• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aldiramadim...

ben bu ihanetlerini ogrenmeden zaten hep hayal kuruyordum ilk cocugum 3 yasinda artik kardesi olsun diyordum bu senenin sonlarina dogru hamilelik planliyordum .hersey cok iyi zannediyordum.cok hayallerim vardi cok. onun dogmasini bende cok isterdim ama bu sartlarda istemiyorum. cunku icimdeki karmasik duygulari atamiyorum. o dunyaya gelirse hergun onu ihmal edecegim iyi bakamiyacagim .psikolojim bozuk. iste o yuzden ona kotu bir anne olmamak icin olmesini diliyorum. cunku dogarsa cok daha aci yasiyacak.

Peki hiç düşündün mü 3 yaşında ki çocuğunun ölümünü.Karnındakiyle 3 yaşındaki evladının arasında ne fark var yapma Allah aşkına 3 yaşındakide senin kanından canından karnındaki masum günahsız yavru da...

bisey soyleyin siz olsaydiniz dogmasini istermiydiniz. evliliginizin gelecegi olmadigini gordugunuz halde dogururmuydunuz. mutsuz bir ailede yetisecegini bildigin halde dogururmuydunuz.. lutfen bana yardimci olun. aldirmak en mantiklisi degilmi?
sana bi önce ki konunda herkes fikrini söyledi kendi hayat görüşü doğrultusunda. ben kendi adıma aldır demiştim o zamanda. kesin ayrılmak istiyodun bir an önce çünkü. işe girmen gerekiyodu baktırıcak kimsen yoktu şartların yetmiyodu doğurmaya. ama aldırmaya gidip aldıramayıp sonra gelip aldırmadım ama sevmiycem bu çocuğu bakmayacam ilgilenmiyecem ama aldırmıyorum da kafam karışık diyosun. beni benden alıyosun şu saat olmuş haberin yok.

Peki hiç düşündün mü 3 yaşında ki çocuğunun ölümünü.Karnındakiyle 3 yaşındaki evladının arasında ne fark var yapma Allah aşkına 3 yaşındakide senin kanından canından karnındaki masum günahsız yavru da...

karnimdakiyle bir bagim yok gibi. ilk cocugumda hissettigim o duygulari hissetmiyorum.

bisey soyleyin siz olsaydiniz dogmasini istermiydiniz. evliliginizin gelecegi olmadigini gordugunuz halde dogururmuydunuz. mutsuz bir ailede yetisecegini bildigin halde dogururmuydunuz.. lutfen bana yardimci olun. aldirmak en mantiklisi degilmi?

Şuan senin durumunda, aldırmak maalesef ki mantıklı bir hal alıyor.
ALLAH affetsin ama öyle.
İnsanın kendine güvenmesiyle alakalı. Bakabileceğine güvenemiyorsan ... Üzgünüm, sonuç belli.

sen kararını vermişsin zaten biz ne desekte senin fikrin değişmeyecek.

ama yinede fikrimi söyleyeyim hayatta evladıma kıyamam babası ne kadar kötü olursa olsun annelik fedakarlık ister çocuğum için fedakarlık yapamayacaksam nnerde kaldı anneliğim

benim bir tane cocugum var cocuk dogurdum anne olmanin ne demek oldugunu cok iyi biliyorum. dogurmakla anne olunmuyor sonrasi daha onemli. karnimda olmesini istememde suc degil. yada kotu degil cani acimasin kurtaj olmaktan kendisinin olmesi iyidir. cocugu olmayanlarda yorum yapmasin. hicbisey bilmiyorsunuz.

Merak etme anne değilim ama bir tek doğum yapmadım !
Senin gibi soğuk olamıyor hiç kimse. Acı çekmeyecekmiymiş öyle ölünce nasıl bir mantık ki bu
Madem anneliği çok iyi biliyorsun söyle o zaman suçu ne o masumun?
Zamansız gelmesi mi, seni aldatan adamdan olması mı?
Hadi herşeyden geçtim onu sevmeyeceğim ne demek?
Bırakın ya bir de cahil olan bizmişiz gibi.
Hiç bir kitapta yazmaz bu kadar merhametsiz olup acı çekmesin demek.
Ne anneler var burada evladı için ne insanlara katlanan.
Sanki katlanmak zorundaymışsın gibi acıtasyon yaratıp bahane üretiyorsun o yavruya.

