3-4 birayı ben içmesini sorun etmem de işte o zamanda karta yükleniyor..
yani bir oturuşta 6 bira içiyor. ertesi gün olsa yine içer.veya dediğim gibi akşamları içiyor herşeyden anlıyorum. neyse şimdi bira ne kadar bilmiyorum ama 5den aşağı değildir herhalde.. hafta da 30 tl yapar 4 haftada 120 tl yapar.. ki bu az içtiği.. hadi böyle olsun..
dediğim gibi diğer harcamalar abur cuburlar.. kuruyemişler fıstıklar,çekirdekler,çikolatalar sonra her yemeği yemez dışardan yer işyerinde. kahvaltı evde yapmayı sevmez orada çıkan poğaçayı da almaz paralı satılan kahvaltılıklardan alırlar.. yani sigara 200+120 diğer masraflarla 400 ü buluyor sadece bilinen.. eve alınan kola vs saymıyorum.
tamam karışmak sıkmak istemem. istemediğim için bu günlere geldim zaten. yani ödediği 1200 tl ayriyetten ödeyeceği 400 tl bu şekilde olmuş birşey.. giderek katlanmış.. evlenmeden önce 600 ymüş. evlenince biraz çekmiş 800 ödemeye başladı. sonra en son 1200 oldu.. yani ilerde bu 400 lerde birikecek bu sefer onları da kapatmak için 1200 ü 1500 ödeme planı çıkartıracak.. bu 400 tl varsa içki ve sigara için kendine ayırmadıysa.. bana kredi borcum var diye demediyse..
biliyorum sıkıyorum sizi ama gerçekten bunları konuşacak kimsem yok..
içki ve sigarayı bıraktırmak için tedavi olsa.. sonuçta bunların ilaçları da vardır. işe yarar mı açıkçası bilmiyorum. inşallah faydası olur.. tabi öncesi kendi isteyecek..
yoo benim dedigim kafanızda bir bütce belirlemeniz ve onun bunu aşmaması.
ister hep dışarda yesin ogle yemegini, ister fosur fosur sigara icsin, isterse arada aksamları 1-2bira içsin, ama hepsini sizin verdiginiz harclıktan yapmaya calısacagı icin hergun degil isteklerini 1aya yayarak yapmak durumunda kalacak.
yetistiremediklerini de daha onceki gibi size marketten sigara aldırarak tamamlamasın yani.
herkesin kendi kişisel keyfi harcamaları icin ufak bir bütce ayırın anlamında yazmıstım...
boylece nasıl ki siz ev içi ekonomi batmasın diye haftasonu uçakla tatile çıkmıyorsanız o da kendi istekleri icin talep ettigi diger seylerden vazgecmek veya azaltmak zorunda kalacak.
eger maddi durumunuz buna el vermiyorsa onu da yapmayın zaten.
ama boşanmayı düsünmüyorsunuz, o yüzden birden bire cok baskı uygulayıp patlamasına imkan vermemek icin demiştim.
ustelik eşiniz sıkıyı gorunce krediye yuklenen biri. kaçak işlere kalkışmaması icin "kısıtlı" müsamaha gostermekten bahsetmiştim.
kusura bakmayın ama faturaları kirayı krediyi vs hesap ettiginizde eşiniz kendi fuzuli harcamalarını hic mi gormuyor?
insan bir mahcubiyet hisseder... siz sürekli kendi ihtiyaclarınızdan kıstıkça o bunu kendine kullanıyor.
cocugun bebek bezi, maması gibi masraflarınız olacak.. yani "fazlalık" gorecegi para da olmayacak, ne yapmayı dusunuyor o zaman?