- 12 Haziran 2019
- 19.604
- 120.710
- 598
- 37
Ben mi fesatım bugün bilmiyorum ama aklıma geleni sormam lazım.Kuzu az çok anlattığım kadarıyla biliyorsundur belki tutumunun ne olacağını.
Mutlaka verecektir ama sen istemezsen ben asla almam. Gelen altında bana değil sanadır zaten. Sen ne istersen onu yaparsın kimse karışmaz diyor.
Ben ne al derim ne de alma derim. Kimseye ihtiyacımız yok ama babam bunu hak için yapıyor diyor. Zaten hastane de verdiği parayı da babası verecekmiş geri.
Babası o dönemlerde nişanlımdan para aldığı için, yani babasına hayvan vs alan nişanlım olduğu için , o batınca babası da batmış olmuş bir nevi.He o zaman babası kızın tedavisini yaptırmadı demeyelim
Yaptıramadı demek ki
Nişanlınıza iflas ettiği dönemde öyle bir dönem olmalı o zaman
Abi abi diyenlerde kardeşleri olmalı
E o zaman anasına babasına niye bu kadar sert
ben ailede hiç art niyet görmedim nişanlınız tuhaf
Hala evime giremez diyen bir evladın hakkını düşünüyorlar ya helal olsun
Ne kadar düşünceli bir kayınbaba. Çok severim ince düşünceli insanları. Ben olsam kabul ederdim; adamın içinden gelmiş ve almış çok tatlı. O değil de böyle kayınbabalar bana niye denk gelmiyo yahuMerhabalar kknın güzel hatunları.
Bu hafta epey bir aksiyonla geçti. Dün gece olan bir olayı paylaşıp sizden akıl almak istiyorum.
Dün gece nişanlımın kız kardeşi beni aradı.
Biliyorsunuzdur belki ama bilmeyen için ; kardeşi kanser ve biz o süreçte ilk kez tanışmıştık. Görüşmüyorlardı nişanlımla. O süreçte diğer kız kardeşi ile de görüşmüştük. Tüm ailesini tanıdım diyebilirim.
Her neyse benim numaram da diğer kız kardeşinde vardı. Dün beni aradı. Çok kibar ve akıllı bir bir kadın bu kardeşi. Mesafesini iyi bilen, kimseyle işi olmayan bir kadın gibi. Bana dedi ki “ Kajmery babamlarla abimin arası hiç yok biliyorsun. Babam benden bir şey rica etti bende aramak durumunda kaldım”. İçimden eyvah dedim bunlar kesin düğüne falan gelmek isteyecekler.
Neyse sonrasında “buyur ,dinliyorum” dedim. O da bana “ Babam sana altın aldı. Bizim oralarda böyle şeyler çok önemlidir. Abim asla kabul etmez ama babam sana bunları mutlaka verecek. Vermezsem gözüm açık gider” demiş.
Bende teşekkür ederim , bizim ihtiyacımız yok ve abin asla kabul etmez dedim.
Evet abim kabul etmez ama sen bir şekilde ikna et lütfen dedi. Biz düğüne gelmeyeceğiz asla, zaten abimde istemiyor ama ben kardeşimin (kanser olan) yanına gelirken sana vermek istiyorum. Babam başka bir kız olsa , ne düğünü ertelerdi ne de hastaneye gelirdi dedi. Seni çok taktir etti ve bu verdiğim altın sadece o kız için demiş. Ben yok desem de getireceğini söyledi.
Nişanlımı arayıp anlattım durumu. Epey bir tepki verdi. Kabul etmeyelim bence dedi. Dedim kabul etsem bu kişiler bizde hüküm sürer mi ?
O da ne demek hüküm sürmek Kajmery onlar bizim evimize bile gelmez , kaç kere söyleyeceğim? dedi.
Sonrasında sen kimseyle görüşmek zorunda değilsin ama babamı tanıyorum o altınları bize mutlaka yollayacak ama sen almak istemezsen onu bilemem dedi.
Anneme söyledim . İnsanların içinden gelmiş kabul et dedi.
Sizce ne yapmam lazım ?
