Altın mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bencilce buldum.

Hele nisanliniza " alırsam altınları kendilerinde hak bulurlar mi , sen kabul etsen barışsan ben istemiyorum " demeleriniz ilginç.

Bana söylense " sana ne oluyor ki " derim , ve çok üzülürüm..
Kötü niyetli olmadığımı bildiği için bana hep sakin ol canım diyor.
Ailemi atamayız ama görüşmek zorunda değilsin diyor. Kendisi de zaten yılda 1 kere ancak gidiyor.
Haklısınız belki bencillik ediyor olabilirim.
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Sımdı nısanlınızın aılesıne bu sekılde bilenmesi yanlıs. Ne olursa olsun aile onlar. Düğünede gelmelerını ıstemıyor. Ailesız dugunmu olur en azından dugunde sıze destek olurlardı. Nısanlınızın bu tutumu xok yanlıs ya. Sız akıllı bı kadınsınz yerınzde olsam ne olursa olsun barıssınlar ısterdım nısanlımı ıkna ederdım. Sımdı bu altın vasıtasıyla adım atmasını saglayın. Yanı baskalarınne der mevzusu pekte onemlı degıl ama soyle dısardan bakınca ailesini dinlemeyen, saymayan aile bagları zayıf, aılesıyle kavga dövüş halınde bır nısanlınız var gıbı gorunuyor. Tabı gorunus oyle ama sıxe olan tavrı davranısı bayagı ılgılı. Ne bıleym ben sızın onları barıstırmak ıcın yardımcı olmanızı ısterdım. Ayrıca aile kendı cocuklarının tedavısını karsılamamısmı anlamadım

O dönemde babasının maddi durumu iyi değilmiş.
Daha doğrusu babası hayvan besiciliği yapıyor. Kurbandan sonra zaten harcadığını vereceğiz sen büyük adamlık yaptın demiş.
Kızının tedavisi hala devam ediyor. Ve yeniden reçete yazıldı. O ilaçları şimdi babası aldı. Nereden baksanız 10-15 bin tutmuştur.

Ne güzel yazmışsınız.
Aslında benim de aklım çok karıştı.
En büyük sebebi de pişman olduklarını ve yanlış yaptıklarını yanımda da defalarca söylemiş olmaları.
İnsan hata elbette yapabilir ama bu hata çok büyük bir hata.
Nişanlım eskiden çok zenginmiş. Ailesine sürekli olarak para vermiş. Kardeşi ev alırken ev almış. Tüm düğününü o yapmış. Ama batınca hiç birisi istememiş.
Biz kaldıramayız , aile yapımızı bozma demişler.
Yoksa ben kindar bir insan değilim. Sadece nişanlıma sırt dönene (kendi evlatlarına) bana da aynısını yapar diyorum.

İyi de sizlik bi durum yokki yani bi kötülüğünü görmemişsiniz
E altınlarıda size almıslar zaten
Eşiniz görüşmek istese ilerde hayır eskiden sana böyle yapmıslar görüşemezsin mi diyeceksin veya sen niye görüşmek istemeyesin ki
Kafamda deli sorular
Olayı ilk öyle bi anlatmıssın ki sana bişey yaptılarda ondan mahcuplar sandım

Nişanlınız çok garip
Kendisi bile görüşürken sizin niye görüşmenizi istemesin
Sakladığı bişey olabilir mi
Yaşadıkları da garip yani
Batmış da destek görmemiş diye aile silinir mi ya
İş hayatında herkes sorun yaşar hata yapar ve ceremesini yetişkin insanlar olarak kendileri çeker.Fatura aileye neden kesiliyor?
Kaldı ki adam oğullarına ev almış, kızların yarı ev parasını ödemiş.Kaç aile yapıyor bunu ben hiç duymadım.
Kanser kızın tedavi masrafı konusunda da vardır bir bit yeniği.Asla inanmam kızına ev alan adamın hastalığa para vermediğine.

Bana bir şey yapmadılar şimdi Allah var.
Ama nişanlımda zaten asla bana yaklaşıp , bağ kurmalarını istemiyor.
Bana hep şunu diyor; baştan nasıl bir çizgi koyarsak o çizgi öyle kalır diyor.
Annesi kızı istanbulda olmasına rağmen senede 1 kere gelip 4 gün kalıyormuş.
Hani kızına gelmeyen bana neden gelsin ki diyorum.
Benim de kafamda deli sorular. Ama hak için verdiğine eminim.

İhtiyacınız yoksa almayın o zaman
Zaten sana sen oldugu icin değil oglunun hatrına vericek
Arkadaslarında dedigi gibi ilerde ogluyla bag kurmaya calısabilir ki oglu bunu istemiyor belliki kendi aralarında halletsinler

İnsanlarla görüşmek istemeyip ama aynı zamanda altınları kabul etmek etik olmaz. Almayın.

Ayrıca nişanlınızın ailesi ile arasında olanlardan dolayı, nişanlınız tepkisini yeterince koymuş iken sizin her konu açıldığında tekrar tekrar görüşmek istememenizi belirtmeniz bir yerden sonra size dönecek haberiniz olsun.

Sizin babanız nişanlınıza hiç güzel davranmazken ve nişanlınız sırf sizin hatırınıza ses çıkartmaz iken, sizin bu ailesi ile alakalı tepkileriniz biraz bencilce kusura bakmayın.

Et tırnaktan ayrılmaz. Kardeşi hastalandığında herkesten önce o yardım ettiyse, tedavisi için imkanları seferber ettiyse, bu küslük çok uzun sürmeyecek zaten. Hele ki aile pişmanlık duyup af dilemişse barış kaçınılmaz.

