- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
- Konu Sahibi DonukPudra
-
işte o zamanda yeterli olmuyor malesef.normal bir insan olsak asitlenmemiz fazla olmasa belki idare eder bünyemiz.Ama sağlık sorunları olan birileri olarak bizim bünyemizin fazla asitlendiği kesin ve düzgün alkali hale gelemezsek istediğimiz verimi asla alamayız bu diyetten donuk pudracım.Yani bol bol alkali su tüketip alkali yiyeceklere ağırlık vermemiz lazım.birde şeyi merak ediyorum sen tam biliyormusun onu.Mesela benim suyumun normal PH ı 7.96.Ben o suya karbonat kattığımda PH kaç oluyor.Hani sağlık sorunları olanların Ph 10 lu rakamları elde etmesi lazım ya.eğer suyumuzla o seviyeyi yakalayamıyorsak nasıl alkali olacağız.Şu an ciddi ciddi bu PH seviyesi nasıl yükselir tam olarak onları düşünüyorum artık
Bu Ph ölçerlerden almamız şart anlaşılan.Yoksa doğru yaptığımızı zannederiz ama boşa kürek çekmiş oluruz gibime geliyor.
Bu diyetin sağlığımı olumlu etkilediği kesin ama daha verimli hale getirmenin yollarını bulmam lazım.
Alkali diyetle bir ayda 10 kilo verdim topiğinde dikkat ettim nilüfer suyu tam denildiği gibi içiyor.Bir de kaçamaklardan bahsetmiyor.Hele akşamları sebzelerin renklerine bile dikkat ederek besleniyor.işte o zaman da güzel sonuç alması kaçınılmaz oluyor
Donuk pudracım eksiklerimizi ve hatalarımızı düzeltirsek bizde de güzel gelişmeler olur ben inanıyorum.
son zamanlarda biraz motivasyonum düşmüştü.Dün akşam idrarımın PH ını görünce tekrar endişelendim.
Asitlenerek yaşamaya devam etmek istemiyorum.Hasta hasta hayat çekilmiyor hiç.
Bugün mesela saatlerce Eminönünde gezdim kar yağarken.Alışveriş yaptım.
Eskiden olsa 15-20 dakika gezince hiç bir şeye enerjim kalmıyordu.
Mısır çarşısına girdim epey yürüyünce çarşının bir çıkışı var.Oradan biraz ileride sabuncu han diye bir yağ toptancısı buldum.Hindistancevizi yağı aldım.
Başka yerlere sormuştum.ürünler sağlıklı ambalajlanmamıştı bile.Bir yerde hele 250 gram katı hindistancevizi yağına 54 lira istediler.Ne diyorsun sen diye adama kızdım.
Bu aldığım yerden kiloluk aldım hemde ambalajıda sağlıklı.Ve kilosunu 40 liraya aldım.Sonra spor malzemesi satan yerleri dolaştım trambolin sordum ama istediğim gibi bulamadım.
Şuna inandım ben alkali diyeti tam uygulamazsam boşa kendimi kandırmayayım olmuyor öyle asitlenmem çözülmüyorrrr
Merhaba canım nasılsınız? Evet çok fazla dikkat ediyorum yazdığın gibi, özellikle hastalanmamak benim için kilo kadar önemli. Ama çok sevindim detaylı bir şekilde incelemene... Bu arada kendini daha iyi hissettiğiniz yazmışsın bu çok önemli. Ben ipin ucunu iyi tuttum ki eski halimden daha da zayıflamak hedefim ve yaza ulaşmış olacağım diye umuyorum. Umarım senin de sonucun istediğin gibidir. Sevgiler...
Merhaba canım.İlgilendiğim konularda öylesine inceleme yapmayı sevmem.Sen bu konuda alkali diyeti iyi özümsemiş birisin.Çoğumuzun alkali diyeti uygularmış gibi yaptığı bir durumda sen cidden bunu hayatına güzel yerleştirmişsin.Bu konuda eşinle aynı kafadan olmanızın birlikte hareket etmenizin de rolü büyük.Ben mesela tam diyete hız verecekken annem kalkıyor bir börek yapıyor uff.Oysa evde sadece alkali diyet prensiplerine göre beslenilse o kadar zorlanmam.inan bana zayıflamak benim için öncelikli değil ama kaliteli bir yaşam benim için çok önemli.Zaten vücudumuz asitlerden kurtulunca mecburen zayıflayacak. Benden de sana kucak dolusu sevgiler canım
mrb kızlar bende bu alkalıyı dendımde yapamdım ya sızlerı takıp edıyorum ama ve tebrık edıyorum yapanları :) ben yapamdım hıc ya 2 gun yaptım daha yapamadım baska bı dıyet denemıstım bı ara onunla vermıstım bı haylı tekrardan ona sardım bu aralar aslında cok rahat bu alkalı ama nıyeyse yapamdım bı turlu ıstıkrar saglıyamdım
dünkü menüm ;
kahvaltı : buharda omlet, çörek otlu lor peyniri ,zeytin,bitki çayı
ara; form çayı
öğlen; cavdar ekmegi peynir tost yaptım
aksam; biftek,2 tabak salata
45 dk callanetics egzersizi
ve alkali su
Tatlım form çay içme istersen.İçindeki sinameki barsak tembelliğine yol açıyor.Yeşil çay iç onun yerine daha sağlıklı
Kızlar bende 1 haftadır alkali diyeti uyguluyorum ama tam değil.Her diyetisyenin kendine özgü formülleri var.onu oku bunu oku kafam allak bullak oldu.kısacası ben alkali ağırlıklı ama,sürekli uygulamayacağımı bildiğim için harmanlıyorum diyetimi.1 haftadır uyguluyorum 1 kilo verdim,şu an 78.500 kiloyum yaza kadar 70 olmak istiyorum.
Yaşam tarzı haline getirmediğimiz sürece alırrrrr veririzzzzz bu kiloları.ben geçen sene 3 ayda ayça kayanın diyet önerileri ile 12 kilo verdim, 83 den 71 kiloya düştümmm,ohhh verdim kiloları bir daha almammm zannedip eski alışkanlıklarıma dönünce hoppppp 5 ayda 9 kilosunu geri aldım.
Kısacası kendimizi çok zarlamadan yapalım diyetlerimiziki hayatımız boyunca bıkmadan yapabilelim derim
Ablam bir dönem diyetle 30 kilo verdi.Ama her gün form çay içiyordu.Sonra barsak tembelliği oldu.Ve yıllardır çekiyor bi düzeltemediyaaaaa
benim yeşil çayım bitti işyerinde diye içiyordum. içmem daha da
Ablam bir dönem diyetle 30 kilo verdi.Ama her gün form çay içiyordu.Sonra barsak tembelliği oldu.Ve yıllardır çekiyor bi düzeltemedi
teşekkür ederim. yasminde de kortizon var az miktarda dedi bi arkadaşım da.merhaba arkadaslar işlerim vok yogun tam okuyup inceleyemedim. kusura bakmayın.
dikkat ettiklerimden birkac birsey yazacagım sonra ayrıntılı incelerim.
emvacilbiharcım benim bildiğim yasmin hapı bitkisel bir ürün kilo aldırır mı ? sanmıyorum.
doğum günün kutlu olsunsağlıklı yıllara.
--
nilüfercim paylasımların icin cok tesekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?