alkol yüzünden eşimle konuşmuyorum

alah yardımcınız olsun. kadının çalışıp eve desek olmasını çok doğru buluyorum. ama senin durumun çok farklı canım sen baya eşinin masrafları için çalışıyosun. bunun sonu yokki. sen çalışınca daa rahat içecek. neden çekiyosun bu durumu. çekmek zorundamısın bu adamı.

valla canım yapacağım yorumlar sert olacak birileri çıkıp yuva dişi kuş sabır vs gibi muhabbetler edecek sinirim zıplıcak iyisimi ben susayım Allah sabrını versin ne diyim ölüsü olan bir gün delisi olan her gün ağlarmış derler demek ki seninde kaderin buymuş Allah diğer tarafta yüzünü güldürsün bari çocuğun oluncada ek iş falan yapman lazım kocan keyfinden ödün veripte bi işin ucundan tutmaz çünkü o zamanda vay çocukla ilgileniyosun beni ihmal ettin alışamadım diye içkiye sigaraya verir kendini

bu adam böylee gider...hiç düzelmez...daha beter olur iyi olmaz....tecrübeyle sabit...bir erkek kardeşim var evlere şenlik...hiç kendini kandırma....yazık oluyor çoluğa çocuğada....hep eksik, hep ezik oluyorlar...üzgünüm ama böyle...çocuğun yokken kurtul derim(

Konunuzu okuyunca babamı gördüm.
Haftada 4-6 bin içki ve sigaramı sanıyosunuz?

Alkollü, kadınların masaya geldiği eğlence mekanlarına takılıyo bu tipler azgın teke vakası.
Bu hatunların 1 bardak birası 40-50 tl
kadın masada kaldıkça içiyo ve hesabı eşiniz babam gibi enayi tiplere kitliyo ve mekan+ kadın parasını çıkarıp enayileri yiyolar.

Biraz akıllı olun uyanık olun.

Umarım eşiniz yolun daha başındadır ve döner biz babamı döndüremiyoruz.

Evden kısıp(gıda,faturalarzaruri harcamalar) orda yiyolar.

Son düzenleme:
bütün yorumları okudum. inan ki çok üzüldüm. zira benim eşimde böyle. hatta alkol ve sigara dışında kötü alışkanlıkları da var. en kötüsü de bunun bi sonu yok.

Allah cc yardımcımız olsun ve onları ıslah etsin.

alkol sigara oyle ricayla bırakılmıyor malesef.
belki ilk zamanlar etkisi olabilir ama su vakitten sonrz zor... cocugunuz olursa bırakırım dememis ama dese bile guvenmeyin. bebeklik zamanında bırakır sonra yine baslar. gizli gizli icerler...

haftada 5-6bira diyorsunuz ama günlüktür o. nakit parası yok nasıl alıyor derseniz de bakkala büfeye borc yapar toplu oder sonra.
birgun bakarsınız odenmemis... kapıya gelip sizden ister vermek zorunda kalısınız.
size su an anlattıklarım hikaye uydurma gibi gelebilir ama hepsi yaşanmıs seyler. hem de bir nesil onceki olaylar degil.

bunun tek yolu kararlı olmanız.
idare etmeyle, azaltmasını beklemeyle bildiginiz bir son'u geciktirmeye calısıyorsunuz...
oncelikle ayrılmayı goze alacaksınız, bunu da esinize hissettireceksiniz. eger sizin icin, evliligi icin degismeye calısırsa ne ala...
birden degismesini de beklemeyin. gizlice icecektir. alkol bulamayınca evdeki kolonyayı iceni duydum cevremdem.
ama iste o surecte belki desteginiz sabrınız işe yarayabilir. ama su an faydasız...
sizin bu kararlı durusunuza ragmen umursamayıp gulegule moduna giriyorsa da zaten arkanıza bakmadan gidin.
boyle bir tavır sevginin de umursanmadıgını gosterir malesef. o vakit bu evlilikten baska bir beklentiniz de kalmaz...

size ve tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim. benim için her kelimesi önemli. herkesin ne yazdığı değil ne yazıldığı önemli benim için..yani iyi kötü demeden bakıyorum. çünkü gerçekten zordayım.. kendi gözümle baktığımda ya da kendi çözüm yollarımla istenilene ulaşılamayabilir..

neyse..
konuya gelirsem..

gerçekten çok doğru düşünüyorsunuz.. durumumu da güzel analiz etmişsiniz.. benim maaşım kiraya gidecek. faturalara vs. annem sağlık giderlerine yardım edecek..

