Alkali Diyeti Deneyimlerimiz

aysegül hanım gözgöre göre onca insanın hayatını tehlikeye atmaz diye düsünüyorum

sonucta kendisi prof.dr. :26::26:

aklım cok karıstı :44::44::44:

aysegül hanım gözgöre göre onca insanın hayatını tehlikeye atmaz diye düsünüyorum

sonucta kendisi prof.dr. :26::26:

aklım cok karıstı :44::44::44:

Derindenizlerden bir süredir sana cevap vermek istiyordum ama bir türlü vakit bulamıyordum.Şimdi müsaitim kafandaki soruları cevaplayayım.2 aydır karbonatlı su içiyorum.Bir kaç gün önce sırf meraktan doktor arkadaşa rica ettim kan gazıma baktırdım.Kan gazında Ph bikarbonat sodyum potasyum kalsiyumda bakılıyor çünkü.Kan PH ım normal sınırlar içinde ama üst değerde.Bikarbonatım yine aynı şekilde normal sınırlar içinde.Potasyum normal sınırlar içinde ama alt sınıra çok yakın.Yani karbonatın potasyumu yükselttiğini kim çıkardı anlamıyorum.Öyle olsa benim gibi bolca sağlık sorunlarıyla boğuşan dirençsiz vücuda sahip biri çoktann vücudundaki olmayan dengeyide kaybederdi.Halbuki çok şükür her geçen gün daha iyi oluyorum üstelik alkali diyete dikkat etmediğim halde.Düzenli yaptığım tek şey karbonatlı su içmek.Üstelik karbonatlı suyumu günlük suyuma katıp tükettiğim halde birde ekstra günde bir bardak ve bir tatlı kaşığına yakın şekilde içiyorum iki haftaya yakındır.olacak olsa bana olurdu.sizin gibi günde en fazla iki çay kaşığı tüketen insanlara değil(kiloya göre günde 4 litre içtiğinizi farzederek diyorum)Sevgiye karbonatın potasyum karbonat olduğunu söyleyen doktor konuya hiç hakim değil.Arkadaşlar potasyum karbonatta var kalsiyum karbonatta var mesela ama bizim içtiğimiz karbonat sodyum karbonattır.
Bak canım yıllardır sağlık camiasında çalışan biri olarak sana bir kaç şey söyleyeyim.Eğer gidip sorduğun doktor bu konuyu daha önce araştırmamışsa bilmiyordur ve ilk duyduğunda kesinlikle yapmayın der çünkü bilmiyor sonuçlarını.Heleki asistansa bilme oranı iyice düşer.Doktorlar herşeyi bilmez özellikle bir konuda uzmanlaşırlar kendilerine öğretileni öğrenirler ve öyle devam ederler doktorluk hayatlarına.Bazı doktorlar var çok araştırmacı.Tüm yeni gelişmeleri öğrenirler ama öylesine rastlamakta şans meselesi.Amacım doktorları karalamak değil sadece gördüğüm bildiğim şeyi söylüyorum.Yeni duyduğu şeylere açık değil bu insanlar.Oysa yurt dışında bu konuda yapılmış klinik çalışmalar var.Kanser hastalarıyla yapılan ve bikarbonat verilerek kanserin küçüldüğü ve ilerlemediğini destekleyen çalışmalar.Dikkat edin kanser hastaları diyorum.Vücut dirençleri ve dengeleri bizden çok daha kötü kanser hastalarına bikarbonat vererek iyileştiriyor ve bunu yapan bir doktor

Dr.Simoncini'nin sitesini vereyim size inceleyin Sodium Bicarbonate, an alternative cheap natural cancer therapy

Sana başka bir örnek vereyim.Yıllar önce İbrahim Adnan Saraçoğlu bir tv programında brokoli kürünü anlatırken karşısına çıkardıkları farmakoloji uzmanı dalga geçerek güzel bir yemek tarifi verdiniz demiş.Oysa şu an özellikle yurtdışında prostat tedavisinde kabul edilen kürlerden biridir

