alkol sigara oyle ricayla bırakılmıyor malesef.
belki ilk zamanlar etkisi olabilir ama su vakitten sonrz zor... cocugunuz olursa bırakırım dememis ama dese bile guvenmeyin. bebeklik zamanında bırakır sonra yine baslar. gizli gizli icerler...
haftada 5-6bira diyorsunuz ama günlüktür o. nakit parası yok nasıl alıyor derseniz de bakkala büfeye borc yapar toplu oder sonra.
birgun bakarsınız odenmemis... kapıya gelip sizden ister vermek zorunda kalısınız.
size su an anlattıklarım hikaye uydurma gibi gelebilir ama hepsi yaşanmıs seyler. hem de bir nesil onceki olaylar degil.
bunun tek yolu kararlı olmanız.
idare etmeyle, azaltmasını beklemeyle bildiginiz bir son'u geciktirmeye calısıyorsunuz...
oncelikle ayrılmayı goze alacaksınız, bunu da esinize hissettireceksiniz. eger sizin icin, evliligi icin degismeye calısırsa ne ala...
birden degismesini de beklemeyin. gizlice icecektir. alkol bulamayınca evdeki kolonyayı iceni duydum cevremdem.
ama iste o surecte belki desteginiz sabrınız işe yarayabilir. ama su an faydasız...
sizin bu kararlı durusunuza ragmen umursamayıp gulegule moduna giriyorsa da zaten arkanıza bakmadan gidin.
boyle bir tavır sevginin de umursanmadıgını gosterir malesef. o vakit bu evlilikten baska bir beklentiniz de kalmaz...
kredi çekip borcu kapattıgınızda onun maaşını siz alıp, ona da harclık gibi para verdiginizde kabul edecek mi?
eger kabul ettiremezseniz o kendi isteklerini karsılamak icin bir başka bankadan kredi cekerse ne yapmayı dusunuyorsunuz?
hatta haberiniz hic olmayabilir, borcun içinden cıkamayınca eve gelen hacizle ogrenmeyin...
bence ona borçtan kurtuldu hissini yaşatıp 2.ye teşebbüs etmesine olanak saglamayın ki 2krediyi es zamanlı odemek zorunda kalmayın.
yoksa su ankinden daha zor aylar gecirebilirsiniz.
kredi cekmemesi icin de önce bagımlılıklarından kurtulup tedaviyi kabul etmeli.
gercekten zor bir durum, ne ayrılabiliyorsunuz ne de cözüme kavusuyor.
ek: hamile oldugunuzu gordum... tebrik ederim. umarım o dogdugunda sorunlarınızı halledip rahatlamış olursunuz...
Tedavi olmaya olumlu bakiyor mu peki?3-4 birayı ben içmesini sorun etmem de işte o zamanda karta yükleniyor..
yani bir oturuşta 6 bira içiyor. ertesi gün olsa yine içer.veya dediğim gibi akşamları içiyor herşeyden anlıyorum. neyse şimdi bira ne kadar bilmiyorum ama 5den aşağı değildir herhalde.. hafta da 30 tl yapar 4 haftada 120 tl yapar.. ki bu az içtiği.. hadi böyle olsun..
dediğim gibi diğer harcamalar abur cuburlar.. kuruyemişler fıstıklar,çekirdekler,çikolatalar sonra her yemeği yemez dışardan yer işyerinde. kahvaltı evde yapmayı sevmez orada çıkan poğaçayı da almaz paralı satılan kahvaltılıklardan alırlar.. yani sigara 200+120 diğer masraflarla 400 ü buluyor sadece bilinen.. eve alınan kola vs saymıyorum.
tamam karışmak sıkmak istemem. istemediğim için bu günlere geldim zaten. yani ödediği 1200 tl ayriyetten ödeyeceği 400 tl bu şekilde olmuş birşey.. giderek katlanmış.. evlenmeden önce 600 ymüş. evlenince biraz çekmiş 800 ödemeye başladı. sonra en son 1200 oldu.. yani ilerde bu 400 lerde birikecek bu sefer onları da kapatmak için 1200 ü 1500 ödeme planı çıkartıracak.. bu 400 tl varsa içki ve sigara için kendine ayırmadıysa.. bana kredi borcum var diye demediyse..
biliyorum sıkıyorum sizi ama gerçekten bunları konuşacak kimsem yok..
içki ve sigarayı bıraktırmak için tedavi olsa.. sonuçta bunların ilaçları da vardır. işe yarar mı açıkçası bilmiyorum. inşallah faydası olur.. tabi öncesi kendi isteyecek..
