altın topu olmayanlar...

Yaa aman boşver.

hamile kalıcan, mide bulantısı, aşerme, yorgunluk, ağrılar, uykusuzluk..
doğuracaksın, acılar, ağrılar, uykusuzluk.
bebek bakımı = sana bağımlı bi varlık, sürekli ona kul köle ol, memenden süt ver aylarca, vücudun mahvolsun, sonra geceleri kalkıp bak, yine uykusuzluk.
azıcık büyüyünce okula gönder, dersini yaptır, oyun oynat, bi gezmeye bile gidip rahat oturama, sürekli onun ihtiyaçlarını karşılamak için çalış çabala.
lise çağına gelince asi olsun seni beğenmesin.
üniversite kazansın kopsun gitsin zaten artık sözünü bile takmaz.
evlendirmek için malını mülkünü harca sana sevmediğin bi gelin/damat getirsin. :)
anne bana karışma artık desin.
ve bütün bunları yapmak için hayatını harca, yüzlerce fedakarlık yap.
öf ben yazarken yoruldum.

sen önce topiğine uğra başıboş patron yalan mı ama belli ki yok onda öyle şeyler
topiğime geliyomda adam mı kalmış herkes bi tarafa savrulmuş şu gribi atlatayım göstercem ben sizi 3-5 iştimalarını..hafta sonu mıntıka temizliğine çıkarayımda görün gününüzü

hayır eşim terk etti beni bende hergün boş eve gidiyorum tam 6 yıldır

topiğime geliyomda adam mı kalmış herkes bi tarafa savrulmuş şu gribi atlatayım göstercem ben sizi 3-5 iştimalarını..hafta sonu mıntıka temizliğine çıkarayımda görün gününüzü
hep laf hep laf sen beni adamdan saymıyon mu ??

aslında mutluluk insanın beyninde bitiyor hayata bakışında .
neden böyleyiz bilmem insan elinden birşey gelmiyorsa bu haliyle mutlu olmaya çalışmalı belki kabullendiğinde herşey çok daha güzel olacak . beyninde şartlanınca olmuyor da olmuyor

yuh be zeytin sayende iki gramcık isteğim vardı çekti gitti o da yeminle

Evet ya ben bebek altın top öyle kendi benzetme yapmış zannetmiştim meğersem hikayesi varmış.
ya bende benzetme anladım önce ona göre yorum yaptım..sonra kızlar hikayesi var dediler...ibretlik bişiler var sandım hikayede....

hayır eşim terk etti beni bende hergün boş eve gidiyorum tam 6 yıldır

Aman jelibonum, cehenneme kadar yolu var, canimiza bir sey olmasin. Bak ne guzel kismetli insansin, bir kere evlenmissin, bir kere daha evlenirsin. Tukureyim tum erkeklere sana bir sey olmasin

Aradaki mesajları okumadım ama kısaca fikrimi bu mesajın üzerinden yazayım.
Nasıl davranalım ,ne diyelim diye soruyorsun genel anlamda değil mi?
Bence kısacası çok yakınımız olmayan insanların özel hayatları ile ilgili yorum yapmayalım,bebek var mı yok mu diye iğneleyici sorular sormayalım ve acıyan küçümseyen gözlerle bakmayalım.
Çünkü bu bence yapılabilecek en büyük densizlik ve saygısızlıktır.
Çok yakın bir aile bireyimiz ise ve konu ile ilgili bizden destek istemişse elimizden geldiğince içinde bulunduğu maddi manevi şartları gözönünde bulundururarak yorum yapalım,destek olalım.
Yine en yakınımızdaki de olsa acıyarak küçümseyerek bakmak haddimize değil.
Evladı veren de Allah ,alan da Allah.Hepsi emanettir.
Kendi evladın için bile "bu benim "demenin doğru olmadığını okumuştum.
Her çocuğu olmayan aileyi aynı kefeye koyup ta yargılayamayız.
Hayata küseni de olur ,20 sene tedavi için çırpınanı da.Hiç umudunu yitirmeyeni de.
Kişilerle ve şartlarıyla ilgili bir durum bu.Kişiler konu ile ilgili bizimle özel sohbet etme isteğinde olmadığı sürece de tedavi vs. herhangi bir konuda durduk yerde tavsiye ve tesellide bulunmayı da doğru bulmuyorum.
Ben kendi yakınımda böyle bir durum yaşadığım için duruma bakışım bu yönde.Çok şükür ki artık bir meleğimiz var.O melek annesinin karnında büyümemiş olsa da artık annesinin kalbinde yeri var.
Böyle nice aileler var,zorlu sıkıntılı çalkantılı dönemlerden geçiyorlar,evlilikleri sarsılıyor,üzülüp yıpranıyorlar.
Ama en sonunda sular duruluyor ,aileler kendilerine bir doğru yol çiziyorlar.Kimi çocuksuz yaşamayı kabulleniyor,kimi tedavilerin peşinde koşmaya devam ediyor,kimi de bir meleğe anne baba olmayı seçiyor.Hepsine saygı duymak lazım.

yahu merak ettim konu sahibi sen bu hikayeye dayanarakmı açtın bu konuyu...öyleyse çok kırıcı

Aynen ya. Cocugu olmayan insanlara bir de bu hikayeyi okutmak nedir, anlayamadim.

Sallayin gecin bu hikayeyi arkadaslar, cooooook gecmisteki atalarimizin icadi. Begenmedigimiz, degisen toplum yuzunden gecerligini yitiren atasozlerini dusunun, onlar gibi.

Konuna yazmadan geçemiycem. biz evleneli 8 yıl oldu. 4 yıldır istiyoruz ama henüz olmadı. tabi tedavilerimiz devam ediyor. etrafımda okadar çok densiz insan varki,
bebeği olmayan kadınların çoğu, bebeği olmadığından çok etrafın laflarından yorulur. çünkü cümle aleme, tanıdık tanımadık herkese dert olmuştur bu durum.
misal bir komşum var,
2 gün de bir de karşılaşsak --aaa hamilemisin karnın şiş gibi diyor.
başka biri -- ayy sülalede bir sen kaldın hadi artık diyor.
başka biri -- aa tedavimi görüyomuş? olmuyomuymuş? gibi şaşkınlık içinde ona buna soruyor.
başka biri --x in gelinide tembel çıktı. kaç sene oldu diye konuşuyor.
daha bugün aldığım negatif testin üzüntüsünü yaşarken, hem maddi hem manevi olarak yorulmuşken, insanların çok biliyormuş gibi nasihat vermesinden nefret ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…