alkol yüzünden eşimle konuşmuyorum

hayat1979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2011
1.601
218
123
alkol ve sigara kullanıyor. dolayısıyla masrafı olur. ayriyetten ben sigaradan alkolden kokusundan nefret eden biriyim. tiksiniyorum. evlenirken alkolu bırakacağım zaten az içiyorum sigarayı da bırakacağım dedi. yani ben öyle dedi diye evlenmedim zaten ama ne biliyim bu kadar da çok içeğini bilmiyordum.

onun maaşı kredilere gidiyor. krediler bunlar için olan şeyler.. her seferinde artan.yani şimdi en son noktaya geldi.maaşı kadar kredi ödüyor. sonra kredi kartlarına binecek.. sonra yine kredi çekip onu kapatıp aylık ödemesini artıracak. dönemi uzatacak..
bu sefer neyle ödeyecek bilmiyorum. dediğim gibi maaşı kadar oldu..

ben işe başladım. deneme süresindeyim. çok yorucu.. ama diyorum ya en azından kv nin yanına gitmektense evimi dağıtmaktansa çalışır kirayı öderim kalana da faturalar vs olur dedim..

ama eşim sayesinde ne mümkün..

yani ben böyle yapacağım. eşim 3 ay sonra kredi borcu tavan yaptı.. deyip ne yapacak çekemez de.. bu sefer başka gelir arayacak.benden ya da eşya satacaktır..

ayrıca dediğim gibi ben kokusundan tiksiniyorum. yatağa girmek dursun. yan yana dururken bile kötü oluyorum.

akşam bira almış içeceğim deyince konuşmuyorum küstüm sana dedim..konuşmadım..

ben çaya şeker atmam ama dedim lazım olur evde kabak vardı üzerine dökerim diye aldım. niye aldın diye soruyor.oysa evde şekeri bitiren kendisi.. tek şeker değil.birşey alınca bu ne niye aldın diyor.. lafa gelince de al diyor.. alalım diyor.. lafta yani..

ben de diyorum sigaraya alkole böyle demiyorsun.. ne çok gidiyor demiyorsun.

sorunu çözmeden barışmak istemiyorum. ama eşim içine kapanacak böyle geçecek zaman biliyorum. geçerse geçsin.. en azından kızdığımı tepki gösterdiğimi bilir.. iyilikle güzelikle söyleyince anlamıyor..

eminim az içiyorum haftada bir içiyorum deyip üste çıkacak.. az içiyorum dediği dediğim gibi haftada 4-6 bira.. günde hadi bir paket de sigara olsun..

böyle davranmam doğru mu sizce ne yapmam lazım?

Son düzenleme:

Haftada 4-6 bira ile kredi krediyi getirmez.Birahane,müzikhol gidilince kredi krediyi getirir...Herşey işin içinden cıkılmaz hale gelir.Bira 5 tl sanırım tam emin degilim 30 tl para yapar...Seker aldıgınızda kızıyorsa size siz cok haklısınız.Konuşmamanız onun daha cok içmesine neden olur.Ayık oldugu bir vakit güzel bir dille konuşun.

Esiniz soylediginizden dha fazla iciyor bence haftada 4 bira kredi cekecek hale getirmez insani yda baska kotu aliskanliklarida var

haftada 30 lira ayda 120 tl yapıyor,bira
abur cubur yanına 60 tl
günde 8 lira ayda 240 tl yapıyor,sigara
----------
420 tl

ki bunlar az olanı. yani bir şişe şarabın üzerine 3 tane bira içtiğini biliyorum. bir içişte 8 bira içtiğini..ertesi gün de içttiğini. bunlar azalttığı..en azlar bunlar.. işte bunları üç ay falan krediyle alıyor. 1500 tl borç çıkıyor.bunu ödeyemiyor.aylık ödemediği için faizi de oluyor. sonra yeni kredi alıp mevcut krediyi kapattırıyor. yani ayda 800 tl öderken 5 yıllıködeme planı (evlenmeden önceki borcu düğün masrafı 5bin 6 bindir. hadi abartıyım on bin ama asla değil.) 1200 çıkıyor. durum bu.. hesabı nasıl bu hale getiriyor ben de anlamıyorum. evin elektriği suyu ben yatıyorum. doğalgazı annem alıyor. kışlıklar kahvaltılıklar kv demler köyden getiriyor.

