Almanya'da yaşıyorum ve depresyondayım dil konusunda?

Hatta babam yanimda suan okudum konuyu cok sinirlendim cunku uyaniklik saniyolar,gavurun sadakasiyla geçiniyolar utanmiyolar da dedi! Bu arada dil ogrenmeden suresiz oturum alamıyorsunuz,aldiginiZ oturum bikac yillik olur!!

Sistemi eleştirmek suçu sisteme yüklemek en kolayıdır oraya gidecek cesareti gösteriyorsan kendine acımayı bırakıp sistemin güzelliklerinden faydalanirken üreticide olacaksın gayet güzel uyum sağlamış sistemin üstüne çıkmış birçok arkadaşım var söyledikleriniz klasik kolaycilik avuntuları bence

konu sahibi bende esinizin iki senedir calismamasini doğru bulmuyorum ama herkes zaten cok üstünüze gelmiş o halde istediğiniz cevabi vereyim.

kurstan kurtulmanizin tek çaresi uzun süreli rapor almak bunun icinde önce ev doktoruna ordanda bir psikiyatriste gidip sorununuzu anlatmaniz lazim. burn out syndrom adi galiba ama calismayan birindede oluyormu bilmiyorum.
bu söyledigiminde bir dezavantaji var oda jugendamt. onlarla sorun yasamak istemiyorsaniz ki eminim istemezsiniz bi sekilde esinizi is bulup calismaya ikna etmelisiniz. dogrusuda bu zaten. yada siz fazla dil bilgisi gerektirmeyen bir is bulup calisacaksiniz. aslinda kimisi calismaktansa kursa gitmeyi tercih ediyor ama sizin durumunuzda calismak daha iyi olur galiba. bir diğer seçenek esinizin privat bir is bulmasi bu sayede siz kursu bırakabilirsiniz yinede geçinirsiniz ama bunu hic tavsiye etmem cünkü cok riskli sadece söylemek istedim. ve en son seçenek aza kanaat edip kursu birakip esinize gelen parayla idare etmek.

Babam 20 senedir burda hala hollandca bilmez.
Bi insan kendini bunu reva gormemeli.
Kendi derdini kendin anlatmak gibisi varmidir ya?
Her randevuya baskasina mecbur olmak hosunuzami gidiyor?
8 seneye kac dil cozerdin.
Ben okuldan 3 senelik fransizca dersiyle baya baya fransizca konusuyodum yabancilarla.

O kursa gitmek sizin yarariniza ama siz bilmiyorsunuz. Nasil kurtulabilirsiniz biliyorum ama bilerek soylemiycem.
Cezalandirmam cok acidir" almancayi sokuceksiniz, sakir sakir almanca konusucaksiniz"...

Korkularınızı büyütmüşsünüz içinizde tutarak.Dil öğrenmek zorunda değilsiniz tabi ki.Dışarıdan size hiçbir şey zarar veremez içinizdeki seslere kulak asmamak için yardım alın böyle yaşamayın atlatırsınız inş.

Haklisiniz degisik nedenlerden dolayi degisik diurumlar ortaya cikabiliyor, ancak konu sahibinin neden orada oldukllarini bilemeyiz, durumlarini anlayamayiz.

Hatta sunu da eklemek istiyorum benim annem suan 50 yasinda ve 43yasinda babamla bosandilar. annem 15 yasinda evlendigi icin okuyamamis babamdan bosandiktan sonra almanyada okula basladi meslegini yapti ve suan pedagog. almanca ve ingilizcesi vardi zaten ama kadin 45inden sonra fransizca öğrendi... demem o ki İNSANİN İCİNDE TEMBELLİK VARSA İSTER 14 İSTER 44 HİC Bİ İSİ BECEREMEZ

Hayir degil. Ben omrumun yarisindan fazlasini dunyanin farkli ulkelerinde gecirdim. Isimi kaybettigim ve ac kaldigim oldu o yuzden ayni fikirde degilim.
Almanya'daki duzen, insan somurusu, sinif ayirimi, irkcilik, aidiyet problemleri gercek problemler, oyle olmasa AB bu konuda calismalar yapmaz arastirmalara girismezdi. bunlari kavramamak asil yuzeysellik ve gozden gelmemezlik ki, TR vatandaslari maalesef bu konuda cok bosa atip tutabiliyorlar. Almanya (ya da baska bir ulkede) ve TRde yasam cok cok cok farkli.

Çok nankorsunuz gerçekten bütün imkanlar önünde evlenmeseydin ozamN tee yurt dişina evlendi zorundasin ogren

Hanımlar bazılarınızın yorumları çok acımasızca ve sert olmuş biraz sakin bayan derdini paylasmıs azar işitmek için gelmedi heralde buraya. Evet 8 yıl kendinizi geliştirmeniz için gercekten çok uzun bir süreymis bunu değerlendirememissiniz burda bunu sorgulamak kimseye dusmez kendi hayatınız. Ben şuna çok inanıyorum insan kendini birşeye öğretmeyi kapatırsa isterse saatlerce dinlesin öğrenemez. Bunu zaman zaman hepimiz yaşamısızdır. Peki türkceden baska diliniz yokmu? İngilizce kolay öğrenilem bir dil en azından onu öğrenseniz yeter dünya dili sonucta en güzeli.