sana bi önce ki konunda herkes fikrini söyledi kendi hayat görüşü doğrultusunda. ben kendi adıma aldır demiştim o zamanda. kesin ayrılmak istiyodun bir an önce çünkü. işe girmen gerekiyodu baktırıcak kimsen yoktu şartların yetmiyodu doğurmaya. ama aldırmaya gidip aldıramayıp sonra gelip aldırmadım ama sevmiycem bu çocuğu bakmayacam ilgilenmiyecem ama aldırmıyorum da kafam karışık diyosun. beni benden alıyosun şu saat olmuş haberin yok.

dogru haklisiniz bende ne yapacagimi bilmiyorum kararsizlik kararlilik gidip gidip geliyor iste bana...iyi degilim hic iyi degilim....

ben bu ihanetlerini ogrenmeden zaten hep hayal kuruyordum ilk cocugum 3 yasinda artik kardesi olsun diyordum bu senenin sonlarina dogru hamilelik planliyordum .hersey cok iyi zannediyordum.cok hayallerim vardi cok. onun dogmasini bende cok isterdim ama bu sartlarda istemiyorum. cunku icimdeki karmasik duygulari atamiyorum. o dunyaya gelirse hergun onu ihmal edecegim iyi bakamiyacagim .psikolojim bozuk. iste o yuzden ona kotu bir anne olmamak icin olmesini diliyorum. cunku dogarsa cok daha aci yasiyacak.

Bence sen artık cevap yazma yaaa daha çok bizleri de strese sokuyorsun psikolojim bozuk diye çocuğun ölmesini istiyorsun nasıl bir zihniyet sende ki yaaa insan evladım olacak hayata daha da sıkı tutunmalıyım diye düşünmeli sen bu düşüncelerinle daha çok acı çekersin.Sen şimdi psikolojin bozuk diye evdeki evladını da ihmal ediyorsundur.Aç ellerini Allah'a dua et unutma beterin beteri ver Allah'ın sana verdiklerine şükretmesini bil.Allah korusun sonra elindekilerini de alır Görürsün gününü kusura bakma ama gerektiğinden fazla büyütüyorsun olayları dünyanın sonu değil ilk aldatılan da değilsin hazmedemiyorsan boşarsın evlatlarınla biz düzen kurmaya çalışırsın şu hayatta ne dertler var yaşadıklarını kendin içinden çıkılmaz hale getiriyorsun...

yok canim esim mimar degil.
sen o adama soyle gitsin gebersin . boyle adamlar yuzunden bak neler yasiyoruz. yasiyorum. allah bin turlu belalarini versin.

Bende ankamadim ki kuzum. Ben Amerikadayim zaten onceden ikimizde izmirde otururduk. Gelince haber ver izmire gelicem goruselim demis. Evlisin esin kirilir yanlis anlar uzulur olmaz dedim. Dogru haklisin o zaman soyleyemeyiz eski pek cok animi paylastigim dostla gorusmenin nesi kotu hala citirsin demis. Benimde aklima ya kavga ediyorlar ya kadin ikinciye hamile diye geldi. Hic cvp yazmadim

Allah yardımcınız olsun.. inş hakkınızda hayırlısı olur ama bir bebeğin hayatına son vermek ne kadar hayırlıdır bilemem ama yinede her işte bir hayır vardır.

Her bebek mutlu yuvaya doğmuyor ama mutlu da oluyor. Anne gerçekten anne olabilirse...
Bence de aldırman mantıklı yazık çok acıdım bebeğe senin gibi bir anneden doğupta soğuk suratınla karşılaşmasın
Kalbin katılaşmış aldır madem ama sonra sevmediğin hayata da hasret kalabilirsin
Her bebek kısmetiyle doğar

Son düzenleme:
Senin tek çaren psikolog.. Aksi halde durumun çok vahim çok.. Bu düşünce yapısıyla o 3 yaşındaki evladınında hayati tehlikesi var demektir senin yanında.. Kusurabakma ama hissedilen bu..

dogru haklisiniz bende ne yapacagimi bilmiyorum kararsizlik kararlilik gidip gidip geliyor iste bana...iyi degilim hic iyi degilim....
valla baktım baktım şu mesaja ne cevap yazılır bilemedim kadın iyi değilim diyo daha da üstüne gelmek istemiyorum ben senin. ama azıcık vicdanın varsa bebeğe çektirme . ya aldır ya sev onu. allah yardımcın olsun. iyi geceler.

