Eşim bir altınımi kendi amcasina verdiğimde bile çok kızdı o yüzden kimseye veremiyorum artik deyinHayırlı sabahlar arkadaslar. Ben 3 yıllık evliyim. Esim askeri personel. Doguda gorev yapıyoruz. Eşğm yurt dısı gorevıne gıdınce bende annemlerde kalıyorum. Biz ev aldık evlendikten 3 ay sonra. Tim altınlarım ev icin kullandık. Daha sonra esim tekrar yaptı. Bende hevesimi almadım diye annemlere geldıgim de takınıyorum.evime giderken goturmüyorum.gecen ay amcası istedi 1 bilezik verdim sizin bılezık cok hemen yaparım dedi verdım. Allah var 1 aya yaptı geri. Dünde benim dayımlar aradı kıx bulmuşlar oglu na ellerinde para yokmus bilezik istediler. Annemde yanımda. Ben vermem dedim ki zaten onlara para versen bile geri alamazsın kaldıkı altın. Babamda diyor ki takınma gorunce istiyorlar. Ben ne yapcam bilemedim ama senede 1 ay takıyorum zaten. Millet icin sizce takmasammıyoksa bosverip taksam mı sizinde fikrınıze almak istedım canlar. Bu arada esim asla karısmıyor tak yada takma diye sevgiler...
1.si Amcasi bilezik yapti ne demek yani bizelik yapmak nedir.Hayırlı sabahlar arkadaslar. Ben 3 yıllık evliyim. Esim askeri personel. Doguda gorev yapıyoruz. Eşğm yurt dısı gorevıne gıdınce bende annemlerde kalıyorum. Biz ev aldık evlendikten 3 ay sonra. Tim altınlarım ev icin kullandık. Daha sonra esim tekrar yaptı. Bende hevesimi almadım diye annemlere geldıgim de takınıyorum.evime giderken goturmüyorum.gecen ay amcası istedi 1 bilezik verdim sizin bılezık cok hemen yaparım dedi verdım. Allah var 1 aya yaptı geri. Dünde benim dayımlar aradı kıx bulmuşlar oglu na ellerinde para yokmus bilezik istediler. Annemde yanımda. Ben vermem dedim ki zaten onlara para versen bile geri alamazsın kaldıkı altın. Babamda diyor ki takınma gorunce istiyorlar. Ben ne yapcam bilemedim ama senede 1 ay takıyorum zaten. Millet icin sizce takmasammıyoksa bosverip taksam mı sizinde fikrınıze almak istedım canlar. Bu arada esim asla karısmıyor tak yada takma diye sevgiler...
Sizin sorununuzu anlamadım
Dayı Bilezik istemiş siz vermemişsiniz,
Bileziklerimi kullanmak istiyorum demişsiniz eeee tamam onu da kullanıyorsunuz.
Bizim ne dememiz gerekiyor ?
Yine bişey mi kaçırdım ben
O zaman nasil hava atacak millete altinlarim var diyeEşim bir altınımi kendi amcasina verdiğimde bile çok kızdı o yüzden kimseye veremiyorum artik deyin
Ayrıca her yere şıkır şıkır altinla gitmeyin
Hırsızı çekersiniz resmen .
Sadece düğünlerde vs. Takin bence .
Bir de keşke zamaninda gerçek değil ev alırken satmistik bunlar imitasyon deseydiniz
O zamanda sahte takıyor diye ortalığa cıkıyolar en iyisi takmamak galınaEşim bir altınımi kendi amcasina verdiğimde bile çok kızdı o yüzden kimseye veremiyorum artik deyin
Ayrıca her yere şıkır şıkır altinla gitmeyin
Hırsızı çekersiniz resmen .
Sadece düğünlerde vs. Takin bence .
Bir de keşke zamaninda gerçek değil ev alırken satmistik bunlar imitasyon deseydiniz
Ben yakıştıramıyorum demedım. Varken takmıyorum da demedim. Annemlerde takıyorum evet tekrar okuyun ıstersenıxBenim altin bileziklerim varken bile takmıyodum.
Kendime,tarzına yakistiramiodum,
O yüzden hevesimi almak için annemlere gittigmde tanıyordum
Kısmını anlamiyorum
Buda bana gore bir dert. Bence ama size gore dert olmaya bilir:) Altın isteyen kişiler çevrede varsa zordur ama dert değildir. Veremem denir oldu bitti.
Taksam mi takmasam mi , ne yapsam diye soruluyorsa ve bir derdim var bölümü ise bu göze batıyor.
Pardon ben hava atmak icin mı altın takıyorum. Neden bu kadar art niyetlisinıx anlamıyorum gercekten konuyu nereye getirdinizO zaman nasil hava atacak millete altinlarim var diye
Gereksizse kapanır sız neden bu kadar taktınız anlamadım gercektrnYani dert bulamadım
Ama sanırım konu sahibimiz dertlenmiş
Bilezik yapmak. Yani kuyumcudan tekrar almak. Bunu bılmıcek kadar cahilmıyız. Orası mechul. Sıvemız bu boyle yazdım ayıplamacak bir konumu bilemedim1.si Amcasi bilezik yapti ne demek yani bizelik yapmak nedir.
2.si bence su anda ekonomiyi altini dolari bikiyoruz yani dugun yapanlarin hali zor. Sizde takinca milletin gozune geliyorsa yakin akraba olmanin adi altinda bilezik isteme hakkini kendilerinde goruyorlardir.
3.su gercekten haklisiniz cok ayip ya millet takinamiyacakmi rahatca.insani ne zor durumda birakiyorlar dimi
4.su ben olsaydim sahsen takmazdim cunku dedigim gibi maddi zorluk ceken insanlarin gozune gelir ayrica altin takmaktan nefret ediyorum heleki sari altin iyyy
Sizin olay gibi bende yasadım ama evliyim. Ablamın kaynı ıstemıs esıme soylemedım bile. Babam yok dedi. Gercekten tanımadık bile istiyor anlam veremedimErkek kardeşimin nişanında ablam benim bileziğimi takmıştı ben bekardım. Kaynanası kolunda görmüş ne hikmetse 1 hafta sonra görümcesi bilezik istemiş ablamdan. Ablamda benim değil deyince söyle kardeşin versin demiş. Ablam da kızmış neden verecek diye ki görümcesiyle samimiyetimiz bile yok. Siz anlatınca aklıma geldi
Gereksizse okumayın. Bence bu daha ıyı bana gore bir dert bu illa vurmalı kurmalı kaynanalı konu mu acımak zorundayım derdim varaBencede gereksiz bu konu. Bir derdim var çok fazla meşgul ediliyor.
Artık takmıcam galıba kızlar cok hırsız falan dedi etkilendim.arkadasa kattılıyorum sahtesını takın
Yooooooo takmadım.Gereksizse kapanır sız neden bu kadar taktınız anlamadım gercektrn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?