Alıngan mısınız?Alınganlıkla ilgili neler düşünüyorsunuz?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Alıngan mısınız?Alınganlıkla ilgili neler düşünüyorsunuz?
alıngan insanlar sizi rahatsız eder mi. acaba alınganlar daha mı duygusal oluyorlar...Eleştiriler mi yoksa çok yıkıcı,o yüzden mi ? ya da yaşanan hayal kırıklıkları mı bu kişileri alıngan yapıyor...

ne denildigine bagli aslinda benim alinmam..
cok samimi oldugum bir insan saka yapmissa, ve yakin oldugumuz icin bende gercekten altinda bir kötü niye olmadigini biliyorsam alinmam.
Ama düpedüz dalga gecilirse cok sinirlenirim , Bazi insanlara özeniyorum acikcasi, hic takmayan umursamayan alinmayan inadina herseye gülen insanlara gercekten özeniyorum.. Ben daha duygusalim sanirim.

bende öyle hiçbirşeyi takmayan ,o insanlara özeniyorum. ama bazen bir kelimeden ,farklı anlamlar çıkarabiliyorum..belkide çok hassasım... hoş alınganlık yapsam bile,bazen anlıyorum,ya biraz abarttın sanırım diye karşımdakinin gönlünü alıyorum....

Son düzenleyen: Moderatör:
pek alıngan sayılmam, ama alındığım zaman çok gıcık olurum, gözüm hiçbir şeyi görmez, bunun nedeni de sanırım hayal kırıklıkları. ama yine de tavır almadan önce karşımdaki insanı dinlemek isterim. alıngan insanlara gelince beni rahatsız eder evet, ama benim söylediğim bir şeye alındılarsa, çünkü karşımdakine samimi bulmadığım bir şeyi söylememeye çalışırım, eleştirdimse de düzelsin, yararı olsun ona diye eleştiririm. isterim ki karşımdaki insan bunu bilsin, alınacağına düzelmeye çalışsın.

Gençliğimde çok alıngandım..
"Ne kadar alıngansın" dedikleri zaman bile bozulurdum..benneyaptımki
Yıllar geçtikçe,ne kadar boş konuşmalara takmışım kafayı diye düşündüm.. Gereksiz düşüncelerle yormuşum kafamı,yüreğimi dedim kendime.
Hele ki hayatta çok daha büyük acılar varken,başkasının eleştirilerini niye bu kadar önemsemişim ki dedim.Çok üzgünüm çoook
Artık alınmıyorum,kalbimi kıran kişiyle iletişimimi kesiyorum o kadar..
Sevdiklerim zaten beni üzmemek için çabalar,gerisinden bana ne..

asla alıngan bi insan olmadım
alıngan insanlarla da dostluk kuramam
cunku ben patavatsız, en tatsiz olaydan bile geyik malzemesi çıkarabilecek çapta bi insanım
konusurken benim kahkahalarla güldügüm olaya karşımdaki kırılır mı üzülür mü pek düşünmem
kasamam yani...
yapım bu, gelemiyorum program dahilinde konusmaya ve yaşamaya...

zaman zaman herkes kadar alıngan olabilirim ama aşırı değildir kimsede bu durumdan rahatsız olmaz çünkü alınganlıklarım karşı tarafın densizliğine bir tepkidir bunu belli ederim o da bunu anlar hatasının farkına varır haa bide sevdiğim insana alınganlık yaparım sevmediğim insanı sallamam bilee..............................................................................................................

Alingan insanin daha duygusal oldugnu sanmiyorum...

Ben pek alingan bir insan degilimdir hatta cevrem biraz duygusuz tas kalpli oldugmu söyler fakat icimde olanlari icimde yasadigim üzgünlügü kimse bilemez...sadece belli edemem...benneyaptımki

Bence abarti alingan insanlar kritik kaldiramiyor, o yüzden en ufak bir elestiride veya kisilikleri hakkinda olumusuz bir sözde cok gereksiz tavir yapiyorlar...

