Altın mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konuya böyle bakmanizin nedeni esko ilişkinizin etkileri mi ? Bence gerçekten güzel bir iletişimi hak eden bir aile . Sizi uzeceklerini sanmiyorum.
Bu arada sert olduğum söyleniyor ama inaninki değilim :)
Çok duygusalimdir dediginiz gibi ama mantık çerçevesinde hayatı yorumlamak yasamak bana kolay geliyor

Ne gibi bir şey çıkar sence canım ? Senin görüşlerinde çok önemli benim için.

Valla her sey cikar canim. Beklenmeyeni bekle ve uzak ol derim. Hulusi kentmen modeli icin fazla gecikmis. Gecsin onu. Beni asli tedirgin eden seninle muhattap olmalari lutfen uzak ol ve lutfen aramizda kalsin diye soyledikleri seyleri dahi her zaman nisanlinla paylas derim.

Bu konuda böyle düşünmenize şöyle bir örnek vereyim. Bende karakter olarak asla büyük hataları kabul eden biri değilim. Ailem bana karşı ciddi hatalar yapsa bende görüşmeyi keserim. Ve bu benim eşim için güvenilmez biri olduğumu göstermez. Hani çoğu üye yazmış ya, bugün ailesini silen yarın seni de siler. Bilemiyorum kabul edilemez hatalar yapıldığında, eş, anne veya baba, kim kabul eder?
Kıyaslama çok doğru gelmiyor bana.

Düğün ne zamana ertelenmişti? Biraz daha mı erteleseniz ne

Benim burnuma hiç hoş olmayan kokular geldi.
Yorumları okudum. Tamam kayınpederin o zaman durumu yokmuş kızın tedavisine karışmamış ama şimdi parası var bir şekilde ve size araba alacak kadar altın vermek istiyor.
Bugünlerin yarını var sonuçta neden besicilik gibi düzenli geliri olmayan bir işi varken bu kadar parayı size vermek istiyor da hala kızını düşünmüyor. 10-15 bin liralık ilaç masrafıyla olmaz o iş.

Ayrıca telefonla aracı olan abla “düğünü erteledi, hiçbir gelin bunu yapmazdı” diyerek altınları sunuyor ama sonrasında hak geçmesin diye diğerlerine yapıldı bana da yapılıyor diye bir bahane geliyor.

Bu aracı abla aklı başında konuşan biriyken ve ortada senlik bir durum yokken bile “korkma düğüne gelmeyeceğiz” diyor.

Bir şeyler var bu işin altında. İflastan dolayı görüşmediklerine emin misin? Başka bir şey varmış gibi geliyor bana.
Ayrıca senin de hiçbir şey yaşamamışken böyle tepki koyman da mantıksız. Sonuçta senin de babanın sana karşı tavırları belli o zaman nişanlın da aynı şekilde “nişanlıma böyle yapan bana nasıl aile olsun” diyip görüşmek istemeyebilir.

Sizinle epey geç tanıştık. Eski konularımı bilen arkadaşların çoğu korkularımın nedenini biliyor. Ben aileci bir insan için asla doğru kişi değilim. Hatta belki kızacaksınız ama nişanlım ilk ailesiyle görüşmediğini söyleyince çok sevinmiştim.
Ama tabi şimdi düşününce benim bu sevincim onun en büyük üzüntüsü. Belki ben bu kadar tepkili davranmasam babasının yanına giderdi. Benden çekindiği için de şu an çok daha sert diye düşünüyorum.
Ben de eskiden çok duygusaldım ama şimdi maalesef duygularımdan çok mantığımı dinliyorum.

Kuzu anında söyledim zaten.
Baban şimdi mi babalık yapmak istedi dedim. Ama adam demiş ki kızımın ve benim yaptıklarıma rağmen sen insanlık yapmayı bozmadın beni çok mahcup ettin ben zaten pişmandım , şimdi daha da pişman oldum demiş.

Ben sizin gerçekten naif,güzel bir kalbiniz olduğuna inanıyorum.Zaten ondan biraz verdiğiniz tepkilere şaşırdım.Lakin insanız biz.Duygularımız,zaaflarımız,yaralarımız, korkularımız var.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Rabbim nişanlınıza da size de gönül ferahlığı versin,mutlu bir yuva nasip etsin.

Kişisel tercihiniz öyle olabilir tabi ona uygun birini bulursunuz , evet bayağı ortadan daldım ama şey demissiniz ya nişanlım belki babasına giderdi benden çekindiği için gitmiyor diye , evlenince babasina aski depreşip sizi suçlu görmez umarım .

Kajmery sen çok merhametli, naif bir kadınsın, buradaki yorumlarla gaza gelip yanlış bir hareket yapmazsın umarım, ne yaparsan yap düşünerek yap lütfen.