onun maaşı da sabit krediye gidecek. kalanda güya başka kredileri varmış ki onlar da 7 ay bir zamanda bitecekmiş ayda 400 gibi yatıyormuş.. yani demek ki 3bin 4bin daha borcu var..(nasıl oldu niye oldu bu saatten sonra bakmayacağım bundan sonrası önemli diyecem artık. dedim de zaten)

ben de dedim ki" gelirini giderini ben takip edeyim bana ver ben-biz bilelim görelim. açıkçası ıvır zıvıra gitmesinden korkuyorum "dedim
kartım sen de ya dedi.. ben de dedim maaş kartın ve diğer kredi kartını da istiyorum. iki tane kredi kartı vardı. teki ben de..ama ben tabi açıp bakmadım bile nedir ne değildir ne durumdadır diye..

bana ödeyeceğim 7 ay bitecek dedi. yani o mevcut kredisinden sonra ki o kredi de hatırı sayılır bir kredi.(1200)

ama ben inanmıyorum. ayda 400 dediği kesin içki ve sigara parası. hadi eski borç olsun.. bitmez ki bir yandan gideri oluyor katlanıyor.. 400 olmazda 300 tl olarak artar.. (ki bu enen az imkansız hali)

yani ayda 1200 ödeyecek.bir de 400 yatıracak. ama bir yandan da eklenecek..

ne yalan söyleyim kendisi de söyle bir numaralar düşüneceğim diye.yani bir numaralar daha çekecek. öncekiler gibi. hesabını bilmıyor çünkü.. daha doğrusu masraflarından hesabı tutmuyor..

o borcu ben kredi çekip kapatsam. maaşından kalanı bana mı verse.yani bilinmedik bitmeyecek bir yere verecem diyecek ama borç hiç bitmeyecek biliyorum.. . tabi ben bakıyım gerçekten böyle bir borcu var mı. nasıl yapacağım bilmiyorum. çünkü çok sinir olurum böyle şeylere..

yani sabit ödeyeceği belli ama şu arada kalanı ben mi ödesem o da bana ödese..yoksa bunun sonu yok..
ama ben de borçlanmak istemiyorum. ama mecburum..

sigara ve alkol için de tedavi olmasını isteyecem..

gerçekten kararlı durup birşeyler yapmasam bunun sonu olmayacak. sürekli artacak.. ben kıt payı geçineceğim. yok diye didineceğim. o içki sigara tamam gerisi yalan diye devam edecek.

kredi çekip borcu kapattıgınızda onun maaşını siz alıp, ona da harclık gibi para verdiginizde kabul edecek mi?
eger kabul ettiremezseniz o kendi isteklerini karsılamak icin bir başka bankadan kredi cekerse ne yapmayı dusunuyorsunuz?
hatta haberiniz hic olmayabilir, borcun içinden cıkamayınca eve gelen hacizle ogrenmeyin...

bence ona borçtan kurtuldu hissini yaşatıp 2.ye teşebbüs etmesine olanak saglamayın ki 2krediyi es zamanlı odemek zorunda kalmayın.
yoksa su ankinden daha zor aylar gecirebilirsiniz.
kredi cekmemesi icin de önce bagımlılıklarından kurtulup tedaviyi kabul etmeli.

gercekten zor bir durum, ne ayrılabiliyorsunuz ne de cözüme kavusuyor.
ek: hamile oldugunuzu gordum... tebrik ederim. umarım o dogdugunda sorunlarınızı halledip rahatlamış olursunuz...

Son düzenleme:

evlendiğimiz ilk aylarda kendi teklif etmişti. ben de günde bir paket olmak üzere alıyordum. yani 15 günlük bazen günlük.. (ki nefret ederim almaktan görmekten..) alkolü de açıkçası yok denecek kadar almıyordum. istiyordu. sonra baktı kendi almaya eklemeye başladı.

ama yine yetmedi..kartları alıp kendi almaya devam etti..

yani dediğiniz gibi işe yaramayacak.. ayrıca harçlık vermek de ayrı bir sıkıntı.. az oluyor belki ama farkeden birşey yok. nerden bakarsanız sigara 200 tl falan olur.az mı allah aşkına.. ki sadece sigara diğer lüzumsuz masraflar hariç.

haklısınız öyle de yapar.. o rahatlık olur ayrıca dediğiniz gibi harçlık verme durumu daha kötü. isteyecek alamayacağım almak istemeyeceğim vs.

