Alıngan mısınız?Alınganlıkla ilgili neler düşünüyorsunuz?

Valla hec alinmam, yalniiiiz direk beni kasteden konusmalarda tepki gosteririm ki zaten bu da alinganlik degildir... Umarim anlatabildim biraz karisik oldu da...:1rolleyes:

açıkca söylemek gerekirse alınganım çok çabuk kırılırım ama hemen unuturum yumuşarım...

ben sınırlandıramam alınganlığı.
yani genel konuşmamalıyım.
karşımdaki insanın yapısına göredir alınganlığım, kişisine göre değişir.
sevdiğim insanın ciddiyetine göre konuşmalarına alınabiilrim eğer böyle bir durum söz konusuysa çabuk kırılırım çok gücenir ve hemen içlenirim, saklanıp ağlayacağım bi yer arar gözlerim.
ama bilirsem karşımdaskinin söylemede ki niyetini, amacını, yeterince tanıyorsam birde o zaman agzıma etse alınamam :lepi:

alıngandım alınganım ama alıngan olmaayacağım umarım rahatsız ediyor beni gerçekten bazen hassaslıkla alınganlığı karıştırıyorumlaelaelaelaelae

Bir dönem (küçükken diyelim) çok alıngandım bende, ortam içinde saçma sapan birşeye takılır suratımı asardım. Şimdi hiiç eser yok, ben dünyanın etrafında dönmüyorum, dünya benim etrafımda dönüyor diye düşünmeye başladıktan sonra, benim hakkımda birisinin kötü düşünmesi hiiç umrumda olmaz, söylenene de direk cevabımı veririm. Net bi insanım ve imalı konuşmalardan hiç hoşlanmam zaten, uyarırım. Onun dışında biraz patavatsızım, söyleyeceğimi direk söylerim ama iyi bir konuşmacıyımdır utangac: ) eleştirilerimi, uyarılarımı v.s insanları kırmadan tatlı dille yaparım. Ay bi öpeyim kendimi Şeniz

Alınganım,ama gereksiz yere alınanlardan olmadığımı tüm içtenliğimle söyleyebilirim.Nedense hep aynı kişilerin söylemlerine takılıp kalıyorum.Onları çok samimiyetsiz,bilmiş,ukala olarak görüyorum. ''Ebenine '' dediğimiz tipler vardır ya,işte onlardan etrafımda bolca mevcut.Onları hayatımdan tamamen çıkarırım,ama sürekli görmek zorunda olduğum kişiler onlar.
Bir de şu duruma ifrit olurum: Öğüt verirler,alıl verirler,hayatına müdahale etmeye kalkışırlar,sen tepki gösterince ''alıngan'' damgasını yersin.İşte o zaman korksunlar benden.kötükedihüso

normalde katı bi insanımdır.. öle herkese alınmam, herkesin her dediğini çoğunlukla sallamam..
sevgilime alınırım bayağı hem de.. bişey ima etse filan hemen alınganlık hemen trip hemen knedi içine kapanma.. hemen de eski halime dönemem, biraz zaman alır..
dışarda pek böle diilim nedense, herkese bi cevap..

bendealıngan sayılırım
bence duygusal insanlar alıngan oluyor

belli konularda alınganımdır.
mesela yeme içme konularında alınganlık gösterebilirim. ya da misafirliğe gittiğim bir yerde rahatsız olunduğunu hissedersem çok alınırım.
bunlar dışında şaka amaçlı yapılan birşeyden, söylenen sözlerden alınmam kolay kolay. ya da benim iyiliğim için verilen tavsiyelerden de alınmam.
ben de istemeden bazen patavatsızlık yapabiliyorum(bana göre açıksözlülük ama önemli olan nasıl algılandığı:) )

ben de eşime karşı alınganlık yaparım hep.şakalarından alınırım.ben karıma yapamıcam kime yapıcam şaka der hep ben de alınganlık yapmamaya çalışıyorum :))

bazen inanılmaz alınganım bazen de pek umursamam
ama alınganlık yaptıklarım genelde sevdiğim kişiler olur..