Geçen konunda konuştuk, doğulu ailelerde genellikle (bazıları farklı) çocuklarının üzerinde hakimiyet kurma isteği oluyor, senin nişanlın buna izin vermemiş, ben bu altınlar aracalığı ile bir şekilde iletişimin başlayıp bu sürecin açılacağını düşünüyorum. Senin nişanlın çok aklı başında ve merhametli bir adam, ailesi büyük yanlışlar yapmasa onlarla iletişimi kesmezdi.

Bir de şunu düşün, düğünü iptal etti kardeşi için ki bu normal bir şey, kendi maddi durumu kötüleşti yardım etmek için ama siz bir yemeğe gittiniz diye hepsi çöp oldu, yemediği hakaret kalmadı, ben senin o aileye yaranabileceğini düşünmüyorum. Babası hak geçmesin diye o kadar düşünüyorsa kızının tedavi masraflarını bu altın paraları ile ödeyip nişanlına ödetmeseydi, üstelik düğün yapmak üzere olan oğluna.

Bende aşırı merhametli bir insanım hep bundan kaybediyorum, o yüzden sen aynı hatalara düş istemiyorum, insanın birazda kendine merhamet etmesi lazım, merhamet ede ede, yok özünde iyi insanlar aslında diye bir bakmışım merhamet edilecek hale gelmişim. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum ama çok zekiyim, türkiye derecelerim var, en iyi okullarda okudum, yurtdışında okudum ama beni tanıyan herkesin benim hakkımda ilk söylediği özellik ne biliyor musun, traume çok saf, geçen gün kriz geçirdim neredeyse hayır ben saf değilim gayet zekiyim iyi niyetimden öyle yapıyorum diye, belki çok basit bir şey gibi geliyor sana okuyunca ama ben bildiğin çıldırdım artık saf saf denilmesine.

Seni kendimle çok bağdaştırdım, maalesef sende safsın benim gibi, kızdığım şeyi yaptım şu anda ama safız gerçekten de, kolay kandırılıyoruz Lütfen akıllı ol ve kendini koru, lütfen. Ailesi ile arasını sen bozmadın, niye sen düzeltiyorsun? Bu yaptığın çok saçma olur, sen bozsan düzelt derdim. Seninde nişanlınında durumu iyi, alma o altınları bence, sen çünkü altınları alıp mesafeyi sürdürebilecek bir kişiliğe sahip değilsin, minnet duygusu var sende. Seni önemsiyorum çünkü hem mutluluğu çok hak ediyorsun, hem ilk evliliğinde çok çektin hem de çekemeyenin çok fazla. Bu sefer tüm adımları düşünerek at duygusallıkla değil, hem mutlu ol, hem de düşmanların sevinemesin.

Çok mutlu olursun inşallah

Babası bu hastane sürecinde maddi olarak o kadar durumu olmadığını zaten söylemiş kardeşinin eşine. Malum kurban zamanı geliyor ya sanırım tüm parayı oraya harcıyor.
Bana bir tek o değil konu açılınca kendi kız kardeşi de nankörlük ettik abime karşı. Hepimiz kendimizi düşündük dedi. Ve pişman olduklarını , abilerinin ne kadar vefalı ve vicdanlı olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi.
Büyük faturayı zaten nişanlım ödedi. Ama bu hastalığın tedavisi süreklilik gerektiriyor biliyorsundur. İlk etapta 15 bin harcadı ama devamı da gelecek gibi.
Benimle bir şey yaşayacakları bir ortam oluşmadı. Hatta ramazanda annesi bizi iftara götür , kızla iftar yapalım dediğinde nişanlım kabul etmemiş.
Bu arada düğüne gelmeyeceğiz diye bana söyledi evet ama bunun tek sebebi hasta olan kız kardeşi.
Çünkü nişanlıma abi ben kalkınca düğüne gelirim falan demişti , nişanlımda durumları biliyorsun. Mümkün değil dedi. Bence bundan sebep asla gelmeyiz diyorlar.

Olamaz
Bugünde adamın kafasını bunun için yiyeceğim djjdjd
Şaka bir yana da babasıyla asla anlaşamıyor. Babası çok otoriter bir tip. Herkes dediğimi yapsın kafasında bir adam sanırım. O asla kimsenin boyundurluğuna girmez. Aslında adamın en büyük suçu bana her şeyi anlatmak oldu sanırım

Babasi yaptiginiz incelikten dolayi size isinmis belli ki bir de hak hukuk gozeten biri ise kardeslerine ne yaptiysa ogluna da onu yapmak istiyorsa ondan vermek istiyordur.. nisanlin set koymamış kesinlikle alma die yani karari sana birakmis simdi aralarindaki mesele ne kim hakli kim haksiz bilemeyeceğim ama adamin sirf almazsa gozum acik gider lafina binaen alirdim ben ha harcamam bi köşede durur. Ne olur ne olmaz insanoglu olaki ilerleyen surecte başa kakma gibi bir sey oldu alin altinlarinizi yeter ki susun deme gibi bir sansınız olur

Sizinle hayatini birleştirecek en doğrusunu yapmış. Sizinde kafanızda soru işareti kalmamış hic ne güzel bu şekilde .
Bence en doğrusunu yaparsınız siz herkes için

Nişanlının arada bir görüşse de seni asla görüştürmemesi bende soru işaretleri yapıyor işte.

