Ev aldık derken ne icin gıttı gını ve tekrar biriktirip yaptıgımızı anlatmak istedim. Yoksa ev aldım sunu yaptım altın taktım demedim. Herkesin altını evı kendine bunları burda laf etmem sadece sormak istedim buda benim derdim o yuzden yazdımOkumuş bulundum, hatta yorumda yaptım.
Derdinizi kucumsemiyorum ancak ev aldım üstüne tekrar altın aldım takayım mi takmayayim mi diye sormanız garip geldi.
Valla arkadaslar oyle bir yere getirdi saolsun lar takmıcam artık hava atmak icin bile atan oldum bir anda kk daTakın tabii ki. İsteyene de yeri var veremem deyip geçin. Oğlumu evlendiren altınını da düşünsün bir zahmet. Amaan.
Tak,vermiyorum yeminliyim de:)Hayırlı sabahlar arkadaslar. Ben 3 yıllık evliyim. Esim askeri personel. Doguda gorev yapıyoruz. Eşğm yurt dısı gorevıne gıdınce bende annemlerde kalıyorum. Biz ev aldık evlendikten 3 ay sonra. Tim altınlarım ev icin kullandık. Daha sonra esim tekrar yaptı. Bende hevesimi almadım diye annemlere geldıgim de takınıyorum.evime giderken goturmüyorum.gecen ay amcası istedi 1 bilezik verdim sizin bılezık cok hemen yaparım dedi verdım. Allah var 1 aya yaptı geri. Dünde benim dayımlar aradı kıx bulmuşlar oglu na ellerinde para yokmus bilezik istediler. Annemde yanımda. Ben vermem dedim ki zaten onlara para versen bile geri alamazsın kaldıkı altın. Babamda diyor ki takınma gorunce istiyorlar. Ben ne yapcam bilemedim ama senede 1 ay takıyorum zaten. Millet icin sizce takmasammıyoksa bosverip taksam mı sizinde fikrınıze almak istedım canlar. Bu arada esim asla karısmıyor tak yada takma diye sevgiler...
Boşver sen,seviyorsan tak,kime neValla arkadaslar oyle bir yere getirdi saolsun lar takmıcam artık hava atmak icin bile atan oldum bir anda kk da
Vermem de gec
Seviyorsan takmayi tak.senin bilezigine guvenip kiz mi isteyecekler.olesine hic verilmez.
Bak oz teyzeme vakti zamaninda verip sonra ee artik alabilir miyim dedigim 10 bilezigim icin o ladar luks icinde 10 bilezigin derdine mi dustun snet mi var sepet mi var elinde sozunu duydum.
Anne tarafimi zerre sevmem sirf annemin hatrina vermiştim
Senin Sinan'ın kadar önemli değil tabiiO zaman nasil hava atacak millete altinlarim var diye
bence sizin ne istediginiz onemli takmak istiyorsaniz takin icinizde mi kalsin nefret ediyorum insanlarin kolundakileri isteyenlerden takmak icin almis neden sana versin ?Bende anneme oyle dedim vermek ıstemıyorum kimseyıde ilgilendirmiyor dedim. Takma diyor hala
Aynı fikirdeyim,düğünümdekileri bile toplu takamadım,en son para ekleyip yettiği kadar küçük bir arsa almıştık, ama seven takar ne var ki,dediğin gibi kimi takıyı sever kimi arabayı,gösterişli evi,ya da her fırsatta tatili ,öncelik ve zevk meselesi tamamen.Ben de geçen yıl bir bilezik aldım çok seçerek,zevkli olsun diye.Kızım evlenirken takma niyetiyle,ama arada kullanırım diye zevkime göre aldım,takıyorum da.Sanki kimse altın seven kullanan görmemiş,sanırsınız altın kemer takıyorum dedi konu sahibialtın bir kaç bılezığı amma buyutmuş bazı üyeler.on yıllardır kadınlarımız altın takı takarlar babaannelerde bıle 3 4 bılezık vardır kollarında.zengınlıkten ya da gösterış yapmak için takmıyorlarki.çevresel alışkanlık zevk meselesi ya da öyle mutlu olduklarından takıyorlar ne var bunda.bu mantıkla kımse 30 bının ustunde arabaya bınmesın onlar da gösteriş ozaman.30 bınlıkte pekala bızı ordan oraya götürmeye yeter.
Artı 10 yıllardır değil binlerce yıldır takıyor kadınlar bunu,çatalhöyük kazılarında bile nasıl zevkli kadın takıları çıkıyor:))altın bir kaç bılezığı amma buyutmuş bazı üyeler.on yıllardır kadınlarımız altın takı takarlar babaannelerde bıle 3 4 bılezık vardır kollarında.zengınlıkten ya da gösterış yapmak için takmıyorlarki.çevresel alışkanlık zevk meselesi ya da öyle mutlu olduklarından takıyorlar ne var bunda.bu mantıkla kımse 30 bının ustunde arabaya bınmesın onlar da gösteriş ozaman.30 bınlıkte pekala bızı ordan oraya götürmeye yeter.
evet haklısınız müzelerde ki tasarımlar gunumuzde yok valla asıl o zamanlar zevklılermışArtı 10 yıllardır değil binlerce yıldır takıyor kadınlar bunu,çatalhöyük kazılarında bile nasıl zevkli kadın takıları çıkıyor:))
bizde yok öyle tipler.... insan baskasinin bilezigini istemege utanir yahu.Benimklerde öle kocam kredi çekmiyor diye bananem amcam küstü üstelik :)
Iste isin ilginc yani bizde mal ettim urettim yaptim denir.Bizim burda kuyumcuda bilezik yaptırmaya geldik diye gidilir. Bacı ile komusmak ne alaka. Nerelisinız bilemem ama ıc anadoluda boyle konusudur ve o kadar insan ıcınde hem kuyumcu olup hem anlamayan sizsiniz neyse acıkladım.
Aynen kardes bende bu konu hakinda yorum yazdim ama galiba suclu biziz amcam altin yapti derken amcam altin verdi demek iatedigini anlamadik tehh. Ki bende kendimi bildim bileli atolye uretim imal isindeyim profosyonel olarak baba neslegi yani. Ama biz cahiliz o yuzden oyleymis konu sahibi dedi bunu bana inanirmisin :)Altin yapmak/bilezik yapmak terimlerini ilk kez kadinlar kulübünde duydum, sadece bana mi komik geliyor acaba
Dipnot: baba meslegi nedeniyle altinlarla hasir nesir buyumus insanim.
Valla arkadaslar oyle bir yere getirdi saolsun lar takmıcam artık hava atmak icin bile atan oldum bir anda kk da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?