CP/CPPS Chronic Prostatitis and Broccoli Protocol Amerika'da
CP/CPPS Chronic Prostatitis and Broccoli Protocol Fransa'da
http://www.msu.edu/course/lbs/145/luckie/inquiries2002/thesmurfs.html Michigan State Üniversitesi
CP/CPPS Chronic Prostatitis and Broccoli Protocol

Uzun lafın özü şu kafanız karışmasın bence

uykumahmuru acıklamaların için tesekkürler.

dünkü menüm,;

sabah : yumurta,lor peyniri,zeytin,1 dilim çavdar ekmegi,cla

ara;geryfurt

öğlen: lahana,et,salata

akşam;et yemegi ,salata.

Can1m benden de al1nt1 yapt11n için cevaplamam gerektiini dü_ündüm.DR'um bu tür _eylerle ve bitkilerle tedavi eden birisi ve 3, kez beyin tümöründen ameliyat olmam gerekirken beni ameliyat masas1ndan kurtaran insn.Üzerindende 3,5 sene geçti. O aksine alkali ya_ama uymak istediimi söylediimde beni destekledi ve hatta alkali bile olsa yemekler kavrularak yap1l1rsa asidik olur diye bana bilgiler verdi.
Tatl1mbelki her insan1n hastal11 farkl1d1r ve ondan dolay1 bende ç1km1_ olabilir.Al1nt1 yapmay1 çocuklardan örenirsem Ay_egül Hoca 'n1nda cevaplar1n1 onun yazd11 _ekilde yazaca1m. 0lkinde potasyum oran1m1n ç1kt11n1 karbonat içmeye devam etmelimiyim ilgisi olabilir mi diye sordum.Hoca karbonat1 b1rakmam1 ve limon ve elma sirkesi kullanmam1 tavsiye etti.0lgisi olmasa bana zarar1 yok karbonata devam edin derdi.0kinci yaz1mda da böbrek rahats1zl11mdan bahsettimve potasyum oran1mdan bahsetmeden 4,5 lt su bana zarar edebilir mi diye sordum, cevab1nda2-2,5 lt su içmemi tavsiye etti.Olumak_amgeldiinde her iki cevab1 da yazaca1m.
Durum böyle can1m bu benimle ililide olabilir(bilgisayar baz1 harfleri dei_ik yaz1yor kusura bakmay1n.)

Tatlım direk senden alıntı yapmadım.Derindenizlerden bir kaç konuda son günlerde sürekli aynı türde kafası karışmış olarak yazmıştı o yüzden ona cevap yazdım.Sen böbrek hastasımıydın canım.Böbrek yetmezliğin var mı?Böbrek hastaları o kadar suyu içmemeli evet.Potasyum değerin ne peki?Çok mu yüksek?Benim de geçen iki hafta tansiyonum yükselmişti.doktor arkadaşlar hemen karbonat içme dediler ama ben iyice bir düşündüm farklı ne yaptım son günlerde diye.Çünkü karbonatla alakalı olsa çoktan çıkardı karbonatı yeni içmiyorum.Solgarın ürünlerini kullanmaya başlamıştım.solgara telefon açıp sordum kullandığım ilaçları söyledim.Onlarla her hangi bir yan etkisi yok dediler tansiyonu yükseltmez dediler.Ama özellikle female multiple içeriğinde çok fazla şey var her hangi birine belki sırf bana özel bir çeşit tepki olabilir diye düşündüm.Female multiple ı kestim içmeyi bıraktım.Tansiyonum ertesi gün düzeldi.Ama tabi doktorlar haklı olarak hasta birinin değerlerinde bir yükselme olursa ilk olarak karbonatı kes diyorlar.Sen zaten doktoruna danışarak alkali diyete başlamışsın.Eğer karbonat zararlı olsaydı doktorun baştan izin vermezdi.Yalnız böbrek hastası olman nedeniyle senin durumun biraz hassas.Acaba hastalığında mı bir değişme var.Bence de takip aşamasında yeni yaptığın her türlü şeyi bırakman şimdilik en doğrusu.Yani karbonat içme ve potasyum değerlerinde yükseklik devam ederse o zaman başka sebep araştırırsın.bir de alkali besleneceğim diye belli şeyleri yemeye çalışıyoruz ya.o günlerde acaba potasyum açısından zengin bir besini daha fazla tüketmiş olabilirmisin?