ben alışveriş yapmıyorum,evlenmeden önceki kıyafetlerimi giyiyorum. kuaföre gitmiyorum. eşim iki ayda bir gider berbere.
eşim 16 tlik şampuan kullanır ben 5tlik.. traş malzemleri 18 tlik aylık kullandığım ped alıyorum. 6-7 tllik..
ayrıntıya girdim çünkü masrafımız bu zamana kadar olmadı. bundan sonra et olarak başlayacak.bundan önce etleri de annem ve kv vermişti bitti.
bir de hsonu mesaiye arabayla gidiyor. arabayla 1saatlik yol....

Son düzenleme:
Sen kadın olarak herseyi minumuma indirmişsin zaten.Dedigim gibi eşin 5-6 biradan fazlasını içiyor senin dedigin gibi.
Konuşmaman hiçbirşeyi çözmez,bu tip insanlar dertlenir içer,sevinir içer....
Sen bence biraz faturalaran elini ayagını cek.Eşin cok rahat hareket ediyor.Masrafı cok süreklide yenileri ekleniyor.Borcu borcla.kapatınca hep daha fazla olur zaten.

Kusura bakmayinda boyle zevki icin kredi ceken biri kustunuz diye bunlari birakmaz ki. Kussenizde catlasaniz da aynen dediginiz gibi is size kredi cektirmeye evdeki esyalari satmaya bile gider. Beyefendi rahat rahat yasayacak siz fatura odeyip bir de kendinizden kisacaksiniz. Cok iyi ya. Su ana kadar fazla bile taviz vermissiniz.

iyilikle güzellikle konuşunca yani sonuçta bir şekilde karar verip ona göre davranmalıyız. alkol sigarayı daha önce konuştuk bırakamıyormuş.. alkol sigara ihaftada ikiye düşür diyorum. bir paket sigaraya iki üç gün iç diyorum. az içiyorum zaten diyor kestirip atıyor..

küsmek sadece tepki anlamında..yani bu duruma kızıyorum anlamında.. ama tabi ne fayda.. akşam 6 tane içti..nereye koyduysa kutulara baktım bulamadım.boş kutular var tabi.. işin gerçeği ben yattıktan sonra da bazen içiyor. kokudan belli oluyor.

yani kızlar ne yapacağım bilmiyorum. şimdi desem ki maaş kartını bana ver.. kredi kartını bana ver.. (harcamasın diye) ilk evlendiğimizde öyle yaptı. kendisi harcıyor diye. ama sonra dayanamadı. yani ben ona sigarasını alıyordum aylık. alkolü de az aldırıyordum. ki o zaman bu kadar borç yoktu.. o zaman bile yapamadı.. kartı alıp harcamaya devam etti.. o zaman da tabi sonuç belli..

kartlarını bana ver demeyi ben de istemiyorum. ama geçen ay demiştim. kabul etmedi.. şimdi bir daha dersem kızgınlığımı tepkimi görsün de versin diye yapıyorum. benim alacağım birşey yok. sonuçta hesabına yatınca otomatik gidiyor krediye..faturaları ona ödettirsem..

benim maaşımda tabi çalıştırırlarsa doğalgaz evin diğer mutfak temizlik vs harcamaları.. ayy bir de kira var tabi..

off ben yazarken de düşünüyorum. kusura bakmayın.. gerçi hep karışık durumdayım..

yine benden masrafları için para isteyecek.
offfffffff

İçki içen ve içki içmeyi seven birine içki içmenin kötü ve etrafa zararı oldugunu anlatmak cok zordur....Sizin tepkinizi anlayabilecegini düşünmüyorum.Kartları almak çözüm olmaz borc bulur yine içer.Cocuk varsa cocugunuz baba içme dese...Sizi takmıyor çünkü.Kazandıgından fazlasını harcıyor.Siz tasarruf yapıyorsunuz.....Adamın umru degil.

Kendimden bilirim....esim sigara kullanmaz ben kullanirdim esim sigara icmeme karsi ama oyle karismazdi.....
Birakamiyorsan bile azalt derdi...aaaa zaten fazla icniyorumki derdim Hâlbuki bazen ictigimin sayisini unuturdum....

