alkol ve sigara kullanıyor. dolayısıyla masrafı olur. ayriyetten ben sigaradan alkolden kokusundan nefret eden biriyim. tiksiniyorum. evlenirken alkolu bırakacağım zaten az içiyorum sigarayı da bırakacağım dedi. yani ben öyle dedi diye evlenmedim zaten ama ne biliyim bu kadar da çok içeğini bilmiyordum.
onun maaşı kredilere gidiyor. krediler bunlar için olan şeyler.. her seferinde artan.yani şimdi en son noktaya geldi.maaşı kadar kredi ödüyor. sonra kredi kartlarına binecek.. sonra yine kredi çekip onu kapatıp aylık ödemesini artıracak. dönemi uzatacak..
bu sefer neyle ödeyecek bilmiyorum. dediğim gibi maaşı kadar oldu..
ben işe başladım. deneme süresindeyim. çok yorucu.. ama diyorum ya en azından kv nin yanına gitmektense evimi dağıtmaktansa çalışır kirayı öderim kalana da faturalar vs olur dedim..
ama eşim sayesinde ne mümkün..
yani ben böyle yapacağım. eşim 3 ay sonra kredi borcu tavan yaptı.. deyip ne yapacak çekemez de.. bu sefer başka gelir arayacak.benden ya da eşya satacaktır..
ayrıca dediğim gibi ben kokusundan tiksiniyorum. yatağa girmek dursun. yan yana dururken bile kötü oluyorum.
akşam bira almış içeceğim deyince konuşmuyorum küstüm sana dedim..konuşmadım..
ben çaya şeker atmam ama dedim lazım olur evde kabak vardı üzerine dökerim diye aldım. niye aldın diye soruyor.oysa evde şekeri bitiren kendisi.. tek şeker değil.birşey alınca bu ne niye aldın diyor.. lafa gelince de al diyor.. alalım diyor.. lafta yani..
ben de diyorum sigaraya alkole böyle demiyorsun.. ne çok gidiyor demiyorsun.
sorunu çözmeden barışmak istemiyorum. ama eşim içine kapanacak böyle geçecek zaman biliyorum. geçerse geçsin.. en azından kızdığımı tepki gösterdiğimi bilir.. iyilikle güzelikle söyleyince anlamıyor..
eminim az içiyorum haftada bir içiyorum deyip üste çıkacak.. az içiyorum dediği dediğim gibi haftada 4-6 bira.. günde hadi bir paket de sigara olsun..
böyle davranmam doğru mu sizce ne yapmam lazım?
Haftada 4-6 bira ile kredi krediyi getirmez.Birahane,müzikhol gidilince kredi krediyi getirir...Herşey işin içinden cıkılmaz hale gelir.Bira 5 tl sanırım tam emin degilim 30 tl para yapar...Seker aldıgınızda kızıyorsa size siz cok haklısınız.Konuşmamanız onun daha cok içmesine neden olur.Ayık oldugu bir vakit güzel bir dille konuşun.
Sen kadın olarak herseyi minumuma indirmişsin zaten.Dedigim gibi eşin 5-6 biradan fazlasını içiyor senin dedigin gibi.
Konuşmaman hiçbirşeyi çözmez,bu tip insanlar dertlenir içer,sevinir içer....
Sen bence biraz faturalaran elini ayagını cek.Eşin cok rahat hareket ediyor.Masrafı cok süreklide yenileri ekleniyor.Borcu borcla.kapatınca hep daha fazla olur zaten.
Kusura bakmayinda boyle zevki icin kredi ceken biri kustunuz diye bunlari birakmaz ki. Kussenizde catlasaniz da aynen dediginiz gibi is size kredi cektirmeye evdeki esyalari satmaya bile gider. Beyefendi rahat rahat yasayacak siz fatura odeyip bir de kendinizden kisacaksiniz. Cok iyi ya. Su ana kadar fazla bile taviz vermissiniz.
İçki içen ve içki içmeyi seven birine içki içmenin kötü ve etrafa zararı oldugunu anlatmak cok zordur....Sizin tepkinizi anlayabilecegini düşünmüyorum.Kartları almak çözüm olmaz borc bulur yine içer.Cocuk varsa cocugunuz baba içme dese...Sizi takmıyor çünkü.Kazandıgından fazlasını harcıyor.Siz tasarruf yapıyorsunuz.....Adamın umru degil.