Hamile hamile seni hiç üzmek istemem ama alkolik ve tüm maaşı bu bağımlılığına giden bir adamdan çocuk yapmayarak işe başlayabilirsin.
Tedavi olmaya olumlu bakiyor mu peki?
Benxe direk doktora gidip oradan bilgi almak. Elinizi nekadar cabuk tutarsaniz sizin icin okadar iyihiç konuşmadım.. çünkü açıkçası bunun tedavisi nasıl bilmiyorum. sadece internetten baktım bir iki ilaç ismi var tabi bunlar dr kontrolünde ve tedavi olmak isteyen birinin olması lazım.
hani çevremde ya da birileri birşeyler önerse dr vs düşüneceğim düşüneceğiz.. sadece aklımda dr gidip sigara ve alkolü bırakmak için yardım istemesini söylemek olacak..
yaş faktörünü dikkate almadım kusura bakmayın. ama demek istediğim eşinizi caydırma sürecinde bazen yalnız kalabilirsiniz. borçlar bebekli halinizle üstünüze binebilir. bunlardan bahsediyorum. belki eşinizi bırakmasına ikna etmeniz için en sonunda şantaj yapmak zorunda kalacaksınız. bebekli halinizle eşiniz sizi ne kadar ciddiye alabilir? bunlardan bahsediyorum. umarım bunlara mecbur kalmadan eşiniz anlayışlı davrnarak adım atar. ama nacizane önerim daha fazla olumlu yaklaşmayın. belki bu konuda sizi kaybetmesinin korkusunu aşılasaydınız çoktan sizden çekinip bırakmış olurdu.20 yaşlarında olsaydım galiba bunu yapardım.. şimdi farkeden ne diyeceksiniz gerçekten çok şey farkediyor. bebekten başladığınız için direk ondan başlıyorum. anne olmayı istemek çok farklı bir duygu.. ve belki de bu gebeliğim benim son şansım..
eşime gelince eşim evet alkolik bu bütçeye yansıyor, sorumsuz belki ama bazı yönleriyle de seviyorum onu. en başta yanımda benim. bu içki ve sigara dışında gerçekten beni sever ve değer verir.. birçok konuda gördüm.. hakkını yiyemem..
ve yalnız kalmak o kadar zor ki.. anlatamam.. yanlış anlaşılmasın yalnız kalacağım diye eşimle birlikte değilim. sadece bir parçası. eşim gibi biriyle sigara ve alkol dışında çok iyi anlaşıyoruz..onlar olmazsa mutluyuz.bazen diyorum başkası olsa böyle anlaşamayız.. çünkü ben onda sakinliği öğrendim. (sakinliği işte böyle umarsızlığından mı acaba:) ama yine de onun yanında bu içki ve sigara olmazsa gerçekten huzurluyum.) azıcık aşımız ağrısız başımız olacak.. yani bana yeme içme alma dese şu borcu bitirelim dese ben uyacağım. ki böyle de yapıyorum zaten.. ama maalesef benim gösterdiğim tutumluğu o göstermiyor.. bırakamıyorum diyor..
eğer bir denge yap diyorsanız hangisi ağır basıyor bilmiyorum. bu çok farklı bir duygu.. yani birini bir tarafa birini bir tarafa koyamıyorum. koyarsam o dengeyi sağlamış olacağımı sanmıyorum. çünkü hepsi kendi için de özel güzel veya daha acı verici..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?