şimdi aldırmamaya karar verdiysen buna üzülmen manasız. anne olmanın tadını çıkar bebeğin seni hissetmeye başlayacak zamanla sen ne hissediyorsan ne düşünüyorsan ona geçcek. hatta bu zamanlar bile.o yüzden sakin kal. bol bol şımart kendini. eşini şu anda katiyen önemseme. o aldattıysa aldattı fazla yüz vermezsin hatta onu yok farzet ama habire yüzüne de çarpma kendi isterse boşanırsın çatır çatır tazminatını ve nafakanı alırsın o belgeleri de sakla.kendini hep mutlu ve dimdik tut. yanlış anlamadıysam bir çocuğun var zaten diğer çocuğun olsa zarar olmaz. ağlamanın faydası olmaz sana. evi terkedebiliyorsan şu anda terket yada terkettin mi bilmiyorum. bir evlilik terapistine danış yada hastanede hangi birim bakıyorsa oraya git. yarım saatini almayacak durumunu hemen görüş. uzman görüşlerle birlikte kendine bir şema çiz kafanda ve o yolda ilerle.

Madem onun karnındayken kalbinin durmasını,ölmesini diliyorsun..
Madem onu asla sevmeyeceğini,ihaneti hatırlatacağını söylüyorsun..
Neden onu doğuruyorsun,neden vedalaşmadın onunla...???
Peki onun günahı ne,sordun mu kendine???
Aldıramadım,kıyamadım diyorsun da... kıyamadığın nedir...
Kıymıyor musun şimdi ona...doğunca pişman olmayacak mısın
onun için dilediklerinden...

Bu düşünceye gerçekten sahipsen ve sabitsen zaman kaybetmeden vedalaşın bebeğinizle..

Hiç bir çocuk bu şekilde dünyaya gelmiş olmak ve böyle hisseden bir annenin evladı olmayı haketmez,istemez..
Sonrasında da doğum kontrol yollarından bir tanesini seçiverir,böyle istenmeyen kazalardan korunmuş olursun...

Bebeğini aldırdığın zaman ne olacak biliyor musun?Emin ol o kurtulmuşlardan olacak sen ise hesap vereceklerden.Hani yazdın ya 5 dk da olur biter diye ahirette ne kadar süre hesap vereceksin acaba bir cana kıydığın için.

Bebeğini aldırdığın zaman ne olacak biliyor musun?Emin ol o kurtulmuşlardan olacak sen ise hesap vereceklerden.Hani yazdın ya 5 dk da olur biter diye ahirette ne kadar süre hesap vereceksin acaba bir cana kıydığın için.

boş verin ya karar belli zaten bende başlığı görünce ne güzel bebeğine kıyamamış dedim ama o bedduaları okuyunca dona kaldım biz elimizden geleni yaptık dünyası yanmış ahireti yanmasın dedik ama yinede boş....

yaşadıklrınızın tesiriyle, hamileleik psikolojisiyle, çok büyük bi hayal kırıklığının etkisiyle yazıyorsunuz bunları. ruh halinizdeki değişkenliğin farkındasınız, burada tanımadığınız insanlardan cesaret, destek duymak istemenizin tek sebebi birgün duygularınız daha sakin, acınız birazdaha eski olduğunda, belki eşinize karşı nefretiniz ve öfkeniz yatıştığında,tahammülleriniz ve gücünüz arttığında pişman olmaktan korkmanız ve sizi cesaretlendirenleri suçlayacak bi kapının açık kalması isteği.

evet duygularınız karışık, eşinizin haketmediğini düşünüyorsunuz o yavruyu. evlat hakedene yAda haketmeyene göre gelmiyor bu dünyaya. ben size aldır yada aldırma diyecek değilim, yada hislerinizden dolayı, söylediklerinizden dolayı sizi yargılayamam, tasvib etsemde etmesemde, yorumsuz kalmayı tercih ederim söylediklerinize, ama kafama takılan şu soruyu size yöneltmek istedim, birgün bu ruh haliniz gerçekten değişecek, hayat çok inişli çıkışlı çünkü. ölüm acısını bile bi zaman sonra daha makul karşılıyor insan, herşeye alışıyor yoksa yaşayamazdı. belki 1 hafta, belki 1 ay yada 1 yıl sonra ama illaki bu nefret daha makul seviyelere inecek hem eşinize hem doğmamış yavrunuza karşı, işte ogün geldiğinde KeŞke demeniz çok muhtemel. bundan korkmuyormusunuz?
bence biraz daha sağlıklı düşünebileceğiniz bi zamanı bekleyin, şuan ilk ve en acil yapmanız gereken bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmak, tebdili mekanda ferahlık vardır. bi akrabaya, arkadaşa, bi tanıdığa gitmek ve ortam değişikliği ile biraz rahatlayıp yeniden düşünmek.Allah yardımcınız olsun, isteyen herkese hayırlısıyla evlat sahibi olmayı nasib etsin.

