Altın istemek ?

Evet var onlarda bu adet. Yani kendi kizi için istemiş. Diger gelinin babası ellerine liste vermiş hatta. O kadar degliz sukur ama istemese annem gucunuzun yeteni yapın dese daha iyi olacak

Mesela su an bizde de o var. 6 7 aydır nisanliyiz. Yaza dugun diye cok söylüyoruz biz hazirlikliklara başladık. Onlarda hiçbir şey yok. Annem demis annesine biz başladık diye annesi ben daha hiç baslamadim valla hazırlık falan yok bende demis. Annem de şakayla o da sizin sorununuz demis. Annem bunlari görünce daha bi hirslaniyor sanirim. Beklemek mi istiyorlar acik acik konuşmuyorlar bi arasa sorsa diyor. Askerden dönmesini bekliyordur diyorum. O zaman belli olacak her sey

Evet var onlarda bu adet. Yani kendi kizi için istemiş. Diger gelinin babası ellerine liste vermiş hatta. O kadar degliz sukur ama istemese annem gucunuzun yeteni yapın dese daha iyi olacak
Hmm tmm o zaman bunlar doğu adetleri bence onlarda gayet normal bence isteyin atıyorum 3çift burma artı set bir geline bunlar normal çok değil

Haklisiniz ama konu çok çarpıtıldı ben anlatmak istediğimi anlatamadım maalesef kusuruma bakmayın lütfen

Biz eşimle ne yaptıysak kendimiz yaptık, ailelerden bir şey istemedik. Hiç bir bilgim yoktu bu konularda. Eşimin ailesi bir şey takmadı, benim annem bilezik taktı, adaletsiz olmasın diye nikahtan sonra anneme geri verdim bilezikleri. Ben hoşlanmam istemekten, durumu varsa zaten takar. Bize çok takı takılmadı nikahta, hep kayınvalideme vermişler, onların tarafında öyleymiş. Kadın hepsini getirdi nikahtan sonra verdi bize. Memlekete ziyarete gittiğimizde bile gelip hediyesini bırakanlar olduysa saklar verirdi bize. Karşılıklı tokgözlü olmak bizim için işleri kolaylaştırdı. Hoş 2-3 yıl sonra ayarları bozulmuştu ama olsun. Nişanlınızın ailesi nasıl insanlar bu da önemli bence. Gelini ucuza getirdik diyebilecek tipler mi yoksa ne şanslıyız oğlumuz anlayışlı biriyle evleniyor, birbirimizin kıymetini bilelim diyecek insanlar mı? İlk söylediğim tiptelerse annenizi tutmayın, anladıkları dilde konuşsun, diğer türlüyse orta yolu bulmaya çalışın.

Bence anneniz haklı o taraf biraz kaytarıyor gibi bence baştan herşeyi konuşsun siz gençlerin gözünde önemi yokmuş gibi olurda ilerde anlarsın tecrübe konuşur bir yerde annenize müdahale etmeyin

Anneniz sonuçta kendi için değil sizin için istiyor. Bütçeye göre istenebilir. Evlenmeden önce bende sizin gibiydim. Ona gerek yok buna gerek yok diye. Şuan pişmanım

Merhaba, anneniz kesinlikle ayıp birşey yapmıyor altın istemekle.Tecrübesine güvenin ayrıca katiyen ayıp birşey değil.Bizde karşı tarafa sizin oğlunuz zaten onun evine gircek gücünüz yettiğince denir.Nikahta mehir denen birşey vardır bunu duydunuz mu bilmiyorum ama belli bi miktar zaten kadının korunma amaçlı olsa gerek dinen en doğal hakkı.Tabi ki zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız denmiştir.Şimdiden hayırlı olsun.

Ben evlenirken benim annem kayınvalideme ne yaparsanız sizin şanınıza dedi onlarda yapabileceklerini yaptılar bana sordular ne istersin diye hic bir sey istemem dedim set falan asla istemedim zaten hiç hoşlanmam altın takıp gezmekten herkesin kendi tercihidir tabi bana akrabalar dediler dul musun sen ne demek istemem bazen insanlar cok sacma dusunuyor bu konularda dul bekar ne farkeder yani düğünde istemeyince salaksın dediler :)) hiç aldırmadım bence eşiniz olacak insan ve siz ne istiyorsaniz onu yapın kimseyi mutlu edemezsiniz sonunda sizin huzurunuz kacar illa ki gerginlikler olur cok fazla takilmayin siz eşinizle kendi kararinizi uygulayın