Bende yurtdisinya yasiorum 4 yilina gricem gercekten cok zor ama abartiosunuz kendinize guvenseniz biraz daha kolay olur hersey o kurstakilerin sizden hic bi farki yok hergun bi iki kelime ogrenseniz gercekten icinizde cok rahatlar bnde konusamiyorum ama cabaliorum 2 3 iste calistim bazen dislandim ama oturup evde mizmizlanmadim. Gurbet cok zor ama sen hayatini kolaylastir esinede destek ol evde oturarak elinize hic bisi gecmez

Şunu merak ediyorum.Almanlar gibi olmak en büyük korkuları ise neden oradalar? İnsan yaşadığı yere uyum sağlamakla yükümlü.Suriyeliler de gelsin bizim ülkemizde küçük suriye kursun o zaman.Sonra da türklerin içinde asimile olmak en büyük korkumuz desinler.İkiyüzlülük değil midir bu?
Almanyada yaşamadım.O yüzden sistemi hakkında ve türklerin durumu hakkında yorum yapmayacağım ama bizim ülkemizde işçilerin üstüne asansör düşüyor, maden çöküyor.İnşaatta ölünce üstüne beton dökülüp gizleniyor.Sorumlular yani çok değerli patronlar asla cezalandırılmıyor.Verilen ücretler zaten ortada.Bir kölelik efendilik ilişkisi olan bir toplum arıyorsak bizim ülkemiz açık ara fark atar.

İnsan sömürüsü ırkçılık bunlar dünyanın problemleri ama en çok sömüren Almanya doğru 2 yıl çalışmayan insana maaş ödüyor :) kendinizi kandırmayın

Arkadaşım almanya da yaşıyor, oğluna anaokulu öğretmeni ülkenize dönün artık gidin burdan diyor.. Almanya hicde özenilecek biryer değil bence gercekten buyuk ayrım var

Üniversitede yüksek Lisans yapan biri en iyi ihtimalle 3500€ brüt kazaniyor. Bu kisinin eline ama net miktar sadece 2000€ geciyor! Peki neden? Cevap: Issizlik parasi.

Tamam issizlik parasi güzeldir, ama keyfi degil, zaruri durumlarda! Calisanlar olarak enayimiyiz bizde senelerce iyi bir maas almak icin okuyalim, ardindada güzel bir maas kazanalim, ama elimize sadece yarisi kalsin?

Belki 2000€ Türkiyede güzel bir paradir, ama Almanyada kiralar 1000€ dan basliyor... Yani uzun lafin kisasi, okumayip ve calismasak daha iyi sartlarda yasariz!
(Issizlik Parasi 5 kisilik bir aile icin 2000€)

Lütfen Zaruri durumlar haricinde, issizlik parasina basvurmayin. Türk milleti caliskan millettir. Ne oluyor, almanyaya geldik diye, özümüzü unutmayalim. Hem Almanlarin gözündede Millet olarak itibarimizi kücültmeyelim!

Son düzenleme:

Oraya nasil gittiklerini bilmiyoruz. Belki multeci olarak gittiler.

Hanimlar.kimin ne yasadigni bilemezsiniz.yadirgarken biraz etraflica dusunun kimisi hemen adapte olur kimisi cekingendir sklgandir bu gayet normal.herkes o sekil.olcak diye bise yok.iyi bir yardim almaya ijtiyaci var arkadasin belliki kaldiramamis degisikligi.sonucta hersey degisik.siiz kursa gidin kendi kendinizin doktoru olmalisniz.bence

Dil ogrenmek o kadar kolay olsaydi keske. Her insanin dil ogrenmeye yetenegi olmayabiliyor o yuzden zorlama iceren soylemler cok da etik degil, Ama Hitler'in Almanya'sinda olabilir, sasirmamak lazim.

Simdi cennet TRmizde 35,00 British resident var. Marmaris, Antalya Bodrum, Ankara, Istanbul'da yasayan Brit expatleri. Bu insanlarin yuzde kaci Turkce konusuyor? Merak ettiniz mi? Sanirim %1 i gecmez.

Sanirim bir o kadar da Alman expat var....

Bu arada kizlar, size bir sey soyleyecegim. Eksisozluk denen cinsiyetci misogon olusumdan daha guzel bir fikir paylasim platformu olusturdugunuz icin sizi tebrik ediyorum.Hepinizi cok seviyorum. Karsi fikirleri olaninizi da.
CANLARIM!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…