Alkali Diyeti Deneyimlerimiz

evet haklısın suya ve alkaliye ağırlık vermem gerek fazladan.

benim içtiğim suyun ph 8.2 karbonat ekleyince kac oluyor onu bende merak ediyorum. tam bilgim yok maalesef

Bu Ph ölçerlerden almamız şart anlaşılan.Yoksa doğru yaptığımızı zannederiz ama boşa kürek çekmiş oluruz gibime geliyor.
Bu diyetin sağlığımı olumlu etkilediği kesin ama daha verimli hale getirmenin yollarını bulmam lazım.
Alkali diyetle bir ayda 10 kilo verdim topiğinde dikkat ettim nilüfer suyu tam denildiği gibi içiyor.Bir de kaçamaklardan bahsetmiyor.Hele akşamları sebzelerin renklerine bile dikkat ederek besleniyor.işte o zaman da güzel sonuç alması kaçınılmaz oluyor

Donuk pudracım eksiklerimizi ve hatalarımızı düzeltirsek bizde de güzel gelişmeler olur ben inanıyorum.
son zamanlarda biraz motivasyonum düşmüştü.Dün akşam idrarımın PH ını görünce tekrar endişelendim.
Asitlenerek yaşamaya devam etmek istemiyorum.Hasta hasta hayat çekilmiyor hiç.
Bugün mesela saatlerce Eminönünde gezdim kar yağarken.Alışveriş yaptım.
Eskiden olsa 15-20 dakika gezince hiç bir şeye enerjim kalmıyordu.
Mısır çarşısına girdim epey yürüyünce çarşının bir çıkışı var.Oradan biraz ileride sabuncu han diye bir yağ toptancısı buldum.Hindistancevizi yağı aldım.
Başka yerlere sormuştum.ürünler sağlıklı ambalajlanmamıştı bile.Bir yerde hele 250 gram katı hindistancevizi yağına 54 lira istediler.Ne diyorsun sen diye adama kızdım.
Bu aldığım yerden kiloluk aldım hemde ambalajıda sağlıklı.Ve kilosunu 40 liraya aldım.Sonra spor malzemesi satan yerleri dolaştım trambolin sordum ama istediğim gibi bulamadım.
Şuna inandım ben alkali diyeti tam uygulamazsam boşa kendimi kandırmayayım olmuyor öyle asitlenmem çözülmüyorrrr

Merhaba canım nasılsınız? Evet çok fazla dikkat ediyorum yazdığın gibi, özellikle hastalanmamak benim için kilo kadar önemli. Ama çok sevindim detaylı bir şekilde incelemene... Bu arada kendini daha iyi hissettiğiniz yazmışsın bu çok önemli. Ben ipin ucunu iyi tuttum ki eski halimden daha da zayıflamak hedefim ve yaza ulaşmış olacağım diye umuyorum. Umarım senin de sonucun istediğin gibidir. Sevgiler...

Merhaba canım.İlgilendiğim konularda öylesine inceleme yapmayı sevmem.Sen bu konuda alkali diyeti iyi özümsemiş birisin.Çoğumuzun alkali diyeti uygularmış gibi yaptığı bir durumda sen cidden bunu hayatına güzel yerleştirmişsin.Bu konuda eşinle aynı kafadan olmanızın birlikte hareket etmenizin de rolü büyük.Ben mesela tam diyete hız verecekken annem kalkıyor bir börek yapıyor uff.Oysa evde sadece alkali diyet prensiplerine göre beslenilse o kadar zorlanmam.inan bana zayıflamak benim için öncelikli değil ama kaliteli bir yaşam benim için çok önemli.Zaten vücudumuz asitlerden kurtulunca mecburen zayıflayacak. Benden de sana kucak dolusu sevgiler canım

bu konuda haklısın. gidip bulup himalaya tuzu aldım. mutfaga koydum ama annem hala onu kullanmıyor bir türlü ikna edemiyorum.işine gelmeyince burası benim mutfagım diyor bir de

evlensem bu konuda(alkali düzen) zorluk cekecegimi sanmıyorum.