Simdi hamileyim....esim illa bırak demedi....cunku icmesem bile zor oldugunu tahmin ederim dedi....
Ve ben kendi istegimle bir anda icmicem dedim bebegim icin....
Canim istesede icmiyirum....Allahın izniyle birdaha hic icmek istemiyorum....

Simdi okadar rahatimki...hem vijdanen hem ruhen....
Kendime kızıyorum çocuklarının riskini vermis gibi hissediyorum sigaraya verdiği m parayi alisveris yapiyorum yada param cantamda duruyor....
Ama esim baski yapipta biraksaydim belki bukadar kararli olamazdim....
Sizde baski yapmadan iyi bir aninda konusun.....
Elbet oda insss farkedecektir hem maddi hemde manevi kayıpları oldugunu.....

kesinlikle öyle..
diyorum birşey söyle ben ondan tasarruf ediyim.. elimden geleni yapıyım diyorum. senden de sadece alkol ve sigarayı azalt diyorum. öyle azaltmak değil tabi..

evde dolu kahvaltılık var evde kahvaltı yapmayı sevmez.. işyerinde poğaça çıkar onları sevmezler parayla alırlar. bir de eşim her yemeği yemez.. tadına bile bakmaz çoğu yemeklerin.. çorbaların.. o günlerde dışardan yiyordur. hani arada olur birşey diyemem. ama eşimin o kadar çok var ki yemediği yiyecek ayrıca borçlusun işte dışardan yemesene..

bir de ben işe başladım kendi maaşı krediye gidecek kalanları da harcarım diye düşünüyordur..o da kirayı faturayı doğalgazı diğer mutfak masraflarını öder diye düşünüyordur..işe başlamasam maaşı krediye gidecek bu yüzden kirayı ödeyemeyecek annesinin evine taşınacaktık.eşyalar sürünecekti ortada. herşeye karışacaklar.. sonuçta onların evleri.. düzeni..

çocuğumuz yok..yaşım itibariyle düşünüyoruz. ama işyerinde ne olur bilmiyorum. çalıştırırlar mı.. çocuk konusunda birşey sormadılar söylemediler..başta çocuk var mı demişti.. o da orada çalışan ilk görüşmeyi yapan. sonrasında birşey demediler.. sanki sorun değil gibi geldi. deneme süresinden sonra sorarlarsa da ne derim bilmiyorum.ilk gebeliğim karnımda kalbi durduğu için kürtaj oldum.. yani inşallah bebeğimi sağlıklı kucağıma alırım ama böyle de bir durum var.. yani sırf çocuk olacak diye işten çıkarsam ve yine o kötü durum başıma gelirse gerçekten bu sefer ben ayyy aklıma getiremeyecek kadar kötü hissederim kendimi..

bir de çocuğumuz olunca içmezsin değil mi dedim.. içmem demedi.. bırakamam dedi.. ben gıcık oldum tabi..

Son düzenleme:

valla canım o anı olmuyor..maddi manevi kayıplarını düşünmüyor. annesi söyledi. alkole verdiğini biriktirseydin bir ev alırdın diye.. ama gerçekten çok içiyormuş. hatta o sabit borçla evlendik.yanin düşünün ev gideri yok kendi çalışıyor ama birikimi yok borcu var.

iyilikle güzellikle o kadar söyledim sordum ki..konuştum düşüncesini aldım desem daha doğru olur.. çocuk olursa- olunca bıraksan ne güzel olur diyorum. (ilk gebeliğimde veya çocuk düşündüğümüzde) bırakamam diyor.. az içiyorum zaten diyor.diyorum günde bir paket hatta ikinciyi de alıyor ki yedek olsun diye.. tabi bu durum benim canımı o kadar sıkıyor ki.. şekere veya başka ihtiyaca laf ediyor. ama ona gelince sanırsın ayda bir paket içiyor..

