- 26 Nisan 2015
- 1.187
- 939
- 123
- 37
Sistemi eleştirmek suçu sisteme yüklemek en kolayıdır oraya gidecek cesareti gösteriyorsan kendine acımayı bırakıp sistemin güzelliklerinden faydalanirken üreticide olacaksın gayet güzel uyum sağlamış sistemin üstüne çıkmış birçok arkadaşım var söyledikleriniz klasik kolaycilik avuntuları benceHayir elvan siz hic bes parasiz yurt disinda mahsur kalmamissaniz bir sey bilmiyorsunuz demektir.
Onu ancak basina gelenler anlayabilir. Soylevleriniz (bana gore) hayat tecrubenizin ne kadar dar goruslu oldugunu gosteriyor.
Yurt disinda yasayan insanin psikolojisi geldigi yerin kodlarina gore degisir, kimlik konusunda cok buyuk bocalama gecirilrer hele Anadolu'nun muhafazakar kesiminde gelmislerse. En buyuk korkulari "onlar"(Almanlar) gibi olmaktir. Yani Turkluk ve kimliklerini kaybetmek. Bu bilincalti korkusunu Almanlar cok iyi bilierler ve islerine gelir cunku, onlar da Turklerin otekilesmesini cok isterler ki, sinif ayirimi olussun.
Tavsiye derim Fritz Lang'in Metropolis filmini seyredin. Yer altinda yasayan isciler ve yeryuzunde yasayan efendi irk. Almanya psikolojisi bu 20lerde yapilmis bu sessiz filme cok buyuk benzerlik gosterir. O insalarin yer altindan cikmasina izin verilmez cunku bu sistem ucuz isci edinmek icin kurulmustur. Elbette bu kadarini dusunemeyenler o sistemin icinde sikisip kalmislar icin kotu seyler soylerler.
Lutfen Turk insanini ulkelerinin en pis islerini yaptirmaya alismis ve bu sayede 2. dunya savasi sonrasi hizla toparlanmis bir sistemi anlamaya calisacaginiza oraya uyum saglayamayanlara kizmayin. Herseyin bir nedeni var. Ama bizim anlayissizligimiz ve sig dusuncelerimiza hic ihtiyac yok. Sonucta o gocmenler asimile olmanin acisini cekiyorlar (evet cok cok zor bir sey bu).
Haklisiniz degisik nedenlerden dolayi degisik diurumlar ortaya cikabiliyor, ancak konu sahibinin neden orada oldukllarini bilemeyiz, durumlarini anlayamayiz.Şunu da söyleyeyim pilav,
O kuzenimin bir arkadaşı aşırı esmer olduğu için tutunamadı kariyer yapamadi ama paralarini yiyip oturmadı da. Bir sene sonunda döndü burada iş aradı buldu.
Amacı çalışmak olan çalışır
Ki orada işçi bulma iyi çalışır azimli adam işsiz de kalmaz. Ama bu çiftin niyeti sosyal devletin yardımıyla bos beles yatmak. iki sene işsiz ama kursa gitmeden para alma derdinde. Bu hiç iyi niyetli bit tutum değil.
Hayir degil. Ben omrumun yarisindan fazlasini dunyanin farkli ulkelerinde gecirdim. Isimi kaybettigim ve ac kaldigim oldu o yuzden ayni fikirde degilim.Sistemi eleştirmek suçu sisteme yüklemek en kolayıdır oraya gidecek cesareti gösteriyorsan kendine acımayı bırakıp sistemin güzelliklerinden faydalanirken üreticide olacaksın gayet güzel uyum sağlamış sistemin üstüne çıkmış birçok arkadaşım var söyledikleriniz klasik kolaycilik avuntuları bence
Bende yurtdisinya yasiorum 4 yilina gricem gercekten cok zor ama abartiosunuz kendinize guvenseniz biraz daha kolay olur hersey o kurstakilerin sizden hic bi farki yok hergun bi iki kelime ogrenseniz gercekten icinizde cok rahatlar bnde konusamiyorum ama cabaliorum 2 3 iste calistim bazen dislandim ama oturup evde mizmizlanmadim. Gurbet cok zor ama sen hayatini kolaylastir esinede destek ol evde oturarak elinize hic bisi gecmezBuraya yazmak hataymış pardon cevap vermeyin artık burda size derdimi anlatıyorum eşim sadece iki senedir çalışmıyor,ne yapayım bende böyle bir insanım işte hemen yadırgıyorsunuz depresyon benim çocukluğumdan beri var,tek hatam sanırım Almanya'ya gelmek oldu, bunu yaşamayan bilemez kendime güvenim yok intiharı bile düşünüyorum kimse anlamıyor ama
Hayir elvan siz hic bes parasiz yurt disinda mahsur kalmamissaniz bir sey bilmiyorsunuz demektir.
