Almanya'da yaşıyorum ve depresyondayım dil konusunda?

çocukları da var ona da para ödeniyor değil mi

8 senede bir dili öğrenemiyorsan bu tamamen senin suçun depresyon vs..vs.. değil bunlar bahane kardeşim 8 seneden bahsediyoruz diyeceksin ki ben yatmayı seviyorum ben boş yaşamayı seviyorum ben tembelim diyeceksin

8 senede bir dili öğrenemiyorsan bu tamamen senin suçun depresyon vs..vs.. değil bunlar bahane kardeşim 8 seneden bahsediyoruz diyeceksin ki ben yatmayı seviyorum ben boş yaşamayı seviyorum ben tembelim diyeceksin
Dil ogrenememenin bir suc oldugunu hatta tembellik oldugunu ilk defa duyuyorum. Siz gidin onu omur boyu baska ulkelerde yasayip tek kelime yerel dili ogrenmeyen Ingilizlere sorun. Cok tuhaf, cok sert ve dar goruslu dusunceleriniz var.
Dil ogrenmek herkese nasip olmaz, muzik aleti calmak da. Gerceklik ayari lazim sizlere.

Pilav aynı gerçeklik ayarını biraz da sana yapmak lazım.
Bak Almanya melek değil evet ama biraz da Türkiye ile kıyaslasan ya daha gerçekçi olur.
Mesela cennet vatan diyorsun evet. Ben üniversite mezunu, deneyimi olan biriyim. Okulu okurken ikinci sınıf itibariyle çalışmaya başladım, stajdan başlayıp oralarda işe girdim. Ama okul bitti işsiz kaldım. Çünkü o zaman sigortamın yapılması lazımdı ve on stajerdik bedava işçi. Hepimiz kovulduk yeni stajerler alındı mesala. Hala işsizim. Elimde diplomadan hariç kurslar, dil sınavları falan da var sonuç işsizim. Devlete gireyim dedim 80 aldım ama bizden atama yok yine işe giremedim. İşsizlik maaşı da biz de yok malum ben şu an mecburi ev hanımıyım mesela.
Böyle ne arkadaşlarım işsiz kaldı sürünüyor.
Mesela ben iş bulamayınca kel alaka bir yerde saçma sapan bir iş de yaptım. Ve orada sırf 15 yıl sonra tazminat artacak diye 14 yıllık fabrika müdürünü kovdular. Hem de bebeği yeni doğmuşken.
Aynı fabrikada koah olan işçi sigara içiyor meslek hastalığı sayılmaz bence diye doktora rapor yazsın diye rüşvet verildiğini de biliyorum.
Yada sırf tazminat vermemek için işçilere cumartesi iş yok diyip iki gün gelmediler imza eksik diye beş kuruşsuz kovulduklarını da bilirim.
Şimdi bizim cennet vatandaki (!) şu ortam varken bir de dönüp Almanya'ya bakalım. Benim bahsettiğim kuzenim yüksek için gitti ve orada kalmak için babası para yolladığı halde bira sattı, mobilya montajı yaptı. Bir sene o da işsiz kaldı. Ama sırf çalışmak için bildiğin mini minicik bir kasabada işe girdi. Büyük şehirde bir sene bulamadım diye oturmadı para yemedi. O arada bir yandan garsonluk yaptı bir yandan iş aradı. Ve şimdi gayet kendi işini yapıyor ve şef olma ihtimali var. Güzel bir maaşı da var ve 6 senedir aynı firmada da çalışıyor.
Niye bu kadar tutuldu peki? Çünkü çalışkan biri. Çünkü emek veriyor.
Sen hem otur hem çalışma hem Almanlar bizi sevmiyor de.
E sen Suriyelileri seviyor musun? Boş oturan ve senin vergilerinden kesilen parayla iki sene oturan biri olsa sen sever misin?
Biraz yanlı bakıyorsun Pilav.
Sen işsiz kalmışsındır. Zorlanmışsındır.
Ama eminim karı koca iki sene işsiz olup bundan gocunmadan bir de kurstan yırtma yolu aramazdın. Bak konu sahibi nasıl kendimi geliştiririm. Kurs fobimi yenip nasıl dilimi geliştiririm demiyor. Ben evde oturmak istiyorum ve dil kursuna da gitmek istemiyorum. Hem para gelsin hem kursa gitmemenin yolu var mıdır diyor.
Objektif bak kendini yaşadıklarını at kenara bu etik mi?
Milletin ülkesine gidip rahatından yararlanmak istiyorsan biraz emek vermen lazım değil mi? Kurstan yırtmak ama paradan vazgeçmemek istemesi sence de ahlaki bir tavır mı?

Konu sahibi ve esi baska bir ulkeden yazlik almis ve yilin belli zamanlarini o ulkede geciriyor degiller. Zaten buradaki Ingilizler hakkindaki tespitleriniz de yanlis ama gecelim o kismi. Didim esnafina sorabilirsiniz kim dil ogrenmeye istekli, kim degil.

