- 13 Temmuz 2017
- 545
- 918
- 103
- Konu Sahibi Kalplizebra
-
Bence diyetisyenle görüş. Psikolojik gibi duruyor.
Valla aşerme demişsin ama ben hamileyken gece kalkıp yediğimi bilmem. O biraz yemek isteyene bahane.
Ki liseden bu yana hep kilo problemi olan herkesin biraz kilo verse diye baktığı bir kızcağızdım. Doğumdan 1 sene sonra baya verdim bu sefer de sanki yağ aldırmışım veya hap içerek vermişim gibi baktıkları sırrını vereyim diye sürekli soru sordukları bir kızcağız oldum.
Sır şu efenim; akşam yemeği yiyemiyorum. Çünkü sağolsun oğlum yemek saati oyun oynamak istediği için ağız tadıyla yemek yiyemiyorum.
Kilolar icin sana tavsiyem canim
Bol su ic!
Su vucudumuzun dogal ilaci.
Kg verme surecini hizlandiriyor.
1 ayda 3 kg verdim sadece su icip yediklerime dikkat ederek.
Bir su sisesinin icine bir cay kasigi elma sirkesi at istahini da keser.
Bunu gune yayarak ic.
Sonra bir sise de sade su
Yine gune yayarak ic.
Su sus su
Diyorum ve susuyorum.
Saglicakla
Süt olsun diye hayvan gibi yiyenlerdenim kendini kandirmaca sadeceSiz iki çocuk doğurmuşunuz benden çıksa çıksa bir buçuk adana bir de aile boy pizza çıkar
Ama çocuktan hemen sonra kilo vermek zordur yahu, önceliği bebelere veriyor anneler onu yapsam olur mu bunu yapsam olur mu diye diye başlamaya hevesiniz gider.
Benim bildiğim genelde özel bir diyet değil de hafif beslenerek ve yürüyüş yaparak kilo vermeye çalışıyor lohusa hanımlar
Hüzünlü olduğu kesinBaşlığı okuyunca hüzünlü bi ayrılık hikayesi okuyacam zannettim
Eheheheu :))
Onlar 34 beden dolaşan tipler. Asla o kadar zayif olmak istemem mesela. Bide asıl olqy vücudunu sevmekle basliyor vücudunu sev duracağın yeri bil gerisi geliyir zaten :)Ya inanılmaz faydalı bilgiler vermişsiniz not defterine kaydettim
Yoğurdun yağ yakıcı özelliğini duymuştum her öğünle mutlaka tüketin diyorlar fakat sadece mekik hareketinin bile bu kadar etkili olacağını duymamıştım
Sanırım tvlerdeki bu pilateslerrr bir yanda zumbalar bir yanda kardiyolar bir yanda bir de gıdım yemekle gezen oyuncu/mankenler yüzünden sanki kilo vermek için dünyayı yerinden oynatmamız gerekiyormuş gibi hissediyoruz
Kilo aldınız veremiyor musunuz?
Eski manken gibi günlerinizi mi özlüyorsunuz?
Aynaya bakıp kendinizi tanıyamıyor musunuz?
O zaman bu öneriler tam size göre
Kızlar geçen ay TLC kanalında Ağır Yaşamlar adlı programı keşfettiğimde tv karşısında abur cubur yiyordum. Programı izlerken yiyemez oldum tabağı bir kenara koydum. sonra eşim grldi birlikte izkedik.
Şaşkınlık, iğrenme, korku, yiyeceklerden soğuma.. ne ararsan orda.
Ertesi gün kendimizi sabah koşusunda bulduk. sağlıklı yiyecekler aldık. ekmeği bıraktık.
o kadar spor salonlarına gitmişliğim var hayatımda hiç böyle motive olmadım.
programda aşırı aşırı ooooobezlerin hayatı ve ameliyat hikayeleri var.
nasıl kilo veriyorlar ya da veremiyorlar, neleri yanlış yapıyorlar..
nasıl o hale geldikleri, ameliyat oluşları, sonrası, bu sırada ailelerinin tutumu.
uyarmadı demeyin bazı vücutlar gerçekten korkunç durumda mideniz kaldırmayabilir ama izlryebilirseniz çok etkili.
bu arada insülin direnci olanlar Karatay okusun yapıp devam ettirebilirseniz harika sonuç alınıyor.
ben 2 haftadır sabah akşam 1er saat yüzüyorum aşk tutacaklarım gitti, popom küçüldü, göbek ve üstündeki kat küçüldü.
bir de diyet yapsam tadından yenmeyecek.
teşekkürler TLC.
yalnız sonrasında Zumbo'nun Tatlı Atölyesini veya Cake Boss izleyip amaaaaan diye sukoyverirseniz bu iş olmaz.
Haydi fıstıklar size güveniyorum.
smoothie yi çok severim yalnız, hemde her çeşidiniEve abur cubur almayin.
Bir smothie maker edinin, bn bununla meyve degil sebze karisimlari yapip iciyorum, gecen yaptigim karisim - yesil kabak, maydanoz, 2 tum limon, bir yesil elma, azcik elma sirkesi ve su.
Bunun kirmizi pancarlisindan, kereviz pirasa vs ile de yaptim, hepsini cigden koyuyorum.
1 litrelik pismemis raw corbam hazir oluyor gun icinde likir likr iciyorum.
cok tatli yemek istiyorsaniz sutlu tatli yiyin, bi parca bitter atin agziniza.
Gece yemeyin gercekten cok zararli.
Cildiniz bozulur okadar abur cubura.