Son düzenleme:
Camdankalp2013,
İlk mesaja bakıp yanlış ve ön yargılı bir yorum yapmamak için tüm yazılanları okudum.
Baştan söyleyeyim, evli değilim, çocuğum da yok
Anneliğin doğurmakla ya da karnında hissetmekle alakalı olmadığına, anneliğin yürekten gelen içgüdüsel bir duygu olduğuna inananlardanım.
Tüm yazdıklarını da okudum. Ve, zaten ilk sayfadaki mesajlarından da fark ettiğim ve diğer yorumlarında da gördüğüm birşey var ki, ifadelerin çok çelişkili... Kendinle dahi çelişiyorsun çünkü ne yapacağını, hayatının bundan sonrasıyla ilgili nasıl bir karar vermen gerektiğini bilmiyorsun.
Ruh sağlığın iyi değil, bir uzmandan kesinlikle yardım alman lazım.
Kürtaj konusunda ben bir cana kıyılmaması gerektiğine inanırım, sonuçta Allah o yavruyu sana nasip ettiyse, mutlaka bir hayır vardır ama tabii ki aldır ya da aldırma diyecek karar merci ben değilim, bununla ilgili en doğru kararı sen vereceksin. Ama bu ruh haliyle aldığın kararın sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Belki sonrasında büyük bir pişmanlık ve vicdan azabı yaşayacaksın. Şimdi "sevmiyorum, istemiyorum, karnımda ölsün" dediğin evladın belki de seni yaşama daha sıkı bağlayacak olan şey. Bir de kürtaj olan kadınların hayatlarının bir döneminde mutlaka 'ya aldırmasaydım ne olurdu' diye düşünüp vicdan azabı yaşadığını ve depresyona girdiğini duymuştum televizyonda bir uzmandan. Ne kadar doğrudur bilemem ama mantıklı gelmişti bana... Sen ki zaten şu an mantıklı düşünemiyorsun, bir de hırsla, kocana olan sinirinle, nefretinle yanlış bir şey yaparsan sonrasında yaşayacağın yıkım daha ağır olacaktır. İyi düşün, öyle karar ver.
O çocuk seni aldatan, nefret ettiğin adamın olduğu kadar, senin de parçan hatta içinde yaşayan bir canlı... Annelik nedir sen hissediyorsun, içinde büyüten sensin, belki istenmeyen bir gebelik ama ben senin kürtaj olmaya gidip aldıramamanın içindki annelik duygusunun daha ağır gelmesinden olduğuna inanıyorum. İçinde de ölmesin, Allah bilir onu, ölmeli mi yaşamalı mı, bu düşünceleri at kafandan, sadece hayatınla ilgili ne yapmak istiyorsun bunu düşün. Bir an için hamile olduğunu da unut, sadece bundan sonra nasıl bir hayat düşünüyorsun, ne yapmak istiyorsun, boşanacak mısın, evladını da alıp bir ev mi tutacaksın, yanına gideeğin birileri var mı bunları düşün. Ne bileyim bir iş bulursun, hayatına devam edersin vs... Gittiğin psikoloğun dediği gibi, yaz bunları... Hayatının bundan sonrasıyla ilgili bir muhasebe yap , düşün taşın... Ama salim kafayla yap, tüm kızgınlığından, sinirinden, üzüntünden arınarak... Sadece hayatına yol çizmek isteyen bir kadın olarak yap bunu...:34:
Ben diğer "vücudum deforme olacak/ içimde ölsün" gibi sözlerini de kocana olan sinirden olduğunu düşünüyorum. Biraz daha mantıklı düşündüğün zaman, bunlardan pişman olacağına inanıyorum.
Umarım kendin için en doğru kararı verirsin.
Rabbim yar ve yardımcın olsun. Senin için hayırlısını diliyorum.

Back
X