Altınları da hak diye vermektense al tedavinin borcunu veriyorum şeklinde verebilirdi. Sonra düğünde de sembolik bir şey takardı gelmese bile.

Son kısmı anlayamadım. Hasta olan kardeş gelemediği için mi diğerleri de gelmiyor? Öyleyse neden diğer abla kardeşinin tepkisinden korkar gibi “asla gelmeyiz” diyor.
Üstüne basamıyorum ama var bir şeyler

Ben genelde çoğu şeyi tahmin ederim. Kendi ailemde de, çevremde de. Ve tahminlerimde kolay kolay yanılmam.
Tuhaf olan nişanlınızın, ailesini düğünde istememesine rağmen, altın konusunu size bırakıyor olması.
Ben şahsen nişanlımın düğüne gelmeyecek kadar istemediği bir ailesinin bana teklif ettiği altınları kabul etmem.

Oyle diyecek tabi ki baska ne diyecek. Cok sinirlendim bak sen beni de taniyorsun az cok yasadiklarimi biliyorsun. Nisanlin da ailesini cok iyi taniyor nedenlerini de bal gibi biliyor aslinda. Bu kadar notr yaklasma sebebi sadece butun yollari kapatmamak ve sana kotu gostermemek.

Ayrica aile iliskilerinden yola cikarak nisanlinin notunu verenler olmus komik buldum sadece. Ailesine karsi nasilsa size de oyle olur demisler asla buna katilmiyorum. Nisanlin cok duzgun bir adam. Sen de saf bir insan hic degilsin. Biz bize anlattigin kadarini bilebilirz sadece daha fazlasini degil.

Pardon da siz ben misiniz acaba ? hayır öyle bir yazmışsın ki resmen bu yorumu ben yaptım zannettim.
Para konusunda yani hastane olan süreçte zaten adamın hayvancılık yaptığı için durumu yokmuş. Kurbandan sonra yaptığı harcamayı vereceğini söylemiş.
Diğer bir mesele de evet babası çok otoriter. Ve cidden nişanlım onu dinlemediği için ona zamanında çok çektirmiş. Hani eğer oğlu diğerleri gibi eteğinden ayrılmasaydı asla bu sorunları yaşamazlardı.
Ama nişanlım çok özgür ruhlu birisi. Benim onu sevmemin en büyük sebebi bu biliyor musun? Kimseye minneti olmayan , elinde imkanı varsa sonuna kadar istediklerimi yapmaya çalışan ve hiç bir şeyin lafını etmeyen çok yüce gönüllü bir adam.
Düğünü erteledim ve ben inan hiç sorun etmedim ama o şu an bunun altında kendini ezilmiş hissediyor. Ondan sebepte sürekli bana senin gibi bir kadını ben ne yaptım da kazandım deyip duruyor
Nişanlıma güvenim tam aslında. Şimdiye kadar bana hiç bir yanlışı olmadı. Ben zor bir insanım aslına bakarsan. Çok fazla kurarım kafamda( eski yaşadıklarımdan ötürü). Her seferinde mutlaka alır beni yanına , tutar elimi saatlerce anlatır. Daha doğru düzgün bana sesini dahi yükseltmedi. Bakarsan ben ondan eğitim olarak çok daha iyi durumdayım ama onun kadar asla değilim.
Çok güzel şeyler yazmışsın. Okurken böyle derine daldım desem yalan olmaz.
Eski evliliğimin bana bıraktığı tortular var maalesef. Çok acı çektim gerçekten. Acındırmak için falan söylemiyorum. Değersiz hissetmek ne demek ? İnsan nasıl bir hiç olur hepsini sonuna kadar yaşadım.
Güzel bir düzen yakalamışken nişanlım birden girdi hayatıma. İyi ki girdi , bana kadın olduğumu dibine kadar hissettirdi.
Umarım sende çok daha mutlu olursun. Bu arada merhamet etmeyen merhamet bulamaz lafına çok inanıyorum.
Emin olduğum tek bir şey var o da iyi insan elbet bir gün mutlu oluyor.

Sizinle hayatini birleştirecek en doğrusunu yapmış. Sizinde kafanızda soru işareti kalmamış hic ne güzel bu şekilde .
Bence en doğrusunu yaparsınız siz herkes için
Ya çok teşekkür ederim. Sırf sizden sebep doğuya olan bakış açım değişti yemin ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…