Çok teşekkür ederim.Merhabalar.Ayni sizin durumuzdaydim yillar önce.Ben de birden iki ayda 7 kilo aldim.Geceleri uyanip yemek yemeye başladım.Normal insanlar bunu yapmiyorlar.Bir anormallik olduğunu farkedip doktora gittim.Sonuç insulin direnci.Hemen bir doktora gidip endokrin uzmanina durumunuzu anlatin.Gece yemek yemek insulin direncinin en onemli belirtilerinden.Korkutmak istemem ama tip 2 diabet adayi olursunuz.Ne kadar iradeli davranmaya calissaniz da gece uyanip yersiniz.Gündüz beslenmenizin planlanmasi lazim ki gece yemeyin.Gunduz ne kadar uzun sure ac kalirsaniz gece o kadar cok ve sık uyanip yersiniz.Seker yükleme testi ile durum anlaşılır.Umarım insulin direnciniz yoktur.Gecmis olsun diyorum.
Valla önüme gelene söylüyorum :) sır değil hatta herkesin de bildiği ve uyguladığı bir yöntem ..dukan diyeti :) yarıda bırakmak zorunda kaldım ama kilo almadim. Her bünyede böyle olmuyor tabiki ..yarıda bırakanların bir kısmı kilolarını fazlasıyla geri aldığını söylüyor ..korkmadım değil :) korktuğum gibi de olmadı ..yalnız her ay düzenli kan testi yaptırmak gerek ..değerlerde sıkıntı olursa devamı sağlığı tehlikeye sokabilir .
Bu diyetle 30 kilo 40 vereni bile duydum ..bence bilincli yapılınca çok güzel bir diyet .umarım sende de ise yarar ..
(Beslenme ve diyetetik mezunuyum)
Cikolata da yasak, bir kit bile yasak
Kalici olarak gitti kilolar, yagdan verdim cunku. Cok klasik bir laf ama gercekten de beslenme aliskanliklariyla ilgili cogumuzun kilolari. Abaniyoruz ha bire borege coregeSekeri kesmek deyince de sadece tatli anlasiliyor; makarna, pilav, tahillar, hatta karbonhidrat orani yuksek baklagiller bile asiri tuketilmemeli. Yani isin ozu, kalori saymayalim, karbonhidrat sayalim:)
Aynı ben gerçektenevlendiğimden beri bende böyleyim 10 kilo aldım oysa sıfır beden idim
Gece değilde gündüz yemeleri var bendede
Bu bayram temizliği haftasında azcık kilo vermeyi umuyorum
Evet biliyorum, gözüme kestirdiydim sizi zaten
45 değildim aslında 53-54 kilo idim şimdi 65 kiloyum önüne geçmesem 70 ve üstü olabilirdim
Vucüdum çok müsait
Önceden pek iştahlı değildim o zaman da hep etli butluydum tiroid zımbırtısı yüzünden
Bir de kabul ediyorum ki hiçbir zaman düzenli bir yemek saatim olmadı. Beslenme düzenim de olmadı, ne bulsam yedim. Ailem bir ara şehirdışına çıktı üşendim kendim için yemek yapmaya fastfooda dadandım.
İlk adım olarak zaten dahiliyeye gitmem gerekiyor kontrol zamanım geçti bile
Sonrasında kafama göre dağınık bir yöntemle başlayacağım alışana kadar
Ekmeği
Fastfoodu
Şekeri
Abur cuburu keserek ve bol su içerek başlayacağım
Arada da yürüyüşler yaparak hamlamış vücudumu adapte ettikten sonra düzenli spora başlayacağım
Tiroidi olanlar genelde zor kilo verdiklerini söylerler fakat bu diyetle kilo veren birçok Tiroid hastası var forumda .Dukan ve karatayı doktoruma bir soracağım
Çok iyi kilolar verdiriyor ve yapan bir çok kişi de var aslında
Sanmıyorum zararlı olacağını sa tiroid yüzünden bir çıtlatayım yinede
13 kilo gitse bi daha töbe ağzıma abur cubur koyarsam
1.65 boyum ,57 kilo incecik vücudum vardı ...eşim ,biraz kilo al ne olur ,kemiklerin batiyor,derdi ..neden 53 kiloya dalyan gibi boy gereksin ?53 54 kiloydum etli butluydum diyorsunuz
Konunun basinda 36 bedendim incecik citi pitiydim diyorsunuz
53 kg incecik olmak icin dalyan gibi boy lazim. Dalyan gibi boyla kimse citi piti olamaz kg ile alakali degil...
Soyleyin simdi bu neydi?
Size yardimci olmak isterim
Ama neye yardim edicem bilmiyorum.
Tiroidle ilgili ne sorununuz var? Duzenli dr takibi var mi? Bu kilolar yuzde 90 tiroid kaynakli. Tek bi ilacla her sey yoluna girebilir.
Sabah organik elma sirkesi icin mide probleminiz yoksa. Bunun disinda cips cikolata ve hazir hamurislerini kesin yeter.
Evde yapilan patates kizartmasi
Kurabiye
Pilav
Her gun her ogun yenmiyorsa problem degil.
Boy kac?
1.65 boyum ,57 kilo incecik vücudum vardı ...eşim ,biraz kilo al ne olur ,kemiklerin batiyor,derdi ..neden 53 kiloya dalyan gibi boy gereksin ?
Edit : 57 kiloya 36 beden olduğumu da ekleyeyim ...
Kemik yapisiyla mi ilgili acaba bu? 53 54 bana gore cok fazla kilolar 177 boyla hamilelik harici hic gormedigim kilolar.
Yoksa vucutlariniz mi cok sıkı ve kasli?
Ya beden kaliplari cok farkli
177 boy 48 kg ile gecen ben 34 bedene sigamadim. 36 olmayi kabullenip 36sini da almadim :)
Ya da incecik anlayisimiz cok farkli
1.70 boy 53 kg, 36ya ben sığıyorum, senin rakamlar da biraz abartılı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?