çevremde hep bayanlar içiyor erkekler içmiyor.. dediğin gibi erkekler eşlerinin içmemesini istiyor.. ben de durum tersi..ben hiç içmedim. tiksinirim.

canım inşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın.

ayranı yok içmeye.... diye bi laf var bilirsin aklıma o geldi, çocuğunuz var mı sanırım yok olunca seyret sen

ayyyy okudukça sinirleniyorum yaa çok mu aşıksın sen bu adama bi ömür çekeceksin yani öyle mi ben tiksindim sen anlatırken Yarabbim evlerden ırak, aldatmada var mı bi o eksik kalmış

ayranı yok içmeye.... diye bi laf var bilirsin aklıma o geldi, çocuğunuz var mı sanırım yok olunca seyret sen

maalesef öyle..
çocuk yok.. olunca da bırakırım sözünü vermedi ama küçük de olsa bırakma ihtimalini umutlanıyorum.yanlış yapıyorum belki ama ne yapıyım.. abim çok içerdi bırakması imkansızdı çocuk olunca bıraktı. çevremde örnekleri de var..

siz ev kredisimi ödüyosunuz araba mı, bu kredi niye çekildi?

kusura bakma da adam dilediği gibi alkolünü alsın, günde bir paket sigarasını içsin, dışardan yemeğini de yesin, sen de parayı yetirebilmek için üstüne bir çöp alma kuaföre gitme ondan kıs bundan kıs. oldu! var mı öyle dünya? yerinde olsam dileğimi dilediğimce alırım. ödeyemiyor muyum? ödeyebileceğim noktaya kadar alırım. madem karşımdaki insanda da bir harcama genişliği var, ben de geniş olurum. yalnız şu var, ekonomik anlamda sorumsuz bir erkekle hayat çok zor. ben yapamazdım.

siz ev kredisimi ödüyosunuz araba mı, bu kredi niye çekildi?

biz uzun sevgilik dönemi yaşamadık. tanıştık çalıştığımız için üstelik o da vardiyalı çalıştığı için görüşemiyorduk. 1-2 ay içinde evlenmeye karar verdik. iki ay sonrasında nişan oldu.akabinde nikah. düğün.. bunu niçin söylüyorum öyle para harcayacak ne zamanımız bile olmadı. mevcut kredisi varmış (kardeşinin düğünü ve kendi harcamaları) evlenmeye karar verince düğün masrafı olacak diye yeni kredi çekip yani bir kısmı düğün masrafına ayırıp gerisini eski borcunu kapatmış. yani 800tl * 5yıl ödemeli. düğün masrafı için (evlenme teklifi tek taş yüzük fiyatını bilmiyorum tabi+ 3500 beyaz eşya toplamı ucuz ve kampanyadaydı ama kullanışlı ve kaliteli maşallah+ 1000 tl bazı ev eşya gereç toplamı ve salon halısı +masa ve gelin çiçeği) ayırdığı paradan kalan var mı bilmiyorum tabi..işte bu yüzden 10bini geçmez diyorum.. hadi üç aşağı beş yukarı ne kadar olur ki..

evlenince evimiz çok uzaktı ulaşıma işyerlerine servis güzergahına onu da görümcemin yüzünden tuttuk.biz orayı biliyorduk uzaktı bakın diye ısrar etti. ben durumu söyledim. bize uzak dedim. eşimde beğendiysen tutalım dedi.tabi kardeşinin baskıları çok fazlaydı ama ben tabi o kısmını bilmiyordum. neyse araba almak istedik. açıkçası lazım da olur diye çocuk olunca daha çok hissediliyor. bir de ne yalan söyleyim ezik olmaktan bıktım. bir yere gideceksin düğün bayram hep birilerine bağlı oluyorsun.

neyse ben çalışıyorum ya maaşımın bir kısmına mobilya taksidine bir kısmına da araba taksidini ödüyordum. eşimde o mevcut kredisini ve kirayı.. faturaları da paylaşıyorduk.. tabi ben öyle sanıyordum.. eski borcu saymazsak sadece kirayı 500 tl yatırıyordu aslında.. sonra onu bile yetiştiremediği çıktı...
yani iki ay geçiyor eşim 1700 kredi kartı borcum var diyor 3 ay geçiyor kredi çektim diyor. 2 ay sonra kredileri birleştirdim diyor vs

yalnız sonuçta maaşlara göre gider paylaşımı yapmıştık. ben mobilyayı taksidini bitirdim. işten çıktım 1000 tlm vardı. iki ay da onunla yatırdım. araba taksidini de bitirmiş oldum.gerçi düğün bileziklerinden kalan da vardı arabaya ilave etmiştik.