Eskiden çok alıngandım. En küçük şeyi önemserdim. Yıllar geçtikçe bunun
ne kadar boş olduğunu, kendimi ne saçma şeyler yüzünden üzdüğümü farkettim.
Artık eskisi gibi kırılgan değilim çok şükür. Hayatla dalga geçebilmeyi, hatta bazen
kendimle bile dalga geçmeyi öğrendim. Böyle daha mutluyum. Bazen patavatsız kişiler
canımı sıkmıyor değil, bende onların dilinden cevap vererek rahatlıyorum.
a.s

Alınganımdır..
Ama yerine göre
Sadece arkadaşlarıma alınırım
Diğer insanları önemsemem
Ne dedikleri , eleştirilerini umursamam
Dediğim gibi alınganımdır ama sadece sevdiklerime..

Hassas ve alınganımdır...

Ama iyi niyete bakarım. Karşımdakinin niyetine bağlı bişeyler....

Eskiye göre daha da değiştim. Biraz daha alınganlığım geçti. Ama eşime bunu anlatamıyorum.

O benim çok gururlu ve alıngan olduğumu düşünüyor...

alınganım.. çok değil ama..
çünkü aşırı hassasım.. insan ne kadar darbe yerse o kadar alıngan olur bence.. çünkü az çok hangi laf ne demek yada hangi laf nereye gider bol bol tecrübe etmiş sonundada kırılmış oluyoruz biz. . ve genelde ağızdan çıkan ufak bi kelime buz dağının görünen kısmı oluyo,görünmeyen kısmı var elbet içinde o kişinin.. az çok beklediğim insanlardan biri bana öff abarttın dediğinde bu dışa vuran kımı.. ya içinden geçirdikleri? diyorum. . hassas insanlar diğer insanlarla nasıl konuşması gerektiğini biliyor.çünkü dedim ya hangi laf ne demek oluyor biliyor. ama ağzı olan konuşur grubundaki konuşanlar lafı söliip kaçıyorlar. umursamıyorlar..
konuyu dağııttım yaa

alıngan değilim... alınganlık yapmam ama kırılırım... yani değer ve emek verdiğim insanların aynısını bana yapmadığını hissedersem ki bu biraz zamanla anlaşılacak bişi o zaman kırılırım...

herşeye alınan insanlara da sinir olurum... beni boğarlar çok ince düşünerek ... çünkü kimse o kadar hassas değil artık ve o insanlar sadece kendilerine zarar veriyorlar... karışık oldu ama :))

sevmem kısaca alınganlığı... samimiyeti severim ben ...

Ne güzel bir konuymuş, yarım kalmış. Neden ki? Her zaman ki gibi, her şeyi çok çabuk tüketiyoruz.

Duygusal insanlar alıngan olur, bu bilinir.
Alınganım, duygusalım...Ben gibi düşünmeyenlerle görüşmem.
Ben gibiler kırmayı bilmezler. Hele durup dururken ..
Gerçekten kırılırsa, kırmayı da bilirler.
Sevgili okypete, Alınganlık, duygusallık iyidir. Çünkü tedbirlidir, neyin nereden geleceğini bilir

ne güzel yazmışsın yeşilim. bende hep çok ince düşünürüm. laflarıma çok dikkat ederim. insanları kırmamak için ,her kelimemi tartarak ,konuşurum.belki de o yüzden karşımdakinden de aynını bekliyorum. tabii olmayınca da hayal kırıklıkları yaşıyorum..
dan,dan ,konuşan insanlardan hazetmiyorum. biraz daha dikkatli olmak gerek diye düşünüyorum..
. biraz alınganım ,hssasım,... ama son cümlen çok güzel. evet.... bu yüzdende tedbirliyiz neyin nereden geleceğini anlıyabiliyoruz....

fena alınganımdır..
sevdıklerıme karsı öffff..
alınır surat asarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…