Alkali Diyeti Deneyimlerimiz

Aslıcım bende mi yapsam şu senin alkali diyetini ne dersin

ne demek beklerim canım bu diyetten ziyade sağlıklı beslenme bicimi bunu oturtmaya calısıyoruz hayatımızda

pebble cimm önceki diyet deneyimlerime göre ben vücudumu biliyorsam sayet benimki direnc gösteriyor

ayrıca suana kadar yanlıs beslendiğimiz icin de vücudumuz bu beslenmeye alısmaya calısıyor . o gözle bakalım. pes etmek yok. kilo vermedim bu hafta ama karnımda siskinlik yok. mide agrım yok. dinc hissediyorum kendimi birlikte basaracagımıza inanıyorum.

beslenme planını da bekliyorum

trayelcigimm beslenme planın cok güzel arada kacamaklar olsa da

fakat sabahları zerdecal zencefil karısımı iciyorsun zaten sirkeli suyunu aksam yemeginden 2 saat sonra limonlu ya da elma sirkeli suyunu icmeni öneririm.

kitapta yazan bu

dünkü beslenme planım ;

sabah kalkınca 45 dk. callanetics egzersizi

yarım limon ,maydanoz sapı,yarım bardak su içtim..(sanırım artık içmeyecegim agzımda garip bir tat olusuyor--bunu 2 sene önceki diyet dr. demişti ama! )

bu karısımı ictikten 1 saat sonra alkali su.

yarım saat sonra kahvaltı ; 1 cay bardagı yesil cay , kırmızı biber ve cörekotlu lor peyniri , kahvaltılık çemen ,yumurta.boll yesillik,cavdar ekmegi

1 saat sonra kahve.ardından alkali su

ara ; 1 elma

öğle ; haslanmıs karnıbahar ve brokoli bol limonluuuu

doymayınca fasülye ve yarım dilim cavdar

öğle yemeginden 1 saat sonra ; 2 bardak yesil cay

alkali su icimi

ara ; 1 mandalina (bol alkali su -asit dengelenmesi icin)

aksam yemeginden önce su ;

akşam; ciğer , bol yesillikli turplu salata. (ekmek yok )

yatana kadar da bol alkali su ........

Son düzenleme:
Benim baktığım marketlerde hep inek sütü var.Keçi sütünü nerden buluyorsun?Bir de pastörize süt daha iyidir boşver.Sütle geçen hastalıklarda var biliyorsun.Normalde de 1 yaşından sonra çocuklara inek sütü yerine keçi sütü tercih ediliyor aralarında çok aşırı fark olmamasına rağmen.Tadı daha güzel ve daha az gaz yapıyor diyorlar.Yine de yanında peynir ve yoğurt desteği de ver.
Bu arada şeyyyy benim de annem olur musun,ne güzel şimdiden sağlıklı yetişecek çocuğun

keçi sütü ve peynirini özel bulmak lazım kimisi o kadar agır kokuyor ki :18::18: benim dayım sütcü ben ondan alıyorum. kitapta inek süt ve ürünleri yasak ama inanın eksikligini cok hissediyorum. her gece süt icerdim ben neredeyse.

Donuk pudracım canım orada yazan marmelatmıııııı ben mi yanış gördüm ?

yaaaaa o marmelat dediğim cemen aslında aklıma gelmedi de yazarken

canım ben ankarada yaşıyorum atatürk orman çiftliğinin sütlerinin daha sağlıklı ve besleyici olduğunu düşünüp bu markanınkini alıyorum. açıktan süt almam. keçi sütü kansızlık yapar normalde. nedeni ise b12 demir ve folik asit oranınn düşük olmasıdır. anne sütüne en yakın süt olduğu söylenir. anne sütü ile beslenen bebeklerde kansızlık görülür demir damlası ile desteklenir. nedeni açıkladığımdır. bi ara bu durum yüzünden bırakmıştım keçi sütünü.

bende keçi sütüne devam etme kararı aldım eksiklikleri diğer besinlerle dengeleyerek. (protein ve sebze)
fakat aklıma takılan keçi sütünün pastörize olması idi.

birde ben yoğurdu evde kendim yapıyorum. şimdide keçi sütü yoğurdu var evde dün yaptım. hergün 1 veya 2 öğün yoğurt veriyorum kızıma

kızım benim bazı sağlık problemlerim ve beslenme yanlışlıklrımdan dolayı (suyu az tüketmemeözellikle) 26 haftalık doğdu. yaşama sıkıca sarıldı çok sıkıntılı dönemler geçirdiği halde. bu durumda beslenmesi için daha dikkatli olmam gerekliydi. ona bir borcum var ödeyemeyeceğim kadar büyük.

doğumdan sonra 3.5 ay hastanede idi. o dönem çok sıkıntılarımız oldu allaha binlerce şükürler olsun şimdi çok daha iyiyiz. ufak tefek problmlerimiz var ama onlarda tedavi sürecindeler.

okudum bakalım yazdıklarınızı yarından itibaren başlıyorum çünkü çok güzel işler çıkmış belli ki ama genede böbreklere bır sakıncası olur mu dıye düşünmekten kendımı alamıyorum .kitabı okumadım henuz bununla ılgılı bırsey yazıyor mu ? :18:

yazdıklarınızı zevkle okuyorum arkadaşlar,derhal bahsedilen kitabı okumam lazım,çok heveslendim,hepinizi tebrik ediyorum

merhaba seni de aramızda görmek isteriz alkali su ile başlayabilirsin.

