Aldığımız evimizin nişanlımın ailesi tarafından temizlenmesini istemiyorum.

böyle şeyleri kız tarafı yapar benim bildiğim oğlan anası niye karışır anlamdım yardım teklifinde bulunabilir hatta yardım edebilr ama karar verme yetkisi sana ait kim istersen o temizler kayınvaliden ise herşey bittikten sonra çeyizlerini görmeye veya onunda yaptığı şeyler varsa çeyiz sermeye gelir bizim adetlerimizde böyledir yani.bence kararın neyse arkasında dur saygı sevgi farklı taviz vermek farklı taviz taviz doğurur demişler hem..

Son düzenleme:
benim bildiğim adet üzere erkek ailesi temizletir evi kız tarafı da yerleştirir

ben evimi kadın götürüp kendim de kadına yardım edip temizledim kimse yardım bile sormadı eltimin ailesi kadın tutup temzileteceksiniz demiş kayınvalide söylene söylene gidip yaptı ben de zaten erkek tarafı yapar ama ben kendim istemiştim yapmayı dedim ama ne oldu tabi kayınvalide zamanında bana yardım bile teklif etmediği için evimi düğünden bir gün önce 15 dakkalığına görebildi

canım ben kayınvalidenin söyledikleri için birşey söyleyeceği cevabını ver komşular uygun mu diye soruyorsa yaa anne bize de çok sordular sizin gibi saygın kaliteli bir aileye uyarlar değil mi yüzünüz yere bakmaz diyip duruyorlar ama biz ona göre seçtik eşimi eşim de beni ona göre seçti deseydin keşke hem onu yüceltmiş görünürdün hem de susar bir daha ağzaını açmazdı

sanki kayınvalideni övüyormuş gibi davranarak lafları iade et canım saygını bozma tabi lafını sözünü bilir bir süre sonra merak etme

pinkyy cim slm canım tabiki kendin temizlemek istersin ama hani adettendir hesabı erkek tarafı temizler kurar felan oyüzden temizleyelim demişlerdir sıkma canını bukadar ilerde laf edersede sende elbetd iyecek bişey bulursun meraketme canım şimdi ortalığı bulandırma ufak tefek şeylerle düğün önce sıkıntı olmasın böyle şeyler.allah korsun bu durum büyür tekrrar nişanlınla kavga etmenize neden olabilir.

Merhaba arkadaşım, bence bırak temizlesinler bu erkek tarafının görevidir. Sonuçta yerleştirme değil temizleme altı üstü o kadarınıda yapsınlar.Evlilik arifesinde temizlik olayından dolayı eşimle biz birbirimize girmiştik ve o kavganın sonrasında aileler arasındaki ilişki gayet iyiyken soğukluk girdi. Şimdi diyorum ya ne kadar cahillik etmişim. Düğün yaklaştıkça zaten çok gergin olacaksınız herkesin tansiyonu yükselecek o yüzden gerek yok bence. İlerde de evini temizledik derlerse de valla ben demedim kendiniz dediniz kendiniz temizlediniz o yüzden kimsenin bişey söylemeye hakkı yok der çıkarsın arkadaşım. Umarım herşey gönlünce olur ...

en güzeli kadın tutmak 2 kez ev taşıdım
ikisinde de kadın tuttuk
hatta kayınvalidem kendisi önerdi kadını
boş yere yormayın kendinizi demişti.
net bi şekilde tavrınızı koyun ben kadın tutuyorum sağolsunlar gerek yok yorulmasınlar
gibilerinden söyleyin bence...
kadın tutarsanız da başında durun mutlaka bazen baştan savabiliyorlar..

canım sakın temizletme.benim tayinim evlenmeden önce olmadığı için evi kayınvalidem ve annem hatta babam temizlediler.evleneli 3 yıl oldu hale kayınvaldem bileklerinin ağrısının benim evdeki temizlikten dolayı olduğunu her fırsatta söyler.annem ve babamdan ne bana ne eşime karşı bir tek söz duymadım temizlikle ilgili.kendi zorla geldi hanım :)

baştan bikaç sayfa okuyup yorum yapmıştım sonradan gördüm annenle aranda geçen konuşmaları annene katılıyorum kesinlikle arkadaşım hakkında hayırlısı olsun inş..