Keşke altın takma olayı ahlak sahibi zihniyete göre takılsaydı, alçakgönüllü olanlar zengindi şimdi
O yüzden hep derim, para yanlış insanların elinde
Hiç durumu olmayan aileler ne yapar eder alır derken de herhalde banka falan soyuyorlar gelin alcaz diye
Dul lafı kısmına hiç değinmiyorum zaten o potada yarışamam kesinlikle bu şekil bir cümle kuran biriyle
Ne diyeyim hayırlı işler

Bırakın istesin pişman olmazsınız eğer istemezseniz pişmanlık duyarsınız. Düğün eşya gelinlik konusunda canınız ne istiyorsa onu yapın. Çünkü fedakarlık yaptığınız da eşiniz ve ailesi sizin alnınızdan öpmeyecek.

Bende sebebini merak ettim komik mi yani bu şimdi.
Valla bandan yeni döndüm. 2 haftaya kalmaz doğuracam. Bu sürede banlı olmak istemiyorum arkadaşlarım beni merak eder. O yüzden polemiği girmicem.
altınla değer biçen yok bilmem para harcadı altın taktı diye oğlunun boşanmasına razı gelmezler gibi saçma sapan bi yorumu tartışamam kusura bakmayın.
ha ayrıca konu sahibinin annesinin isteyeceği altınla sizin bahsettiğiniz daha doğrusu benim bildiğim mehirin alakası yok.
iyi geceler

kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. H
Keşke biz de zamanında böyle deseydik.
Ben hiç altın istemedim, çok mütevazi fazla para harcanmayan bı düğün yaptım, kayinbabamin hiç bişeye kuruş katkısı olmadı, bu sırada kayinbabam ekstra bahçe evine 50bin tl kadar falan harcadı ama bize bı çeyrek takmadı düğünümüze de eli cebinde geldi.
Cüzi miktarda orta kalite eşyalar aldık çalıştığım için eşime destek oldum onu hiç zorlamadım.
Ta ki kaynanam evime gelip hiii eşyaların da pek dandik diyene kadar, ah feronia aaaahhhhh salak feronia dedim. Benim hikayem böyle.
Yani bu konularda kimseye tavsiye veremiyorum ben kelin ilacı olsa....

Hııı anlıyorum. Bende Kütçe kütçe altın iste demedim herhalde iyi okuyun. Mazlumlar hariç de dedim. Mehir haktır fazlası da hoş olmaz diye söyledim. Neyini bilemediyseniz bunun. Yazımın sonraki işleyişi de paraya tapan kıymeti parayla biçenler için devam ettirdim. Daha geçen ay oğlunun nişan atmasına yaptığı masraflara ağlayan, aynı zamanda gelinini kötüleyen kız geri dönse sırf masraflar için kabul edecek kaynana gördüm. Eminim ki masraf yapmasaydı kızın peşinden bu kadar koşmayacaklardı. Bu en son gördüğüm nice ezeni nice koşanı gördüm anlayacağınız. Fedakarlık herkese yapılmaz. Kimi över kimi ezer. Ve size de iyi geceler

Kütçe değil de külçe diyelim.
mehirle konudaki altın aynı şey değil işte sizin bilemediğiniz şey o.
mehiri eş yapar ana baba yapmaz.
ayrıca şahit olduğunuz kötü olayı bu şekilde burada yazmak ve normali buymuş gibi savunmakta ayrı saçma.
Kilo kilo altın takan kimsenin oğlu yada kızı boşanmıyor mu Allah aşkına.

Savunmadığım için yazıyorum zaten. Mehir olayını zaten eşe göre söylüyorum.Evlilik kurulurken aile oğlununun altından kalkamayacağı için el atar ya da atmaz.
Ailenin yaptığı harcamalarada kişisine göre bakış açılarını yazdım.Öylesi de var böylesi var anlamında. Ben daha oğlunun harcamasına da başkasının harcaması gibi bakanını görmedim. Siz türkiye de yaşamıyor musunuz allah aşkına. Bende aileden de eşimden de tek birşey istemeden evlilik yaptım düğün dahi yapmadım. Ne varsa evimde eşimle benim emeğim. Yapılan fedakarlık kişisine göre yapılır bunun altını hala çizmekten vazgeçmeyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…