Altın mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben mi fesatım bugün bilmiyorum ama aklıma geleni sormam lazım.
Bildiğim kadarıyla senin ailenin durumu onlardan daha iyi. Bu kadar çıkar peşinde koşan insanlar olunca akla geliyor ister istemez. Sana yaklaşma ve iyi niyet çabalarının sebebi maddiyat olabilir mi?

Babası o dönemlerde nişanlımdan para aldığı için, yani babasına hayvan vs alan nişanlım olduğu için , o batınca babası da batmış olmuş bir nevi.
Babası da sakın bizi arama ve kardeşlerini de rahatsız etme . Kendi başına ne yapıyorsan yap demiş.
Ama nişanlım hep diyor ki maddiyat asla beklemedim ama maneviyatta göstermediler. Yani tek dertleri o dönemde babasının da çok sert tepki vermesi olmuş.

Ne kadar düşünceli bir kayınbaba. Çok severim ince düşünceli insanları. Ben olsam kabul ederdim; adamın içinden gelmiş ve almış çok tatlı. O değil de böyle kayınbabalar bana niye denk gelmiyo yahu

Ailemin durumunu asla bilmiyorlar ki canım.
Ha şunu da söylemem gerekirse nişanlımın maddi durumu babamdan şu an için daha iyi. Yani bir çıkar peşinde koşuyorlarsa bile bu nişanlımın parası içindir.
Çünkü benim ailemi tanımıyorlar bile.
Sen asla fesat değilsin , resmen şu an bir abla bir kardeş gibi çok içten düşünüyorsun

Bence sen nişanlını çöpsüz üzüm olarak görmüşsün aileyle görüşmekten korkuyorsun.

Eşiniz ailesi ile ilişkinizi eşiniz belirlemesin. Sizi az çok biliyorum. Gayet aklı başında birisiniz. Mesafenin korunacagina inaniyorsaniz alabilirsiniz bence. Adam hak geçmesin istiyor anladığım kadarıyla. Nişanlinizin kardeşine yaptığı masraflari da verecekmiş. Bence alip bir süre bekletin.

Canim ya
Böyle düşündüğün için sevindim. Başka bir üye için farklı şeyler düşünmüştüm ve nişanlısından ayrıldı malesef. Senin mutlu olmanı isterim. Bazı üyelerle içsel bağ kurduğum doğrudur

Bence sen nişanlını çöpsüz üzüm olarak görmüşsün aileyle görüşmekten korkuyorsun.
Ben öyle görmedim aslında öyleydi cidden.
Ama diyorum ya her şer de bir hayır vardır. Ailesini bu hastalık sayesinde tanımış oldum.
Belki bu olan olayda nişanlımın geçmişiyle yüzleşmesi için bir fırsat olacak.

Çok teşekkür ederim güzel bakış açınız için.
Mesafeleri mutlaka korumaya çalışacağız. Nişanlımda eminim mesafeyi bozmadan ,görülmeye devam edecektir.
En iyisi direkt kasaya koymak altınları.

Senin hisler beni benden alıyor zaten
Hani gerçekten biliyor da yazıyor gibisin.
Diyorum ya yorumu beğeniyorum , sonra bakıyorum ki sen

Ev almış ya da ev alacak kadar altın vermişlerse, size vermek istedikleri altının miktarının az olduğunu düşünmüyorum

Ben sizi burada yazdıklarınızdan daha farklı biri olarak tahayyül etmiştim,bu konu hayal kırıklığı oldu bende doğrusu.

Şimdi nişanlınız ailesiyle kötü birşeyler yaşamış olabilir, küs -olmamalı normalde- ama olabilir.E madem öyle o görüşmüyorsa zaten sizi bağlayan bir durum olmaz sizde görüşmezsiniz.
Düğününüze gelmeyecek,evinize girmeyecek,sizinle iletişim kurmayacak bir adamın da size karşı ödemesi gereken bir hak yok bence,altınları almak çok saçma olur.

Evlatlar nasıl hata yaparsa ana,baba da hata yapabilir.Bir sohbette duymuştum 'atan firavun olsa sen onun evladı olduğun için senin üzerinde hakkı vardır'
Evet çok yanlış yapmışlar,eskisi gibi olamaz eşiniz elbet ama ana,babaya kin gütmekte çok fazla.
Bunun üzerine sizin verdiğiniz tepki de çok aşırı.
Sen görüşsende ben görüşmem demek niye?
Siz bu insanlarla kaç kere oturup sohbet ettiniz,direkt size bir fenalık yapmadıkları ve oğullarına karşı olan hatalarından pişman olmuş insanlara karşı neden bu kadar önyargılısınız.