bu zaman zarfında mutfak masrafları dediğim gibi büyük giderler ve çoğu kv ve annemler karşılıyordu. biz ancak tek tük şeyler alırsak alıyorduk..

en son eşim hepsini birleştireceğim dedi. bunu da şunun için yaptı kredi kartına binecek böylelikle taksitlendirme yapmış oluyor onun için sanırım.yani sonuçta 5yıl ödemeli *1200 tl kredi yaptı.nakit olarak 1000 tlsi vardı. yani 1-2 ay ona ancak yetti. bundan sonra dediğim gibi kv nin evine gidecektik ya da ben işe gireceğim kira yükünü alacaktım.

kusura bakmayın çok yazdım çok karıştırdım..ama bazı şeyleri anlatmayınca da havada kalıyor herşey..

ben gelirimi giderimi çok iyi ayarlarım..ayarlardım.. deyim.. yani önceden kredi nakit çekmezdim oldu da çektim ya da taksitli birşey aldım elimdekini yatırırım.. yani aylık ödemem 250 yse elimde varsa400-500 yatırırım.. genelde olurdu çünkü öyle sigara veya lüks masrafım yoktu. yani elbette kıyafetler alırım saçımı boyatırım ancak aşırı olmazdı..

bir de çok mu aşık mısın demişsin evet seviyorum para sorunu olmazsa çok iyiyiz..ama bazen diyorum sevgi düşünce bu yönde de olmalı. o zaman iyiyiz denilir... ama ne yapıyım beni düşünen birisinin olması yanımda olmasını seviyorum. buna düşünce diyemeyiz belki ama sırf bu yüzden de ayrılmak istemem.. yani diyorum ki çalışıyor istediği gibi harcasın kızım sen de çalış kimseye bağlı olma.gittiği yere kadar..

ancak tabi bunu rahat yapamıyorum stres sıkıntı ne haldeyim.

diyorum ki ben de içiyim ama sırf ona kızıp kendimi niye zehirleyim.6bira içmişti dedim bir de ben içiyim hatta onun kadar o azaltsın ama yapamadım bir yudumu zor içtim.. sigara desen tiksiniyorum. eminim içsem o da rahatsız olur. maddi manevi..

ama başka masraf yapsam yapmadan böyleyken yapınca ne olur.

işte bundan sonra ne yapıyım nasıl davransam doğru olur..

çalıştırırlarsa maaşım kiraya,faturaya gaza gider.. hadi 50-100 bir köşeye koydum. ama o durmayacak ki ......... yani kredilere devam edecek.
bunun önlemini anlamalıyım ama nasıl..

ben de yapamam..ama ayrılmak en sonnnnnnn düşüncem. artık bittiğim yerde..

Son düzenleme:
adam hayatından şikayetçi değilmiş ki. herşeye bahanesi var. sigara zaten az içiyorum diyomuş alkole de öyle. tatlılıkla konuşmak, hayatım lütfen azalt az iç vs demek havanda su dövmek gibi. ciddi ciddi konuşacaksın. ben maddi manevi çok yıpranıyorum, bu yuvanın dağılmasını istemiyorsan kendine çekidüzen vermelisin. eğer hayatında olmamı birlikte yürümemizi istiyorsan sen de bazı fedakarlıklarda bulunmalısın diyeceksin. bunlar benim sözlerim tabii, kendi cümlelerinle duygularını nasıl ifade ediyorsan öyle konuş. biraz işin ciddiyetini anlasın. ama sen ayrılmak son seçenek diyorsun ve zaten tavırlarına da bu yansıdığı için eşin son derece rahat. kaybetme korkusu yok.

ilk önce Allah yardımcınız olsun böyle bi insanla uğraşmak gerçekten zor olmalı.insanlar geçinmekte zorlanırken kocanız kendi zevkine göre harcıyo.sizin yaptığınız yani yüz vermemeniz çok iyi bi davranış bence ve asla taviz vermeyin bu konuda.gerekirse ailesinden yardım alın yada psikiyatriste yada eğer çok içiyorsa alkol bırakma hattı var ordan yardım alabilirsiniz.bu sizin hayatta ki sınavınız.evliliği devam ettiren bana göre kadındır bu sizin elinizde olan bişey bence.sizin çabalarınızla eşiniz gerçekleri görebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…