- Konu Sahibi DonukPudra
-
Ben bişey daha sorsamben günde zaten 3 litre felan su içerim ama kahvaltı ve öğle yemeği yemem yani en fazla bir salatalık ya da bir iki diyet çubuk ama çok sade nescafe de içerim artık bu nescafeyi yeşilçaya çevircem sanırım ama zararı olur mu ki karbonatlı suyun bide eczanaden almasam da marketten alsam olur mu ki
Arkadaşlar bana da yardımcı olabilir misiniz?
Diğer topikteki arkadaşın yazdıklarından sonra ben de karbonatlı su içmeye başlamıştım.
Küçük paketlerden evde vardı.Onlarla başladım ve hiçbir eczanede bulamadığım için de onlarla devam ettim.
En sonunda sora sora nihayet bir eczanede ingiliz karbonatı bulabildik.
Diğer karbonat suda eriyordu.Ama birkaç gündür kullandığım ing.karbonatı sanırım erimiyor.
Üstelik önce sıcak suyla eritip sonra üstüne soğuk su döküyorum.
Şişenin dibinde beyaz bir tortu oluştuğunu gördüm.
Sizlerde de böyle mi oluyor,yoksa benim karbonatımda mı var bir tuhaflık.
Suda ıslanmış ve dağılmış gibi bir görüntüsü var.
Tabii onu içmiyorum,dibine gelmeden suyu döküyorum ama yine de diğerinde
olmadığı için bir sorayım dedim.
Umarım yardımcı olursunuz.
sevgili kabilarda merhaba
çok şaşırdım eczaneden alınan karbonat da toz şeklinde market karbonatı gibi.:44:
1 litre suya yarım çay kasıgı ilave ediyoruz. şişenin dibine çökebilir ,içmeden önce şişeyi çalkalaıp suyunu içersin.
ama benim aldığım katı değil sıcak suda ertimeye de gerek duymadım.
Teşekkür ettim donukpudracım (= tatlı düşkünü olmasam hemen kiloyu vercem ama gece uykudan kalkıp tatlı yiyen bir insanım poff ya çokkızıyorumkendime çoookkk (=(
Canım katı değil benimkide toz şeklinde.
Şişenin dibine çökmemesi için sıcak su ile eritiyorum.Yani şişenin dibine çöken
karbonatın çalkalayıp içince mideme gitmesini istemiyorum.
Bu sıcak suda eritip içme olayını da diğer topikte okumuştum.
O yüzden öyle yapıyordum.
Karbonatın nasıl bir etkisi oluyor ki acep vücuda daha doğrusu karbonatlı suyun hiç denememiştim ilk defa duydum hatta kilo vermeye yardımcı olduğunubu tatlı işini çözemedim gitti yaa ondan göbekim var işte şekerler göbeke gidiyor((=
sevgili kabilarda merhaba
çok şaşırdım eczaneden alınan karbonat da toz şeklinde market karbonatı gibi.:44:
1 litre suya yarım çay kasıgı ilave ediyoruz. şişenin dibine çökebilir ,içmeden önce şişeyi çalkalaıp suyunu içersin.
ama benim aldığım katı değil sıcak suda ertimeye de gerek duymadım.
canım ben araştırdım 1 lt suya 1 tatlı kaşığı ilave ediyoruz alkali olması için yani bu da 2 çay kaşığından bile fazla yapar ki sen yarım çay kaşığı demişsin
o miktar suda var ya da yok belli bile olmaz
günaydın kızlar bugün kahvaltıda neler yedik :) pazar kahvaltısı haftanın en tehlikelisi (özellikle evliysen) ben bu sabah 2 bardak siyah çay ( onsuz kahvaltımı olur napayım) 2 taze soğan bir domates lor peyniri 2 yumurta 2 dilim ekmek yedim eşim yumurtasını yemedi boşa mı gitsin
tövbe tövbee diyet yapan benim bulduğuna abanan benim :) öğle ve akşamda bunların acısını çıkarıcam kendimden :)) hepinize kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?