Kendimden bilirim....esim sigara kullanmaz ben kullanirdim esim sigara icmeme karsi ama oyle karismazdi.....
Birakamiyorsan bile azalt derdi...aaaa zaten fazla icniyorumki derdim Hâlbuki bazen ictigimin sayisini unuturdum....
Simdi hamileyim....esim illa bırak demedi....cunku icmesem bile zor oldugunu tahmin ederim dedi....
Ve ben kendi istegimle bir anda icmicem dedim bebegim icin....
Canim istesede icmiyirum....Allahın izniyle birdaha hic icmek istemiyorum....
Simdi okadar rahatimki...hem vijdanen hem ruhen....
Kendime kızıyorum çocuklarının riskini vermis gibi hissediyorum sigaraya verdiği m parayi alisveris yapiyorum yada param cantamda duruyor....
Ama esim baski yapipta biraksaydim belki bukadar kararli olamazdim....
Sizde baski yapmadan iyi bir aninda konusun.....
Elbet oda insss farkedecektir hem maddi hemde manevi kayıpları oldugunu.....
kesinlikle öyle..
diyorum birşey söyle ben ondan tasarruf ediyim.. elimden geleni yapıyım diyorum. senden de sadece alkol ve sigarayı azalt diyorum. öyle azaltmak değil tabi..
evde dolu kahvaltılık var evde kahvaltı yapmayı sevmez.. işyerinde poğaça çıkar onları sevmezler parayla alırlar. bir de eşim her yemeği yemez.. tadına bile bakmaz çoğu yemeklerin.. çorbaların.. o günlerde dışardan yiyordur. hani arada olur birşey diyemem. ama eşimin o kadar çok var ki yemediği yiyecek ayrıca borçlusun işte dışardan yemesene..
bir de ben işe başladım kendi maaşı krediye gidecek kalanları da harcarım diye düşünüyordur..o da kirayı faturayı doğalgazı diğer mutfak masraflarını öder diye düşünüyordur..işe başlamasam maaşı krediye gidecek bu yüzden kirayı ödeyemeyecek annesinin evine taşınacaktık.eşyalar sürünecekti ortada. herşeye karışacaklar.. sonuçta onların evleri.. düzeni..
çocuğumuz yok..yaşım itibariyle düşünüyoruz. ama işyerinde ne olur bilmiyorum. çalıştırırlar mı.. çocuk konusunda birşey sormadılar söylemediler..başta çocuk var mı demişti.. o da orada çalışan ilk görüşmeyi yapan. sonrasında birşey demediler.. sanki sorun değil gibi geldi. deneme süresinden sonra sorarlarsa da ne derim bilmiyorum.ilk gebeliğim karnımda kalbi durduğu için kürtaj oldum.. yani inşallah bebeğimi sağlıklı kucağıma alırım ama böyle de bir durum var.. yani sırf çocuk olacak diye işten çıkarsam ve yine o kötü durum başıma gelirse gerçekten bu sefer ben ayyyaklıma getiremeyecek kadar kötü hissederim kendimi..
bir de çocuğumuz olunca içmezsin değil mi dedim.. içmem demedi.. bırakamam dedi.. ben gıcık oldum tabi..
ayranı yok içmeye.... diye bi laf var bilirsin aklıma o geldi, çocuğunuz var mı sanırım yok olunca seyret sen
maalesef öyle..
çocuk yok.. olunca da bırakırım sözünü vermedi ama küçük de olsa bırakma ihtimalini umutlanıyorum.yanlış yapıyorum belki ama ne yapıyım.. abim çok içerdi bırakması imkansızdı çocuk olunca bıraktı. çevremde örnekleri de var..
siz ev kredisimi ödüyosunuz araba mı, bu kredi niye çekildi?
kusura bakma da adam dilediği gibi alkolünü alsın, günde bir paket sigarasını içsin, dışardan yemeğini de yesin, sen de parayı yetirebilmek için üstüne bir çöp alma kuaföre gitme ondan kıs bundan kıs. oldu! var mı öyle dünya? yerinde olsam dileğimi dilediğimce alırım. ödeyemiyor muyum? ödeyebileceğim noktaya kadar alırım. madem karşımdaki insanda da bir harcama genişliği var, ben de geniş olurum. yalnız şu var, ekonomik anlamda sorumsuz bir erkekle hayat çok zor. ben yapamazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?