Aldığımız evimizin nişanlımın ailesi tarafından temizlenmesini istemiyorum.

civcivy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.216
3
116
Diğer
...............................................................

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla kendiniz temizlemek istiyorsanız ve laf edeceklerini düşünüyorsanız, kendiniz temizleyin tabi.
Ama onlarda yapabilir aslında, aranız iyi olmayabilir ama ne sıkıntı olabilir ki temizleseler.
Boş evde de birşey yapacak değiller heralde.
Bu kadarını düşünebiliyor olmaları da güzel aslında.

Sakın temizletme sakın ! Kadın tutun.Laf,söz bitmez,bir eksiğinizi de almayıverirsiniz.:81:

haksiz degilsin canim, senin olacak bir evde senin temizlik yapma istegin gayet dogal...fakat onlarda iyi niyetli sanirim. ve erkek tarafi olarakta galiba gorev olarak goruyorlar, hani henuz dugun falan olmadiya. ilerde laf falan olursada, '' kendiniz israr ettiniz , temizlediniz '' dersin.
sonucta doseli degil degilmi eviniz?

haksiz degilsin canim, senin olacak bir evde senin temizlik yapma istegin gayet dogal...fakat onlarda iyi niyetli sanirim. ve erkek tarafi olarakta galiba gorev olarak goruyorlar, hani henuz dugun falan olmadiya. ilerde laf falan olursada, '' kendiniz israr ettiniz , temizlediniz '' dersin.
sonucta doseli degil degilmi eviniz?

yok eşya yok cnm, döşenmemiş olucak, yeni bitecek.

bahsetttiğin kişileri sen eniyi bilirsin. ileride bak evi dahi biz temizledik gelin elini sürmedi gibi laflar duyacaksan, ya sen temizle yada birisini tut temizlesin. yok iyi niyetlidirler birşey demiyeceklerine eminsen bırak temizlesinler. ben evimi yerleştiremedim bile temizlemeyi bırak.. çalışıyor ve izin durumum yoktu. benim ailem ve eşimin ailesi hallettiler. hafta sonları yanlarındaydımm sadece. hafta içi kaynanalar birbirine girip yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. şimdilerde arada birbilrerine kötü kötü baksalar bile :9: Allahtan pek ses çıkarmıyorlar :nazar:

kayınvaldenizin size sadece yardım edebilirim kızım demeye hakkı vardır bence...
sizin durumunuza benzer olayları bende yaşadım malesef
1 yıldır hiçbirşeyimize karıştırmıyorum
onlara karşı iyi niyetimde bitmek üzere

sen yeni gelin olucaksın ve eşyalarını bile kendi zevkine göre yerleştirmek isticeksin
evlendiğimde ,benim evim çokkk kalabalıktı ve herkez kendi isteğine göre koymuş biryerlere

1 yıl önce ev aldım ve kendi ailemde dahil olmak üzere kimseyi çağırmadım
2 kişi tuttum evi temizlediler,evden eve nakliyatta yerleştirdi
ben zamanla kendi isteğime göre yerleştirdim herşeyi
bu şekilde daha da kolay geldi bana:)

Son düzenleme:
bahsetttiğin kişileri sen eniyi bilirsin. ileride bak evi dahi biz temizledik gelin elini sürmedi gibi laflar duyacaksan, ya sen temizle yada birisini tut temizlesin. yok iyi niyetlidirler birşey demiyeceklerine eminsen bırak temizlesinler. ben evimi yerleştiremedim bile temizlemeyi bırak.. çalışıyor ve izin durumum yoktu. benim ailem ve eşimin ailesi hallettiler. hafta sonları yanlarındaydımm sadece. hafta içi kaynanalar birbirine girip yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. şimdilerde arada birbilrerine kötü kötü baksalar bile :9: Allahtan pek ses çıkarmıyorlar :nazar:

Benim çalışma durumum yok istedigim zaman gidebilicem, giittiğim zamanlarda da bişeyin ucundan tutsak nişanlımla beraber biter zaten. İyi niyetli bile olsalar böyle bişey istememem çok mu garip anlamıyorum, Çnkü beni gercekten kızı gibi görseydi habire oğluna kendilerine uygun olup olmadıgımı sorgulamazdı, sorgulasa bile bana söylemezdi habire, beni üzmezdi,

o yuzden kendisine olan güvenim bitti, ilerde bunu laf etmeyeceğinden emin değilim üstelik elim ayağım tutyorken kuzenlerinin annesinin toplanıp evi temizlemelerine gerek yok düşüncesindeyim, rahat edemiyorum çünkü.

ben pek bir sakinca gormedim ama, kendini iyi hissetmiyeceksen duruma el koy .
onlari da anliyorum ama, dugune ne kadar var daha canim?