Bu iki yetiskin kisi bir ulkenin calisan insanlarini somurerek o ulkede yasiyorlar. Dil konusunu geciniz, hayattaki yasam kaliteleri calisan insanlarin hakkina bagli. Devletin adaptasyon sureci veya ekstrem durumlar icin tanidigi hakki suistimal ediyorlar. Almanya'da bir sure gecirdiyseniz 2 yil is bulamamanin imkansiz oldugunu da bilmeniz gerekirdi. Herhalde bu cifte kalifiye is verilmesi gerektigine inanmiyorsunuzdur.

Bunun disinda Almanya hakkindaki tespitleriniz 70'lerde oraya giden ve insan muamelesi gormeyen gruplar icin gecerli. Bu konu ile hic alakasi yok. Bu cift Metropolis'in ust kisminda yasiyorlar, altta calisanlarin emegi ile.

Elestirdiginiz butun problemleri de bu cift benzeri insanlar tetikliyor. Hicbir toplum asalaklardan hoslanmaz, hoslanmamalidir da. Yurtdisina gittim, parasiz kaldim ornekleri tamamen kel alaka.

Konu sahibi, 2 yil issiz esiniz, cocugunuz kac yasinda? Almanya'ya giderken ne dediniz, gelelim ve ureyelim, bu hicbir emek vermedigimiz devlet de bizi asalak gibi beslesin mi dediniz? Tebrik ederim, boyle devam ediniz.

Cocugunuz icin boyle bir anne babaya sahip olmak ne kadar hos. Eminim siz yetistirdiginiz icin gurur da duyar bundan.

-Ailen ne is yapiyor?
-Sizin vergilerinizi yiyorlar.

konu sahibinin zaman kavramında bir sıkıntı var kocası da mesela sadece ama sadece 2 yıldır çalışmıyormuş.
2 yılı en fazla 2 ay gibi görüyor 8 seneye de muhtemelen 8 ay gibi bakıyordur
kocası da dil bilmiyormuş almanya neden hala sınır dışı etmiyor ki
destek verenleri de anlamıyorum almanların vergisi deniz yemeyen keriz mi diye olaya bakmlıyız

Arkadaşım almanya da yaşıyor, oğluna anaokulu öğretmeni ülkenize dönün artık gidin burdan diyor.. Almanya hicde özenilecek biryer değil bence gercekten buyuk ayrım var

Hicbir anaokulu ögretmeni öyle demez diyemez.Dedigi anda sikayet edilir.Bazi insanlar abartmayi cok seviyor.Biz burda bir hukuk devletinde yasiyoruz.Siz durmadan sikayet mektuplari yazan bir türk`ün yazdiklarini okuyup cevaplamak icin bir insanin ise alindigini duydunuz mu?Ama olumlu örnekleri kimse vermek istemez tabi.

Dünya`nin her yerinde irkcilik var.Ama bizim ülkemizdeki irkcilik buradakini üce katlar.O yüpzeden bazi konularda daha dikkatli konussak daha iyi olur.

Konu sahibi hic Almanca bilmiyorum dememis. Kendini idare edecek kadar konusabiliyormus. O mesaji arada kaynamis saniyorum herkes simdi tek kelime bilmiyor gibi cevap yaziyor.

Simdi konu sahibini normal meslek edinme kursuna yolluyorlar ve bu da zorunlu cunku yani issizlik parasi aliyor. Ordaki dil muhtemelen daha agir. Yani sizi ne depresyona soktu ben anlamis degilim. Dili anliyorsunuz alt tarafi daha iyi gelistireceksiniz. Sevdiginiz bir isin meslek kursuna gidemiyor musunuz?

Su an yok yere o devletin parasini yiyorsunuz. Ben 18 yildir Hollanda'dayim 14 yasimda geldim 15 yasimda ise girdim hep calistim. Niye ben salak miydim? Almanya birde ne guzel bedava yolluyor. Hollanda hukumeti dil kurslarini parali yapti simdi hicbir Türk gitmiyor. Yani Hollanda'da dili en az konusan ve en cok işsizlik maasi alan azinligiz vesselam.

Gercekten Turkler kendileri dili iyi konusamadiklari icin cocuklarina da ogretemiyorlar. Evde desen hep Turkce. Başka dili ogrenme azmi hic yok. Baska azinliklar mesela faslilar mükemmel konusuyorlar cocuklari da oyle. Turkler cocuklarina dili ogretemedikleri icin okulda geri kaliyorlar. Turk cocuklarinda Ingilizce ogrenememe sorunu da var. Cocuk sevemiyor bunaliuor. Niye aile de sevmiyor ki baska dili. 18 yildir burdayim cok seyi gozlemledim. Uzaga bakmaya gerek yok kendi akrabalarima baksam yeterli.

Benim simdi 2 yasindaki yegenim Ingilizce, Hollandaca ve Türkçe'yi ayni anda konusmaya basladi. Ben ona öğretiyorum sevdiriyorum Ingilizce'yi. Burda zaten azinligiz, bir Hollanda'lidan yada Alman'dan daha cok cabalamak zorundayiz. Yerinizde olsam cocugumun gelecegini düşünürdüm cunku boyle giderse ana babadan hayir gelmeyecek.