doğumdan sonra 3.5 ay hastanede idi. o dönem çok sıkıntılarımız oldu allaha binlerce şükürler olsun şimdi çok daha iyiyiz. ufak tefek problmlerimiz var ama onlarda tedavi sürecindeler.

bebegin ne güzel sana ve hayata tutunmuş. bilinçli bir bireysiniz ..umarım sağlıklı günleriniz daim olur.

başlamanı tavsiye ederim. kitabı ben okuyorum hatta dün senin sorunla ilgili kısmı okudum. . asitlenme arttıkça böbrek tası olusma olasılıgı artar diyor dr.Aysegül hanım kitapta. bunun en büyük kaynagı ise hayvansal proteinlerdir. protein asitlerinin atıldığı yer böbrektir.alkali sudan bolca içmek bize cok fayda sağlar.( syf ; 91)

yani bu diyet hastalıklardan kurtulma diyeti..var olan hastalıkların nedeni de asit yüklemesi vücudumuza............

Bu hayati bilgileri bizimle paylaşan herkese yeri gelmişken bir kez daha tşk etmek istiyorum

bugünkü menümü yazayım kızlar aksam yemegim belli

sabah kalkınca 45 dk callenetics egzersizi
sonrasında limonlu maydonoz saplı karısım.. yarım saat sonra alkali su..

kahvaltı ; petek bal 1 tatlı kasıgı..

ceyrek simit ,cörekotlu lor peyniri,zeytin, domates,yumurta,ceyrek ekmek. 2 bardak cay

2 saat sonra su..

ara; 1 kücük boy armut

öğleden önce alkali su

öğlen ; köfte,domates,az miktarda yesillik

ara; yesil cay

veee bol alkali su

aksama da ; fırında balık ve bol bol salata beni bekliyor

yatana kadar da alkali su tüketirim. bu aksam sirkeli suyu da icecegim

Çok severim prematüreleri ben. Onların içindeki yaşam gücü çok başka.Hayata sıkı tutunuyorlar ve çok canlı oluyorlar.Baksana 26 haftalık doğmuş ve 3.5 ayda taburcu olmuş.Harika.Allah nazarlardan saklasın,umarım o ufak tefek problemleri de kalıcı olmaz.Benim yerime de gıdıktan bir kokla miniğini senin ne tür sağlık sorunların var peki?

sevgili tyreal,
bu diyeti 2 haftadır uyguluyorum sevgili bendebenin topiği ile tanışmış oradan takip etmiştim .ama şimdi buradan sizlerle paylaşıyorum düşüncelerimi.çabuk morali bozulan biriyim çünkü yıllarca diyet muhabbetinin içindeyim artık insan hem sabırsızlanıyor hemde moral bozukluğu yaşıyor.kilomdan bahsetmek gerekirse diyete başlama kilom:74,3.kilo artışını fark etmeden önceki gün kilom 73,7 çıktı.nasıl sevindim bilemezsiniz. fakat birkaç gün sonra 75,1 i görünce tartıda moraller dibe vuruyor.boyum 165.obez değilim .ve yıllarca ara sıra kaçamaklar olsa da,kızartma yemem cips kola şekerleme...vb yemem.ama geleneksel türk mutfağının karbonhidratlarını severim.mantı,börek...vb.sorarsan hergün mü yersin.zaten bunları yemeğe vaktim yok.çalışan bir insanın.öğretmenim .okulumuzun yemekhanesinde öğle yemeği yerim.makarna ve pilav ara sıra(karatay da hiç yemedim)bu düzen benim yıllardır hayatımda var.biri mantı yapacak da ben yiyeceğim yani.....:)bende bir çok sağlıklı yaşam şekli diyet araştırdım.sonuç aldığım diyet tabiki de beni sevindirir.ama ümitsizliğe kapılmamak elde değil.en son olarak adet günümün erken gelecek olmasına bağlıyorum. zamanı değil ama böyle bir etki yapmış olabilir.destekleriniz için teşekkürler sevgi ve saygılar...

canım çok teşekkür ederim. söylediklerin çok doğru. inşallah bundan sonrası daha da güzel olacak bizim için.
plesanta previa ve plesanta anterior olduğumu kontrol için gittiğimde beni doğuma aldıklarında öğrendim doğumu tetikleyen en baş nedenler bunlar olmalı idi fakat plasentanın bile çok yüksek oranda su içerdiği aşikar. fakat ben çok az su tükettim. içemedim o dönem. çok az enfeksiyonda oldu. bunun temel nedeni de sususzluk. bunlardı kızımın erken gelmesini tetikleyen etkenler. hamileik şekeri ölçümümde ilk yükleme de şekerim yüksek çıktı. fakat sonraki yüklemelerde iyi dedi doktor. yanlız bana kalırsa onlarda da anormallik vardı. insülin seviyesi saatle paralel olarakazalmıyordu. ama daha sonra da insülin direncine baktırmadım fakat şüphelerim yüksek.
en son tetkiklerimde total kolesterol 246 çıktı yaşım 27

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…