- 1 Mart 2016
- 1.619
- 4.708
- 133
Üniversitede yüksek Lisans yapan biri en iyi ihtimalle 3500€ brüt kazaniyor. Bu kisinin eline ama net miktar sadece 2000€ geciyor! Peki neden? Cevap: Issizlik parasi.
Tamam issizlik parasi güzeldir, ama keyfi degil, zaruri durumlarda! Calisanlar olarak enayimiyiz bizde senelerce iyi bir maas almak icin okuyalim, ardindada güzel bir maas kazanalim, ama elimize sadece yarisi kalsin?
Belki 2000€ Türkiyede güzel bir paradir, ama Almanyada kiralar 1000€ dan basliyor... Yani uzun lafin kisasi, okumayip ve calismasak daha iyi sartlarda yasariz!
(Issizlik Parasi 5 kisilik bir aile icin 2000€)
Lütfen Zaruri durumlar haricinde, issizlik parasina basvurmayin. Türk milleti caliskan millettir. Ne oluyor, almanyaya geldik diye, özümüzü unutmayalim. Hem Almanlarin gözündede Millet olarak itibarimizi kücültmeyelim!
Tam emin degilim ama kisi basi 400€ ödeniyor diye duymustum. Birde Kurslar bedava, Otobüs biletleri indirimli gibi bir cok extralari var.çocukları da var ona da para ödeniyor değil mi
Dil ogrenememenin bir suc oldugunu hatta tembellik oldugunu ilk defa duyuyorum. Siz gidin onu omur boyu baska ulkelerde yasayip tek kelime yerel dili ogrenmeyen Ingilizlere sorun. Cok tuhaf, cok sert ve dar goruslu dusunceleriniz var.8 senede bir dili öğrenemiyorsan bu tamamen senin suçun depresyon vs..vs.. değil bunlar bahane kardeşim 8 seneden bahsediyoruz diyeceksin ki ben yatmayı seviyorum ben boş yaşamayı seviyorum ben tembelim diyeceksin
Dil ogrenememenin bir suc oldugunu hatta tembellik oldugunu ilk defa duyuyorum. Siz gidin onu omur boyu baska ulkelerde yasayip tek kelime yerel dili ogrenmeyen Ingilizlere sorun. Cok tuhaf, cok sert ve dar goruslu dusunceleriniz var.
Dil ogrenmek herkese nasip olmaz, muzik aleti calmak da. Gerceklik ayari lazim sizlere.
Dil ogrenememenin bir suc oldugunu hatta tembellik oldugunu ilk defa duyuyorum. Siz gidin onu omur boyu baska ulkelerde yasayip tek kelime yerel dili ogrenmeyen Ingilizlere sorun. Cok tuhaf, cok sert ve dar goruslu dusunceleriniz var.
Dil ogrenmek herkese nasip olmaz, muzik aleti calmak da. Gerceklik ayari lazim sizlere.
Konu sahibi ve esi baska bir ulkeden yazlik almis ve yilin belli zamanlarini o ulkede geciriyor degiller. Zaten buradaki Ingilizler hakkindaki tespitleriniz de yanlis ama gecelim o kismi. Didim esnafina sorabilirsiniz kim dil ogrenmeye istekli, kim degil.
Bu iki yetiskin kisi bir ulkenin calisan insanlarini somurerek o ulkede yasiyorlar. Dil konusunu geciniz, hayattaki yasam kaliteleri calisan insanlarin hakkina bagli. Devletin adaptasyon sureci veya ekstrem durumlar icin tanidigi hakki suistimal ediyorlar. Almanya'da bir sure gecirdiyseniz 2 yil is bulamamanin imkansiz oldugunu da bilmeniz gerekirdi. Herhalde bu cifte kalifiye is verilmesi gerektigine inanmiyorsunuzdur.
Bunun disinda Almanya hakkindaki tespitleriniz 70'lerde oraya giden ve insan muamelesi gormeyen gruplar icin gecerli. Bu konu ile hic alakasi yok. Bu cift Metropolis'in ust kisminda yasiyorlar, altta calisanlarin emegi ile.
Elestirdiginiz butun problemleri de bu cift benzeri insanlar tetikliyor. Hicbir toplum asalaklardan hoslanmaz, hoslanmamalidir da. Yurtdisina gittim, parasiz kaldim ornekleri tamamen kel alaka.
Konu sahibi, 2 yil issiz esiniz, cocugunuz kac yasinda? Almanya'ya giderken ne dediniz, gelelim ve ureyelim, bu hicbir emek vermedigimiz devlet de bizi asalak gibi beslesin mi dediniz? Tebrik ederim, boyle devam ediniz.
Cocugunuz icin boyle bir anne babaya sahip olmak ne kadar hos. Eminim siz yetistirdiginiz icin gurur da duyar bundan.
-Ailen ne is yapiyor?
