- 28 Mart 2008
- 3.955
- 7.113
- 358
- Konu Sahibi Kalplizebra
-
Merhabalar.Ayni sizin durumuzdaydim yillar önce.Ben de birden iki ayda 7 kilo aldim.Geceleri uyanip yemek yemeye başladım.Normal insanlar bunu yapmiyorlar.Bir anormallik olduğunu farkedip doktora gittim.Sonuç insulin direnci.Hemen bir doktora gidip endokrin uzmanina durumunuzu anlatin.Gece yemek yemek insulin direncinin en onemli belirtilerinden.Korkutmak istemem ama tip 2 diabet adayi olursunuz.Ne kadar iradeli davranmaya calissaniz da gece uyanip yersiniz.Gündüz beslenmenizin planlanmasi lazim ki gece yemeyin.Gunduz ne kadar uzun sure ac kalirsaniz gece o kadar cok ve sık uyanip yersiniz.Seker yükleme testi ile durum anlaşılır.Umarım insulin direnciniz yoktur.Gecmis olsun diyorum.Hanımlar merhaba
Bundan bir kaç ay önce 36 beden incecik çıtı pıtı bir kız idim. Buna güvenip kendime yaza giyerim diye internetten bir dolu 36 beden kıyafet aldım
Gelin görün ki şimdi aldığım pantolonlara bacağımın teki bile girmiyor
Üç ayda 12 kilo almışım
Ve son bir aydır elime ne geçse öğütüyorum
Geceleri uykumdan uyanıp dolap kurcalıyorum
İlerde ola ki hamile kalırsam şimdiden tüm aşerme kotamı doldurdum.
Biri yemeğini yarım bıraksın, zorlama kendini boşver kalplizebra yer ona ver diyorlar, tam bir çöpkutusu oldum
Birazcık stresten biraz da boş kalmanın verdiği sıkıntıdan sanırım
Nasılsın diye sorsalar, resmen yuvarlanıp gidiyorum cevabını hakkıyla verdiğimi düşünüyorum
Gece hiçbir şey bulamasam kendime ve yedi sülaleme yetecek kadar bir şeyler hazırlayıp sonra arkamdan kaçırıyorlarmış gibi tepiyorum ağzıma
Her hafta sonu önümdeki bir dolu abur cuburu mutlulukla yerken diyet planları yapıyorum
Ama sonuç,
Kaçak kat çıkmış bir göbek
Bıngıl yanaklar
Yer çekimine yenik düşmüş bir gıdı
Göbek çevremde denize düşsem beni kurtaracak bir can simidim
Ve dolgun iki adet butum var
İçimde çıtı pıtı bir kızım ama görünüşümden dolayı hükümet gibi kadın teşbihine cuk oturuyorum
Erkek arkadaşımla eski incecik sülün halimle tanışmıştık
Çok kilo aldım dediğimde iyisin iyisin böyle balık etlisin abartma diyor
Ama balina da bir balıktır onu mu kastediyor acaba
bir türlü motive olamıyorum
Kilo aldınız veremiyor musunuz?
Eski manken gibi günlerinizi mi özlüyorsunuz?
Aynaya bakıp kendinizi tanıyamıyor musunuz?
O zaman bu öneriler tam size göre
Kızlar geçen ay TLC kanalında Ağır Yaşamlar adlı programı keşfettiğimde tv karşısında abur cubur yiyordum. Programı izlerken yiyemez oldum tabağı bir kenara koydum. sonra eşim grldi birlikte izkedik.
Şaşkınlık, iğrenme, korku, yiyeceklerden soğuma.. ne ararsan orda.
Ertesi gün kendimizi sabah koşusunda bulduk. sağlıklı yiyecekler aldık. ekmeği bıraktık.
o kadar spor salonlarına gitmişliğim var hayatımda hiç böyle motive olmadım.
programda aşırı aşırı ooooobezlerin hayatı ve ameliyat hikayeleri var.
nasıl kilo veriyorlar ya da veremiyorlar, neleri yanlış yapıyorlar..
nasıl o hale geldikleri, ameliyat oluşları, sonrası, bu sırada ailelerinin tutumu.
uyarmadı demeyin bazı vücutlar gerçekten korkunç durumda mideniz kaldırmayabilir ama izlryebilirseniz çok etkili.
bu arada insülin direnci olanlar Karatay okusun yapıp devam ettirebilirseniz harika sonuç alınıyor.
ben 2 haftadır sabah akşam 1er saat yüzüyorum aşk tutacaklarım gitti, popom küçüldü, göbek ve üstündeki kat küçüldü.
bir de diyet yapsam tadından yenmeyecek.
teşekkürler TLC.
yalnız sonrasında Zumbo'nun Tatlı Atölyesini veya Cake Boss izleyip amaaaaan diye sukoyverirseniz bu iş olmaz.
Haydi fıstıklar size güveniyorum.