ödesin bakalım mağdem bana 7 ay hatta 8 ay dedi. ben o zaman bitti mi diye soruyum. sonrasında kartlarını bakıyım.. aman deyim bir daha borç morç yok deyim..

tedavi için de bir konuşurum.

ama şöyle bir durum da var..

şimdi eve aldığı işte ekmek su sucuk salam kola (yine kendi tükettikleri çoğu ve fazlası ona ait) yine borca girdim kartla aldım der.. ben uzun zamandır ona aldırmıyorum. sadece geçen 40 tlik bir kartını kullandık. yoksa ekmek su dışında aldırmıyorum. gerçi kabul etmiyor ona göre ev için harcıyor. oysa ekmek sudan başka o saydıklarımı yemem içmem..

şimdi yine öyle olmaması için ne yapmalıyım. ben harcatmayım ona.. ne alırsam onu yiyelim.. o utanır belki sigara içmez.. asla sanmıyorum ya.. alkolü de ben yatınca alıyor biliyorum. gece gelip yakalamak istemiyorum.yapamıyorum. yapsam mı acaba.. yakalasam.. iyice üzülmekten korkuyorum. ama o zaman da belki daha kararlı olup tedaviyi kabul etmesini sağlarım.

EDİT: TEŞEKKÜR EDERİM. İNŞALLAH ÇÖZÜLÜR SORUNLARIMIZ..

Son düzenleme:
aslında borcu kapatma fikri ve evin tum maddi gelir giderleri sizin hesaplamanız mantıklı,
siz ona harçlık gibi bir miktar para verirsiniz, onunla kendi keyfi ihtiyaclarını gidermeye calısır.

cogu evli çift evin giderleri karşılayıp geri kalanından kendilerine boyle harclık ayırıp birikim bile yapıyor.
aslında bu sıkıntılı veya utanılacak birsey degil. zaten kendisini bildigi icin size teklif etmis ama şu an durum biraz daha farklı anladıgım kadarıyla. tekrar kabul eder mi...?

her ne kadar hoş olmasa da sigara bir alışkanlık ve istemeden bırakılmıyor... yani nasıl ki siz büfede gordügünüz bir cikolatayı canınız cekip alabiliyorsanız o da kolasını alabilmeli. her seyi kısıtlarsanız işin içinden çıkılmaz hala de gelebilir davranısları...
mesela bir sürü ev hanımı var, eşlerinden harçlık alıyorlar ve o paradan sigara masraflarını da ayırırıyorlar... bu kisinin kendi tercihi olmalı biraz. yani birilerinin ekonomik gücünü digeri uzerinde baskıcı bir sekilde kullanmaması gerektigini dusunuyorum. sizdeki adı ozgurluk degilse de yetki olacak.
belki kredi borcu aylık 200 ama kendi masraflarını ekleyip size 400 diyor... o yuzden siz krediden kurtulmak istiyorsanız kapatın ama sigarayı bırakamayacaksa ona yine 100-200 ne kadarsa hesap ederek verin. gunde 1paket içmesin de elindeki parayı yettirmeye çalışsın 2-3gunde bir alsın paketi.

alkole sigaradan biraz daha farklı bakıyorum cunku sarhoşlugu da yoksunlugu da bir acayip oluyor.
eger ki bırakamıyor ve tedavi olmuyorsa 2-3gunde bir kutu bira veya sadece hafta sonu 3-4bira içse siz de sorun etmezsiniz sanırım.
ama her akşam sizden gizli icip sonra hicbir sey olmamıs gibi yanınıza gelmesi hoş degil. oncelikle buna izin vermeyin.
daha onceden bilip de gormezden geldiginizi soylemeye gerek yok ama akşam kalkıp onu o halde gordugunuzde konusursanız daha iyi olur fakat aklınızda olsun söz verse de pek inanmayın, bu konusmayı "yetkiyi almak" ve "tedaviye ikna etmek" icin yapın.
deyimi yerindeyse sizin onu basmanızdan ilk basta tedirgin olsa da sonra bir yaptırımı olmadıkca yüzgöz olup hic umursamamaya gidebilir bu durum. sizi kaybetmemek icin, evliliginiz icin, olur ise ilerde cocuklarınız icin ve hatta kendisi icin o da düzene girme kararı almalı. üzülerek söylüyorum, yoksa sizin tüm bu çabanızın hic bir anlamı olmaz.