Bence siz artık ailesi hakkında nişanlınıza parmak sallamayın. İstemediğinizi her fırsatta belirttiğiniz ailesine siz istesenizde görüştürmez zaten bu kadar düşünceden sonra. Biraz kendinizi tepki verirken frenleyin, yoksa dediğim gibi olay bu sefer size döner ve o da sizin ailenize tepki koyup görüşmez.

inanmayabilirsiniz elbette. O süreçte biz hep birlikteydik. Para mevzusunda aslında durum tamamen babasının hayvancılık yapmasından kaynaklanmış. Zaten kadının eşi berbat bir insan. Hiç açmak bile istemiyorum.
Ailesini gördüm ,tanıştım. Öyle sakladığı bir şey yok gibiydi.
Bence şu an tek sorun bana bu kadar iç dökmesi oldu.
Ha ayrıca benim durumum varken ailem benle görüşüp , abi abi deyip ben batınca kapısını kapatıyorsa bu bana normal gelmez. Tabi herkesin değer yargıları farklıdır.

Ben olsam alırım sonuçta bana kötülük yapmamışlar. Aradaki problem nedir bilmiyorum ama ne olursa olsun onlar ailesi ve belki düğünden sonra torun olunca vs barışırlar. Ben eşimin ailesiyle iyi olmasını mutlu olmasını isterim. O kızgın olduğundan görmek istemese bile bir yanı eminim çok üzgündür eksiktir. Gerçekten iyi niyetli güzel insanlarsa kabul eder aradaki buzlar erisin diye elimden geldikçe o akışta hareket ederdim. Senin tavrını yanlış buldum alırsam evimize gelirler mi yakın olurlarsa almayayım diyorsun araları kötü bize bulaşmadan yaşayayım diyorsun. Niye çocuğun dede babaanne hala sevgisinden uzak büyüsün hep birlikte olmak varken?

Çok itici oluyor değil mi ?
Evet babam konusunda Allah var bir kere ağzını açmadı. Sadece bana hep der ki beni istemediler ama sen çok dik durdun. Beni o yüzden kabullendiler der.
Babam şu an nişanlımın mekanına gidip , yemek yiyip sohbet ediyor. Hatta benden habersiz görüşüyorlar.
Altınları ben istemesem de babası hak diye vermek isteyecekmiş. Nişanlım böyle söyledi.

Kajmery34 canım nişanlın tam olarak ne diyor?
Kuzu az çok anlattığım kadarıyla biliyorsundur belki tutumunun ne olacağını.
Mutlaka verecektir ama sen istemezsen ben asla almam. Gelen altında bana değil sanadır zaten. Sen ne istersen onu yaparsın kimse karışmaz diyor.
Ben ne al derim ne de alma derim. Kimseye ihtiyacımız yok ama babam bunu hak için yapıyor diyor. Zaten hastane de verdiği parayı da babası verecekmiş geri.

Gerçekten çok itici duruyor. Fikrinizi zaten biliyor. Zorunda bıraksa eyvallah ama ses çıkarmayıp hak veriyorsa daha uzatmanın manası yok.

Babanızla aralarında olan iyileşmeye çok sevindim. Sevgileri daima artsın inşallah.

Altın mevzusuna gelince hak bu almak lazım derse alın, bir kenarda saklayın. İlerde aksi bir durum olursa iade edersiniz.

Benim aklıma takılanlar; şu an anlattiginiz aile bunları nasıl yapmış? Arada anlatılmayan şeyler de olabilir mi? Bir de tamam sırt dönmüşler ama şu an pismanlar, nişanlıniz samimi olmayabilir tabi ki ama formaliteleri yerine getirecek kadar toleransı olmalı bence. Çünkü anladığım kadarıyla konuşuyorlar gerekince. Son olarak velev ki altınlara istinaden ilerde sizle , çocuğunuzla görüşmek istediler. Bunun sizin için sakıncası ne? Doğrudan size karşı yanlışlari var mı? Tabi burada görüşmekten kastim, disarda yarim saat torunu görmek gibi belli mesafeler dahilinde

Laf edeceklerini sanmıyorum çünkü biz talep etmedik.
Amin çok teşekkür ederim . İnşallah araları daha da iyi olarak devam eder.
Güzel yorumunuz için ve benim kendimi sorgulamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

He o zaman babası kızın tedavisini yaptırmadı demeyelim
Yaptıramadı demek ki
Nişanlınıza iflas ettiği dönemde öyle bir dönem olmalı o zaman
Abi abi diyenlerde kardeşleri olmalı
E o zaman anasına babasına niye bu kadar sert
ben ailede hiç art niyet görmedim nişanlınız tuhaf
Hala evime giremez diyen bir evladın hakkını düşünüyorlar ya helal olsun

Yazdıklarımı ters algılamayıp, iyi niyetli okuduğunuz için asıl ben teşekkür ederim

Sanırım nişanlım iflas edince ,babasını da o desteklediği için, babası da maddi olarak çok zor bir dönem geçirmiş.
O dönemde de battın diye bir ton laf yemiş onlardan. Nişanlım da hep aile özlemi ile büyümüş. Her zaman kendini bu konuda eksik hissetmiş.
Yani görüşmesinler de diyemem. Sonuçta çocuğumuza ne kötülükleri olabilir ki ?
Ama bu mesafeyi koruyacağımıza inanıyorum. Zaten annesi kendi kızına bile senede 1 gidiyormuş. O da kızı çok ısrar ettiği için.
Onlar genelde kimseye gitmeyelim ama bize gelsinler zihniyetindeler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…