suya ben de agırlık veriyorum bugünden itibaren

mrb kızlar bende bu alkalıyı dendımde yapamdım ya sızlerı takıp edıyorum ama ve tebrık edıyorum yapanları :) ben yapamdım hıc ya 2 gun yaptım daha yapamadım baska bı dıyet denemıstım bı ara onunla vermıstım bı haylı tekrardan ona sardım bu aralar aslında cok rahat bu alkalı ama nıyeyse yapamdım bı turlu ıstıkrar saglıyamdım

Son düzenleme:
alkali yaşayanları tebrik ediyorum benim gibi gayret edenlere de başarı ve istikrar diliyorum.

dün doğum günümdü akşama kadar iyi giden diyetim akşam bozuldu.

bugün iyi gitti ama akşam ev görmeye bi arkadaşa gideceğim. nasıl yapsam da yemesem bilmiyorum.

bugünkü menüm
sabah alkali su 7.30da
kahvaltı8.50de
1 çay
1 dlm tam tahıllı ekmek
4 siyah zeytin
koyun tulumu 4 dilim
lor peyniri baharat ve zeytinyağlı
1 közlenmiş biber

ara yok bol su var.
arkadaşlar ben kahvaltıdan sonra alkali su içmiyorum normal su içiyorum çünkü yediklerimi sindirme aşamasında sindirim yavaşlamasın diye. çünkü kahvaltıdan sonra hemen su içmek istiyorum. ama alkalı suyu 2 saat sonra içmemiz gerekiyor.

öğle yemeğim
yarım kase sebze çorbası
1 dlm ekmek
1 yemek kaşığı lor
1 ymk kaşığı nohut
1 ymk kaşığı bulgur

ara saat 15.00da yarım portakal çeyrek elma

akşam saat 17.00da
kocamannnn bir tabak salata
az balık
1 dlm ekmek

gün içinde 2 lt su içtim.
akşamlar 30 mekik 45 dk yürüyüş veyan yağlarımı yakmaya yönelik hareket yapıyorum inşallah faydasını görürüm.

şu an adet dönemimdeyim. pek bi değişiklik yok gibi vücudumda. tabi tam uyamıyorum bu da bir gerçek.

bir de sizlere sormak istediğim birşey var. ben adet düzensizliği için yasmin doğum kontrol hapı kullanıyorum. sizce bu hap kılo vermemi engelliyor olabilir mi? bir arkadaşım o tür ilaçlarda az miktarda kortizon var demişti.

Alkali diyet Nedir? Asidik Yiyecekler Hangileridir?

Eki Görüntüle 584202

Alkali diyeti değişen yoğunlukta taze meyve, sebze, kökler ve yumru kökler, kuruyemişler ve baklagillere odaklanan bir beslenme yöntemi. Alkali asit diyeti olarak da bilinen bu yöntem, insanoğlunu sanayi devrimiyle değişen beslenme alışkanlıklarının dışına çıkmaya itiyor.

Yediğimiz her gıda hazmedilip, emilip, metabolize edildikten sonra kanımıza asit ya da Alkali baz (bikarbonat) salar. Tahıllar, balık, kırmızı et, kümes hayvanları, kabuklu deniz hayvanları, peynir, süt ve tuz asit üretir bu yüzden bu gıdalara ağırlık verdiğimiz takdirde asit üreten beslenme tipini benimsemiş oluruz. Taze meyve ve sebzeler asit üretimini azaltır.

Kanımız az oranda Alkalidir, normal pH seviyesi 7.35 ve 7.45 arasıdır. Alkali diyetinin ardındaki teori de bu pH seviyesini dengede tutmayı amaçlıyor. Çünkü asit üreten gıdaların potasyum, magnezyum, kalsiyum ve sodyum gibi minerallerin kaybına yol açtığına inanılıyor.

Sonuçta da vücudun belli hastalıklara (enerjisizlik, aşırı mukus üretimi, burun tıkanıklığı, soğuk algınlığı ve grip, anksiyete, asabiyet, alınganlık, yumurtalık kisti, polikistik over, iyi huylu göğüs kisti, baş ağrısı) açık hale geldiği öne sürülüyor.

Bu yaklaşım tartışmalı olsa dahi geleneksel tıp Alkali diyetinin kalsiyum böbrek taşı, kemik erimesi ve yaşa bağlı kas atrofisi gibi hastalıkların gelişimini önlediğini kabul ediyor.