Tatlım seni anlıyorum.Ancak bu işten nasıl sıyrılabilirdin ben cok heveslıyım kendi evimi kendim temizlemek istiyorum diyerek yani onlara minnet etmek istemiyorum demeyipte ben çok hevesliyim kırma hevesimi hayatım diyerek daha yumusatabılırdın cunku emın ol bugun annesını soyledıgın en ufacık bır soz bıle ileride sana yol su elektrik olarak geri dönücektir evlendikten sonra...(İlla geliceklerse dikkat et kapıların üstüne eşiklere giriş kapısının üstüne falan domuz yagı vs surmesınler)Sevgıler

Kızlar çok tşk ederim yorumlarınız için.

domuz yağınıda ilk defa duyuyorum, nişanlımda onlarla gidecek eve, öyle şeyler yapmazlar artık o kadar da değil cnm.

bizde de evin kaba temizliğini yapmak erkek tarafına aittir.
bazı arkadasların dedigi gibi de kız ailesinin görevi de ceyizi yerlestirmek
onlar da belki öyle düsündüklerinden sormuslar
sen söylersen illa zorla biz temizlicez demezler bence
herkesin derdi farklı
benim kayınvalidem hic bir sey yapmadı mesela
tamam baska sehirdeydi ama
kına gecesi icin geldiler ona bile son dakikada geldiler hatta gec kaldılar
aman 1 gün erken gelelim oglumuzun evinin bir eksigi var mı diye sormadılar bakmadılar.
en azından seninkiler bir seyler yapmak icin cabalıyor

İster kendin temizlersin ister kendin pisletirsin senin evin neticede gerek yok sağolun biz önceden arkadaşlarla temizlemek için anlaşmıştık desen olmuyor mu?

yapmayın kızlar,o kadar da değil yani neyim lafı sözü olacak,sonuçta onlar istemiş temizlmeyi sen teklif etmemişsin ki,bazı şeylere karar verirken kendinizi o insanların yerine koyun,sizin oğlunuz budurumda olsa mesela,bırak temizlesinler,sende daha sonra ince bitemizlik yaparsın istediğin gibi,ne var yani bunda

Evli değilim o yüzden haliyle anlamlandıramıyorum bu gelin-kaynana arasındaki çekişmeyi. Ama bir erkeğin eşi, bir evladın anası değil proplem asıl problem insan ilişkilerini yürütebilme becerisinde. Kaynanan sana bir kaç bir şey söyledi, sen bunun üzerine böyle bir tepki koyuyorsun ortaya. Peki bunun bir sonu var mı? Tabiki yok o ben büyüğüm diyecek alttan almıcak, sen misillemelerine devam edeceksin. Sonrada mutsuzum deyip hayıflanacaksın. Ne gerek var? Sen ve kaynanan birer yarışmacı yada rakip değilsiniz ortak bir paydanız var. Aynı adamın biriniz annnesisiniz biriniz Allah nasip ederse eşi olcak. Güler yüzden, tatlı dilden kimse kaybetmez. Ama inat, kapris, misilleme en önce sana çok şey kaybettirir.

aman temizlesin ya boşver sen de üstünden bildiğin gibi bi daha temizlersin.. hem ilerde bişey söyleyemez eşin biliyor işin gerçek yüzünü nasılsa.. bu kadar ince ayrıntıya kafanı yorma derim ben

canim yeni bitecek insaat, yani esagsiz olacak.. tabiki haklisin kendin temizlemek istiyorsan , ama sevsende sevmesende o senin kayin validen.., dügünden önce küslük kirginlik olmasin sonra daha fazla söz olur yok kayinvalidesini kirdi iste temizletmedide bidi bidi bididididid..., yani ya uygun bir dilde nisanlin anlatsin kadin tut veya kendin temizle.. yada kayinvaliden kuzenler birde SEN ve NISANLIN berbaber temizleyin derim

ben bunda çok büyük bır problem görmüyorum açıkcası..
benim isime gelir hatta böyle birsey..
görüyorum ki gelin-kaynana olmussunuz siz..anne-kız olamamissiniz maalesef..
tabii burda aranızda yaşananları tek taraflı dinlediğimiz için ne desek doğru olmaz..ama o kadin senin kaynanan sevdiğin adamın annesi..böyle duşun..kaynanaligini bır kenara koy..belli ki o da senin için yapmıyor oğlu için yapıyor..bırak yapiversin ne olur yani?bır seyin mı eksilir?
bu kadar ufak tefek seyleri neden sorun yapar buyutursunuz anlamam..
ne güzel iste temiz eve gireceksin..
ya belkide kadin esine dostuna evi göstermek istiyor olabilir..ki bu da abest değil bence..
aman ne bileyim yani bana göre bu üzülecek bır durum değil tam tersi sevinecek bır durum yani..

aslında iyi niyetli olabilirler kayınvalidenler ama yine de kendi işini hallet böylece ilerde fırsat vermemiş olursun.sadece kayınvalide gelin olayı değil.birisinden bişey istiyorsun veya yaptırıyorsun sonra başına kakıyor.arkadaş,eş,anne,baba hiç farketmiyor.