Biraz önce baska bir konuda babaanneninde yenidoğan torunu görmesinin hakkı olduğunu düşünüyordunuz,ee sizin ileride inşallah bir yavrunuz olursa onlar görmeye gelebilecek mi?
Ben eş ailesinden çok canı yanmış bir insanım,hem bana hem aileme ama en çokta kendi oğullarına bilerek veya bilmeyerek çok eziyet ettiler,sene de bir görüyorum şu an.
Ama demiyorum ki hiç gelmesinler,biz hiç gitmeyelim.
Eşime sen hep git,ara sor, ihtiyaçlarına cevap ver diyorum ki vallahi benim de nefsime ağır geldiği halde yapıyorum bunu.
Sırf oğlumun evine giremiyorum denilmesin diye,senede bir hafta ağırlarım,ben memleketteyken de gelip kalsınlar seninle diyorum.

Velhasıl ben direkt bana yapılan haksızlıklardan dolayı azami şekilde görüşsemde eşime yada evladıma böyle bir sınır koymayı kendime hak görmüyorum.
Belki tedirgin olduğunuz noktalar var,haklı yanlarınız var.
Fakat sizin nişanlınız nasıl ki babanızın bazı zor yanlarına sizin hatrınız için katlanıyorsa,siz de eğer eşiniz affederse onun ailesini azami şekilde görüp,idare edebilirsiniz.

Dertsiz başıma dert almayayım derseniz de altınları da almayın, gayet açık olarakta müstakbel eşimin kalbinde derin yaralar açmanızdan mütevellit sizinle görüşmek istemiyorum dersiniz.
Evladının küslüğüne dayanan ana baba,gelinin mesafesini fazla kafaya takmaz bence.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Aslında ben gerçekten çok vicdanlı ve aile kavramına çok önem veren biriyim.
Nişanlım bir kaç sefer ailesiyle ilgili konu açışınca çok duygulanmıştı o da bende yara yaptı sanırım.
Yani ailesinden konu aşılınca gözüme direkt o halleri geliyor.
Haklısınız benim ailemde yeri geliyor bana saçma sapan laflar ediyorlar. Hatta boşanma durumum da babam bir kaç tane (kötü niyeli olmasa da ) söz sarf etmişti.
Babamla burada tartışmalarımız için de konu açmışlığım var. Babam sonrasında pişman oludu ve bende durumu geçiştirdim. Şimdi kendi aileme de bakınca olabilir gibi geliyor.
Evet o konuda da belirttim. Çocuğa bence verilecek en değerli şey sevgidir. Maneviyat çok çok önemli ruh sağlığı açısından.
Ben buraya konu açacak durumda olduğumda genelde çok bocaladığım zamanlarda oluyorum.
Ve insan kendisine yorum yaparken , başkalarına yaptığı gibi de yorum yapamıyor. Hani işin içinde olma durumu varya bundan dolayı sanırım.
Uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. Çok doğru tespitleriniz olmuş. Hepsini dikkate alacağım ve bir daha da aileni istemem gibisinden sözler sarf etmeyeceğim. Çünkü gerçekten artık abartmaya başladım.

Neden bilmiyorum gözlerim doldu.
Bence bu konudaki herkes çok güzel kalpli .
Siz , baba , kardeş .
Bence altınları mutlaka alın, adamcağızın gönlü olur hem bence çok değerli onlar (manevi olarak diyorum ) bence nisanlinizi bir şekilde ikna edersiniz

Zaten etmişsiniz o kısmı okumamışım:)
Hüküm filan korkunuz olmasın . Bence kalbi güzel insanlar bu kadar ihtiyatlı olmayın, korkunuz olmasın

Canim alma altindan bir sey cikacak mutlaka. Belki de seni arama sebepleri bu hic bulasma derim.
Bu kadar iyi kalpli insanlar simdiye kadar neredeymis? Gecsinler onu.

Teşekkür ederiz bize böyle güzel baktığın için❤
Yorumlarına denk geldiğim zaman hep sert kadın gibi görünsen de sen çok duygusal bir kadınsın.
Ondandır bu gözlerinin dolması.
Altınları almak konusunda nişanlım asla tek kelime etmiyor. Sen ne dersen o olur diyor.
Sanırım bu kadar anlayışlı davranması beni belirsizliğe itiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…