızlık bebek sahibi olmamak kadar kötüdür.

Ne istersem yazarım derken?
Ben zaten size istedigimi yazdım mi yazdım,siz de cevapladınız,var mi sorun yok.
O da konu sahibine yazacak bana değil,
Polemik oluyor banlaniyor boşu boşuna millet bu yüzden,
Konu sizin benim değil,bana benim fikrimi kendi küçük çapında çürütme amaçlı yazarsa hoş olmuyor,anlaşıldı inşallah

Sizinle tam olarak aynı duyguları paylaşıyorum Ve aynı şeyleri yaşadım.Bir de küçük görümcem ikinci gebeliğini ablasına söylememişti onun yıllardır istediğini bildiği için. Bu durum çok zoruma gitmişti. Oysa ben de büyük görümcem kadar uzun olmasa da bebek istiyordum bir süredir ve zihniyetlerini gördüğümde çok üzülmüştüm. Çok yakın arkadaşımın hamileliğinde kendi bebeğimmiş gibi mutlu olmuş Ve herşeyine ortak olmuştum oysa. Görümcemin ikincisini herkes yadırken Doğum alışverişine bile ben gitmiştim gece çalıştığım halde. Konu sahibinin aksine sizin söylediğiniz durumdan dolayı ben de çok yakınım olmayanlara gitmek istemiyordum.
Rabbim anneliği layıkıyla yapmaya çalışacak hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın inşaallah ve hamile olan herkesle beraber bizler de sağlıklı şekilde kucaklarımıza alalım inşaallah

+1

Kendinizi en iyi hissettiğiniz karar en doğrusudur. Ama nereye kadar çocuklardan bebeklerden kaçacaksınız?

Ben bazen cevap vereceğim kişilerin öncelikle profiline bakar, daha sonra cevap yazarım. Ki sizin de profilinize bakıp önce yaşantınızı, ardından cevabınızı anlamaya çalıştım. Ve komik geldi çünkü "Kurduğun hayali başkasının yaşaması" diye bir konunuz var. Yani hayalini kurduğunuz fakat başkalarının sahip olduğu şeyler için üzüntü duymuşsunuz zamanında ve şu an benim "evlat sahibi olmak" arzumu anlamsız buluyorsunuz Neyse umarım gün gelir evlenir ve evlat sahibi olamamak gibi bir dertle karşılaşmazsınız..

Kendinizi en iyi hissettiğiniz karar en doğrusudur. Ama nereye kadar çocuklardan bebeklerden kaçacaksınız?
Çocuklardan bebeklerden kaçmıyorum aslında. Aksine okuldaki arkadaşlarıma seminer zamanlarında çocuklarını getirmelerini söylüyorum. Getirin biraz seveyim diyorum. Ama bu farklı bir durum. Sanki sadece düğünde davetiye gönderen uzaktan akrabalar gibi senede bir gün evine davet eden insanlardan ve bu süreçte beni kötü hissettirecek soru ve söylemlerde bulunanlardan uzak duruyorum

Belki de bu problemi yaşayan bir tek ben değilimdir ve sizin "kıskançlık" diye tabir ettiğiniz duyguyu o kişi de yaşıyordur da o yüzden tepki göstermiştir. Polemik yaratılacak bir durum yok sonucta. Teşekkürler yorumunuz için ayrıca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…