Öncelikle yorumlarınız için tşk ederim.
Şunu belirteyim üzerime alındığım için açıklama yapmıyorum, cekhu arkadaşım gerekli görüp bu açıklamaları yaptıysa bende kendi adıma bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum.
Öncelikle en baştan beri hiç bi ön yargıyla yaklaşmadım kayınvalideme onu belirteyim. Kendisi ailemle tanıştıkları ilk zamandan itibaren başladı oğlunu övüp, kendi ailesini habire yüceltmeye ve sürekli beni ve ailemi kendilerine uygun görüp görmedikleri tarzında laflara, komşu akraba böyle diyor şöyle diyor şeklinde kendi niyetini onların lafı şeklinde getirip habire belirtmeye kendisi başlamıştır en başından. Üstelik yüzüme kaç kez söylemiştir nişanlımın uyarılarına rağmen. Güler yüzünün altından bunu yapması çok daha üzücüydü üstelik ve çok da tehlikeli buldum bunu.
Oğlumu kızlar kaçıracak diyorlar, oğlum bitane, dünyalar yakışıklısı, kaçıracaklar onu şeklinde saygısızca laflarını bir çok kez bana, daha yeni nişanlanmış bi kıza söylemesi çok yakışıksız kalıyor maalesef.
Olay şu ki bu laflar çokça söylendiğinde rahatsız olup üzülüyor insan doğal olarak yoksa onun laflarının yanlış yere çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü zaten ifadeleri yanlıştı.Olayın birde bu boyutu var yani.
En baştan karşındaki birşeyi başlatmazsa alınmıyorsun zaten. Seni üzecek gereksiz hiç beklemediğin lafları duydugun zaman kırılıyorsun ve soğuyorsun. Yaşamayan bilemez. Kötü bir insan değil tabi ki kayınvalidem ama hiç bi zaman kendi annem gibi olamayacağını kendisi zaten en başından bu laflarıyla göstermiştir.O yüzden her zaman temkinli oluyor insan ve kuracagım kendi yuvamı sakınmak korumak istiyorum, çünkü kendi ailemden de onun ailesinden de önemli olacak bizim yeni kuracağımız yuvamız.
Annesine karşı mesafeliyim her zaman artık. Hiç bi kötü lafım kötü sözüm saygısızlıgım olmamıştır kendisine o lafları söylemesine rağmen, nişanlım uyarmıştır sadece.Ama onun söylememesi gereken lafları gereksiz yere söylemesi benim ondan uzaklaşmamı sağlamıştır tabiki. Böyle çok daha iyi, ne çok yakın ne çok uzak. Herkes yerini bilsin artık.
Evi temizleme işine gelince öncede belirttiğim gibi temizlemelerine karar verdim zaten, bende çok merak ediyorum temizleyecekler mi yoksa laftamı bakalım. Büyüttüğüm kadar önemli bir mevzu değil doğru, temizlesinler. Kendileri istiyor madem temizlesinler.