4 ay v ar cnm,

benim içinde bi sakıncası yok ama el içine karışınca böyle olmuyomuş, kendi annem gibi hissetmiyorumki, şimdi naaprsa yapsın olamazda yeni nişanlı kıza, ki nişanlanmadan öncede aynı laflar bize uygunmusunuz değilmisiniz die soruyo akrabalar komşular, habire kendiside bunu sorguladı durdu bana, Çok kırıldım o yuzden ona, sonra düşüncesizliklerinden de yoruldum.

O yuzden her zaman gardımı alma ihtiyacı içinde hissediyorum ,elim ayağım tutarken minnet etmek istemiyorum.

anladim ben, sen hic istemiyorsun temizlik memizlik yapmalarini, nisanlinla guzelce konus, '' biz hallederiz askim '' de , kimseye dokundurtma. Madem kirilmissin onlarin bu tavirlarina, -ki haksizda degilsin, madem nisan olmus, adi konmus , artik onlarin kizi sayilirsin, bu saatten sonra ogullarina uygun olup olmadigini sorgulamak cok ama cok anormal! kim olsa incinir, bunu istersen guzel bir dille nisanlinla konus, onlarin temizlik yapacak olmalarindan ciddi bir sekilde rahatsiz olacagini anlat.Oda anlar seni insallah.

Benim çalışma durumum yok istedigim zaman gidebilicem, giittiğim zamanlarda da bişeyin ucundan tutsak nişanlımla beraber biter zaten. İyi niyetli bile olsalar böyle bişey istememem çok mu garip anlamıyorum, Çnkü beni gercekten kızı gibi görseydi habire oğluna kendilerine uygun olup olmadıgımı sorgulamazdı, sorgulasa bile bana söylemezdi habire, beni üzmezdi,

o yuzden kendisine olan güvenim bitti, ilerde bunu laf etmeyeceğinden emin değilim üstelik elim ayağım tutyorken kuzenlerinin annesinin toplanıp evi temizlemelerine gerek yok düşüncesindeyim, rahat edemiyorum çünkü.

tabiki kendi yapmayı istemen çok garip değil. ileride senin evin olacak. k.validenin sürekli sorgulaması saçma tabi ama bir çoğu yapıyor malesef. evlen halen devam edecek. ziyaretlerde felan kimseyi memnun edemeyeceksin ben bunu anladım.

bu arada nişanlının senin nasıl düşündüğünü anlaması, erkek olduğu için daha bir zor oluyor. onlar derinlemesine malesef irdeleyemiyorlar. sana sorun büyük gelsede onlara minicik geliyor.

galiba bende bu konularda doluyumda. uzattım sanırımmm

kayınvaldenizin size sadece yardım edebilirim kızım demeye hakkı vardır bence...
sizin durumunuza benzer olayları bende yaşadım malesef
1 yıldır hiçbirşeyimize karıştırmıyorum
onlara karşı iyi niyetimde bitmek üzere

sen yeni gelin olucaksın ve eşyalarını bile kendi zevkine göre yerleştirmek isticeksin
evlendiğimde ,benim evim çokkk kalabalıktı ve herkez kendi isteğine göre koymuş biryerlere

1 yıl önce ev aldım ve kendi ailemde dahil olmak üzere kimseyi çağırmadım
2 kişi tuttum evi temizlediler,evden eve nakliyatta yerleştirdi
ben zamanla kendi isteğime göre yerleştirdim herşeyi
bu şekilde daha da kolay geldi bana:)

evet cnm aynı bende senin gibi, kimseyi karıştırmadan ilerde laf olucak bişeye mahal vermeden yuvamı kurmak istiyorum

Nişanlım tabi ailesinin böyle ilerde laf edeceğine inanmak istemiyor
ama ona cevabım şuydu, sen önceden sorsalar, bize gelin gelen kıza sen bize uygunmusun deilmisin gibi laflar demezler asla derdin öyle değilmi dedim?yada yaptıgı bi çok düşüncesiz hareketleri benim annem yapmaz derdin dedim
ama noldu yaptı dedim,
Demekki ilerde bunuda söyleme ihtimalleri var dedim.