Yeni bir diyete başlamadan doktorunuza danışmak en iyisidir. Alkali diyeti kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda doktor gözetimi olmadan uygulanmamalı. Önceden kalp hastalığı bulunanlar ve vücutlarındaki potasyum seviyesini etkileyecek ilaç kullananlar mutlaka doktoruna danışmalı.

[FONT=freightsans_pro_bookregular]En Asidik (pH’ı en yüksek) Gıdalar
Bira, kahve, siyah çay, meyve suyu, likör, kırmızı et, sardalya konservesi, ton balığı konservesi, yapay tatlandırıcılar ve turşu.

Alkali Ölçeğine Göre Hangi Yiyecekler Asidik? (Kırmızı asidik <—> Yeşil bazik)

Eki Görüntüle 584205

Eki Görüntüle 584204

Eki Görüntüle 584203

[FONT=freightsans_pro_bookregular]Kaynak: [/FONT][FONT=freightsans_pro_bookregular]http://www.mutlumikrop.com/diyet-ve-saglikli-beslenme/diyet-zayiflama/alkali-diyet-nedir-asidik-yiyecekler-hangileridir/[/FONT]

canım buna diyet olarak bakma

merhaba arkadaslar işlerim vok yogun tam okuyup inceleyemedim. kusura bakmayın.

dikkat ettiklerimden birkac birsey yazacagım sonra ayrıntılı incelerim.

emvacilbiharcım benim bildiğim yasmin hapı bitkisel bir ürün kilo aldırır mı ? sanmıyorum.

doğum günün kutlu olsun sağlıklı yıllara.

--

nilüfercim paylasımların icin cok tesekkür ederim.

dünkü menüm ;

kahvaltı : buharda omlet, çörek otlu lor peyniri ,zeytin,bitki çayı

ara; form çayı

öğlen; cavdar ekmegi peynir tost yaptım

aksam; biftek,2 tabak salata

45 dk callanetics egzersizi

ve alkali su

Tatlım form çay içme istersen.İçindeki sinameki barsak tembelliğine yol açıyor.Yeşil çay iç onun yerine daha sağlıklı

Kızlar bende 1 haftadır alkali diyeti uyguluyorum ama tam değil.Her diyetisyenin kendine özgü formülleri var.onu oku bunu oku kafam allak bullak oldu.kısacası ben alkali ağırlıklı ama,sürekli uygulamayacağımı bildiğim için harmanlıyorum diyetimi.1 haftadır uyguluyorum 1 kilo verdim,şu an 78.500 kiloyum yaza kadar 70 olmak istiyorum.
Yaşam tarzı haline getirmediğimiz sürece alırrrrr veririzzzzz bu kiloları.ben geçen sene 3 ayda ayça kayanın diyet önerileri ile 12 kilo verdim, 83 den 71 kiloya düştümmm,ohhh verdim kiloları bir daha almammm zannedip eski alışkanlıklarıma dönünce hoppppp 5 ayda 9 kilosunu geri aldım.
Kısacası kendimizi çok zarlamadan yapalım diyetlerimiziki hayatımız boyunca bıkmadan yapabilelim derim

Bu diyet önceliği zayıflama olan bir diyet değil.Sağlıklı yaşama diyeti.Tabi sağlıklı beslenince ve asitlenmeyince zayıflıyorsunda.Ayrıca liste yok bir de aşırı kısıtlama yok.Özellikle kilo koruma zamanında rahatlıkla uygulanabilecek bir diyet.Arada asitli yiyecekler yesen bile alkali yiyeceklerle zararını nötürleyerek kilonu koruyabilirsin

teşekkür ederim. yasminde de kortizon var az miktarda dedi bi arkadaşım da.
sana kolay gelsin canım.

merhaba arkadaşlar,

iştahım açıldı özel günüm yaklaşıyor ama yine de dikkat ediyorum elimden geldiğince.

dünkü menüm;

sabah; yumurta,lor peyniri,omlet,çay

ara;mandalina

alkali su

öğlen; 1 adet halley

akşam; pirzola,salata, pilav az miktarda.

çay.

yatana dek alkali su.

ama 4 lt su tüketemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…