ya bu gelin kaynana olayına zaten bu mantıkla bu bakış acısıyla başlanırsa olmaz ki..
ılerde ya basıma kakarsa diye düşünmek,daha en basta,doğru bır düşünce değil..olaya zaten negatif başlıyorsun demektir bu..
vallahi evli değilim ama 7 senedir erkek arkadaşımın annesiylede babasıyla da gelinleriymisim gibi görüşüyorum..belki bugüne kadar benim onlara onların da bana ters hareketleri olmuştur belki değil mutlaka olmuştur olmaması mümkün değil..ama bakın hatırlamıyorum bile olduysa da..eminim onlarda hatırlamıyor..hiç bır gün 'hmm bu kadin benim kaynanam basıma kakar,laf soyler' diye düşünmedim vallahi Allah gönlümü biliyor..hele hele suan onları kendi annem babam gibi gördüğümden bır hereketime bır lafıma laf söyleseler bile gocunmam..ha kendi annem söylemiş ha o..hiç bır farkı yok bence..
genel olarak konuşuyorum,konu sahibi alınmasın..
genelde hep bı lafın altında bır seyler arama cabası görüyorum ınsanlarda..oo kaynanam bunu dedi aaa gelinim böyle yaptı falan..yahu bizler ne olursa olsun kucuguz..bizlerin ooo aaa dememesi lazım..kötü niyeti bır kenara bırakın..her lafın altından bır anlam çıkarmaya çalışmayın..bazen bunu benim yengende yapıyor,ve annem bana davrandığı gibi davranıyor yengeme..artık daha ne istiyorsun?demek geliyor içimden..kadin seni benden ayırmıyor,sen hala ettigi tek bır kelimeden 24558271 anlam çıkarmaya çalışıyorsun..yok yere kendini geriyorsun..
dediğim gibi ben bu gelin kaynana iliskisine ya çok safca yaklaşıyorum yani ya bende bır problem var ya da bilmiyorum yani..
daha bastan iki tarafta birbirine on yargiyla yaklaşırsa zaten o isten cacik olmaz bence..

Öncelikle yorumlarınız için tşk ederim.

Şunu belirteyim üzerime alındığım için açıklama yapmıyorum, cekhu arkadaşım gerekli görüp bu açıklamaları yaptıysa bende kendi adıma bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum.

Öncelikle en baştan beri hiç bi ön yargıyla yaklaşmadım kayınvalideme onu belirteyim. Kendisi ailemle tanıştıkları ilk zamandan itibaren başladı oğlunu övüp, kendi ailesini habire yüceltmeye ve sürekli beni ve ailemi kendilerine uygun görüp görmedikleri tarzında laflara, komşu akraba böyle diyor şöyle diyor şeklinde kendi niyetini onların lafı şeklinde getirip habire belirtmeye kendisi başlamıştır en başından. Üstelik yüzüme kaç kez söylemiştir nişanlımın uyarılarına rağmen. Güler yüzünün altından bunu yapması çok daha üzücüydü üstelik ve çok da tehlikeli buldum bunu.

Oğlumu kızlar kaçıracak diyorlar, oğlum bitane, dünyalar yakışıklısı, kaçıracaklar onu şeklinde saygısızca laflarını bir çok kez bana, daha yeni nişanlanmış bi kıza söylemesi çok yakışıksız kalıyor maalesef.

Olay şu ki bu laflar çokça söylendiğinde rahatsız olup üzülüyor insan doğal olarak yoksa onun laflarının yanlış yere çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü zaten ifadeleri yanlıştı.Olayın birde bu boyutu var yani.

En baştan karşındaki birşeyi başlatmazsa alınmıyorsun zaten. Seni üzecek gereksiz hiç beklemediğin lafları duydugun zaman kırılıyorsun ve soğuyorsun. Yaşamayan bilemez. Kötü bir insan değil tabi ki kayınvalidem ama hiç bi zaman kendi annem gibi olamayacağını kendisi zaten en başından bu laflarıyla göstermiştir.O yüzden her zaman temkinli oluyor insan ve kuracagım kendi yuvamı sakınmak korumak istiyorum, çünkü kendi ailemden de onun ailesinden de önemli olacak bizim yeni kuracağımız yuvamız.
Annesine karşı mesafeliyim her zaman artık. Hiç bi kötü lafım kötü sözüm saygısızlıgım olmamıştır kendisine o lafları söylemesine rağmen, nişanlım uyarmıştır sadece.Ama onun söylememesi gereken lafları gereksiz yere söylemesi benim ondan uzaklaşmamı sağlamıştır tabiki. Böyle çok daha iyi, ne çok yakın ne çok uzak. Herkes yerini bilsin artık.

Evi temizleme işine gelince öncede belirttiğim gibi temizlemelerine karar verdim zaten, bende çok merak ediyorum temizleyecekler mi yoksa laftamı bakalım. Büyüttüğüm kadar önemli bir mevzu değil doğru, temizlesinler. Kendileri istiyor madem temizlesinler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok istiyorlarsa temizlesinler canım ne güzel işte :82: yarın laf yaparlarsa ben zorla yaptırtmadım çok hevesliydiniz dersin olur biter :81:

Back
X