Hay maşallah..beni annenle tanıştırsana

uyum sağlayamamışssınız belli ki.
dile kolay koskoca 8 sene heba olmuş gitmiş.
ülkenize dönün bence.
çalışmadan para almaktan vazgeçebilirmisiniz bilmem gerçi.
sadece 2 sene olmuş henüz.

Butun issizlik maasinin faturasi arkadasa kesilmis yalniz.

Kadin diyor ki agliyorum , depresyondayim ve intihardan bahsediyor.Yan gelip yatmaktan bu kadar memnun olan bir insan bunlardan bahsetmez.

Ana dilinin , dilbigisine cok hakim olmayan insanin yabanci dili ogrenmesi zordur ama bu 8 senenin altinda baska bir psikolojik neden yatiyor bence. Yine de tek turk kendini idare edebilecek kadar Almancasi varmis. Bu da yetiyor sanirim ona.

Soyle de bir calisan kesim var hani hep su ev hanimlarini yeren. Adi ustunde calisir ama butun gun KK den, sosyal medyadan cikmaz. O kesimin de evde oturup issizlik maasi alan kesimden hic bir farki yok.

Madem is firsatlari cok , Almanya orada gidebilirsiniz yani.

Son düzenleme:
Ben de şu: Almanya da arayana iş çok' kısmına takıldım.
Öyle mi gerçekten?

Hanimefendi komik duruma dusmeyiniz.

Konu sahibinin esi de calismiyor imis. Hem de 2 senedir. Yani evin sorumlulugunu paylasiyor degiller buradaki calismayan kadinlar gibi.

Baska insanlarin vergilerine guvenip gittikleri ulkeyi somuruyorlar.

Öyle ha deyince ben geldim diye gidip Almanya'da yada baska bir Avrupa ülkesinde ise giremiuorsunuz yada oturamiyorsunuz yalnız. keşke gidebilecek imkanım olsa giderim.
Buradaki tepkiler depresyonda olmasına da değil ağlamasına değil zaten. Karı koca iki koca sene işsizler ve devletin topluma kazandırmak için gonderdigi mesleki dil kursuna gitmek istemeyen biri var. Ama gitmezse devlet para vermiyor. hem parayı alıp hem kursa gitmemek istiyor. Sizce bu ahlaklı mi?
Turkiyede bulunan yatarak valilikten para alan Suriyeliler sinirleniyorsunuz musunuz? Aynı şey burada da geçerli tek farkla burada savaş da yok. Kendi rızasıyla gittiği ülkeye adapte olamayan ve olmakta istemeyen sadece paralarini yattığı yerden isteen bir aile bar.
Kusura bakmayın ama bu banq hiç doğru gelmiyor. Tepkim de buna. İşsizlik maaşı elbette olmalı ama çabalamayan sadece maaşı alan insanlar o maaşı çalışanlardan kesilen vergiyle alıyorsa ve hala utanmadan yatiyorsa bu hiç hoş bir tavır değil.

Ben de şu: Almanya da arayana iş çok' kısmına takıldım.
Öyle mi gerçekten?

Evet. Kalifiye islerde calismayacaksaniz cogu sehir icin konusuyorum is bulamamaniz zor.

Zaten devlet destekliyor sizi belli programlarla ise yerlestiriyor.

Ama diyorsaniz ki ben lisans egitimimi tamamladim, alanim uzerine oraya gidip calismak istiyorum, bu durum farkli. Butun Avrupa'da oldugu gibi bu durum daha zor.

Hanimefendi komik duruma dusmeyiniz.

Konu sahibinin esi de calismiyor imis. Hem de 2 senedir. Yani evin sorumlulugunu paylasiyor degiller buradaki calismayan kadinlar gibi.

Baska insanlarin vergilerine guvenip gittikleri ulkeyi somuruyorlar.

Niye dusuncelerimi yazmam komiklik mi oluyor. Eger oyleyse sizin mesajiniz da bana gore komik. Ben yurt disinda yasiyorum. Artilarini da eksilerini de cok iyi biliyorum. Oyle oturdugum yerden konusmuyorum. Buranin artilari da var eksileri de var. Eksileri bana gore cok daha fazla.

Issizlik maasi bu kadar tatliysa siz de gidebilirsiniz yani.

Komik olan kisim kadinin calismamasinin elestirildigini sanmaniz.

Yetiskin 2 insan calismiyor ve cocuk yapmislar. Devletin baska insanlardan aldigi vergiler ile geciniyorlar. O devlete de herhangi bir hizmetleri, gonul baglari yok.

Ben boyle bir onursuz duruma dusmem, zaten o sebeple elestiriyorum. Nicin elestirdigim durumu kendim yapayim? Yazdiklarinizi tekrar okumanizi tavsiye ederim.

Yurtdisinda yasamanin eksileri ile bu durumun ne alakasi var? Once konuyu okuyun. Sizin mantiginiz ile benim size madem eksileri fazla, yurtdisinda yasamayin demem gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…