Kötü niyetli olmadığımı bildiği için bana hep sakin ol canım diyor.Bencilce buldum.
Hele nisanliniza " alırsam altınları kendilerinde hak bulurlar mi , sen kabul etsen barışsan ben istemiyorum " demeleriniz ilginç.
Bana söylense " sana ne oluyor ki " derim , ve çok üzülürüm..
O dönemde babasının maddi durumu iyi değilmiş.Size altın takmayi planlamak yerine kanser hastası olan kızlarının tedavisini ustlenselerdi daha büyük jest yapmis olurlardı.Sonucta tedavi masraflarıni kimse ustlenmedi ve nisanliniz bu tedaviyi yürüttü diye hatırlıyorum.Bilemiyorum bu kadar hak -hukuk düşünen kişilerin yaptiklari ile düşünce sistemleri örtüşmesi bence
Ne güzel yazmışsınız.Tabi ki sizin düşünceniz olayları siz yaşıyorsunuz ve analiz ediyorsunuz, ama fikrimi söylemek istiyorum. Konuyu yorumlarıyla okudum aklıma altınları al ya da alma diyemem ne amaçla yaklaşıklarını da bilemem. Ama okurken aklıma takılanlar var.
1) Nişanlınızı yüz üstü bırakmak gerçekten olmamış, yani adamın kırgınlığını, görüşmek istememesini anlayabiliyorum, ama size karşı yapılan bir saygısızlık yok bu kadar kesin çizgiler koymak ileride çanınızı sıkabilir. Olmaz demeyin onlar eşinizin ailesi bir zaman gelir içi yumuşar, özler ama sizinle paylaşamaz tepkinizi bildiğini için. Bu da adam da hırçınlığa dönüşebilir hatta ailesinden ayrı kalmasını size bile yükleyebilir. Yerinizde olsam eşinizi destekler ama ailesi haklında tek yorum yapmazdım. Ha ilerde barışsalar da resmiyeti korurdum.
2) Yine söylüyorum eşinize yapılan yenilir yutulur değil, ama yine de aileyi silen bir adamla ilişkiden biraz korkarım. İnsanoğluyuz hatalar yapabiliriz, pişman oluruz ama ailesini silen herkesi siler benim gözümde.
Tabi siz kendi imkanlarınız içinde değerlendirir doğru karar verirsiniz umarım. Ama tavsiye insanın başına her şey gelir çok kesin çizgilerin olmaması taraftarıyım. Mutluluklar şimdiden.
Ekleme: Evime sokmayacağım insanların altınlarını asla almam.
İyi de sizlik bi durum yokki yani bi kötülüğünü görmemişsinizNişanlım bir dönem iflas etmiş.
O süreçte hepsi sırt dönmüşler. Özetlemek gerekirse böyle bir durum var ortada. Ama o zaman yaptıkları için hepsi çok pişmanlar. Yanımda da söylediler çünkü pişmanlıklarını.
Nişanlınız çok garipKötü niyetli olmadığımı bildiği için bana hep sakin ol canım diyor.
Ailemi atamayız ama görüşmek zorunda değilsin diyor. Kendisi de zaten yılda 1 kere ancak gidiyor.
Haklısınız belki bencillik ediyor olabilirim.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Bana bir şey yapmadılar şimdi Allah var.İyi de sizlik bi durum yokki yani bi kötülüğünü görmemişsiniz
E altınlarıda size almıslar zaten
Eşiniz görüşmek istese ilerde hayır eskiden sana böyle yapmıslar görüşemezsin mi diyeceksin veya sen niye görüşmek istemeyesin ki
Kafamda deli sorular
Olayı ilk öyle bi anlatmıssın ki sana bişey yaptılarda ondan mahcuplar sandım
İhtiyacınız yoksa almayın o zamanBana bir şey yapmadılar şimdi Allah var.
Ama nişanlımda zaten asla bana yaklaşıp , bağ kurmalarını istemiyor.
Bana hep şunu diyor; baştan nasıl bir çizgi koyarsak o çizgi öyle kalır diyor.
Annesi kızı istanbulda olmasına rağmen senede 1 kere gelip 4 gün kalıyormuş.
Hani kızına gelmeyen bana neden gelsin ki diyorum.
Benim de kafamda deli sorular. Ama hak için verdiğine eminim.
inanmayabilirsiniz elbette. O süreçte biz hep birlikteydik. Para mevzusunda aslında durum tamamen babasının hayvancılık yapmasından kaynaklanmış. Zaten kadının eşi berbat bir insan. Hiç açmak bile istemiyorum.Nişanlınız çok garip
Kendisi bile görüşürken sizin niye görüşmenizi istemesin
Sakladığı bişey olabilir mi
Yaşadıkları da garip yani
Batmış da destek görmemiş diye aile silinir mi ya
İş hayatında herkes sorun yaşar hata yapar ve ceremesini yetişkin insanlar olarak kendileri çeker.Fatura aileye neden kesiliyor?
Kaldı ki adam oğullarına ev almış, kızların yarı ev parasını ödemiş.Kaç aile yapıyor bunu ben hiç duymadım.
Kanser kızın tedavi masrafı konusunda da vardır bir bit yeniği.Asla inanmam kızına ev alan adamın hastalığa para vermediğine.