Ailemin durumunu asla bilmiyorlar ki canım.Ben mi fesatım bugün bilmiyorum ama aklıma geleni sormam lazım.
Bildiğim kadarıyla senin ailenin durumu onlardan daha iyi. Bu kadar çıkar peşinde koşan insanlar olunca akla geliyor ister istemez. Sana yaklaşma ve iyi niyet çabalarının sebebi maddiyat olabilir mi?
Bence sen nişanlını çöpsüz üzüm olarak görmüşsün aileyle görüşmekten korkuyorsun.Laf edeceklerini sanmıyorum çünkü biz talep etmedik.
Amin çok teşekkür ederim . İnşallah araları daha da iyi olarak devam eder.
Güzel yorumunuz için ve benim kendimi sorgulamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim ❤
Eşiniz ailesi ile ilişkinizi eşiniz belirlemesin. Sizi az çok biliyorum. Gayet aklı başında birisiniz. Mesafenin korunacagina inaniyorsaniz alabilirsiniz bence. Adam hak geçmesin istiyor anladığım kadarıyla. Nişanlinizin kardeşine yaptığı masraflari da verecekmiş. Bence alip bir süre bekletin.Sanırım nişanlım iflas edince ,babasını da o desteklediği için, babası da maddi olarak çok zor bir dönem geçirmiş.
O dönemde de battın diye bir ton laf yemiş onlardan. Nişanlım da hep aile özlemi ile büyümüş. Her zaman kendini bu konuda eksik hissetmiş.
Yani görüşmesinler de diyemem. Sonuçta çocuğumuza ne kötülükleri olabilir ki ?
Ama bu mesafeyi koruyacağımıza inanıyorum. Zaten annesi kendi kızına bile senede 1 gidiyormuş. O da kızı çok ısrar ettiği için.
Onlar genelde kimseye gitmeyelim ama bize gelsinler zihniyetindeler.
Canim yaAilemin durumunu asla bilmiyorlar ki canım.
Ha şunu da söylemem gerekirse nişanlımın maddi durumu babamdan şu an için daha iyi. Yani bir çıkar peşinde koşuyorlarsa bile bu nişanlımın parası içindir.
Çünkü benim ailemi tanımıyorlar bile.
Sen asla fesat değilsin , resmen şu an bir abla bir kardeş gibi çok içten düşünüyorsun ❤
O kada güzel bir üslupla eleştirmişsiniz ki bunu ters algılamak mümkün değil.Yazdıklarımı ters algılamayıp, iyi niyetli okuduğunuz için asıl ben teşekkür ederim
Ben öyle görmedim aslında öyleydi cidden.Bence sen nişanlını çöpsüz üzüm olarak görmüşsün aileyle görüşmekten korkuyorsun.
Çok teşekkür ederim güzel bakış açınız için.Eşiniz ailesi ile ilişkinizi eşiniz belirlemesin. Sizi az çok biliyorum. Gayet aklı başında birisiniz. Mesafenin korunacagina inaniyorsaniz alabilirsiniz bence. Adam hak geçmesin istiyor anladığım kadarıyla. Nişanlinizin kardeşine yaptığı masraflari da verecekmiş. Bence alip bir süre bekletin.
Senin hisler beni benden alıyor zatenCanim ya
Böyle düşündüğün için sevindim. Başka bir üye için farklı şeyler düşünmüştüm ve nişanlısından ayrıldı malesef. Senin mutlu olmanı isterim. Bazı üyelerle içsel bağ kurduğum doğrudur
Ev almış ya da ev alacak kadar altın vermişlerse, size vermek istedikleri altının miktarının az olduğunu düşünmüyorumKesinlikle tek sebebi hak geçmesin diye.
Çünkü erkek kardeşlerine ev almış babası. Diğer kız kardeşlerine ev alırkende yarısını babası vermiş. Şimdi bize vermemek olmaz gibi düşünüyormuş.
Aslında bana bir şey yapmadılar ama nişanlımı çok üzmüşler.
Ona aile olamayan bana hiç olamaz diye düşündüğümden sanırım.