-Sizin vergilerinizi yiyorlar.[/QUO
öylediklerinize aynen katiliyorum.Ben almanya`ya 31 yasimda gelmis birisiyim.is arkadasim macaristan`tan gelip neredeyse sifir almancayla ise baslamis.Almancayi`da bu arada epey ögrenmis durumda.Fakat mutlaka almanca kursu ile desteklemek lazim.issizlik parasi gercektende issiz kalip is buluncaya kadar ayakta durmanizi saglayacak bir sistemken maalesef bir cok türk insaninin da yasam sekli olmus durumda.
Simdi ben ve benim gibiler sabahin erken saatlerinde kalkip yollara düsüp zahmetle kazandigimiz paranin neredeyse aynini alan bu asalak insanlara tabi ki öfke duyuyoruz.Madem entegre olmaya niyetleri yok, madem burada mutsuzlar niye geliyorlar niye kaliyorlar.ben zaten türkiye`den bu mentalide yasayan insanlardan uzaklasmak icin gelmisim simdi burada her firsatta almanya`ya kin kusan ama firsatlarindan yararlanmaktan da hic geri durmayan ikiyüzlü yurdum insaniyla yasamak istemiyorum.
Arkadaşım almanya da yaşıyor, oğluna anaokulu öğretmeni ülkenize dönün artık gidin burdan diyor.. Almanya hicde özenilecek biryer değil bence gercekten buyuk ayrım var
Hay maşallah..beni annenle tanıştırsanaHatta sunu da eklemek istiyorum benim annem suan 50 yasinda ve 43yasinda babamla bosandilar. annem 15 yasinda evlendigi icin okuyamamis babamdan bosandiktan sonra almanyada okula basladi meslegini yapti ve suan pedagog. almanca ve ingilizcesi vardi zaten ama kadin 45inden sonra fransizca öğrendi... demem o ki İNSANİN İCİNDE TEMBELLİK VARSA İSTER 14 İSTER 44 HİC Bİ İSİ BECEREMEZ
uyum sağlayamamışssınız belli ki.Buraya yazmak hataymış pardon cevap vermeyin artık burda size derdimi anlatıyorum eşim sadece iki senedir çalışmıyor,ne yapayım bende böyle bir insanım işte hemen yadırgıyorsunuz depresyon benim çocukluğumdan beri var,tek hatam sanırım Almanya'ya gelmek oldu, bunu yaşamayan bilemez kendime güvenim yok intiharı bile düşünüyorum kimse anlamıyor ama
Butun issizlik maasinin faturasi arkadasa kesilmis yalniz.
Kadin diyor ki agliyorum , depresyondayim ve intihardan bahsediyor.Yan gelip yatmaktan bu kadar memnun olan bir insan bunlardan bahsetmez.
Ana dilinin , dilbigisine cok hakim olmayan insanin yabanci dili ogrenmesi zordur ama bu 8 senenin altinda baska bir psikolojik neden yatiyor bence. Tek turk kendini idare edebiliyormus. Bu da yetiyor sanirim ona.
Soyle de bir calisan kesim var hani hep su ev hanimlarini yeren. Adi ustunde calisir ama butun gun KK den, sosyal medyadan cikmaz. O kesimin de evde oturup issizlik maasi alan kesimden hic bir farki yok.
Madem is firsatlari cok , Almanya orada gidebilirsiniz yani.
Butun issizlik maasinin faturasi arkadasa kesilmis yalniz.
Kadin diyor ki agliyorum , depresyondayim ve intihardan bahsediyor.Yan gelip yatmaktan bu kadar memnun olan bir insan bunlardan bahsetmez.
Ana dilinin , dilbigisine cok hakim olmayan insanin yabanci dili ogrenmesi zordur ama bu 8 senenin altinda baska bir psikolojik neden yatiyor bence. Yine de tek turk kendini idare edebilecek kadar Almancasi varmis. Bu da yetiyor sanirim ona.
Soyle de bir calisan kesim var hani hep su ev hanimlarini yeren. Adi ustunde calisir ama butun gun KK den, sosyal medyadan cikmaz. O kesimin de evde oturup issizlik maasi alan kesimden hic bir farki yok.
Madem is firsatlari cok , Almanya orada gidebilirsiniz yani.
Ben de şu: Almanya da arayana iş çok' kısmına takıldım.
Öyle mi gerçekten?
Hanimefendi komik duruma dusmeyiniz.
Konu sahibinin esi de calismiyor imis. Hem de 2 senedir. Yani evin sorumlulugunu paylasiyor degiller buradaki calismayan kadinlar gibi.
Baska insanlarin vergilerine guvenip gittikleri ulkeyi somuruyorlar.
Niye dusuncelerimi yazmam komiklik mi oluyor. Eger oyleyse sizin mesajiniz da bana gore komik. Ben yurt disinda yasiyorum. Artilarini da eksilerini de cok iyi biliyorum. Oyle oturdugum yerden konusmuyorum. Buranin artilari da var eksileri de var. Eksileri bana gore cok daha fazla.
Issizlik maasi bu kadar tatliysa siz de gidebilirsiniz yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?