Onu ancak basina gelenler anlayabilir. Soylevleriniz (bana gore) hayat tecrubenizin ne kadar dar goruslu oldugunu gosteriyor.
Yurt disinda yasayan insanin psikolojisi geldigi yerin kodlarina gore degisir, kimlik konusunda cok buyuk bocalama gecirilrer hele Anadolu'nun muhafazakar kesiminde gelmislerse. En buyuk korkulari "onlar"(Almanlar) gibi olmaktir. Yani Turkluk ve kimliklerini kaybetmek. Bu bilincalti korkusunu Almanlar cok iyi bilierler ve islerine gelir cunku, onlar da Turklerin otekilesmesini cok isterler ki, sinif ayirimi olussun.
Tavsiye derim Fritz Lang'in Metropolis filmini seyredin. Yer altinda yasayan isciler ve yeryuzunde yasayan efendi irk. Almanya psikolojisi bu 20lerde yapilmis bu sessiz filme cok buyuk benzerlik gosterir. O insalarin yer altindan cikmasina izin verilmez cunku bu sistem ucuz isci edinmek icin kurulmustur. Elbette bu kadarini dusunemeyenler o sistemin icinde sikisip kalmislar icin kotu seyler soylerler.
Lutfen Turk insanini ulkelerinin en pis islerini yaptirmaya alismis ve bu sayede 2. dunya savasi sonrasi hizla toparlanmis bir sistemi anlamaya calisacaginiza oraya uyum saglayamayanlara kizmayin. Herseyin bir nedeni var. Ama bizim anlayissizligimiz ve sig dusuncelerimiza hic ihtiyac yok. Sonucta o gocmenler asimile olmanin acisini cekiyorlar (evet cok cok zor bir sey bu).
İnsan sömürüsü ırkçılık bunlar dünyanın problemleri ama en çok sömüren Almanya doğru 2 yıl çalışmayan insana maaş ödüyor :) kendinizi kandırmayınHayir degil. Ben omrumun yarisindan fazlasini dunyanin farkli ulkelerinde gecirdim. Isimi kaybettigim ve ac kaldigim oldu o yuzden ayni fikirde degilim.
Almanya'daki duzen, insan somurusu, sinif ayirimi, irkcilik, aidiyet problemleri gercek problemler, oyle olmasa AB bu konuda calismalar yapmaz arastirmalara girismezdi. bunlari kavramamak asil yuzeysellik ve gozden gelmemezlik ki, TR vatandaslari maalesef bu konuda cok bosa atip tutabiliyorlar. Almanya (ya da baska bir ulkede) ve TRde yasam cok cok cok farkli.
Sistemi eleştirmek suçu sisteme yüklemek en kolayıdır oraya gidecek cesareti gösteriyorsan kendine acımayı bırakıp sistemin güzelliklerinden faydalanirken üreticide olacaksın gayet güzel uyum sağlamış sistemin üstüne çıkmış birçok arkadaşım var söyledikleriniz klasik kolaycilik avuntuları bence
Babam 20 senedir burda hala hollandca bilmez.
Bi insan kendini bunu reva gormemeli.
Kendi derdini kendin anlatmak gibisi varmidir ya?
Her randevuya baskasina mecbur olmak hosunuzami gidiyor?
8 seneye kac dil cozerdin.
Ben okuldan 3 senelik fransizca dersiyle baya baya fransizca konusuyodum yabancilarla.
O kursa gitmek sizin yarariniza ama siz bilmiyorsunuz. Nasil kurtulabilirsiniz biliyorum ama bilerek soylemiycem.
Cezalandirmam cok acidir" almancayi sokuceksiniz, sakir sakir almanca konusucaksiniz"...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?