fakat eşinizde bagımlılıklara ek olarak sorumluluk sahibi olmakta sıkıntı var.
diger konularda nasıl biri bilmiyorum ama kendi keyfi ihtiyacları icin 2.kredi ceker mi diye düşündürtmesi bile size geri adım attırıyor.
bunu nasıl çözersiniz bilmiyorum ama boyle seylerde şuçlamayla şikayetle düzelme olacagını sanmıyorum.
karşınıza alıp konuştugunuzda umursamaz bir tavır takınmasına izin vermemeye calısın ve sizin yapacagınız seylerde ne kadar net oldugunuzu hatta gerekirse cok daha keskin bir tavır takınacagınızı rest cekebileceginizi görmeli

3-4 birayı ben içmesini sorun etmem de işte o zamanda karta yükleniyor..

yani bir oturuşta 6 bira içiyor. ertesi gün olsa yine içer.veya dediğim gibi akşamları içiyor herşeyden anlıyorum. neyse şimdi bira ne kadar bilmiyorum ama 5den aşağı değildir herhalde.. hafta da 30 tl yapar 4 haftada 120 tl yapar.. ki bu az içtiği.. hadi böyle olsun..
dediğim gibi diğer harcamalar abur cuburlar.. kuruyemişler fıstıklar,çekirdekler,çikolatalar sonra her yemeği yemez dışardan yer işyerinde. kahvaltı evde yapmayı sevmez orada çıkan poğaçayı da almaz paralı satılan kahvaltılıklardan alırlar.. yani sigara 200+120 diğer masraflarla 400 ü buluyor sadece bilinen.. eve alınan kola vs saymıyorum.

tamam karışmak sıkmak istemem. istemediğim için bu günlere geldim zaten. yani ödediği 1200 tl ayriyetten ödeyeceği 400 tl bu şekilde olmuş birşey.. giderek katlanmış.. evlenmeden önce 600 ymüş. evlenince biraz çekmiş 800 ödemeye başladı. sonra en son 1200 oldu.. yani ilerde bu 400 lerde birikecek bu sefer onları da kapatmak için 1200 ü 1500 ödeme planı çıkartıracak.. bu 400 tl varsa içki ve sigara için kendine ayırmadıysa.. bana kredi borcum var diye demediyse..

biliyorum sıkıyorum sizi ama gerçekten bunları konuşacak kimsem yok..

içki ve sigarayı bıraktırmak için tedavi olsa.. sonuçta bunların ilaçları da vardır. işe yarar mı açıkçası bilmiyorum. inşallah faydası olur.. tabi öncesi kendi isteyecek..

Son düzenleme:
Hamile hamile seni hiç üzmek istemem ama alkolik ve tüm maaşı bu bağımlılığına giden bir adamdan çocuk yapmayarak işe başlayabilirsin.

Benim kuzen eski esiyle tanistiginda o da alkol aliyormus. Kuzen biraktirmaya calismis "evlenince birakicam söz" demis. Evlendiler birakmadi bu seferde "cocugumuz olunca birakicam" demis. Cocuklari oldu hala birakmadi hatta daha da cogaltti. Benim kuzen cok caba gösterdi ama nafile kendi burnunun dikine gitti. Sonuc ise bosanmayla sonuclandi.. evlendikten sonra birakirim, alirim, ederim, yaparim diye birsey yok benim gözümde..ya hemen tutar sözünü yada cekip gider. Cok basit. Hem esin eve seker almaniza bile karismasi hic normal degil..allah kolaylil ve sabir versin

Tedavi olmaya olumlu bakiyor mu peki?

Hamile hamile seni hiç üzmek istemem ama alkolik ve tüm maaşı bu bağımlılığına giden bir adamdan çocuk yapmayarak işe başlayabilirsin.

20 yaşlarında olsaydım galiba bunu yapardım.. şimdi farkeden ne diyeceksiniz gerçekten çok şey farkediyor. bebekten başladığınız için direk ondan başlıyorum. anne olmayı istemek çok farklı bir duygu.. ve belki de bu gebeliğim benim son şansım..
eşime gelince eşim evet alkolik bu bütçeye yansıyor, sorumsuz belki ama bazı yönleriyle de seviyorum onu. en başta yanımda benim. bu içki ve sigara dışında gerçekten beni sever ve değer verir.. birçok konuda gördüm.. hakkını yiyemem..
ve yalnız kalmak o kadar zor ki.. anlatamam.. yanlış anlaşılmasın yalnız kalacağım diye eşimle birlikte değilim. sadece bir parçası. eşim gibi biriyle sigara ve alkol dışında çok iyi anlaşıyoruz..onlar olmazsa mutluyuz.bazen diyorum başkası olsa böyle anlaşamayız.. çünkü ben onda sakinliği öğrendim. (sakinliği işte böyle umarsızlığından mı acaba:) ama yine de onun yanında bu içki ve sigara olmazsa gerçekten huzurluyum.) azıcık aşımız ağrısız başımız olacak.. yani bana yeme içme alma dese şu borcu bitirelim dese ben uyacağım. ki böyle de yapıyorum zaten.. ama maalesef benim gösterdiğim tutumluğu o göstermiyor.. bırakamıyorum diyor..