Aslında ben gerçekten çok vicdanlı ve aile kavramına çok önem veren biriyim.Ben sizi burada yazdıklarınızdan daha farklı biri olarak tahayyül etmiştim,bu konu hayal kırıklığı oldu bende doğrusu.
Şimdi nişanlınız ailesiyle kötü birşeyler yaşamış olabilir, küs -olmamalı normalde- ama olabilir.E madem öyle o görüşmüyorsa zaten sizi bağlayan bir durum olmaz sizde görüşmezsiniz.
Düğününüze gelmeyecek,evinize girmeyecek,sizinle iletişim kurmayacak bir adamın da size karşı ödemesi gereken bir hak yok bence,altınları almak çok saçma olur.
Evlatlar nasıl hata yaparsa ana,baba da hata yapabilir.Bir sohbette duymuştum 'atan firavun olsa sen onun evladı olduğun için senin üzerinde hakkı vardır'
Evet çok yanlış yapmışlar,eskisi gibi olamaz eşiniz elbet ama ana,babaya kin gütmekte çok fazla.
Bunun üzerine sizin verdiğiniz tepki de çok aşırı.
Sen görüşsende ben görüşmem demek niye?
Siz bu insanlarla kaç kere oturup sohbet ettiniz,direkt size bir fenalık yapmadıkları ve oğullarına karşı olan hatalarından pişman olmuş insanlara karşı neden bu kadar önyargılısınız.
Biraz önce baska bir konuda babaanneninde yenidoğan torunu görmesinin hakkı olduğunu düşünüyordunuz,ee sizin ileride inşallah bir yavrunuz olursa onlar görmeye gelebilecek mi?
Ben eş ailesinden çok canı yanmış bir insanım,hem bana hem aileme ama en çokta kendi oğullarına bilerek veya bilmeyerek çok eziyet ettiler,sene de bir görüyorum şu an.
Ama demiyorum ki hiç gelmesinler,biz hiç gitmeyelim.
Eşime sen hep git,ara sor, ihtiyaçlarına cevap ver diyorum ki vallahi benim de nefsime ağır geldiği halde yapıyorum bunu.
Sırf oğlumun evine giremiyorum denilmesin diye,senede bir hafta ağırlarım,ben memleketteyken de gelip kalsınlar seninle diyorum.
Velhasıl ben direkt bana yapılan haksızlıklardan dolayı azami şekilde görüşsemde eşime yada evladıma böyle bir sınır koymayı kendime hak görmüyorum.
Belki tedirgin olduğunuz noktalar var,haklı yanlarınız var.
Fakat sizin nişanlınız nasıl ki babanızın bazı zor yanlarına sizin hatrınız için katlanıyorsa,siz de eğer eşiniz affederse onun ailesini azami şekilde görüp,idare edebilirsiniz.
Dertsiz başıma dert almayayım derseniz de altınları da almayın, gayet açık olarakta müstakbel eşimin kalbinde derin yaralar açmanızdan mütevellit sizinle görüşmek istemiyorum dersiniz.
Evladının küslüğüne dayanan ana baba,gelinin mesafesini fazla kafaya takmaz bence.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Zaten etmişsiniz o kısmı okumamışım:)Neden bilmiyorum gözlerim doldu.
Bence bu konudaki herkes çok güzel kalpli .
Siz , baba , kardeş .
Bence altınları mutlaka alın, adamcağızın gönlü olur hem bence çok değerli onlar (manevi olarak diyorum ) bence nisanlinizi bir şekilde ikna edersiniz
Teşekkür ederiz bize böyle güzel baktığın için❤Neden bilmiyorum gözlerim doldu.
Bence bu konudaki herkes çok güzel kalpli .
Siz , baba , kardeş .
Bence altınları mutlaka alın, adamcağızın gönlü olur hem bence çok değerli onlar (manevi olarak diyorum ) bence nisanlinizi bir şekilde ikna edersiniz
Ne gibi bir şey çıkar sence canım ? Senin görüşlerinde çok önemli benim için.Canim alma altindan bir sey cikacak mutlaka. Belki de seni arama sebepleri bu hic bulasma derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?