alkol yüzünden eşimle konuşmuyorum

yoo benim dedigim kafanızda bir bütce belirlemeniz ve onun bunu aşmaması.
ister hep dışarda yesin ogle yemegini, ister fosur fosur sigara icsin, isterse arada aksamları 1-2bira içsin, ama hepsini sizin verdiginiz harclıktan yapmaya calısacagı icin hergun degil isteklerini 1aya yayarak yapmak durumunda kalacak.
yetistiremediklerini de daha onceki gibi size marketten sigara aldırarak tamamlamasın yani.
herkesin kendi kişisel keyfi harcamaları icin ufak bir bütce ayırın anlamında yazmıstım...

boylece nasıl ki siz ev içi ekonomi batmasın diye haftasonu uçakla tatile çıkmıyorsanız o da kendi istekleri icin talep ettigi diger seylerden vazgecmek veya azaltmak zorunda kalacak.
eger maddi durumunuz buna el vermiyorsa onu da yapmayın zaten.
ama boşanmayı düsünmüyorsunuz, o yüzden birden bire cok baskı uygulayıp patlamasına imkan vermemek icin demiştim.
ustelik eşiniz sıkıyı gorunce krediye yuklenen biri. kaçak işlere kalkışmaması icin "kısıtlı" müsamaha gostermekten bahsetmiştim.

kusura bakmayın ama faturaları kirayı krediyi vs hesap ettiginizde eşiniz kendi fuzuli harcamalarını hic mi gormuyor?
insan bir mahcubiyet hisseder... siz sürekli kendi ihtiyaclarınızdan kıstıkça o bunu kendine kullanıyor.
cocugun bebek bezi, maması gibi masraflarınız olacak.. yani "fazlalık" gorecegi para da olmayacak, ne yapmayı dusunuyor o zaman?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…