Valla önüme gelene söylüyorum :) sır değil hatta herkesin de bildiği ve uyguladığı bir yöntem ..dukan diyeti :) yarıda bırakmak zorunda kaldım ama kilo almadim. Her bünyede böyle olmuyor tabiki ..yarıda bırakanların bir kısmı kilolarını fazlasıyla geri aldığını söylüyor ..korkmadım değil :) korktuğum gibi de olmadı ..yalnız her ay düzenli kan testi yaptırmak gerek ..değerlerde sıkıntı olursa devamı sağlığı tehlikeye sokabilir .İki ayda 13 kilo mu
Yiğidim ne yaptın sen
Bizle de paylaşın litfeen nasıl yaptınız, kalıcı oldu mu?
Böylesine bir tecrübeyi halka adamalısınız bence
Kilo aldınız veremiyor musunuz?
Eski manken gibi günlerinizi mi özlüyorsunuz?
Aynaya bakıp kendinizi tanıyamıyor musunuz?
O zaman bu öneriler tam size göre
Kızlar geçen ay TLC kanalında Ağır Yaşamlar adlı programı keşfettiğimde tv karşısında abur cubur yiyordum. Programı izlerken yiyemez oldum tabağı bir kenara koydum. sonra eşim grldi birlikte izkedik.
Şaşkınlık, iğrenme, korku, yiyeceklerden soğuma.. ne ararsan orda.
Ertesi gün kendimizi sabah koşusunda bulduk. sağlıklı yiyecekler aldık. ekmeği bıraktık.
o kadar spor salonlarına gitmişliğim var hayatımda hiç böyle motive olmadım.
programda aşırı aşırı ooooobezlerin hayatı ve ameliyat hikayeleri var.
nasıl kilo veriyorlar ya da veremiyorlar, neleri yanlış yapıyorlar..
nasıl o hale geldikleri, ameliyat oluşları, sonrası, bu sırada ailelerinin tutumu.
uyarmadı demeyin bazı vücutlar gerçekten korkunç durumda mideniz kaldırmayabilir ama izlryebilirseniz çok etkili.
bu arada insülin direnci olanlar Karatay okusun yapıp devam ettirebilirseniz harika sonuç alınıyor.
ben 2 haftadır sabah akşam 1er saat yüzüyorum aşk tutacaklarım gitti, popom küçüldü, göbek ve üstündeki kat küçüldü.
bir de diyet yapsam tadından yenmeyecek.
teşekkürler TLC.
yalnız sonrasında Zumbo'nun Tatlı Atölyesini veya Cake Boss izleyip amaaaaan diye sukoyverirseniz bu iş olmaz.
Haydi fıstıklar size güveniyorum.
kesinlikle. insanın kendine yaptığı kötülüğü başka kimse yapamaz zaten sadece %5i düzelebiliyormuş.Ben de izliyorum o programı. Gerçekten çok kötü vücutlar var Allah yardımcıları olsun, çok zor işleri. Ama bu zararı kendisine kendisi veriyor insan. O daha da kötü.
Ya inanılmaz faydalı bilgiler vermişsiniz not defterine kaydettimKalori ve egzersiz hesabı yapmalisin. Geçen bir yazı okudum hangi sitede oldugunu hatirlamiyorum ancak şöyle diyor eger gunde 1 mekik cekerseniz vucudunuzdaki tüm yağ hücreleri bundan etkilenir ve küçülme yoluna girer... bi de şöyle bir tavsiyesi var canınız her aburcubur istediğinde bi kase yogurt yiyin 1 ayın sonunda en az 4 kilo vermis olacaksiniz. Arkadaslarinizla bulustugunuzda eger toksaniz sırf onlar pasta yiyor diye sizde yemeyin onun yerine caydirici yogurt isteyin hem ekstra kalsiyum almis oluyor hemde yogurtun yag yakma ozelligindeb faydalanmis oluyorsunuz. Bu sekilde olmasa bile 27 kilo vermis biri olarak diyorum asla ama asla oturmayin surekli kardio yapin kardio illa koşmak yada ip atlamak degil zumba yapin dans edin.
Cok tatli yazmissiniz ya.
Helede o eslestirmeler.
Can simidi :)
Sebebini ogrenelim bi bu kdr kilo almanizin. Neden?
52 kiloyla evlendim 76 dan 56 ya indim tam hamile kaldığım kilo.
Tam tadini cikarayim derken hoop yine hamile kaldım Bebe 8 aylık ama ben 73 kilo
Aynı sizin moddayim yedikce yiyesim geliyo üstelik spora diyete hiç hevesim yok , napicagim hakkında hiç bir fikrim de yok.
Emzirdikce kilo verirsin olayı ben de hiç yok.
Evet ne geliyorsa o gece yemeklerinden geliyor zaten hareket de yok. Ama yürüyüşe başladım bugün sabah kahvaltı öncesi iyi bir terledim siftahı yaptım bakalımBen her aksam yemekten iki saat sonra yuruyuse basladim. Hem ruhen kendimi iyi hissediyorum hem de yuruyorum diye ogunlerime dikkat eder oldum..Yuruyusu aliskanlik haline getirmenizi tavsiye ederim.
Bir de aksam 7 den sonra birsey yemeyin. Cok aciksaniz da. Kendi kendinizi "bunu yemezsem de yasarim" diyip yemekten vazgecirebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?