eğer bir denge yap diyorsanız hangisi ağır basıyor bilmiyorum. bu çok farklı bir duygu.. yani birini bir tarafa birini bir tarafa koyamıyorum. koyarsam o dengeyi sağlamış olacağımı sanmıyorum. çünkü hepsi kendi için de özel güzel veya daha acı verici..

Son düzenleme:
Tedavi olmaya olumlu bakiyor mu peki?

hiç konuşmadım.. çünkü açıkçası bunun tedavisi nasıl bilmiyorum. sadece internetten baktım bir iki ilaç ismi var tabi bunlar dr kontrolünde ve tedavi olmak isteyen birinin olması lazım.

hani çevremde ya da birileri birşeyler önerse dr vs düşüneceğim düşüneceğiz.. sadece aklımda dr gidip sigara ve alkolü bırakmak için yardım istemesini söylemek olacak..

Son düzenleme:
merhaba .. alkolik bir kocam yok ama butun cocuklugumu hatırladıgımda sadece bira şişeleri ve annemle babamın çığlık çığlığa kavgaları gelir aklıma ..
şimdi o evdeki çocuk yani ben anne oldummm 19 umda bebegımı kucagıma aldım ve ben sımdı nerdeyse 21 yasındayım...
babama bakınca hep yuzum güler ama içten içe hep sorarım ?? neden baba dıye .. bana cocuklugumu yasatmadı ... doya doya yıyemedık gezemedık gıyemedık cunkuuu heppp bızım nasibimizi içkiye verırdı bende ablamda erken yasta evlendık cok sukur anne olduk ve nazardan sakınsın Rabbım harıka yuvalarımız var .. kac defa tedavı oldu psikiyatrı servıselerınde yattı sonuc nee halen 50 sine geldi şişe devırıyor acırım acırım da anama acırım !!

Benxe direk doktora gidip oradan bilgi almak. Elinizi nekadar cabuk tutarsaniz sizin icin okadar iyi

yaş faktörünü dikkate almadım kusura bakmayın. ama demek istediğim eşinizi caydırma sürecinde bazen yalnız kalabilirsiniz. borçlar bebekli halinizle üstünüze binebilir. bunlardan bahsediyorum. belki eşinizi bırakmasına ikna etmeniz için en sonunda şantaj yapmak zorunda kalacaksınız. bebekli halinizle eşiniz sizi ne kadar ciddiye alabilir? bunlardan bahsediyorum. umarım bunlara mecbur kalmadan eşiniz anlayışlı davrnarak adım atar. ama nacizane önerim daha fazla olumlu yaklaşmayın. belki bu konuda sizi kaybetmesinin korkusunu aşılasaydınız çoktan sizden çekinip bırakmış olurdu.

Alkol bağımlılığının da sigara bağımlılığının da tedavisi var. İnternetten araştırma yaparsanız bu tedavileri yapan kurumların isimlerini görürsünüz. Ayrıca devlete bağlı yerlerde ücretsiz tedavisi de var bildiğim kadarıyla.Ama herşey eşinizde ve onun bırakmak istemesinde bitiyor aslında. Benim sevdiceğim ilk birlikte olmaya başladığımızda neredeyse günde bir büyük rakı ve dört paket sigara içiyordu:/ Ben hiç baskı yapmadım. İlle içmemelisin demedim. Ben de yeri geldiği zaman alkol almayı severim ama kırk yılda bir. Ama giderek ilişkimizin ve hayatımızın düzene girmesiyle şimdi ayda yılda bir ancak bir kadeh içiyor o da benimle karşılıklı. Sigarayı da bırakmaya çalışıyor. Doktorla görüşüp kendisine ilaç aldı. Düzenli olarak kullanıyor. Bayaa da azalttı diyebilirim. Yani herşey eşinizin isteğine bağlı. Eğer bırakmak istemiyorum diyorsa zaten bırakamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…