Can1m benim rahats1zl11m böbrek üstü bezleriyle ili_kili.Yak1nda kontrole gideceim ve o vakte kadar karbonata devam edeceim , yükselme devam ediyorsa bununla ililidir diye dü_üneceim.

Tamam ben de büyük ihtimal böbrek üstü bezlerinden dolayıdır diye düşünmüştüm ama kafam karıştı.şu an potasyumun yüksekse kontrole kadar bence karbonatı keski eğer karbonattansa düşmüş olur o zamana kadar.Karbonattan dolayı çıkmış dersin.Kontrolde yüksek çıkarsa karbonattan dolayı olup olmadığını anlamak için tekrar beklemek zorunda kalmazsın

merhaba arkadaslar

herkesin yeni yılını kutluyorum bu arada.

--

dünkü menüm; sabah; yumurtalı cavdar ekmegi,peynir,zeytin,cay

ara; mandalina, alkali su

öğlen; salata

ara; biraz çerez

akşam; tavuk,salata

dünkü menüm;

kalkınca alkali su

sabah; yumurta,peynir,zeytin,marul, 1 dilim cavdar ekmegi

ara; yeşil çay

öğlen; çorba

akşam;salata

dünkü menüm;

kalkınca alkali su

sabah; yumurta,peynir,zeytin,1 dilim ekmek

ara;greyfurt

öğlen;salata,tavuk

akşam; yok (dinlenme) 5 adet kestane

selamlar.
donukcum merhaba . canım iştahınmı yok ?

... çok az besleniyorsun . 1000 kl altında beslenmek pek saglıklı deyil
metobolizman yavaşlar ve saglıgın bozulur . biraz artır mönülerini ,abla nasihati

selamlar.
donukcum merhaba . canım iştahınmı yok ?

... çok az besleniyorsun . 1000 kl altında beslenmek pek saglıklı deyil
metobolizman yavaşlar ve saglıgın bozulur . biraz artır mönülerini ,abla nasihati

merhaba

evet hiç iştahım yok gribim 2 haftadır. yediklerimden tat bile alamıyorum

teşekkür ederim fikirlerin için.

dünkü menüm;

sabah ;çorba,yumurta,peynir,zeytin

ara; ıhlamur çayı

öğlen; tavuk,salata,yeşil çay

akşam; et,pilav,salata

bugünkü menüm;

sabah alkali su

kahvaltı; çay,yumurta,peynir,zeytin

ara;su

öğlen;tavuklu salata

ara;kahve,su

akşam;balık,salata

Arkadaşlar müsadenizle bir şey sorcaktım,alkali suyu gün içinde normal su ile mi tüketiyorsunuz yoksa normal su gibi mi içiyorsunuz yani iki ayrı su mu içiyorsunuz,birde alkali su içip normal beslenmenize devam mı ediyosunuz sebze,meyve felan biraz kafam karıştı da ben çok su içen birisiyim de alkali su mu içsem diye düşündüm de bir danışayım dedim,,teşekkür ettim hepinize sağlıklı günler (=

merhaba

normal su gibi içiyoruz 1 litre suya yarım çay kaşığı karbonat ilave ediyoruz onu tüketiyoruz. günde en az3-4 litre:

Sağolasın donukpudaracım(= bu bildiğimiz toz beyaz karbonat dimi saçma oldu ama ilk defa duyunca işte (=

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…