Tabi nişanlım sus pus oldu, onu çok seviyorum onu üzmek istemiyorum ama, kendi mutlulugumuz için çok mecbur kalmadıkça kimseye minnet etmemizi istemiyorum.

Herkese çok teşekkür ederim ayrıca yorumları için arkadaşlarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
ya canım bende sevmem aslında ama anladığım kadarıyla sen kayınvaildenden bu kadar soğuduğun için yardım istemiyorsun.
ama ev boşsa eğer bence girsin temizlesinler.ne lafı edecekler ki?
aaa evini bizmi temizledik diyecekler....
e sen o zaman temizlememenizi söylemiştim ben diyemeyecekmisin?
yanlış anlama sonuna kadar katılıyorum sana aslında bende kaynanama tepkili olsam istemezdim temizlemelerini.ama nişanlınıda ikna edemiyorsan ne yapacaksın ki...
ya kabul edeceksin kulaklarını tıkayacaksın yada tepkini koyacaksın...

biraz abartmamışmısın?

bence abartmışsın

kaılıçlarını öyle bir çekmişsinki belkide sana karşı olan iyi niyeti bile göremiyorsun

fazla önyargılı olabilirmisin?

benim evimi de kayınvalidem ve kayınpederim ve kendi annem temizledi. kayınvalidem bundan çok mutlu oldu. butun evi de kendi yerleştirdi, geldiğimizde herseyin yerini biliriz daha rahat ederiz dedi. haa ben kaynanama eğer takık olsaydım bu laf bana batardı tabii ki. kesinlikle beni oğluna layık görmeyecek ve bunu sorgulayacak birilerini evimde dahi istemem. bir arkadasımın kayınvalidesi de oğlunu sevip sevip gelininin yanında"ben seni nasıl evlendirdim oğluuuummm, kimlere yar ettim ben seni diyor" bu durum çekilmez tabii. ki. bence bırak boş evi temizliyorlarsa temizlesinler. eşyalar geldiği zaman eşinle duzenleme yapmak istediğini söylersin. ve çeyizi de kız tarafı dizer dersiniz. eşyalı eve sokmak istemiyorsan sokmazsın olur biter:)

Bırak temizlesinler,ne güzel işte :))
İlerde bunun lafı mafı olmaz korkma..
Utanmadan lafını eden olursa,benmi istedim dersin.

Benim de evimi kayınvalidem görümcelerim annem temizledi ki görümcelerim kendi annelerine benim evimdeki kadar iş tutmamışlardır. ben de terddüt ediyordum laf olur mu diye hiç olmadı. eşyaları da birlikte yerleştirdik hep. Ama tabi bu durum sizin ailede nasıl olur bilmiyorum. Korkuyorsa hiç yaklaştırma. Madem her zaman gidip gelebiliyorsun habersizce temizlemeye başlayın ufak ufak

kadın zaten hep biz beraber olucaz şöle olucaz bi kalabalık aileyiz alışacaksın şu bu, hep beni en başından soguttu başından, tanımadıgım akrabaları bi şehir dışındakiler kaldı onlardan, şimdiden çok boğdu, sınırını bilemedi,

O yuzden hayatımızın hep içinde olacagını hissettirdi, ev için kadın tutaarız dediğimiz halde yine ısrarcı, ısrarcı olmasına anlam veremiyorum bu bizim hayatımız, kendi düğünü gibi düşün günüme karıştılar, düğün salonumuzda kendi istediği salon olmuş, tamam beğendim ama hep kendisi bizim içimizde hissettirdi, bende alışkın değilim boğuluyorum adeta, şimdi buna fırsat verdikçe dahada yayılmasından korkuyorum hayatımıza.

Tek bi oğlu var oyuzden çok düşkün, biraz sınırlarını bilmesini hayırdan anlamasını istiyorum,

canım benim evimle kayının evi çok yakın evi tuttuğumuzda eşim çağırım gelsinler temizlesindelr dedi ben yorulmim diye bende ne münasebet hayır benimn evim kimse gelemez dedim annem bem kardeşim sabah giriştik akşam bitirdik. ne laf nede söz sölemeye hakkı var düşün taşınırken abisi dayısı geldi 2 yardım eeti diye benim oğullarım gitti taşıdı demiş anneme bunun bile lafını etmiş yani e kim taşıyacaktı benmi taşıyacaktım neyse yani bendne sana tavsiye asla temizletme ben aram çook iyi olsaydı bile istemezdim kendi evim sonuçta her tarafında benim elim olmalı başkasının değil, sonra kendilerine borçlu hissettirirler seni pişman olursun

Back
X