Çok itici oluyor değil mi ?İnsanlarla görüşmek istemeyip ama aynı zamanda altınları kabul etmek etik olmaz. Almayın.
Ayrıca nişanlınızın ailesi ile arasında olanlardan dolayı, nişanlınız tepkisini yeterince koymuş iken sizin her konu açıldığında tekrar tekrar görüşmek istememenizi belirtmeniz bir yerden sonra size dönecek haberiniz olsun.
Sizin babanız nişanlınıza hiç güzel davranmazken ve nişanlınız sırf sizin hatırınıza ses çıkartmaz iken, sizin bu ailesi ile alakalı tepkileriniz biraz bencilce kusura bakmayın.
Et tırnaktan ayrılmaz. Kardeşi hastalandığında herkesten önce o yardım ettiyse, tedavisi için imkanları seferber ettiyse, bu küslük çok uzun sürmeyecek zaten. Hele ki aile pişmanlık duyup af dilemişse barış kaçınılmaz.
Bence siz artık ailesi hakkında nişanlınıza parmak sallamayın. İstemediğinizi her fırsatta belirttiğiniz ailesine siz istesenizde görüştürmez zaten bu kadar düşünceden sonra. Biraz kendinizi tepki verirken frenleyin, yoksa dediğim gibi olay bu sefer size döner ve o da sizin ailenize tepki koyup görüşmez.
Kuzu az çok anlattığım kadarıyla biliyorsundur belki tutumunun ne olacağını.Kajmery34 canım nişanlın tam olarak ne diyor?
Çok itici oluyor değil mi ?
Evet babam konusunda Allah var bir kere ağzını açmadı. Sadece bana hep der ki beni istemediler ama sen çok dik durdun. Beni o yüzden kabullendiler der.
Babam şu an nişanlımın mekanına gidip , yemek yiyip sohbet ediyor. Hatta benden habersiz görüşüyorlar.
Altınları ben istemesem de babası hak diye vermek isteyecekmiş. Nişanlım böyle söyledi.
Benim aklıma takılanlar; şu an anlattiginiz aile bunları nasıl yapmış? Arada anlatılmayan şeyler de olabilir mi? Bir de tamam sırt dönmüşler ama şu an pismanlar, nişanlıniz samimi olmayabilir tabi ki ama formaliteleri yerine getirecek kadar toleransı olmalı bence. Çünkü anladığım kadarıyla konuşuyorlar gerekince. Son olarak velev ki altınlara istinaden ilerde sizle , çocuğunuzla görüşmek istediler. Bunun sizin için sakıncası ne? Doğrudan size karşı yanlışlari var mı? Tabi burada görüşmekten kastim, disarda yarim saat torunu görmek gibi belli mesafeler dahilindeNişanlım bir dönem iflas etmiş.
O süreçte hepsi sırt dönmüşler. Özetlemek gerekirse böyle bir durum var ortada. Ama o zaman yaptıkları için hepsi çok pişmanlar. Yanımda da söylediler çünkü pişmanlıklarını.
Laf edeceklerini sanmıyorum çünkü biz talep etmedik.Gerçekten çok itici duruyor. Fikrinizi zaten biliyor. Zorunda bıraksa eyvallah ama ses çıkarmayıp hak veriyorsa daha uzatmanın manası yok.
Babanızla aralarında olan iyileşmeye çok sevindim. Sevgileri daima artsın inşallah.
Altın mevzusuna gelince hak bu almak lazım derse alın, bir kenarda saklayın. İlerde aksi bir durum olursa iade edersiniz.
He o zaman babası kızın tedavisini yaptırmadı demeyeliminanmayabilirsiniz elbette. O süreçte biz hep birlikteydik. Para mevzusunda aslında durum tamamen babasının hayvancılık yapmasından kaynaklanmış. Zaten kadının eşi berbat bir insan. Hiç açmak bile istemiyorum.
Ailesini gördüm ,tanıştım. Öyle sakladığı bir şey yok gibiydi.
Bence şu an tek sorun bana bu kadar iç dökmesi oldu.
Ha ayrıca benim durumum varken ailem benle görüşüp , abi abi deyip ben batınca kapısını kapatıyorsa bu bana normal gelmez. Tabi herkesin değer yargıları farklıdır.
Laf edeceklerini sanmıyorum çünkü biz talep etmedik.
Amin çok teşekkür ederim . İnşallah araları daha da iyi olarak devam eder.
Güzel yorumunuz için ve benim kendimi sorgulamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim ❤
Sanırım nişanlım iflas edince ,babasını da o desteklediği için, babası da maddi olarak çok zor bir dönem geçirmiş.Benim aklıma takılanlar; şu an anlattiginiz aile bunları nasıl yapmış? Arada anlatılmayan şeyler de olabilir mi? Bir de tamam sırt dönmüşler ama şu an pismanlar, nişanlıniz samimi olmayabilir tabi ki ama formaliteleri yerine getirecek kadar toleransı olmalı bence. Çünkü anladığım kadarıyla konuşuyorlar gerekince. Son olarak velev ki altınlara istinaden ilerde sizle , çocuğunuzla görüşmek istediler. Bunun sizin için sakıncası ne? Doğrudan size karşı yanlışlari var mı? Tabi burada görüşmekten kastim, disarda yarim saat torunu görmek gibi belli mesafeler dahilinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?