Öyle biri var cevremde herseye hemen alinip darilan insanin huyunu suyunu bildigi halde yapilan sakanin bile altinda birseyler arayan..bazen cekilmez oluyor...

bende alınganım
önceden daha çok alıngandım
ama bazen niye boş insanlar boş konular için boşuna
stres yapmışım kendimi üzmüşüm diye düşünüp hayıflanmıyor değilim..

hayatın benle dalga geçmesi yerine ben hayatla dalga geçmeyi yeğlerim...

o yüzdendirki,alıngan değilimdir...

yalnız dangalaklığı açık konuşma diyerek örtmeye çabalayan ve canımı yakan kişiye karşıda gülüp geçmem aksine gömer geçerim...şakkıdı

iyi geliyor böyle yazilar =)
Yani bende birkac yil sonra takmamayi ögrenirim belki

ben alınganımdır biraz fazla ama keşke olmasam alıngan olmayan insanlara acaip özeniorum ama onlar kadar olamıorum herşeyi kafama takıorum

ben ergenlik döneminde çok alıngandım...höt deseler alınır üzülürdüm...
zaman geçtikçe kendi kendine geçti bu huyum nasıl olduysaa.s
insan zamanla kırılmaya kırılıp kendini tamir etmeye mi alışıyor nedir..

Alıngan olduğum söylenemez ama bazıları açık sçzlülük adı altında patavatsızlık yapıyorlar ben buyum diyerek, işde onlara tahammül edemiyorum ya o kişiyle iletişimimi kesmem gerekiyor yada mesafe koymam gerek.
Çok alıngan insanlara da tahammül edemem, kendinden soğutuyorlar.

alıngan değilim.ama hassasiyetlerim vardır.olayların üstüne giderim.bi problem hisedersem şakayla karışık sorarım.bi şekilde hakkımı ararım.içim içimi yiyeceğine çat çat sorarım vallahi.alıngan olup kendime zarar vereceğime herşey açık ve net olsun isterim.
öyle pembe dizi kıvamında entrikalara mahal vermem!!

Yarama bastınız.. Alıngan insanlarla yaşamak çok zorve zevksiz. öyle alıngan bir eşim var ki. ne şaka yapılır nede bir konuda konuşup tartışılabilir. en alakasız şeyden kendisine alınacak bir kelime, işaret bulur. neye alındığını anlayamıyorum bile. hiç bir meselemizi güzelce konuşup anlaşamıyoruz böyle olunca.

alinirim ve alindigimi asla belli etmem...
duygusal oldugumdan söylenenlerden türlü anlamlar cikarabiliyorum....
önceden böyle degildim takmazdim ama bes senedir cok duygusallastim...
gamsiz derlerdi bana ama simdi herseye gözlerim dolabiliyor...
bu yüzden alinganlik sonradan dahil oldu bana...
önceden insanlar bana alinirlardi simdi tam tersi....
ama icimde halledebiliyorum yani büyütmüyorum o kadar...
tabi karsimdaki insana cok bagli bu...
kisaca sevmedigim bir huyumdur alinganligim ve bazen tahammülü zorlayan bir huydur bu...

Bende çok alıngan bir tip değilimdir.
Ama karşımdaki kişi beni kıracak nitelikte bir laf ederse gururum incinir.
Artık kartlaştığım için çok ta takmıyorum bazı şeyleri.
Hayat bunları öğretti bana kendimi aştım artık

birde gerçekten çok patavatsız insanlar var. bir lafın nereye gideceğini asla düşünemeyen. hani derler ya,
“Gırtlak dokuz boğumdur, konuşmadan dokuz kez yutkunmak gerekir!”
bu söz gerçekten çok doğru. bazı insanların ağzından çıkanı ,kulağı hiç duymuyor...sonrada ben böyleyim,alınacak ne var ki bunda diyorlar. beni tanıyorsun,kötü niyetle söyler miyim. iyi de sen herkesin içinde o patavatsızlığı yap,sonrada kötü niyetle söylermiyim de,herkesde seni çok iyi tanıyor ya.

Alıngan dım önceden evlenmeden,
herşeyi her sözü eleştiriyi takardım kafama,
hatta göz yaşlarına boğuldum bile olmuştur zamanında ıfak tefek sözlerden,
amaa evlendikten sonra çok değiştim,
önceden alındığım herşeye gülüyorum şimdi yaşadıklarımdan sonra,
alınganlığımdan eser kalmadı,daha büyük acılarla karşılaştıkça,
şimdi ise duygularım yer değiştirdi sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…